Neden çocuk ister insan

Minimidimaksi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
359
158
103
Arkadaşlar merhaba. Aslında bu bir dert mi bilmiyorum. Ve konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım. Bir arkadaşım sordu. "İnsanlar neden çocuk yapar. Neden çocuk ister. Bu büyük bir sorumluluk. Çocuğun var derdin var." Gibi şeyler. Benimde çok şükür 8 aylık bir kızım var. Ve şöyle dedim kendisine. Mantık olarak nesli devam ettirmek çoğalmak için. Manevi olarak da aile olmak, kanından canından bir parça olması için vs gibi şeyler söyledim ama canımı sıktı. Cidden çocuk yokken insan daha rahat,nereye istersen git,ne zaman istersen uyu kalk vs. Ama insan çocuk olmalı diyor bir yerde. Ne bileyim siz ne cevap verirdiniz.

Ben de arkadaşınla aynı fikirdeyim.
Ama başkasının lafı seni niye sıktı anlamadım.
Allah bizi üresin diye yaratmış.Normal olan insanların, normalden kastım normlara uyan insan,içgüdüsünde bu var.
Bende yok ama.
Aile deyince aklıma hiç çocuk gelmez.Tam aksi ayak bağı,hayatına engel olarak gelir.
Ben de hamile kalmamak için tüm önlemlerime rağmen dua edenlerdenim.
Benim ona cevabım eğer isteseydim çocuk SANA NE ben istedim yaptım,tüm sorumluluğumu da aldım olurdu.
Ps:Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Ben evli değilim ve çocuğum da yok . Çocuk sahibi olmak da istiyorum . Kendime sorsam neden istiyorum diye ?? En büyük cevabım içsel dürtülerimdir herhalde. Benim canımdan bir parça ama ilerde benden bağımsız bir birey olacak olan , O'nunla tekrardan çocuk olmayı yaşayacağım , ilk kelimeleri , adımlarını ona öğreteceğim minicik bir bedenin annesi olmak isterim yani.. Anlatılmaz sanırım bunla , anlatılamaz. Kelimeler yetmiyor ki :)

İnsanın yaratılışı gereği sonsuzluk isteği vardır. E hepimiz öleceğiz :) o zaman soy devam etsin isteği olarak karşımıza çıkar. Kendimizden bir parça sonuçta..

Bunun dışında her şeyin yavrusu güzel ve sevilir olduğu için insan da sevmek ister. sevecek, baglanacsk bir şey ister.
Bir de çocukla birlikte gerçekten evin havası değişiyor. Henüz küçük bebeğiniz, yurusun, konuşsun bir kahkaha atsin evin neşesi oluyor :)

Arkadaşlar merhaba. Aslında bu bir dert mi bilmiyorum. Ve konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım. Bir arkadaşım sordu. "İnsanlar neden çocuk yapar. Neden çocuk ister. Bu büyük bir sorumluluk. Çocuğun var derdin var." Gibi şeyler. Benimde çok şükür 8 aylık bir kızım var. Ve şöyle dedim kendisine. Mantık olarak nesli devam ettirmek çoğalmak için. Manevi olarak da aile olmak, kanından canından bir parça olması için vs gibi şeyler söyledim ama canımı sıktı. Cidden çocuk yokken insan daha rahat,nereye istersen git,ne zaman istersen uyu kalk vs. Ama insan çocuk olmalı diyor bir yerde. Ne bileyim siz ne cevap verirdiniz.
bıyolojık saat gelınce cocuk ıstıyor ınsan tabı ıstısnalar hariç.... cocuk senın canından kanından bır parça ve mutlu evliliklerde evin neşesi oluyor. tabıkı buyuk sorumluluk , kendınden önce onu düşünüyorsun, hayatına bazı kısıtlamalar getiriyorsun, maddi anlamda da yükü oluyor ama çocuksuz yapman gerekenleri yapar sonra çocuk sahibi olursan keşkelerin olmaz iyikilerin olur...
benımde 9. aya yenı gırmıs bır kızım var, bana esımın en buyuk hedıyesı o...
benım nese kaynagım bu demek degıl hıc sınırlenmıyorum-yorulmuyorum-kendıme bazen vakıt ayıramadıgım anlar oluyor ama yınede ıyıkı var dedıgım yegane seylerden bırı...

Her canlidaki gibi icgudusel bir sey,nesli devam ettirmek ve yok olmamak. Ben de bir anneyim ama hic bir zaman aman da cocugum olsun ille de olsun demedim. Olursa olur olmazsa olmaz. Herkes anne olmak zorunda degil. Ha cocugum oldu yine sunu demedim; cocugum oldu hayatim anlam kazandi, cocuktan once ben bir hicmisim, cocuksuz olmazmis vs vs. cogu annede bu sozleri duyup sasiriyorum mesela ;) herkesin bakis acisi

Demekki kendisi çocuk sevmiyor, sorumluluğu alabileceğini düşünmüyor ama bu herkesin onun gibi düşüneceği anlamına gelmez.

