Neden Bu Kadar Sabırsız ve Bencil Olduk?

Ayrica bosuna okumussun soylemeden gecemedim hala herkez yaziyosun herkes olacak o,taksiye bin demekle olmuyor evde koca -baba parasi yiyip ahkam kesmeklede olmuyor bu isler hanimefendi ,bir arkadas hatirlatmis toplu tasima araclarinda hamile gazi engelli ve yaslilara yer veriniz diye bunu gorup kafani cama yasliyosan sende problem var demektir limoncu28

haa tabi sen yer verdin ya aman allahı kanatların cıktı :))))

Toplu taşıma araçlarında öncelik, yaşlı- engelli olan öncellikli kişilere ama tabi uyana...Herkes ilk önce cam kenarındaki özel bölüme çöküp uyuma numarası yapıyor hakkıymış gibi. üstelik insanın özrü sadece dıştan görünmeyedebiliyor. ve bu insanlar sizin gibiler yüzünden hakkı olanı isteyemiyor bile.

Hayat bilgisi dersinde işleniyor.
Ama sınıftan çıkınca puff diye uçuyor hepsi.

Ailelere çok iş düşüyor, teori uygulamaya dönüştürülmeyince öğretilenlerin anlamı yok..

O sabırsız kadınlara böyle bir olayı anlatsan ayy ne insafsızlık Allah insanlık versin diye eleştirir normalde belki.
Eee hani sen yapıyorsun aynısını deyince kırk bahane bulur kendine.

Böyle böyle empati yoksunluğu ile hep kendi sebeplerimiz, kendi amalarımız bizi bu hale getirdi.

Bir gün aynı bencillik karşısında, yardıma muhtaç olan biz olduğumuzda sorgularız sadece.

Neden bu kadar anlayışsızlar?

Neden acaba?

ben o gün sağlıksal sorunum yoksa hamile,yaşlı ve engeli olan herkese yer veriyorum. bilip bilmeden atmak çok kolay evet sizin gibi. siz yer vermeyin o zaman allah allah ya

Birgün anneme gidiyoruz trene bindip genç kadın geldi yanımıza hasta annesi için yer istedi eşimde kalktı verdi, ama yaşlı ve hasta olan annesi şen şakrak gülde konuşta eşim yer verdiğine pişman oldu ve sonrada bu hastaysa sağlıklı nasıl diye bana sitemli sordu
ben o gün sağlıksal sorunum yoksa hamile,yaşlı ve engeli olan herkese yer veriyorum. bilip bilmeden atmak çok kolay evet sizin gibi. siz yer vermeyin o zaman allah allah ya

Evet oyleleri var diger yorumumda yazdim benzerlerini, yaslilarin tepkilerini.biz hamilelerde otobuse binmesin o zaman diyen şaşilasi dusunce tarzini elestirdik. Konu yer verip vermemek degildi. Bayan bayaga sacmalamista cunku

Böyle insanlara hic tahammülüm olmadi! Olmayacak! Orda kadini savundugun icin cok taktir ederim. Baskasi olsa birsey diyemezsi onca sabirsiz insanlara kafa tutamazdi...

Terbiyesizliğin yaşı başı yok işte. Bu gün teyze yarın nine yürüyemez olunca görürüm ben onu. Empati sıfır, saygı, tahammül sıfır, sevgi zaten hak getire. Alsana yozlaşmış bir ülke.

Toplumumuz da boyle insanlar var malesef..

Bir keresinde minibuse hamile bir ablamla binmistim.Kadinin karni burnunda baktim kimse yer vermiyor.
Bagirmak zorunda kaldim. Ancak oyle yer vermislerdi..

Bir kere de metro da kadin hamile bindi karsimda ki adama kalkarmisiniz ben oturabilirmiyim dedi.Adam da hayir dedi
Soook oldumm ve herkes ozaman konusmaya basladi adam indii utancindan.
Boyle reziller coook!

kanayan yarama parmak basmissin.
cok duyarsiz bir millet olmusuk.
kucagimizda iki cocukla dolmuslara metrobuse falan biniyoruz da buyur otur diyen olmuyor.
asansorlere genc saglikli insanlar dolusuyor engelliler bebek arabalari falan bekliyor.
kaldirimlarda rampa yok.
bu gelisimde bebek arabasiyla cok dolastIm en cok da engellileri dusundum hep. sonunda arabayi biraktim kucagimda ciktim dayanamayip. meger ben yurtdisinda ozgur bir kusmusum.
Allah yardim etsin, engellilere isleri cook zor

sizin gibi insanlarin hala var oldugunu gormek gece gece beni cok mutlu etti. iyi ki varsiniz.

benim de okurken gozlerim doldu. ne insanlar var gercekten.. Allahim herkese yardim etsin, sifa versin

Annem 3 yıldır engelli. Biz de dışarı çıkardığımızda dar bir sokaktan geçiyorsak arkadan gelen araba 1 dk beklemek yerine korna çalıyor biz tekerlekli sandalyeyi nasıl yapsak da kenara çeksek diye alel acele hareket ediyoruz. Çünkü kaldırım diye bi kavram yok. Kaldırımlarda çöp kutuları var iniş çıkış rampaları yok çok dar
O yüzden yoldan gitmek zorunda kalıyoruz bi de korna ile taciz ediliyoruz
Halbuki senede 10 kere ancak dışarı çıkıyordur.

