Neden Cvp alamiyorum????

wildrose54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
46
0
86
- Yurtdışı
Hanimlar,

neden cvp alamiyorum asagidaki soruma, ilk tüpbebek tedavim ve 14. Günde sadece 1 Follikel vardi, daha büyürmü, Cumartesi Op düsünülüyordu.
Ayni sorunu yasayan kimse yokmu yoksa??

Selamlar ve Sevgiler !!

merhaba canim

bende öyle olmamisti, ama belki bu follikel O FOLLIKEL dir ve o senin bebegin olacakdir.
stress yapma gülüm
peki 14 gün icin tam iyi büyümüsmü bu tek follikel?
ne kadar doz ilac verdiler? belki düsükdü dozu?
bende günde 300 gonal verdiler--aslinda baya cok--ve hep 7-10 arasi yumurta olustu
benim yakinda 7 denemem olacak

öptüm

@Sevgilerimle

Merhaba,
bilemiyorum belkide gercekten o Follikel`dir, fakat sence Doktorum tek Follikele ragmen Punktion yaparmi?
Simdiye kadar IUI denemistik, bir kezde basarili olmustuk fakat düsük yaptim, kürtaj oldum. Yani bu ilk ICSI Tüp Bebek uygulamam olacak insallah.

Tedavim söyle: (PCO oldugundan düsük dozda basladi Doktor.)

21.05.2010 Synarela Burunsprayi günde 4 x almaya basladim.
01.06.2010 Adetim geldi (ilacla PrimolutNor.5)
02.06.2010 100.IE Puregon + 4x Synarela
08.06.2010 150.IE Puregon + 4x Synarela
14.06.2010 200.IE Puregon + 2x Toz 1x Su Menogon + 4x Synarela,sag yumurta 1 Follikel 9,7mm

Sence tek yumurta ise, ICSI degermi, yoksa yine IUI insemination mu yaptirsam?

Simdiye kadarki denemelerinde hic hamilelik olusmadimi sende?
Hep ICSI mi denedin?
Almanyada kaliyorsun sanirim, bende öyle.

Selamlar !!

bence inseminastion yaptirt aslinda labratuvar islemlerine ne kadar para vereceginle ilgili bir durum egerki cok pahaliysa insemination yani asilama yaptirip tup bebegi tekrar denemelisin. yani bana doktorum bu ikisecenegi sunsa ben madddi acidan degerlendirip karar verirdim. boylelikle bir dahaki denemende bu tedaviden elde edilen tecrubelerle daha fazla bir sansla tup bebek denemis olursun. doktorun pkolusun diye cok dusuk dozla baslamis ama 100 puregon gercekten asilamada (insemination) da kullanilan cok dusuk bir doz yani 100ile baslanilan surecte iki uc folikul ancak cikar.
doktorunun bir bildigi vardi ama hesabi tutmamis ama sunu net biliyorum 75 ve 100 ile baslanilan tedaviler asilamada oluyor ki bana da uygulandi rezervim iyi olmasina ragmen 2 folikul cikti ki amac da oydu asilama icin. sonucta sonradan yukseltse de sadece basta buyuyen tek folikulunu gelistirdi ki senin durumunda folikulun de inat etmis gelismemis.
canim biz doktor degiliz ama burda herkesin ve kendi tecrubemizden ogrendigimiz sey, 100 cok dusuk degerle baslamis doktorun.

@Özlem

Evet bencede cok düsük dozla basladi, bundan daha önceleri sirf Clomifen`le tedavi olmustum onda bile 2-3 gelismis Follikelim oluyordu. Ilk defa Igneli tedavi kullandim.
Bencede eger baska gelisen yoksa insemination yaptirayim, en azindan Sagliksigortamda hala 3ICSI denemem kalir, sirf yarisini ödüyorum 3 seferinde herseyin. ama yinede uzuz bir olay degil sonucta.

ICSI: 900 €uro, Ilaclari: 1400€
IUI: 500 €uro yani nereden baksan sanirim daha uygun olur.
Hem tedavi acisindan bosa gitmez, hemde maddi acidanda.

