Neden Bu Kadar Sabırsız ve Bencil Olduk?

kenara attıklarım benim kendi alın terim tabi kocaya hızmet ediyosun ev kadınlıgı kolaymı ev temizlie yemek yap kocayla ilgilen sevmesemde bunları mecbur yapıyroum bununda bi bedeli olmalı esler calısıyo sigortası var kıdemi var maası var ev kadınlarınn neyi var iste böyle böyle toplucan kendini garantiye alcan dünya hali ne olur bilinmez...

Malesef toplumumuzda insanlarin birbirne saygisi tahamullu kalmamis durumda. Disari her ciktigimda insanlarimizi boyle gordukce benimde icim sizliyor ozellikle engelli vatandaslarimiz icin yapilam sari seritlerde insanlarin keyfi olarak yurumesi o seritleri sökmesi cok sinirimiyor bozuyor. Yanindan gecerken sana carpan insanlar ozur dileme geregi duymuyor ayni sekilde yayalara izin vermeyen suruculer bu ornekler okadar cok ki.. Sayginin sevginin olmadigi bir toplumda dirlik birlik ve butunlukte olmaZ

ortalığı karıştırmaya gelmişsin belli
benim konumla alakası olmayan bir şeyi alıntıladın sırf sorun çıkarmak için
ama sana daha fazla cevap yok, sen git altınlarını say.

g
ortalığı karıştırmaya gelmişsin belli
benim konumla alakası olmayan bir şeyi alıntıladın sırf sorun çıkarmak için
ama sana daha fazla cevap yok, sen git altınlarını say.
yoo burası herkeze acık bi platform bende görüslerimi savundun neden herkez kendi görüsünün tersini duyunca cekemiyo anlamıyorum ben kendi düsüncemi yazdım bu kadar basit

asıl sen bu msj yazarak ne yapmaya calısıyosun bosuna ugrasma senle ugrasmam

Şaşırmadım
İstanbul'dayım ve her gün neler görüyorum
Hamileyken 37.haftama kadar çalıştım yer vermeyi bırakın itiş tepiş yapmaya kalkan çok oldu
Tip tip bakınca kimisi oturur musunuz dedi mesela o saatten sonra tüküreyim sana da vereceğim yerede 'artık inecez zaten son durağa geldik' diye de yüksek sesle söylendim
Kimisi hamileyim aaa yer verin yapıyo veriyorlardı da ben onu da yapamam, alsınlar başlarına çalsın vicdan fukaraları
Metrobüs kullananlar bilir, izdiham olur. Bi kişi düştüyse kaldırmaz kimse üstünden hoplar yer kaparlar mesela. Bu yüzden duyduklarıma şaşmıyorum bir bir gördüm.

benim konuma yaptığın yorum nerede acaba??
daha konuyu okumadan başka yorumları yorumlamaya çalışıyorsun
ortalığı karıştırmaya çalıştığın apaçık belli

o anneyi savunduğunuz için allah da sizden razı olsun. çok üzüldüm.
Amin
Bende kendim için isteyemem ama çocuklu bi kadın görsem pardon yer verir misiniz diyorum
Çünkü mahsus uyuklayan mı dersin telefona gömülen mi dersin uyuz oluyorum
İtiş tepişe minicik çocuklar nasıl dayansın normal bi alan da yok ki ayakta durulsa bile
O zaman kem küm edip mecbur kalıp veriyorlar ama söz konusu bensem hamileysem bile isteyemem pis pis bakarım utanmaz der gibi : ) bu kadar
Şimdi kızım var borçla da olsa araba aldım şükür ama durumu olmayan dışarı çıkmasın mı çocuğunu çıkarmasın mı yani, terbiyesizlik

Ah ah memleketin en umutsuz olduğum sorunlarından biri, sapasağlam insan bile biraz tırnaklarını göstermeden hiçbir işini halledemiyorken; engelliler ve aileleri, çocuklular, yaşlılar vs ne yapsın? Ne zaman bu kadar ben merkezli bir toplum olduk anlamıyorum. Tamam bu kadar daracık alanlara bu kadar kalabalık birikince kendine yoğunlaştı herkes ama keşke hukuksuzlukları, huzursuzlukları, o otlayan puflayan hep şikayet eden halleriyle kendileri de dahil etraflarındaki herkesin de pozitif enerjisini sömürdüklerini görebilseler.

Bu insanlar bir batı ülkesine gittiğinde de öve öve bitiremez, orada araçlar yol veriyor, insanlar selam veriyor, herkes yardımcı olmaya çalışıyor, yerde hiç çöp yok. E madem o kadar hoşuna gitti, uygula madem ülkemde de insanlar örnek alsın. Her konuda olduğu gibi laf çok, icraat sıfır.

Okurken sinirlendiğim nadir konulardan biri ya.
Tek kelimeyle Vicdan yoksunları.
İnsan demekten utanıyorum böylelerine.
İster 70 yaşında ister 7 kimse kusura bakmasın o kadınla çocuğuna orda öfleyip pöfleyene cevabı yapıştırırdım ben.
Bazen saygıyı haketmeyen,haline şükretmeyen yaşlısı da var gençler gibi.
Çok sinirlendim.
Engelliler için hayat zorken biz dahada zorlaştırıyoruz.

Valla ögrenciykende ,calisirkende benden daha yorgun oldugunu dusundugum gordugum kisilere yer verdim ve hala gorsem veririm bu saygidir bu insanliktir ben boyle bir terbiye ile yetistim,uzaktan konusmak cok kolay cunku henuz yaslanmadin ve hamile olmadin o zaman kucuklerin gozunun icine bakacaksin yer versinlerde oturayim diye bak bu sozumu unutma

yaa siz sunu anlamıyosunuz vermez vermez adam sen hamileligine güvenip yer istemiceksin kendince icinden kim verir yerini bu devirde valla sen trafıkte takıl birazda öyle gel istanbul trfaıgı 1 saatlik yolu 4 saat ayakta git görürüm seni

Ve genelde o tip insanlar konuştukları zaman da kamu spotu gibi konuşurlar. O an sanıyorsun ki dünyanın en duyarlı kişileri..

Valla ben öğrenciyken tam dört saatlik yola gidiyordum hemde is den çıkıp yinede veriyordum yerimi benden çok ihtiyacı olana.kimsenin acitasyon yaptığı yok hamileler gezip gezmiyeceginide sana sormayacak herhalde .inşallah hamile olduğunda sürekli toplu taşıma aracına binersinde ayakta gidersin acitasyon yapmadan .

yaa siz neden anlamıyosunuz ki otobüse biniyosan ayakta gitmeyi göze alıyosun demektir zaten sizden önce binmis biri neden insin ki allah askıan yaa sen inersin ben inmem yani bu kadar basit herkezin yorgunlugu kendine

rahatsız olan tekrar yazıyorum TAKSİYE binsin......

Tamam limoncu hatta otobüslerdeki hamile ve yaşlılara yer verin yazılarını kaldırıp, kimseden yer beklemeyin taksiye binin yazsınlar...

İstanbulun gobeginde yasiyorum ben sen hic merak etme ,her turlu ulasim aracinida kullaniyorum isim oldugunda ayrica kimse yer vermek zorunda demiyorum vermeli diyorum bu saygidir diyorum insanliktir diyorum anlayabilmissindir umarim!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…