Neden erkekler ailesine karısından daha çok değer veriyor ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi serdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

serdi

Ziyaretçi
merhaba kızlar ben eşimi çok seviyorum 1.5 senedir evliyiz aramızda hiz sorum yok taki kayınvaldemler bize gelesiye kadar onlarla aramızda 1000 klometre var geldiklerinde 1 ay kalıyorlar bayramda memlekete gittim eşim gelemedi kayınvaldemlerle aynı memleketim 20 gün eşimden ayrı kaldın evime dönerken peşime kayın valdem kayın pederim ve görümcem takıldı ne yalan söylüm rahatsız oldum çünki eşimi çok özlemiştim çocuk yok çoluk yok anlarsınızya evimde pek müsayit değil. herneyse iyi geldiler sefa geldiler bide bu ara işle ilgili problemlerim vardı ama anlayış nerde .... ben çalışıyorum eve yorgun geliyorum sofra kur bulaşık çay servisi yok meyve bi bakıyorum yatma vakti gelmiş hiç bişey anlamadan doğru dürüst dinlenmeden tekrar işe gidiyorum eşime durumdan bahsettim kimse beni düşünmüyo bi köşeye çekiliyo bu da yorgun diyen yok dedim ... oda bana kızdı kızlar ben eşime budurumu bilsin diye söyledim bana haklısın canım idare et dese sorun kalmıycak ama yooo kızıyo neden böyle kendimi değersiz hissettim annesine daha çok değer veriyo galiba çok canım sıkkın sizce ne yapmalıyım:çok üzgünüm:

Canım tabiki eşinle bir kez daha güzelce konuşmalısın. Niyetinin sadece paylaşmak olduğunu. Seninle paylaşmayacağımda kiminle paylaşıcam de mesela. Sonuçta görümcemde geldi diyorsun oda sana yardımcı olabilir. Bunuda açık açık söyle. Hem çalışıyorsun hem yorgun yorgun hizmet et. Yani şöyle diyeyim; eğer eşinin ailesiyle genel olarak sorunun olmasaydı hizmet bile zoruna gitmezdi aslında. Senin ailen geldiğinde ne kadar kalıyor bilemem ama. Aynı duyguları yaşıyormusun, yani zor geliyor mu bazı şeyler?

annem benden hizmet beklemez yorun değilsen yaparım yorgunsam yapmam ne annem nede kayın valdem bana muhtaç durumda değil gayet iyiler. sağlık yönünden. aslında bi konuda haklısın kayınvaldemden soğudum beni aşime karşı kışkırtmıştı ve eşimle ciddi bi şekilde tartışmıştık. ben ilk tartışmamı onun yüzünden yaşadım hala kendime yediremiyorum birde eşim benim için herkezden önce gelir ona çok düşkünüm . kayınvaldem geldiğinde anlıyorumki galiba hislerimiz karşılıklı değil....

ınsanlar bazen gercekten cok dusuncesız olabılıyor ya
gorumcenız sıze yardımcı olmuyormu pekı
bence esınızın sızı degılde gorumcenızı uyarması gerekırdı
tekrar esınızle konusmayı deneyın
umarım sızı anlayıp destek cıkar

insan evine gelen misafire tabikide kusursuz hizmet eder,
ama çalışıyorsun ve 1 ay kalıyorlar,
kalkıp bişeylere el atıp sana yardım etmeleri lazım,
hee el atmıyorlarsa o zaman fazlada bişey beklememeleri lazım,
eşinde annesine laf kondurmamış,
bide kendini senin yerine koysun bakalım,
hem iş hem ev hem misafir ne olur acaba

hayır canım onlar kadar sana da değer veriyordur..
misafir oldukları için gelip geçici oldukları için kızmıştır sana..
fazla takılma canım

canım böyle bu aileleri bizden briaz önde.
biz her tarafı idare etmeyi biliyoruz ama malesef erkekler elelrine yüzelerine bulaştırıyroalr.
sabır çekip geçinip gideceksin canım
üzme canını.geçeiçi bir dönem olduğunu düşün ve kocanın sana kalacağını düşünerek bu deönemi geçir.

Canım eşin arayı bulmaya çalışıyor galiba.ailesini eşine kötülersen, seni kötü bilir.senden uzaklaşır.bence onunla fazla bu konulara girme, sonuçta senle bir ömür kalacak değiller ya...

düşündüklerinde haklısın da.

benim aklıma şu geldi;
acaba zaten gelmeleri istemediklerinden elinde olmadan tavır yapmış olabilir misin onlara. hani alınmış olabilirler bu yüzden yardım etmiyor olabilirler mi?

ya da eşine anlatırken sinirden yanlış kelimeler kullanıp hallıyken haksız duruma düşmüş olabilir, eşin de bu yüzden kızmış olabilir mi?

Canım seni çok iyi anlıyorum:teselli:
Çünkü bende soğudum hemde çok. Saygımı yapıyorum eşim için. Ama bazen dayanamıyorum. Bazı lafları batıyor. Ama benim eşim benim dert ortağımdır. Anlatırım dinler. Ama ortadan gider. Ne tam olarak beni tutar ne tam olarak annesini. Eşinde ortadan gitse bu kadar sorun olmaz belki

"kayınvaldem geldiğinde anlıyorumki galiba hislerimiz karşılıklı değil" yanlız bunu anlayamadım eşinlemi hislerin karşılıklı değil, kayınvalidenlemi?

