Neden çocuklar sadece anneninmis gibi davranılıyor

Ama bunda da bir hata yok mu? Şimdi adam çocuk bakmadan çaba sarfetmeden yetişmiş çocuklara nafaka verip babalık yapmış olacak. Bosanirsam çocukları asla tek velayet almak istemem. Bu çocuklarımı sevmediğim için asla değil babaları da var olduğu için olur. Bir dönem annede bir dönem babada olmaları gerekmez mi? Bu da toplumsal bir baskı değil midir?
Herkes size hak vermiş ama burda da boşanmalarda çocuğu babasına veren kadınlara ne biçim annesin asla çocuğumu babaya vermezdim bir anne çocuğunu nasıl bırakır gibi eleştiriler geliyor. Bu da ilginç

Kadına 2 sene ücretli izin verilir de babalık izni 3 gün olursa devleti bilmem ama özel sektörde kadın göremeyiz. Hem anneye hem babaya eşit ve yeterli süre izin verilmeli. Bebeğin ilk yılında anne izinliyken ikinci yılda baba tam zamanlı bakım verebilirz
Evet mesela Almanyanın sistemi çok destekler sekilde ülkemizde malesef mümkün değil, hem anne hem babaya ücretli destek verecek ekonomimiz yok insanlar iş hayatinda bende olayim demekten ziyade karın tokluna calisiyor anneler birde gögsunde sütle iş yerinde süt sagmakla ugrasiyor. Bence kadin/erkek eşit olmamali eşitlik adaleti saglamiyor

Netflix' de aslan belgeseli var, izlemenizi şiddetle öneririm.
Dişi aslan doğum yapıyor, doğumdan sonra 1 yıl kadar çocuklarıyla yalnız yaşıyor, onları koruyabilmek adına. Sonra çocuklar biraz büyüyünce sürüye tekrar katılıyor. Erkek aslan dişinin avlanmasını bekliyor beslenebilmek için. Dişi önce erkek aslanı doyuruyor ki sonraki avla yavrularını doyurabilsin
Erkek doymadan çocuklarına yemek bile yediremiyor.
Bu dişi aslan gerizekalı mi bunca çileye katlanıyor o çocukları büyütmek için, Elbette değil. İçgüdüsel olarak o çocukları koruma ve doyurma görevinin kendisine ait olduğunu biliyor.
Gerçi feminizm henüz hayvanlar alemine ulaşamadı ama söylemek isterim ki o dişi aslan bile sizin kadar isyan etmedi😅

Hayvanlar tamamen icgudusel hareket ediyor.
Mesela tüm bu yazdiklariniza ek olarak: baba figürü tekrar ciftlesmek istediginde anne bunu kabul etmez ve baba kendi yavrularını döver ve hatta öldürebilir. Memelilerde böyle, kanatlılarda da.
Annelik içgüdüsü var evet ama ayni zamanda insanlarin iradesi ve düşünebilme yetenegi var. Babalarda istediginde anneler kadar iyi bebek/çocuk bakıyor

Çünkü muhtemelen erkek aslan yavrularını yiyebilecegi içindir. Bizler aklı olan varlıklarız. Sadece çoğalmak amacıyla üremiyoruz. Hayvanlardan farkımız olmasın mı? Yoksa erkeklere hayvan gibi mi davranmalıyız?
Valla neden olmasın. Benim ablamın komşusu 99 depremide öldü. Hatta ölüm nedeni tekrar içeri gidip bebeğini kurtarmaya çalışmaktı.
Adam sadece 2 ay sonra 3 çocuğu yetiştirme yurduna verip evlendi.
Yani hayvanlardan farkımız olsun evet ama babalığı da çok gözde büyütmemek lazım. Medeniyet henüz tüm babalara gelmedi malesef.

O iş babayla alakali. Ben zaten calismadigim halde esim bebegin bakimina ciddi anlamda ortak oluyor. Hastanede basini bekliyor, saydiginiz her seyi yapiyor. Sosyal medyada takip ettigim hesaplarda da oyle babalar goruyorum. Keza benim babam da öyleydi. Sizin çevrenizle alakali bir durum bence

Benim bir arkadaşım ispanyolla evli ve bebeklerinin her bakımını onlar birlikte yaptılar. Aslında yabancı kaynaklı kitaplarda bile annenin sütünü sagip babanin da beslemesi gerektiğini o bağı kurmasının önemli olduğunu söylüyor. Biz bunu desek yer yerinden oynar.
Bu yorumunuza istinaden bir gözlemimi aktaracağım. Bu yaz 1 aylığına İspanya’daydım ve metroda, sokakta, kafelerde, otobüslerde hemen hemen yaşamın çoğu yerinde kucağında içinde yeni doğmuş bebeği olan slingiyle ya da bebek arabasıyla bebeğini/çocuğunu tek başına ya da yanında yine baba olan bir arkadaşıyla gezdiren, gayet çocuğuyla rahat bir şekilde dolanan, gezen erkekler gördüm, bu gözler ciddi ciddi bunları gördü.
Türkiye’de ise bir erkek, değil slingle, bebek arabasıyla bile kendi çocuğunu tek başına dışarıya çıkarıp gezdirmeye kalksa eminim ki linçlenir. Gelecek yorumlar aynen şunlar olur: “Anne misin baba mı? Oğlum sen görevini şaşırdın heralde? Annesi nerde çocukla napıyosun? Bir de emzir istersen? Sen mi doğurdun? vs.”
Medeniyet, kültür, kafa yapısı, ataerkillik vs bir çok faktör işin içinde.
İspanya’da gördüğüm böyle manzaralar normalken ve mevcutken; bizde neden yok ve olsa bile yadırganıyor, değil mi?