Ailelerin verdiği eğitim önemli bu konuda.Geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasında gördüğüm bazı şeyler beni çok rahatsız etti.Okulda töreni izlemek için iki sıra sandalye dizilmişti.Okuldan hamile bir arkadaşım ayakta bekliyor,hamileliği belli .Kadının biri yanındaki sandalyeyi tutmuş çantasını koymuş.Biraz bekledik ,gelen giden yok.Sandalyeyi çektim 'arkadaş otursun'dedim.garip garip baktı birşey demedi.Yan tarafta yaşlı bir teyze ayakta bekliyor ama kadın kendi oturmuş birşe demiyorum ,çocuğunu da oturtmuş,kucağına alsa teyzede oturacak.Dayanamadım!çocuğu kucağınıza alın da teyze de otursun dedim ama oralı bile olmadı.Nedense o gün karşılaştığım şeyleri garipsedim ben.buna benzer manzaralar oldu.

valla bende otobüste sürekli arkalara oturuyorum. Hamile ve yaşlı ve engelli kişiler için ayırılan koltuklar boş olsa bile vicdan azabı çekiyorum otururken... Ve eve gitmem neredeyse 2 saati geçiyor. Ayakta duramayan, ve hamileliği son safhalara gelmiş kişiler haricinde kimseye yer vermiyorum. 45-50 lilik teyzeler için kalkmıyorum... Bir iki kere yer verdiğimde ise... Otobüste tıkış tıkış nefes alamayacak hale gelip yarı yolda indiğim oluyor.. mide bulantısından.... Yerini vermeyen insanlarda haklı.. Hamile, yaşlı insanlarda haklı... İstanbulda otobüslerin hali meydanda... Tanımadığım adamla gıç gıça gitmek çok rahatsız edici... ve otobüs, minibüscüler sanki insan taşımıyorda... başka bir şey taşıyor.. Sürekli dolduruyorlar.. Kalabalık olan otobüslere yap arkaarkaya 2 sefer.. ozaman insanlarda eziyet çekmez.. ve böyle şeyler yaşanmaz. hele çok güzel bakımlı bir kadın görünce anında ayağa kalkan adamlarada ayrı bir gıcığım... Yaşlıya, hamileye yer vermez... güzel hatunu görünce hemen yerinden kalkar...

Bune acele?bune telas,hepimizin gidecegi yer kara toprak..bugun bana,yarin sana demisler,bizim ne olacagimiz bellimi sanki?o kadar kaptiriyoruzki hayatin akisina,manevi degerlerimizi yitiriyoruz malesefbenim yuregim dayanmiyor yaa nerde bu insanlik!!nerde biraktiniz vicdanlarinizi,ayni seyleri bende yasadigim icin isyan ediyorum aslinda,benim buyuk oglum cok sukur fiziklsel bi engeli yok ama 9 yasinda olmasina ragmen 5 yasindaki bi cocugun akil yapisina sahip,burdaki deyimiyle fransadayim bu arada,gecikme deniyor yani yasitlarindan geri biraz,cok sukur zamaninda mudahele ile ozel okul,konusma ve diyalog icin ayri tedavi yontemleri herseyi yapabildik cok sukur su an okulu ve cesitli aktiviteleri var ve cok yol kathettik,demem o ki yurt disinda olmamiza ragmen bizde cok dislandik girdigimiz ortamlarda,heleno bakislar yokmuaklima geldikce gozlerim doluyor,ama ben yilmadim!!inadina oglumu cikardim disari hergun,toplum icine karissin diye etrafini gozlemleyip biseyler ogrenebilsin diye!engeli ne olursa olsun bi insanin asla dislanmamali!bizim de ilerde bi engelimizin olmayacaginin bi garantisi varmi?allah kimseye akil engeli vermesin..

valla geçen 2 yaşındaki oğlumla bir otobüse bindim, doluydu, arkalara doğru yürüdüm, inanır mısınız 50 yaşlarındaki bir amca yer verdi, ben utandım oturmaya, o da sağolsun çocuk ayakta kalmasın dedi.

ama bence hepimizin yazdığı örneklerde hatalı olduğumuz bir konu var. bence hakkını insan her şekilde talep etmeli, görünen o ki talep etmeden alınmıyor. Örneğin minibüslerde hamileler için ayrılan koltuk belli, o koltuğun yanına gelip oturan kişiyi kaldırmalı, hem de hiç çekinmeden, sonuçta hakkın o senin.
Ya da engelli bir arkadaşımızın yavaş hareketi için laf söyleyen olursa ondan önce kızıp bağırmalı bunu diyen kişiye.

bir de konuda hiç geçmedi örneği sanırım; yine yaşadığım bir olay. Bir devlet dairesinde okuma yazma bilmeyen bir kadın hizmet almaya çalışıyor, memur nasıl azarladı kadını bir görseniz, işte şuraya gideceksin, kör müsün yazıyor şurada falan. baya da yüksek perdeden böyle. ay o anda kadına yardım ettim ama adama bir şey diyemedim, bu da yıllardır içimde kalmış bir şey. keşke diyorum haddini bildirseydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…