Yarin insallah güzel haberlerle gelirim ve ICSI yapabiliriz hayirlisiyla, dua edelim birbirimiz icin.

Öptüm

Selam canim

hmmm, tek bir follikel gelsince yumurta toplama islemi yaparlarmi?? duymadim hic, ama neden olmasinki
aslinda riskli--hani, ya döllenmezse o tek follikel?
ozaman hepsi bosa olacak...
ama madem IUI sana basari getirdi, neden o yoldan devam gitmediniz?
yada cok sefer mi IUI yapildi ve ondan sonra ISCI ye gecildi?

bende 6 kez ivf yapildi.hiiiic tutunmadi--ama hepsi iyi diyorlar#

iste allahim ne zaman ol derse ozaman olur....

mübarek kandil gününde bol bol dua edelim tatlim--allah bizi de duysun dualarimizi kabul etsin

öptüm seni

haaa bide gülüm su var

hani, ICSI gene denemek istersen mutlaka TR ye git.bizim burda imkanlar okadar yüksek degil bence.
bazi sigortalar TR deki ICSI yarisini da karsiliyor -- sor bi ok....

Ben de de PCO var 425 unite puregonla başladım.28 yumurta oluştu.17si işleme alındı 14 dölendi 3 transfer ve ikiz bekliyorum.8 tane de dondurulmuşum var.Darısı başına canım..

@Sevgilerimle

Öncelikle senin ve tüm Ümmeti Muhammed`in Regaip Kandilini kutlarim.
Allah c.c bütün Dualarimizi bizlere Hayirli olacak sekilde kabul etsin insallah.

Bugün terminim vardi ya, 4 ufak Follikel 7-10mm arasi, birde 13mm bi Follikel vardi, yanliz sadece bir yumurtaligimi görebildi, cünkü diyeri cok geride ve genelde göremiyorlar malesef, yani ondada muhtemelen bir kac tane vardir. Zaten bugün biraz sanci yapmaya basladi yumurtaliklar.
Simdiye kadar 8 denemem oldu 4.ü IUI denedik, sadece birinde olmustu, oda heralde sansdi birazda.
Ve ben hormon tedavisi görmeden IUI yapamiyoruz, o yüzdende Sigorta karsilamiyor denemelerimizi.
Doktor da daha fazla vakit ve para kaybetmek istemiyorsaniz ICSI yapin dedi, cünki IVF`de yinede sorun olabiliyormus, döllenmeye biliyormus yumurtalar. Aslinda IVF biraz daha Naturel ama, ne yapalim, mecbur gibi biseyiz ICSI yapmaya. Sonucta ha IVF ha ICSI döllenip kalamaya bilirde yumurtalar, malesef sende oldugu gibi. Allah c.c bizleride hayirlisiyla bebislerimize kavustursun en yakin zamanda.
Bugün ama üzerimden sanki büyük bir yük kalkti o bir kac Follikel olustugunu görünce ultrasonda.
Insallah büyürler tam olarak. Doktor dediki, eger simdi büymüs olmasaydi ozaman tedaviyi kesecektik, ama gerek kalmadi, simdi beklememiz gerekiyor biraz daha büyüsünler diye dedi.
Sanirim haftaya ya haftaya ya carsamba yada cuma PU yapilacakmis. Ignelere aynen devam.
Sordum 14. ile 18. gün arasinda olusan yumurtalar daha saglikli ve iyi degillermi, aslinda öyle olmasi gerekmiyormu diye. Evet dedi, daha iyi olurdu, ama sonucta zaten ICSI olacak, iliski ile olsa daha farkli olurdu dedi, o sebepten dolayi ha 14. gün, ha 25.gün hic farketmiyor dedi. Bilmiyorum,bir taraftan inanmak istiyorum icim rahatlasin diye, ama öte yandanda biraz süpheliyim, tamamen kimyasal mi olacak yumurtalar, yoksa yinede normalde olusacagi gibi sagliklimi diye.
Cok sükür ki, bare tedavi yarim kalmadi, yoksa daha cok üzülürdüm diye düsünüyorum ama.

