- Konu Sahibi wildrose54
-
@Sevgilerimle
Merhaba,
bilemiyorum belkide gercekten o Follikel`dir, fakat sence Doktorum tek Follikele ragmen Punktion yaparmi?
Simdiye kadar IUI denemistik, bir kezde basarili olmustuk fakat düsük yaptim, kürtaj oldum. Yani bu ilk ICSI Tüp Bebek uygulamam olacak insallah.
Tedavim söyle: (PCO oldugundan düsük dozda basladi Doktor.)
21.05.2010 Synarela Burunsprayi günde 4 x almaya basladim.
01.06.2010 Adetim geldi (ilacla PrimolutNor.5)
02.06.2010 100.IE Puregon + 4x Synarela
08.06.2010 150.IE Puregon + 4x Synarela
14.06.2010 200.IE Puregon + 2x Toz 1x Su Menogon + 4x Synarela,sag yumurta 1 Follikel 9,7mm
Sence tek yumurta ise, ICSI degermi, yoksa yine IUI insemination mu yaptirsam?
Simdiye kadarki denemelerinde hic hamilelik olusmadimi sende?
Hep ICSI mi denedin?
Almanyada kaliyorsun sanirim, bende öyle.
Selamlar !!
bence inseminastion yaptirt aslinda labratuvar islemlerine ne kadar para vereceginle ilgili bir durum egerki cok pahaliysa insemination yani asilama yaptirip tup bebegi tekrar denemelisin. yani bana doktorum bu ikisecenegi sunsa ben madddi acidan degerlendirip karar verirdim. boylelikle bir dahaki denemende bu tedaviden elde edilen tecrubelerle daha fazla bir sansla tup bebek denemis olursun. doktorun pkolusun diye cok dusuk dozla baslamis ama 100 puregon gercekten asilamada (insemination) da kullanilan cok dusuk bir doz yani 100ile baslanilan surecte iki uc folikul ancak cikar.
doktorunun bir bildigi vardi ama hesabi tutmamis ama sunu net biliyorum 75 ve 100 ile baslanilan tedaviler asilamada oluyor ki bana da uygulandi rezervim iyi olmasina ragmen 2 folikul cikti ki amac da oydu asilama icin. sonucta sonradan yukseltse de sadece basta buyuyen tek folikulunu gelistirdi ki senin durumunda folikulun de inat etmis gelismemis.
canim biz doktor degiliz ama burda herkesin ve kendi tecrubemizden ogrendigimiz sey, 100 cok dusuk degerle baslamis doktorun.
@Sevgilerimle
Öncelikle senin ve tüm Ümmeti Muhammed`in Regaip Kandilini kutlarim.
Allah c.c bütün Dualarimizi bizlere Hayirli olacak sekilde kabul etsin insallah.
Bugün terminim vardi ya, 4 ufak Follikel 7-10mm arasi, birde 13mm bi Follikel vardi, yanliz sadece bir yumurtaligimi görebildi, cünkü diyeri cok geride ve genelde göremiyorlar malesef, yani ondada muhtemelen bir kac tane vardir. Zaten bugün biraz sanci yapmaya basladi yumurtaliklar.
Simdiye kadar 8 denemem oldu 4.ü IUI denedik, sadece birinde olmustu, oda heralde sansdi birazda.
Ve ben hormon tedavisi görmeden IUI yapamiyoruz, o yüzdende Sigorta karsilamiyor denemelerimizi.
Doktor da daha fazla vakit ve para kaybetmek istemiyorsaniz ICSI yapin dedi, cünki IVF`de yinede sorun olabiliyormus, döllenmeye biliyormus yumurtalar. Aslinda IVF biraz daha Naturel ama, ne yapalim, mecbur gibi biseyiz ICSI yapmaya. Sonucta ha IVF ha ICSI döllenip kalamaya bilirde yumurtalar, malesef sende oldugu gibi. Allah c.c bizleride hayirlisiyla bebislerimize kavustursun en yakin zamanda.
Bugün ama üzerimden sanki büyük bir yük kalkti o bir kac Follikel olustugunu görünce ultrasonda.
