Neden çocuklar sadece anneninmis gibi davranılıyor

Ama bunda da bir hata yok mu? Şimdi adam çocuk bakmadan çaba sarfetmeden yetişmiş çocuklara nafaka verip babalık yapmış olacak. Bosanirsam çocukları asla tek velayet almak istemem. Bu çocuklarımı sevmediğim için asla değil babaları da var olduğu için olur. Bir dönem annede bir dönem babada olmaları gerekmez mi? Bu da toplumsal bir baskı değil midir?
O kısım karışık. Herkes medenice bosanmiyor. Hem çocuğun yüksek yararına okul dönemi tek ebeveyn uygun görülüyor.

Ama bunda da bir hata yok mu? Şimdi adam çocuk bakmadan çaba sarfetmeden yetişmiş çocuklara nafaka verip babalık yapmış olacak. Bosanirsam çocukları asla tek velayet almak istemem. Bu çocuklarımı sevmediğim için asla değil babaları da var olduğu için olur. Bir dönem annede bir dönem babada olmaları gerekmez mi? Bu da toplumsal bir baskı değil midir?
Bu arada nafaka talebim de yok nafaka almıyorum bi kredisi vardı benim çektiğim 1 yıl onu verecek sadece

Bu biraz şey gibi oldu ama ya “bebeği neden anne taşıyor 9 ay neden baba değil 🤭’’

Çocuk anneye muhtaç bence kendi çocukluğumdan yola çıkarak söylüyorum bebekli çevremde bebek anne memesinde hep baba ilgileniyor ama bir anne kadar olamıyor haliyle emziren kadın olunca , en başa dönmek gerek bebeği neden 9 ay taşıyor kadın
Annenin rolü daha çok demek ki doğanın kanunu

Boşuna dememişler bu ülkede kadin olmak zor zanaat 😔 ne olursa olsun söylenemezsin yorulamazsin bunalamazsin 🫣annesin sen mecbursun dogurduysan bakacaksin hepsi oyle buyudu vs vs laflar ile cocuk sadece anneye zimmetli gibi bir kültür var kolaycada değişeceğini sanmiyorum

Insan oglu var oldugundan beri böyle. Dunya nasil lükselleşse bile bu böyle devam edecek malesef

İş yerlerinde bile korkunç ayrımcılık var. Eşim Amerikan firmasında çalışıyor buna rağmen çalışan annelere kreş desteği veriliyor ama babalar için böyle bir imkan yok.
Bu konuyla ilgili geri bildirimde bulunmuştu, çocuk sadece eşime ait değil o anneyse bende babayım diye

kadının eşi eşit görev alıyor/almalk istiyor olsa bile çocuk büyütmekte
o adam işyerinden çocuğum ateşlenmiş diye izin almak istese alamaz ki - hatta ben şimdiye kadar çocuğum kreşe başlayacak, çocuğumum x sorunu var diye izin alan baba da görmedim. anca kendi işiyse belki.
tuhaf olan tüm toplum.

babanın izin alabilmesi için ciddi ciddi çocuğun ameliyatlık acillik bir durumu olması lazım

işin açıkçası bu konuda anneler/kadınlar kendi ayağına sıkıyor
özellikle de özel sektörde
çünkü hep kadınlar çocukla ilgileniyor diye bu sefer özel sektör çocuklu/hemen çocuk yapabilir durumdaki kadını işe almak istemiyor.
Bu durum erkeklerinde işine geliyor bence.

Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.

Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?

Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?

Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?

Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!

Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.

Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.

Çok doluyum. Yazım hataları için üzgünüm klavyem sitede sıkıntılı çalışıyor.
Kadın ve erkeği dünyada eşit görmeme durumudur. Ne yazık ki din, kültür, çevre ile oluşan erkek egemenliği yüzünden kadın evde oturur çocuğuna bakar yemek yapar erkeğine hizmet eder anlayışı vardır. Bunu devlet propagandayla, aile yetiştirme tarzı ile, din günah sevapla hep baskılar.
Bu düzeni olabildiğince kendimizin kırması lazım, bir doğru düşünme ile, iki doğru arkadaş ile, üç doğru eş seçimi ile, dört doğru çocuk büyütme ile.
En medeniyim doğrusu böyle olmalı diyen bile ne yazık ki bu anlayışa içten katilabiliyor bazen. Ve bu beni çok şaşırtıyor hep.
Baskılayıcı konuşan insanlara karşı ses çıkması lazım. Bir şey demeyip devam ettikçe onlar baskın olmaya devam eder. Ki yıl 2023 hala bu durumda bir gram ilerleme yok hatta gerileme mevcut.
Yani neden böyle demek yerine siz doğrusunu yaşayın doğrusunu öğretin bunda devam edin. Çevreniz bu duruma tersse değiştirin. Bu her zaman sizin elinizde.

Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.

Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?

Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?

Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?

Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!

Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.

Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.

Çünkü ataerkil düzenin yaygın olduğu bir dünyada ve ülkede yaşıyoruz.
Erkek egemenliğin önceliği kadını baskılamak. Batıda ve Avrupa'da uyanışlar başladı, umarım buraya kadar gelir.

Parkta herkes eşime süper baba muamelesi yapıyor. Teyzenin teki laf sokmaya bile çalıştı. Eşime dönerek senin gibiler var mıymış herkes kıymetini bilsin dedi.( herkes benim galiba). Oyun parkinda kadinlar dusmanca bakiyorlar. Tabi kocaları da.Cunku evde kocalarini sikistiriyorlar. Bunu içlerinden biri itiraf etti.
İlk 6 ay gercekten annenin oluyor bebek, meme ilişkisi dolayısıyla. Bir de zaten ilk 3 aya 4. trimester deniyor. İskandinav ülkelerinde babalık izni de var.
Bana gelince anne ve kv desteği yoktu. Başından 2 kişi büyüttük. Eşimin niyeti varmış ama ben de hiç lütuf gibi davranmadım . Ama benim babam da annemden çok beni buyutmuştur. Kültürel bir aktarım galiba. Ama erkek kardeşlerim daha ataerkil. Babam gibi değiller. Dedem gibiler.
Ay yaramı deştiniz,boşaninca aynı sitedeki avukatı tutmuştum,kocanız çok iyi çocuklarla çok güzel ilgileniyordu site parkında görüyorduk dedi eski eş kişisi çocukların gözü önünde bana şiddet uygulayan kişi

Benim buna benzer yorumlarımda hemen feminist damgası yiyorum zaten. Feminist değil hakkaniyetliyim diyorum. Ama anlayan yok. Kendi anneligimi sorgular oldum
Feministlik kötü bir şey gibi söylemişsiniz. Feminizm, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğunu, hayatı eşit oranda paylaşmaları gerektiğini söyler. Kendini feminist olarak tanımlamak kötü bir şey değil aksine gurur duyulacak bir şey.

Bu biraz şey gibi oldu ama ya “bebeği neden anne taşıyor 9 ay neden baba değil 🤭’’

Çocuk anneye muhtaç bence kendi çocukluğumdan yola çıkarak söylüyorum bebekli çevremde bebek anne memesinde hep baba ilgileniyor ama bir anne kadar olamıyor haliyle emziren kadın olunca , en başa dönmek gerek bebeği neden 9 ay taşıyor kadın

Sırf anne taşıyor diye baba yok olsun o zaman. Eşeysiz cogalsaydik bizde amip gibi. Amip değilsek babaninda elini taşın altına koyması gerek.

Benim buna benzer yorumlarımda hemen feminist damgası yiyorum zaten. Feminist değil hakkaniyetliyim diyorum. Ama anlayan yok. Kendi anneligimi sorgular oldum
Ben burada linç yemedim düşüncemden dolayı ama yesem de umurumda değil. Çok mücadele ettim evimde sorumluluğu ortaklaştırabilmek için, kızımın benden uzak uyuyabileceğini anladığımızda 2.5 yaşındaydı ve ben o yıl okulun kapadokya gezisine görevli öğretmen olarak yazıldım. Ne kavgalar ettik bu ve benzeri şeyler için, diş geçirip engelleyemeyeceğini anlayınca zamanla uyum sağladı. Tabi bu arada çocuklar büyüdü. Ben 1.5 yıl ayda 3 4 akşam fen lisesi yatakhanesinde nöbet bile tuttum ama kolay olmadı bu aşamaya gelmek.

O çocukları tek başıma karar alarak yapmadım. Ha şurada da çekinmeden söylerim, aldatılarak boşanma aşamasına gelirsem çocukların velayetini kesinlikle almam, kocama ve yanındakine böyle bir hediye vermem. Adamı alan eşantiyonlarını da kabullenecek hiç kaçarı yok. Annelik bana da sonradan eklendi, doğuştan ebeveyn falan değilim, beni bu yola sokan sorumluluktan kaçarsa bedelini öder.

