Neden Bu Kadar Sabırsız ve Bencil Olduk?

Yasli bir amcanin sirf onunden yuruyorum diye oturmasina engel oldugumu soyleyip beni azarladigini biliyorum. Yer verdigim teyzelerin bir cogunun tesekkur bile etmedigini ( 2saatlik yolu ayakta gidiyorum) hasta oldugumda oturup uyuyakaldigimda da beni zorla uyandirip allah belani versin senin,yer vermiyosun diyen kadini hatirladim.
Yaslilarada bu yazidan sonra cokta acimam kalmadi. Bebekli kadinin bile yerine goz dikeninide gordum. Ayni sekilde tam tersi ben ayaktayken beni cok yorgun gorup yerini vermek isteyen teyzeyide hatirladim.allah o ve onun gibi insanlardan razi olsun. Esas gercekten bir engeli , rahatsizligi,hastaligi olanlar yer istemeye,yardim beklemeye cekiniyor. Insanlarin bircogu gercektende,rahatlarina duskun ve bencil. Ayni zamanda kalpsiz

Iste bu yuzden engelliler topluma karisamiyor. Herkesin saglam kalacaginin garantisi var ya hani. O teyze de daha kac sene dinc olacagini saniyorsa.

Bende çok denk geliyorum. iett de engelliler ve yaşlılar için ayrılmış alana liseli gençler yada çocuklu genç kadınlar oturuyor üstelik diğer koltuğa da çocuklarını oturtup yaşlılara yer vermiyorlar. bebek olsa neyse dicem ama. insanlarda anlayış hak huk namına hiç bir şey kalmamış.. zaten o pazarda yol verme olayları aynı bir tez konusu olur

çokta küçük olmayan bir ilçede yaşıyorum karşıdan karşıya geçerken trafik polisini arabanın içinde yazıp çizerken gördüm tam kaldırıma geçicem baktım engelli rampasının önüne araba park etmiş arabanın yanında da büyük bir iştahla kelli felli bir amca dondurma yiyo yandan iki adım attım baktım engelli arabasıyla bir bayan söyleniyor çünkü yol kapalı rampadan inemiyor sanırım trafiği arayıp şikayet etmiş poliste ceza yazıyor o ara adam söylenmeye başladı bayanda öyle bayana iyi yapmışsınız dedim adamada hem suçlu hem güçlü dedim ama adam duymadı hala çemkiriyordu çünkü ezilip büzülüp özür dileyeceğine söyleniyordu utanmaz

Bizim semt pazarına gittiniz herhalde . Herkeste bir acele gelmişsin alacağın sebze , meyve işte . Yok o çocuğu bir kaç dk beklesen ne olacak . Ayrıca o insanlar da neden birilerine bırakılsın hava almak gezmek dolaşmak onlarında hakkı .

eger cocugunun parasını ödediyse neden oturtmasın ki digerlerinde haklı olabilirsiniz aa belki yolculuk 1 saat sürücek ve indi bindi yaptı diger arabadan da 1 saat ayakta bekledi kimse kusura bakmasın yani saatlerde ayakta bekliyoruz oturcak yer oldumu tabıkı otururum kimsete vermem ayaklarım kopmus ayakta durmaktan kimseye veremem

hamileler icinde valla karnın burnunda ya gezmicen yada taksite binicen sen o insanlardan düsünce bekliyosun ama kendinde düsünceli olucaksın ya sana bisey olsa yanlızsın ve hamile karnı burnundasın ya kocanla gez o sana yer tutsun yada taksiye bin bu kadar basit yani acıtasyona gerek yok

Pazardakiler engelli olmasin
Bence de öyle

Engelli insanlara öcü gibi bakan bir toplum var cunku.
Oysaki onlarinda "insan" oldugunu anlasalar herkes mutlu olacak.

Herkesın engelı gözle görulmuyor işte .
O kadında sanırım zıhınsel engellıydı .!
aynı zamanda vicdansız ve merhametsiz

kesinlikle katılıyorum
ayrıca ben bile çocuğum annemdeyken, asıl benim hemen gitmem gerekirken bi kaç sn bekliyorum acaba ne vardı insanların o kadar acele edeceği anlayamıyorum.
ve inşallah hiçbirimizin içindeki iyi niyet, merhamet duygusu yok olmaz.

Bence hamile kalmaları bile hata.

Anlıyorum teşekkürler : )

Allah belanı versin mi yok artık

Iste bu yuzden engelliler topluma karisamiyor. Herkesin saglam kalacaginin garantisi var ya hani. O teyze de daha kac sene dinc olacagini saniyorsa.
evet engelliler oraya gitmesin buraya gitmesin sonra topluma kazandıralım olacak şey mi
bende bu konuda çok dikkatliyimdir iki kere aktarma yapsam da otobüste eğer yaşlı varsa bebeğimi kucağımda oturturum ki çoğu kez yaptım da
yok yok böyleleri utanacağı yerde üste çıkar, haklı insanı haksız yapar

ben bile bebeğime annem baktığı halde bi kaç sn bekliyorsam bence de herkes bekleyebilir. Saatlerce demiyoruz sonuçta bi kaç sn. Ama buna bile tahammül edemiyorlar maalesef. Tabi ki toplum içine çıkmak onların da hakkı.