Insallah büyürler tam olarak. Doktor dediki, eger simdi büymüs olmasaydi ozaman tedaviyi kesecektik, ama gerek kalmadi, simdi beklememiz gerekiyor biraz daha büyüsünler diye dedi.
Sanirim haftaya ya haftaya ya carsamba yada cuma PU yapilacakmis. Ignelere aynen devam.
Sordum 14. ile 18. gün arasinda olusan yumurtalar daha saglikli ve iyi degillermi, aslinda öyle olmasi gerekmiyormu diye. Evet dedi, daha iyi olurdu, ama sonucta zaten ICSI olacak, iliski ile olsa daha farkli olurdu dedi, o sebepten dolayi ha 14. gün, ha 25.gün hic farketmiyor dedi. Bilmiyorum,bir taraftan inanmak istiyorum icim rahatlasin diye, ama öte yandanda biraz süpheliyim, tamamen kimyasal mi olacak yumurtalar, yoksa yinede normalde olusacagi gibi sagliklimi diye.
Cok sükür ki, bare tedavi yarim kalmadi, yoksa daha cok üzülürdüm diye düsünüyorum ama.
Genlerinize baktimilar sizin, ve immunsystem? Okadar denemede hic tutmamasi ilginc, daha detayli arastirma yapmalari gerekir aslinda eger yapmadiysalar bi sorustur bence.
Bu arada buradaki AOK karsiliyormu TR de ki ICSI ?
Ve nekadar süre TR kalmam gerekiyor Transfer olana kadar biliyormusun? Sen TR de yaptirdinmi hic?
Hayirli aksamlar dilerim, tüm dua`larinin hayirli bir sekilde sana dönmesi ve kabul olmasi dilegiyle tekrar kandilin mübarek olsun.
Öptüm !!!!
@Özlem
Evet bencede cok düsük dozla basladi, bundan daha önceleri sirf Clomifen`le tedavi olmustum onda bile 2-3 gelismis Follikelim oluyordu. Ilk defa Igneli tedavi kullandim.
Bencede eger baska gelisen yoksa insemination yaptirayim, en azindan Sagliksigortamda hala 3ICSI denemem kalir, sirf yarisini ödüyorum 3 seferinde herseyin. ama yinede uzuz bir olay degil sonucta.
ICSI: 900 €uro, Ilaclari: 1400€
IUI: 500 €uro yani nereden baksan sanirim daha uygun olur.
Hem tedavi acisindan bosa gitmez, hemde maddi acidanda.
Yarin insallah güzel haberlerle gelirim ve ICSI yapabiliriz hayirlisiyla, dua edelim birbirimiz icin.
Öptüm
canim yuh neymis nerdeyse 6000 dolar!! benim tum ilaclarim fransada 700 euro bile tutmadi turkiyeden bile yari fiyat asagida. ki benim doktor saf son iki sefer 300luk puregon yazacagina 900 yazmis bir suru de elimde kaldi. siz bence bir sekilde burdan elde edin ilaclarinizi aerikada cidden basa cikilmaz. ya avruopada ya da turkiyede yaptirin.
burda labratuvar fiyatlari 800 euro ilaclari yazdim bu iki kismini devlet ozelde bile yuzdeyuz karsililiyor sadece 5 doktor kontrolunuz var 90 eurodan onunda 55ini devlet oduyor yani toplamda doktora 200 euro ancak veriyorsunuz.
ve bahsettigim fiyatlar amerikan hastananesinde devlete giderseniz 4 sefer hakkiniz var ve bes euro bile cikmiyor cebinizden.
@ DrGunay
Allah c.c tamamina erdirsin insallah saglikla sihhatle kavusursun bebislerine.
Sanirim bende basladiklari doz gercekten cok asiri düsük, ama yinede bugün ufak tefek bir kac tane yumurta göründü ultrasonda.
Sen kac gün igneyle tedavi gördün hatirliyormusun? adetinin kacinci günü yani PU oldu?
Insallah Rabbim dualarimizi hayirlisiyla kabul eder.
Mübarek kandilini kutlarim.:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?