önce sabırlı ol sen ailesinden söylendikçe eşin onların tarafından olacak daha yeni evliymişsin eşin henüz eş olmasını öğrenmemiş oda alışır sen sabırlı ol sadece kendinden bahset yoruldugunu işlere yetişemediğini onunla baş başa kalmayı özledini vs vs vs suçlarsan kaybedersin

sizi çok kınıyorum
gerçekten
yaptığınız çok büyük bir ayıp
herkesin ailesi var
gün gelir kendi aileniz için aynı durumda kalır ve bunları hatırlarsınız
bir ay kalsınlar ne var yani
onlar 1 ay sizinle ise yılın 11 ayı sizin
hem artik cinsellik yanlızca yatak odasında yaşanan bir durum değil
bu konuda o kadar çok alternatif var ki
deseniz ki, bana şunları şunları yapıyorlar, size hak vericem
ama sofra kur, şunu yap, bunu yap diye sorununuzu tanımlamanız benim hoşuma gitmedi
empati kurdum
benim eşim ailem için bunları düşünse soru işaretleri oluşurdu kafamda
siz yemeklerden sonra eşinize yada görümcenize rica edin, yardım edebilir misiniz diye

bence siz eşinizle yanlız kalamamaktan hata yaratmaya zemin hazırlamışsınız..

birde kendinizi onu benden daha çok seviyor tarzında triplere sokmanızda çok komik geldi bana

kendinizi annesiyle kıyaslıyorsunuz..

Sanırım eşiyle karşılıklı değil hisleri canım. Çünkü arkadaş demiş ki benim eşim benim için herşeyden önce gelir ona çok düşkünüm yani annem babamdan bile daha çok eşime düşkünüm ama eşimin kendi ailesine daha düşkün olduğunu düşünüyorum demek istemiş kanımca :uhm:

Bence eleştirin fazlaca ağır olmuş. Bazı haklı yanların olsa da. Bu kadar ağır dille gitmen bence hoş değil. Sonuçta onun yaşadığını o bilir. Görümcesinden yada eşinden yerdım rica etmediğini nereden biliyorsunuz? Belki etti genede yapmıyorlar???
Sanırım bekarsınız. Bende bekarken aynı senin gibi düşünürdüm. Tek temennim Allah sizi iyi insanlarla karşılaştırsın....

Erkekler bu tarz düşünmezler. Yani eşin açısından korkma. Erkeklerin sorumluluğu yok. Ben burda demiyorum ki eşlerimizin ailesi gelmesin kalamsın. Sadece biraz anlayış olsun. Aynı zaman da eğer başka sorunlar olmasa insana iş güç yemek hizmet hiç koymaz. Bunlardan rahatsız olmasının tek sebebi başka sorunlarında olması emin ol:1no2
:

Karşındaki insanlar anlayışsız,düşüncesiz olduğu sürece,eşin senin arada ne kadar yorulduğunu görmezden geldikçe üzgünüm ama maalesef bu devran böyle döner..
Eşinin bu durumda sanırım ailesine eşim çok yoruluyor zaten çalışıyor kalkın artık gidin diyemeceğine göre.
Olay sana kalıcı kalan misafirlerinde bitiyor canım,onların düşünmesi gerekir.Onların sen bırak biz yapalım demeleri gerekiyor.

Ancak çeken bilir,
Davulun sesi uzaktan size hoş geliyor sanırım

İşte buuuuuuuu. Şeniz

Canım seni çok iyi anlıyorum zamanında eşinle aranda tartışma yarattıkları için kırgınsın yoksa eminim ki hizmet etmek v.s bunları seve seve yapıyosundur ama kalbin kırık :1no2: Sakin bi şekilde ve kelimelerini doğru seçerek eşinle konuşmayı tekrar dene en azından görümcenle konuşsun o da sana yardımcı olsun. Bir ayda az bi zaman değil sonuçta hem çalış hem ev işleri hem onlara hizmet vs. Eşin kendi içinde herşeyin doğrusunu biliyordur buna emin ol onlara daha çok değer veriyodur diye düşünme iki tarafın değeri farklıdır sen onun eşisin hayat arkadaşısın :a015:

arkadaşlar ben burda durup herşeyi anlatamam sonuçta ben eşimin ailesine hiç bir saygısızlığım yada kusurum yok elimden gelenin fazlasını yapıyorum mesela dün benden habersiz eve misafir çağırmuşlar eve bi gittim ev dolu kızdım ama misafir çağırdıkları için bana haber vermedikleri için işten yorgun gelmiş karnım acıkmış yemekten sonra çayın yanına ne verilecek falan filan eğer haberim olsa en azından alışveriş yapardım evde heran hazır bişeyler olmuyor. çalışan bayanlar beni daha iyi anlayacaktır.... herkeze teşekkürler

evet canım olay aynen anladığın gibi arkadaşın biride beni kıskançlıkla suclamış asla böyle bişey yok eşime her zaman annene sarıl öp kucakla derim yani hiç öyle bişey düşünmedim. benim tek duymak istediğim eşimin bana hak vermesiydi ... ben annene söyle bana böyle yapmasın demiyorum ki yada onlara bunu asla hissettirmiyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…