Gerçi bu devirde çocuk yapmak ne derece doğru bilemiyorum, hani bi klişe vardır ya "bu kirli dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum" diye.
Dünya o kadar kötüleşti, hayat o kadar zorlaştı ki, geleceği ne olur bilemeden dünyaya çocuk getirmek bi yerde de bana yanlış geliyor.

Ama bi yandan da diyorum ki herkes çocuğunu doğurup hakkıyla yetiştirebilse, doğruyu yanlışı iyi öğretse, merhametli, vicdanlı çocuklar yetiştirse, belki de gelecek nesiller bizden daha iyi bi durumda olur o zaman. Biz göremeyiz belki ama onlar belki dünyayı güzelleştirebilir.

Yaradılıştan gelen bir istek olsa gerek. Düşünmedim aslında.
Üremek, çoğalmak lazım, emir böyle.
Ama mümkünse normal olan, akıl sağlığı yerinde olan, ebeveynliğin hakkını verecek, basiretli insanlar üresin tabii!

Aile olmak için istedim ben sanırım, çocuklu aile olmak için.
Evet zor, büyütmek zor,iyi ve ahlaklı yetiştirmek daha zor.
İkiz bebek sahibi oldum,zorlandım ama hiç ayak bağı olarak görmedim hamdolsun .
Her yere de gittim, gidiyorum, ne tatilim eksik kaldı ne düğün bayramım. İnsanın kendinde bitiyor biraz da.
Siz kafanıza takmayın o söylemleri , Allah dileyen herkese nasip etsin.

içgüdüsel bisey. doğuştan gelen bi annelik duygumuz var yaş ilerleyince hortlayoveriyor cogumuzda. tabiki altinda yatan neden neslin devami. bi de insan yalniz kalmak da istemez. yaslaninca kapisini calacak bi evladı, ziyaretine gelecek torunlari olsun ister insan

Bu sorunun cevabini bulamadigimdan ben de yapmadim cocuk. eger gerçekten iyi bir sebep bulursam belki aklima yatar.
bu sorunun en iyi cevabı bile kim ne derse desin helede maddeci düşünüyorsa yalın boş yada anlamsız gelecektir bu ancak çocuk sahibi olduktan sonra anlayabileceğiniz cevabını bulabileceğiniz bir şey

Valla benim yok ama olursa tek beklentim var öldüğümde arkamdan fatiha okusun yeter... neden istiyorum kısmında yalan dünyama renk gelmesi icin

Demekki kendisi çocuk sevmiyor, sorumluluğu alabileceğini düşünmüyor ama bu herkesin onun gibi düşüneceği anlamına gelmez.

Gerçi bu devirde çocuk yapmak ne derece doğru bilemiyorum, hani bi klişe vardır ya "bu kirli dünyaya bir çocuk getirmek istemiyorum" diye.
Dünya o kadar kötüleşti, hayat o kadar zorlaştı ki, geleceği ne olur bilemeden dünyaya çocuk getirmek bi yerde de bana yanlış geliyor.

Ama bi yandan da diyorum ki herkes çocuğunu doğurup hakkıyla yetiştirebilse, doğruyu yanlışı iyi öğretse, merhametli, vicdanlı çocuklar yetiştirse, belki de gelecek nesiller bizden daha iyi bi durumda olur o zaman. Biz göremeyiz belki ama onlar belki dünyayı güzelleştirebilir.
İşte tam da bu niyetle bu düşünceyle hareket edip üremeliyiz. İyi insanlar, ahlaklı insanlar kuşatmalı dünyayı,kadınlar önemli!
Her kadın, hür, özgüvenli, ahlaklı, iyi çocuklar yetiştirebilmeli.
Böyle böyle çoğalıcaz.
Kadınlık çok güzel!
Kadın herşey!
Aşka geldim şuan!En Büyük KK

Bu hislerle alakali evlendigim ilk zamanlar bende boyle dusunuyordum ama sonra o sorumlulugu istemeye basladim kimi kadin bu duygulari hic yasamiyor kimi kadin yasiyor..bazilarida cocuk yapiyor ama yapmasa daha iyi sevgi yok ilgilenme yok hayret ediyorum oylelerine iste onlarin tek amaci soy devam etsin bu mantik yanlis

ozaman neden evlenıyoruz??diye bır soruda gelıyor benım aklıma..
karşı cins ile illa evlılık catısı altında mı birarada olunur.ye iç gez toz hergün takıl yaşa vs.vs.
bence bir bayan gün gelip sevilip mutlu olacagı bir ilişki bir evlilik istiyor ve eş oluyorsa,günü geldiğinde de anne olmak ister..
sebebi yok bunun,tamamen hormonal:)

Evlenme sebebimle benzer..
Hayatımı eşimle yaşamak istedim..
Sonra çocuğumuz olsun 3 kişi paylaşalım hayatı istedik..
Istememek de normal bi durum..
Seçim sadece..
Tabiki çocuk olmadiginda büyük bir sorumluluk eksilir hayatinizdan..
Fiziken ve mental olarak daha az yorulursunuz..
Bunlar gerçek..
Ama tercih meselesi..
Öyle büyük bir mutluluk ki kızım benim için her türlü eksi durum gözüme görünmüyor.. tabi kişisel hislerim bunlar.. genellenemez..

Back
X