Neden bu kadar kötü biri oldum?

benım oldu hemde hep oldu hayatımın her donemınde tam yenı bır arkadaslık dostluk kuruyorum hıh dıyorum tamam bu kez saglam olacak nerdeeeee hep aynı hep aynı artık sadece herkesle mrb mrb evlı oldugum ıcın sukurler olsunkı esımle cok ıyı anlasıyoruz en ıyı arkadasım o benım bana yetıyor valla

Tabi canım yandıktan sonra mesafe koydum çok sevdiğim arkadaşlarımla arama. Bilmiyorum bilemiyorum dışarıdan nasıl görünüyor benim bu durumum.

bUNA KÖTÜ OLMAK DEĞİL,BÜYÜMEK DİYORUZ.iNSAN YAŞ ALDIKÇA HUYLARINDA DEĞİŞİMLER OLUR.hAYATINI KİMSEYE GÖRE YAŞAMA
Böyle algılamayanlar da var belli ki. Haklısınız gerçekten. Büyüyor öyle böyle insan.

Beni boyle degistiren arkadaslarim oldu evet.
Ben boyle iyiyim, kotu biri oldugumu dusunmuyorum. Arkadas namina kimseye guvenmiyorum.
Bir arkadaş bunu insanlara mal etmemek gerektiğini söylemiş. Değiştiriyor insan insanı bal gibi. Ders oluyor, imtihan oluyor, armağan oluyor. Ya bir şeyler katıyor ya da bir şeyler alıyor. Onları suçlamıyorum. Bana aldıklarıyla da verdikleriyle de hayatı öğrettiler. Ama yine de hep güvenmek gerçekten verdiğim değeri alabilmek isterdim.

ben de artık mesafe koyuyorum açıkçası
çok canım yandı çünkü bikaç yıl önce yakın arkadaşım yüzünden
canciğer modunda olunca mutlaka sorun yaşanıyo

ama çok ta kasmıyorum yine samimi bulduklarımla yakınlaşıyorum
sadece karakter önemli benim için güvenirsem seversem yine samimi olurum
ama kendimi feda etmem mesela
önceden ediyordum artık akıllandım

aslında güzel tecrübeler bunlar
hayatın gerçeklerini görüyosun
nasıl davranman gerektiğini öğreniyosun ama çok ta abartmamak lazım bence
kazık yedik diye herkese sert davranacak değiliz sadece sınırları güzel çizmek önemli

Ben de böyleyim uzun bir süredir.
Hayır,kötü biri falan değilsin.Sadece insanların kötü kalplerine tahammülümüz yok artık.

Senin fedakarlık yaptığın kadar keşke karşındaki de yapabilse.
Sen kendinden ödün verdikçe senden de eksiliyor bişeyler.
Üniversitede aynı tabaktan yemek yediğim arkadaşım, aynı odada uyuduğum arkadaşım, saçma sapan olaylar yüzünden bana hakaretler etti. Şimdi bebeği olmuş, o kadar duygulandım ki hala onu düşünebiliyorum. Keşke devam etseydi arkadaşlığımız diyorum. Ama geçti bitti artık. Bana sürekli ablalık taslaması canımı sıkıyordu zaten
Dediğin gibi bunlar hayat tecrübesi. Yaşanması gereken, hayatın olmazsa olmazları.

kesinlikle beni de böyle değiştiren değer verdiğim insanlar oldu. ben yumuşak başlı biriyimdir, yani çevremdekiler genelde öyle söyler. anladığım kadarıyla siz de öylesiniz. gerçekten güzel bir durum olsa da bu insana çok şey kaybettiriyor. olaylar ve insanlar insanı öyle bir duruma getiriyor ki insan yaşadıklarının etkisiyle bambaşka biri haline geliyor. bence kötü biri değilsiniz, insanlarla soğuk olmak sizi kötü biri yapmaz. ama herkese güvenmemek ve herkesle samimi olmamak lazım bence de ben acı da olsa bunu öğrendim. ama kötü insanlar için iyi insanları cezalandırmak onlara haksızlık olur diye düşünüyorum. eminim sizin karşınıza da sizin gibi düşünceli ve iyi biri çıkacaktır.

Allah razı olsun. Gerçekten artık üzülüyorum etrafta da soğuk biri olarak biliniyorum galiba artık. Elimde değil. Kimseye gerçekten güvenemiyorum artık. Allahım bizi değer verdiğimizde pişman etmeyecek kişilerle karşılaştırsın.

Üniversitede çok değer verip sevdiğim kişiler sayesinde bunu tecrübe edindim ben de. Înanın şimdi onlara karşı duvar gibiyim. Içimde hiçbir şey kalmadı. Uzağım. Birine çok değer verdiğimi belli etmekten bile korkuyorum. Kaldı ki o değeri de veremiyorum. Mutlaka ters tepiyor.

şu an bana çok yakın bi arkadaşımı anlattın resmen. bazı arkadaşlarıyla yaşadığı problemler yüzünden artık kimseye güvenmek istemiyo senin gibi. ama gördüğüm kadarıyla da bu sebepten çok yalnız çok mutsuz ve çok yıpranmış bi durumda. insanlara güven boşver düşünme. ne olcak en fazla 5 kişi daha güveninin kırar yeterki sen kendini değiştirme. kendini kalbini ve insanları sev.

Insanın akrabalardan bile uzağım artık. Neden artık yüzüne güldüklerimiz arkamızı döndüğünde eleştirecek bir şeyler buluyor ki. Insanlar beni soğuk, kötü, uzak bilir şimdi. En yakınım bile. Ama ben bu hale gelmek istemedim ki. Bir şey beni sürekli uzaklaştırıyor insanlardan. Güvensizlik olmalı.

Aslında yalnızlığı seviyorum. Tabi çok da yalnızlığa dayanamam galiba. Eski iyi niyetimi istiyorum sadece. Kendimi düzeltmeye çalışıyorum ama o kadar değişmişim ki. Bir türlü iyi olamıyorum. Gülüyorum konuşuyorum ama hep uzağım. Onların desteğine ihtiyacım olduğunu belli etmek istemiyorum.

Sen kötü değilsin.
Malesef fazla iyisin, dünya çok kötü.

bence sen olgunlaşmışsın dostların yine aynılar ama sen artık her şeyin farkındasın kendi arkadaş kriterleri belirlemişsin belli ki aklında :)
bence boyle herkese kolay kolay guvenmektense ilk başta insanları sorgulamak daha iyi
bence boyle olmanız sizi kotu biri yapmaz çunku ileride böyle olmanız sizin için buyuk bir avantaj olabilir size kotuluk yapmaya çalışanların oyunlarına gelmezsiniz hemen kanmazsınız :) size şuanda kotu gelen bir şey aslında hayr olabilir :)
hem iyi biri olduğunuz için kotu olmak istemiyorsunuz
isteseydiniz hiç umursamazdınız bu halinizi :) yanı bence siz hala çok iyi birisiniz sadece insanların gerçk yüzünü gormeye başladınız okadr :)

Allah razı olsun inşaallah dediğiniz gibi olurum. Iyiyim diyemiyorum. Allah iyilerle karşılaştırsın. Çok uzaklaştım güven duygusundan.

Kötü biri olmadınız..
Hatta kendinize iyilik yapıyorsunuz böyle.
Mesafe her zaman iyidir.
İnsanlara hemen herşeyi anlatmamakta yarar var.
Böyle devam etmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…