Hiç hamile kalıp otobüse binmek zorunda kaldınız mı?
kimse keyfinden otobüse binmez bir kere buna bir açıklık getirelim
mesela 7 aylık hamileydim sanırım, hastaneye randevuya gitmek zorundaydım.
çünkü kocam iş yerinden izin alamamıştı. bende otobüse bindim ve gencecik oğlanlar otururken biri de kalkıp yer vermedi. Zaten dengemi sağlamakta zorluk çekiyordum son aylarımdayken, ben frenle birlikte ayakta karnımı demire çarptım. Allahtan bebeğime birşey olmadı.
Bu sizce acitasyon mu yoksa insanların düşüncesizliği mi?
Herşey para demek değildir maalesef.
Ayrıca hamile ve çocuklu kadınların da kocası olmadan tek başına çıkabilme özgürlüğü var. Otobüsler de bile hamile, engelli insanlar için yer olur ve bunlar resimle belirtilir. Ama o hamile bayan resminin olduğu koltuğa eli ayağı sağlam biri oturuyor ve yer vermiyorsa bence bu vicdansızlıktır.

Hayatın sadece senden ibaret olmadığını ne zaman anlayacaksın acaba limoncu.
Ne demek hamile kadın taksi tutsun. Belki durumu yok. Herkes keyfinden biniyor sanki otobüse. Ay sinir ettin beni ya.

İnsanlar çok acımasız ....Engellilere saygısız sanki sağlığı sıhhati kendileri aldı?!Vereni unutuyorlar üstünlük ve zalimlik tasliyorlar ..Yazık insanliga gidisatimiza ..

İnsanlar malesef baska yerde kaybettigi zamani gittikleri yerde kapatmaya calisiyorlar bu da onlari sabirsiz yapiyor ne yazik ki ,kimse dusunmuyor yarinini ayni durumda bizde olabiliriz ,o anne icin yasam zaten zor ,birde etraftaki asalaklar zorlastiriyor

toplum öyle bir hale geldiki haksızlığa sesini çıkarsan bıçakla üzerine yürüyecek insanlar, ben Türkiye'de hakkımı aramaktan korkar oldum, şal fiyatına pahalı dediğim ve üzerine çakma sahte muhabbetine girdiğim için üzerime yürüyen adamdan beri.

Duyarlı bir avuç insan kalmış olsa da umut var inanıyorum ben.

Sizede aynisini yaparlar bir gün merak etmeyin!unutmayin sizde yaslanacaksiniz ayrica ne hamilelik ne yaslilik bir hastalik degil neden eve baglansin insanlar gezip hava almak herkesin hakki ayrica calismak zorunda olan bir cok hamile ve yasini almis insanlar var... siz ve sizin gibiler yuzunden bu toplum saygiyi sevgiyi ögrenemiyor

Not: acitasyon degil,ajitasyondur o

yanlış anlama ama senin üzerinden böyle düşünen herkese cvp vermek istiyorum. işte bu algı yüzünden bizim ülkenin hali böyle. umumi taşıtlar herkes için bütün tplum için hem ZENGİN hem fakir için hem orta direk için hem hamile hem engelli için hem genç hem yaşlı için. bizim araba almak zorunda kalmamız ayrıcalık değil hele bu vergilerle tam tamına salaklıktır. ben çalışıyorum vergi veriyorum belediye bana yeterli sayıda ve sıklıkta otobüs tahsis etme zorunda. zaten adam hamile olduğu için özllikle ileri aylarda araba kullanamaz. kocam zorunda mı beni her yere götürmeye ya da ben ona mahkum olmak zorundamıyım? taksiye para vermek zorunda mıyım?

bizim insanlarda aynen böyle ee öyle yapsaymış o dikkat etseymiş , o geçseymiş. yarın ben o durumda olacağım demeiyor kimse

Hamilelere karşı bu tavrınızın kaynağını pek anlayamadım . Anlamak zorunda da değilim neyseki ....Artık insanlar teşekkür bile etmiyorlar çoğunlukla .Sen teşekkür ettiğinde bir şey mi oldu acaba gibilerinden yüzüne bakıyorlar . Böyle bir ortamda incelik beklemek sizin deyiminizle ajitasyon olabilir . Ama bence incelik ve karşısındakine karşı bir saygıdır. O hamile ya da yaşlı vs . ona o an yaptığınız iyiliği de unutmaz . Gün gelir o yaptığınız iyilik bir yerlerde de karşınıza çıkar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…