Baba tabiki tüm bebek bakım işlerine katılsın, bunda en ufak itirazım yok. Ama iç güdüsel bir kısmı da var bu işin. İster kabul edin ister itiraz. En nihayetinde hayatını sadece sizi emerek idame ettirebilecegini sanan bir canlıyı doğuruyorsunuz. En azından bebek belli bir yaşa gelene kadar o iç güdü devam ediyor 🥲

Herkes size hak vermiş ama burda da boşanmalarda çocuğu babasına veren kadınlara ne biçim annesin asla çocuğumu babaya vermezdim bir anne çocuğunu nasıl bırakır gibi eleştiriler geliyor. Bu da ilginç
Çünkü kadınlar yine en büyük dusmanligi yapıyor birbirine 😔

Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.

Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?

Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?

Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?

Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!

Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.

Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.

Çok doluyum. Yazım hataları için üzgünüm klavyem sitede sıkıntılı çalışıyor.
Bir erkekte, yavrusunu tam manasıyla koruyup kollayabilecek bir vasıf ve potansiyel yok, bundan dolayı olabilir belki bilemiyorum. Kafaları mı basmıyor yoksa yeteri kadar önemsemediklerinden mi ileri geliyor bilmiyorum. Misal en basiti bizler azıcık serin bir havada hemen uzerine bir hırka bir bere takmadan çıkarmayız, çıkarmışsakta hemen koştur koştur bi sekilde soguk almaması için bi seyler düşünür, bir hal çaresine bakarız; ama babalar bunu akıl edemiyorlar nedense. Çocuk bakımı ve yetiştirilmesi konusunda direktif verirsen yapabiliyorlar ama kendileri akıl yürüterek bir şeyler yapamıyorlar. Mesela en basiti bgn eşim balkonda bir takım işler yapıyordu, kızımı da (15 aylık) balkona çıkartmıştım onu izlesin diye. Dışarıya bir çıktım ki etraf leş gibi vernik kokuyor, hemen kızımı içeri aldım. Oyle ağır bir vernik kokusu ki büyük insan olarak o kokuya maruz kalsan bile hemen başın agrır. En basiti bunu bile akıl edemeyen birisi hasta bir çocuğun bakımı konusunda ne kadar faydalı olabilir bilemiyorum 🤷‍♀️ Bu, erkeklerin genelinde olan bir sorun maalesef. Baba ne kadar iyi hatta mükemmel bir baba olursa olsun bakım konusunda tek başına o sorumluluğu alabilecek potansiyele sahip degil bence.

Bu yargıyı kırmak birazda bizim elimizde .. yenidoğan döneminde evet emzirmeden dolayı olsun anne karnında ki bağdan dolayı olsun anneye ihtiyaç var ama diğer dönemlerde rahatlıkla Baba da bakabilir.sahsen Bizim öyle oldu ve ben kendi tercihimden dolayı ise ara verdim kendi istegimlede döndüm eşim bu konuda karışmadi.

Bu yorumunuza istinaden bir gözlemimi aktaracağım. Bu yaz 1 aylığına İspanya’daydım ve metroda, sokakta, kafelerde, otobüslerde hemen hemen yaşamın çoğu yerinde kucağında içinde yeni doğmuş bebeği olan slingiyle ya da bebek arabasıyla bebeğini/çocuğunu tek başına ya da yanında yine baba olan bir arkadaşıyla gezdiren, gayet çocuğuyla rahat bir şekilde dolanan, gezen erkekler gördüm, bu gözler ciddi ciddi bunları gördü.
Türkiye’de ise bir erkek, değil slingle, bebek arabasıyla bile kendi çocuğunu tek başına dışarıya çıkarıp gezdirmeye kalksa eminim ki linçlenir. Gelecek yorumlar aynen şunlar olur: “Anne misin baba mı? Oğlum sen görevini şaşırdın heralde? Annesi nerde çocukla napıyosun? Bir de emzir istersen? Sen mi doğurdun? vs.”
Medeniyet, kültür, kafa yapısı, ataerkillik vs bir çok faktör işin içinde.
İspanya’da gördüğüm böyle manzaralar normalken ve mevcutken; bizde neden yok ve olsa bile yadırganıyor, değil mi?
Aynen öyle. Ben de İngiltere de eramus yapıp bir dönem kalmıştım. Erkekler arkadaşlarıyla çocuklu buluşuyor ya da çocuklarıyla bebeklerle tek başlarına çıkıyorlardı. Bizimkilerde sorun demek ki

Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.

Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?

Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?

Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?

Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!

Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.

Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.

25 yaşıma kadar hep bunları sorguladım
Artık saldım

Bir erkekte, yavrusunu tam manasıyla koruyup kollayabilecek bir vasıf ve potansiyel yok, bundan dolayı olabilir belki bilemiyorum. Kafaları mı basmıyor yoksa yeteri kadar önemsemediklerinden mi ileri geliyor bilmiyorum. Misal en basiti bizler azıcık serin bir havada hemen uzerine bir hırka bir bere takmadan çıkarmayız, çıkarmışsakta hemen koştur koştur bi sekilde soguk almaması için bi seyler düşünür, bir hal çaresine bakarız; ama babalar bunu akıl edemiyorlar nedense. Çocuk bakımı ve yetiştirilmesi konusunda direktif verirsen yapabiliyorlar ama kendileri akıl yürüterek bir şeyler yapamıyorlar. Mesela en basiti bgn eşim balkonda bir takım işler yapıyordu, kızımı da (15 aylık) balkona çıkartmıştım onu izlesin diye. Dışarıya bir çıktım ki etraf leş gibi vernik kokuyor, hemen kızımı içeri aldım. Oyle ağır bir vernik kokusu ki büyük insan olarak o kokuya maruz kalsan bile hemen başın agrır. En basiti bunu bile akıl edemeyen birisi hasta bir çocuğun bakımı konusunda ne kadar faydalı olabilir bilemiyorum 🤷‍♀️ Bu, erkeklerin genelinde olan bir sorun maalesef. Baba ne kadar iyi hatta mükemmel bir baba olursa olsun bakım konusunda tek başına o sorumluluğu alabilecek potansiyele sahip degil bence.
Hasta olan çocuğa bakmadiklari için hasta olmaması için de gerekli özeni göstermiyor olabilirler. Kendilerine kolay geleni yapıyorlar

Hasta olan çocuğa bakmadiklari için hasta olmaması için de gerekli özeni göstermiyor olabilirler. Kendilerine kolay geleni yapıyorlar
Onlar kendilerine de bakamazlar ki. Mesela biz hasta ve tek başına olsak bi sekilde kendimize bakabiliriz. En basiti vitamin olsun diye portakal suyu, ihlamur, tavuk suyuna corba gibi hastalik konusunda verimli olabilecek şeyler yapmaya çabalarız ama aynı durumda onlar dışardan tavuk döner söylerler 😅

Onlar kendilerine de bakamazlar ki. Mesela biz hasta ve tek başına olsak bi sekilde kendimize bakabiliriz. En basiti vitamin olsun diye portakal suyu, ihlamur, tavuk suyuna corba gibi hastalik konusunda verimli olabilecek şeyler yapmaya çabalarız ama aynı durumda onlar dışardan tavuk döner söylerler 😅
Bu da bir yerde yetiştirme tarzı hatası işte, erkek çocuklarına ağa paşa muamalesi yapılıyor. Aman yemeğini önüne koyalım, ay şu tatlıyı sever akşama yetiştirelim, yatağını toplayalım.
Sonra temel ihtiyaçlarını bile karşılamaktan aciz primatlar yetişiyor

Ben de yaşadım aynı şeyi. Benim işim rapor alsam zorluk olacak bir iş, eşime daha rahat olacakken sadece anne kabul ediyoruz demişlerdi. Saçmalık resmen
Evet çok saçma. Çocuk için bekliyorsun sanki orası kadın doğum.

Babasının kızının altına değiştirmesini, banyo yaptırmasini istemeyen rahatsız olan anneler var..

Hem kadının hem erkeğin kafasına yapısını değiştirmek bu ülkede oldukça zor. İlk önce kadınların değişmesi lazım.

Netflix' de aslan belgeseli var, izlemenizi şiddetle öneririm.
Dişi aslan doğum yapıyor, doğumdan sonra 1 yıl kadar çocuklarıyla yalnız yaşıyor, onları koruyabilmek adına. Sonra çocuklar biraz büyüyünce sürüye tekrar katılıyor. Erkek aslan dişinin avlanmasını bekliyor beslenebilmek için. Dişi önce erkek aslanı doyuruyor ki sonraki avla yavrularını doyurabilsin
Erkek doymadan çocuklarına yemek bile yediremiyor.
Bu dişi aslan gerizekalı mi bunca çileye katlanıyor o çocukları büyütmek için, Elbette değil. İçgüdüsel olarak o çocukları koruma ve doyurma görevinin kendisine ait olduğunu biliyor.
Gerçi feminizm henüz hayvanlar alemine ulaşamadı ama söylemek isterim ki o dişi aslan bile sizin kadar isyan etmedi😅
İşte hayvanlarla aramızdaki fark, biz sorguluyoruz, gelişiyoruz ve değişiyoruz. Onlar teknoloji çağına çıkamadı, yerleşik hayata, tarıma geçemedi halâ avlayıcı toplayıcı çağdalar 😁

Merhaba hanımlar

Çünkü cocuk annenin bir parçası garip olan çocuğun babanın soyadını taşıması.

Back
X