Genlerinize baktimilar sizin, ve immunsystem? Okadar denemede hic tutmamasi ilginc, daha detayli arastirma yapmalari gerekir aslinda eger yapmadiysalar bi sorustur bence.
Bu arada buradaki AOK karsiliyormu TR de ki ICSI ?
Ve nekadar süre TR kalmam gerekiyor Transfer olana kadar biliyormusun? Sen TR de yaptirdinmi hic?

Hayirli aksamlar dilerim, tüm dua`larinin hayirli bir sekilde sana dönmesi ve kabul olmasi dilegiyle tekrar kandilin mübarek olsun.

Öptüm !!!!

@ DrGunay

Allah c.c tamamina erdirsin insallah saglikla sihhatle kavusursun bebislerine.
Sanirim bende basladiklari doz gercekten cok asiri düsük, ama yinede bugün ufak tefek bir kac tane yumurta göründü ultrasonda.
Sen kac gün igneyle tedavi gördün hatirliyormusun? adetinin kacinci günü yani PU oldu?

Insallah Rabbim dualarimizi hayirlisiyla kabul eder.
Mübarek kandilini kutlarim.:1hug:

sevgili arkadaşım ben sana pek katılşamayacağım, tabi dediğin gibi doktor olmadığımızdan herkes kendi durumuna göre değrlendirme yapıyor.
ben 150, 100 ya da 75 civarı dozlar kullandım . 1. tedavimde her iki overde 40'ar tane ortalama folikül oluştuğu için OHSS nedeniyle tedavim iptal oldu.
2. sinde yine ohhs az da olsa oldu. pco'lu olunca o dozlar çok bile fazla gelebiliyor....
ben de keşke 50 falan verseydi diye ah ediyorum

sorgusuz ben de zaten burdan okuduklarimizdan yola ciktim sizler yazdikca ogreniriz yalniz 150 dusuk doz degildir bende de 150 kullanildi o zaman doktora anlamak icin bu doz en dusugu mu demistim hayir tam orta demisti 100 en dusuk, 150_200 arasi da normal rezervi iyi olan kadinlarda kullanilan standart degerlerdir demisti ve son besgun biz de 100e dustuk 12 olgun 8 geriden gelen folikul olustu; arkadasa baslanma dozu 100 olmus. basta olmasi ilgi cekici ki o da sonra 75e dusmus.zaten sonuc ortada olmamis, sende de evet asiri olmus. doktorlar da hakli iste direk riski almiyorlar once anne adayini dusunuyorlar. benim doktorumda almadi ve geriden gelen 8 folikulum cope bile gitmedi cunku bende de o folikuller muthis agrilar yapti keske ise yaramadan kalsalardi.
bu arada wildrose ne yapti acaba?

slm tatlim

evet tr de de tedavi gördük--birkere ankarada birkere de izmir de
simdi de co culture denicez--pazar günü istanbula ucuyoruz

ama bak ne güzel baya olusmus ya güzelim--biraz daha büyüsünler söyle--

benim bir arkadasim, hangi kasse bilmiyorum, ama, onunkini yarisini karsiladilar---
hem vergide de yazdirabiliyorsun aklinda olsun--ucak, otel, tedavi vs..hespinin senin adinla yazinmis bir fatura al.
ben TR de tedavi gördügümde burda 10 gün ignelerimi oldum.dr gittim US yapti kan aldi.degerleri TR ye faxladim.
sonra TR de 10 gün kaldik.trsnfer sornasi iki gün ordaydim yani.
bu sefer de allahin izniyle gene öyle yapicaz.
hayirlisi artik.....

biz immu genetik filan arastirdik.hepsi iyi iyi iyi !!!!
ama genede--herseferinde 3 blastokist transfer edildigine ragmen--benimkiler bende kalmak istemedi :gitme:

hem gülüm, kimyasal diye bisey yok ya--doktorlar tek yardimci oluyor okadar.
kötü bisey yok bunda
bak, benim kuzenimin endometriose vardi
ICSI gördü birkac kere--simdi 4 yasinda kizi var
baska cocuklardan farklimi ? EVET !!!!
okadar akilli, okadar iyi kalpliki anlatamam sana--agzim acikta kaliyor onun dedigi laflara

bide ---demiii sevgi teyzeeee-- derse--amaaaaan :roflol:

bizim bebeklerde böyle özel olur insallah--

öptüm seni

merhabalar... biz usa`dayiz ve ivf sigorta karsilamiyor.. ilaclar sadece o karnimiza yaptigimiz igneler ve haplar 5336 bin dolar ediyor.. tedavi 11 bin dolar sadece bir ivf icin.. gercekten inanilmaz rakkamlar.. en iyi rakkamlari Turkiyemiz veriyor.. almanyada da iyi bence ustelik uc deneme sansiniz var bu fiyata..

