- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
haa tabi sen yer verdin ya aman allahı kanatların cıktı :))))Ayrica bosuna okumussun soylemeden gecemedim hala herkez yaziyosun herkes olacak o,taksiye bin demekle olmuyor evde koca -baba parasi yiyip ahkam kesmeklede olmuyor bu isler hanimefendi ,bir arkadas hatirlatmis toplu tasima araclarinda hamile gazi engelli ve yaslilara yer veriniz diye bunu gorup kafani cama yasliyosan sende problem var demektir limoncu28
Toplu taşıma araçlarında öncelik, yaşlı- engelli olan öncellikli kişilere ama tabi uyana...Herkes ilk önce cam kenarındaki özel bölüme çöküp uyuma numarası yapıyor hakkıymış gibi. üstelik insanın özrü sadece dıştan görünmeyedebiliyor. ve bu insanlar sizin gibiler yüzünden hakkı olanı isteyemiyor bile.yaa siz sunu anlamıyosunuz vermez vermez adam sen hamileligine güvenip yer istemiceksin kendince icinden kim verir yerini bu devirde valla sen trafıkte takıl birazda öyle gel istanbul trfaıgı 1 saatlik yolu 4 saat ayakta git görürüm seni
Insanlarin cogu boyle. Sevgisiz saygisiz. Trafikte otobuste markette. O kadar simariklar ki iki dakika hicbir seyi beklemeye taakatleri yok. Ondan sonra avrupa amerika neden boyle. Cunku adamlarda insana saygi sevgi var.anneler cocuklarina bunu ogretiyor. Cok sahit oldugum olaylar var marketlerde, cocuk butun reyonu bosaltiyor oyun olsun diye annesi topla demiyor yada gel beraber toplayalim demiyorda aman birak toplarlar diyip geciyor. Sonra cocuklarda algi karmasasi doguyor ve saniyorlar ki herkes onlarin usagi onlar super ustunler vs. ee bu kisir dongu boylelikle gidiyor.
Hep diyorum okullarda haftada en az 2 saat adabi muaseret dersi konulmali.
ben o gün sağlıksal sorunum yoksa hamile,yaşlı ve engeli olan herkese yer veriyorum. bilip bilmeden atmak çok kolay evet sizin gibi. siz yer vermeyin o zaman allah allah yalütfen baska yere cekme baska bi arkadasa yorumumu yaptım ben hamile kadın tabıkı gezicek ama yer veriliyo diye aglıcaksa binmicek o zaman herkezin yükü kendine göre valla sen 3 saat ayatkta git hergün git gel o zaman yer ver gmrelim burdan atmak kolay
ben o gün sağlıksal sorunum yoksa hamile,yaşlı ve engeli olan herkese yer veriyorum. bilip bilmeden atmak çok kolay evet sizin gibi. siz yer vermeyin o zaman allah allah ya
Evet oyleleri var diger yorumumda yazdim benzerlerini, yaslilarin tepkilerini.biz hamilelerde otobuse binmesin o zaman diyen şaşilasi dusunce tarzini elestirdik. Konu yer verip vermemek degildi. Bayan bayaga sacmalamista cunkuBirgün anneme gidiyoruz trene bindip genç kadın geldi yanımıza hasta annesi için yer istedi eşimde kalktı verdi, ama yaşlı ve hasta olan annesi şen şakrak gülde konuşta eşim yer verdiğine pişman oldu ve sonrada bu hastaysa sağlıklı nasıl diye bana sitemli sordu
kanayan yarama parmak basmissin.Bugün başıma gelen bir olay beni oldukça sinir etti. Ben böyle şeyleri kafama çok taktığım için paylaşmak istedim.
Bebeğimi anneme bıraktım ve pazara çıktım. Pazar çok kalabalıktı. Bir anne 10 yaşlarındaki yürüme ve zihinsel engelli oğlu ile pazara çıkmış. Neyse bu anne önünde tekerlekli sandalye (hem yürüme hem zihinsel engelli oğlu) ile arada kalmış. Yanında bir kaç engel var. Kimse yer vermediği için geçemiyor geriden görüyorum ve önünden geçen kimse takmıyor. Çocuk durduğu yerde rahatsız olduğu için bağırmaya başladı, anne telaşlı, ben oraya gelince önümdeki adam geçti durdum hemen kadında geçecek ya en fazla bekleyecekleri bir kaç saniye arkamdakilerin, 55 yaşlarında bir teyze gördüğü halde "geçsene kızım ne bekliyorsun?" diye bağırdı. Ardından bir kaç kadın sesi daha "hadi be yürüsene" diyorlar. Ben de "bir saniye bekleyin, görmüyor musunuz bayan çocuğunu geçiriyor" dedim. Teyzenin surat aynı avatarımdaki gibi oldu "hıh" dedi kafasını çevirdi. Millet öfledi pöfledi. Kadın en fazla 10 sn de geçmiştir, ama o insanların hal ve hareketleri öyle üzdü ki beni, gözlerim doldu.
Belki kadının çocuğunu bırakacak kimsesi yok ya da çocuk hep evde o da pazara çıksın hava değişimi olsun diye çıkardı. O teyzeye o insanlara o kadar kızdım ki. Sonra kadın geçince insanlar ne kadar sabırsız olmuş dedim. Cevap bile vermediler.
Kadının o durumunu gören koca koca adamlar bile önünden geçip gidiyor. Hepimizin çocuğu engelli olabilirdi ve ya ilerde ne olacağının garantisi var mı? Kendimiz de aynı şekilde olabilirdik.
Mesela otobüste hamilelere, çocuklulara, engellilere bile yer vermekten aciz olmuşuz.
Ne ara bu kadar sabırsız olduk?
Bir insanı bir kaç sn bekledik diye ömrümüzden ömür gitmez ki.
Yıllardır üyeyim ilk defa konu açıyorum ve boğazım düğümlendi.
O annenin bakışları telaşı gözümün önünden gitmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?