Nence benim gibilerin hızla çoğalması lazım 😁

Feministlik kötü bir şey gibi söylemişsiniz. Feminizm, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğunu, hayatı eşit oranda paylaşmaları gerektiğini söyler. Kendini feminist olarak tanımlamak kötü bir şey değil aksine gurur duyulacak bir şey.
Toplumda bu böyle değil ama. Feminislik erkeğin haklarını görmezden gelmekle eş tutuluyor.

Ben de çocuklarına yapışık annelerdenim.
Çocuk ilk bağı anneyle kurar, daha karnındayken bilir annesini. Sonrasında meme emme vs. Yani fizyolojik bir bağ var çocukla anne arasında.
O sırada sokaktan bir adam getirip al bu senin baban desen çocuk için birşey değişmez.
Özellikle ilk yıllarda anne dünyada bildiği, güvendiği tek varlıktır.
oğlum 3 yaşlarında ameliyat olmuştu. Hala anesteziden uyanmamışken öpmüştüm onu, kasılan bütün kasları gevşemiş, gülümsemişti uykusunda.
doktor " tamam şimdi rahatladı" demişti.

Bu konuda erkeklerle eşit olmak istemezdim açıkçası. Böylesine mükemmel duyguların anneye ait olması baba için haksızlık tam tersine.
burada kadına yapılan bir haksızlık göremiyorum.

İdeal bir sistemde "anne bebeğe, baba anneye bakar".
Yani aynı doğum iznini baba da alır (ideal bir sistemde) ve anne bebeğin tüm bakımını üstlenirken, baba da annenin tüm bakımını üstlenir (yemeği, evin düzeni, çamaşır bulaşık, temizlik vs)... Çünkü bebeğin zaten güvenli bağlanmasını sağlamak için annenin memesinde olması gerekir, annenin teninde olması gerekir, vs vs..

Fakat maalesef ataerkil düzen erkeklerin bu bilinçle yetişmesini bile engelliyor. Aileden oğula geçen sakat algılar, "evlilikte hayat ortaklığı" anlayışının yerleşmesini engelliyor. Kısır döngüdeyiz; ancak ve ancak kadınların okuması ve bilinçlenmesi, oğullarını doğru bilinçle büyütmesi kırabilecek bu döngüyü.

Toplumda bu böyle değil ama. Feminislik erkeğin haklarını görmezden gelmekle eş tutuluyor.
Toplumda yanlış anlaşılıyor olabilir. Biz bunun doğrusunu öğreteceğiz. Ama önce bizim de öğrenmemiz lazım. Kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olmasını düşünen herkes feministtir, bu bu kadar.

Ben de çocuklarına yapışık annelerdenim.
Çocuk ilk bağı anneyle kurar, daha karnındayken bilir annesini. Sonrasında meme emme vs. Yani fizyolojik bir bağ var çocukla anne arasında.
O sırada sokaktan bir adam getirip al bu senin baban desen çocuk için birşey değişmez.
Özellikle ilk yıllarda anne dünyada bildiği, güvendiği tek varlıktır.
oğlum 3 yaşlarında ameliyat olmuştu. Hala anesteziden uyanmamışken öpmüştüm onu, kasılan bütün kasları gevşemiş, gülümsemişti uykusunda.
doktor " tamam şimdi rahatladı" demişti.

Bu konuda erkeklerle eşit olmak istemezdim açıkçası. Böylesine mükemmel duyguların anneye ait olması baba için haksızlık tam tersine.
burada kadına yapılan bir haksızlık göremiyorum.
İşte ben babasi da optugunde aynı duyguyu yaşasınlar istiyorum. Ama annesinin kendine yapistirdigi çocuk bunu yapmıyor bence. Anneliğin tek özel kısmı gebeyken tekmelerini hissetmek olabilir. Emzirmek de pek benlik değildi işin açığı. Memelerim ortada inek gibi dolanmakdan mememin gündem olmasindan oldukça rahatsızdim. Ama aaa anne sütü çok önemli diye diye zehir edildi o süreçte.
Belki de annelik bana göre değil. Baba olmalıydim. Cinsiyet mi degistirsem 🤣

Merhaba hanımlar

Haklısınız kesinlikle
Ama bazı amalarım var
Bir çocuğa annesi sahip çıkmazsa kimse çıkmaz
Gerçekten annelik başka
Babalık da güzel sorumlu tabi ben çok destek alıyorum eşimden
Ama hissediyorum gizliden ben olmasam o kadar da önemsemez belki anlatabildim mi

Back
X