canim yuh neymis nerdeyse 6000 dolar!! benim tum ilaclarim fransada 700 euro bile tutmadi turkiyeden bile yari fiyat asagida. ki benim doktor saf son iki sefer 300luk puregon yazacagina 900 yazmis bir suru de elimde kaldi. siz bence bir sekilde burdan elde edin ilaclarinizi aerikada cidden basa cikilmaz. ya avruopada ya da turkiyede yaptirin.
burda labratuvar fiyatlari 800 euro ilaclari yazdim bu iki kismini devlet ozelde bile yuzdeyuz karsililiyor sadece 5 doktor kontrolunuz var 90 eurodan onunda 55ini devlet oduyor yani toplamda doktora 200 euro ancak veriyorsunuz.
ve bahsettigim fiyatlar amerikan hastananesinde devlete giderseniz 4 sefer hakkiniz var ve bes euro bile cikmiyor cebinizden.

gercekten burasi ates pahasi ivf icin.. ustelik dunyaca unlu dr ler bunlar.. ama dr ler sadece transfer ve yumurta toplaminda gorev aliyorlar diger islemleri koordinatorler hallediyor... yani dr mizi cok az goruyoruz. aslinda ilaclari siparis ettik faturasini gorunce gozlerim yerinden cikti :)))) tr den ilaclari alsak nasil yapabilirdik yani orada sigortali mi olmamiz lazim? sizler nasil aliyorsunuz merak ettim? yani recete yaziyorlar sizde aliyorsunuz degil mi yoksa sigorta mi karsiliyor tr de.. belki bu tedaviden sonra tr den almak isteriz ilaclarimizi. ama tr den alsakta buradaki tedavi 11 bin dolar.. tr parasina cevirdiginizde inanilmaz bir rakkam cikiyor.. canim kocisim uzulmemem icin hepsini hallediyor...

Bak canim anlatayim .23 kasim 2009 adet oldum.
24 kasim 425 unəte puregonla başladım.
28 kasım ilk takibim oldu.bayağı yumurtam vardı.doktor 425 uniteye devam dedi
30 kasım ikinci takibim oldu.Yumurtaların çoktu.bazıları çok olgun bazıları küçüktü.Bu yüzden olgunlar çatlamasın diye iğne verdi.
1 aralık rahim filmi çektirtdim temiz çıktı.
2 aralık yine kontrolum vardı iğnemin dozu 425 di yine
3 aralık 375 unite olmamı istedi doktor
4 aralık 150 unite oldum
5 aralık gece 11 de çatlatma iğnemi oldum.
6 aralık opu oldu.28 yumurtam toplanmıştı.17 si işe yarar haldeydi.
9 aralık transferim oldu.2 tane 10 1 tane 8 hücreli embriyo transferim oldu.
21 aralık test günümdü.
16 aralık ıdrarda baktım 2 cizgi hemen kanda baktırdım 37 çıkmıştı.transferimin 6 gününde
18 aralık sonucum 120 olmuştu.
19 aralık önce kahverengi leke sonra kanamam oldu.doktorum korkma tutunma kanamasıdır dedi.Ama içim hiç rahat değildi.
21 aralık yani tet günümde sonucum 458 çıktı.ikizleriime hamileydim canım.Darısı senin ve tüm çocuk isteyenlere..tüm ayrıntılarıyla yazdım bak..
He e bir de onu annlatayım ki ben tedavi için yurt dışından direk istanbula geldim.Ve çok iyi ki de gelmişim.Doktorum Bahçeci kliniği Halit Fırat Erden beyy...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…