arkadaşlar ben burda durup herşeyi anlatamam sonuçta ben eşimin ailesine hiç bir saygısızlığım yada kusurum yok elimden gelenin fazlasını yapıyorum mesela dün benden habersiz eve misafir çağırmuşlar eve bi gittim ev dolu kızdım ama misafir çağırdıkları için bana haber vermedikleri için işten yorgun gelmiş karnım acıkmış yemekten sonra çayın yanına ne verilecek falan filan eğer haberim olsa en azından alışveriş yapardım evde heran hazır bişeyler olmuyor. çalışan bayanlar beni daha iyi anlayacaktır.... herkeze teşekkürler
merhaba kızlar ben eşimi çok seviyorum 1.5 senedir evliyiz aramızda hiz sorum yok taki kayınvaldemler bize gelesiye kadar onlarla aramızda 1000 klometre var geldiklerinde 1 ay kalıyorlar bayramda memlekete gittim eşim gelemedi kayınvaldemlerle aynı memleketim 20 gün eşimden ayrı kaldın evime dönerken peşime kayın valdem kayın pederim ve görümcem takıldı ne yalan söylüm rahatsız oldum çünki eşimi çok özlemiştim çocuk yok çoluk yok anlarsınızya evimde pek müsayit değil. herneyse iyi geldiler sefa geldiler bide bu ara işle ilgili problemlerim vardı ama anlayış nerde .... ben çalışıyorum eve yorgun geliyorum sofra kur bulaşık çay servisi yok meyve bi bakıyorum yatma vakti gelmiş hiç bişey anlamadan doğru dürüst dinlenmeden tekrar işe gidiyorum eşime durumdan bahsettim kimse beni düşünmüyo bi köşeye çekiliyo bu da yorgun diyen yok dedim ... oda bana kızdı kızlar ben eşime budurumu bilsin diye söyledim bana haklısın canım idare et dese sorun kalmıycak ama yooo kızıyo neden böyle kendimi değersiz hissettim annesine daha çok değer veriyo galiba çok canım sıkkın sizce ne yapmalıyım:çok üzgünüm:
sizi çok kınıyorum
gerçekten
yaptığınız çok büyük bir ayıp
herkesin ailesi var
gün gelir kendi aileniz için aynı durumda kalır ve bunları hatırlarsınız
bir ay kalsınlar ne var yani
onlar 1 ay sizinle ise yılın 11 ayı sizin
hem artik cinsellik yanlızca yatak odasında yaşanan bir durum değil
bu konuda o kadar çok alternatif var ki
deseniz ki, bana şunları şunları yapıyorlar, size hak vericem
ama sofra kur, şunu yap, bunu yap diye sorununuzu tanımlamanız benim hoşuma gitmedi
empati kurdum
benim eşim ailem için bunları düşünse soru işaretleri oluşurdu kafamda
siz yemeklerden sonra eşinize yada görümcenize rica edin, yardım edebilir misiniz diye
bence siz eşinizle yanlız kalamamaktan hata yaratmaya zemin hazırlamışsınız..
birde kendinizi onu benden daha çok seviyor tarzında triplere sokmanızda çok komik geldi bana
kendinizi annesiyle kıyaslıyorsunuz..
arkadaşlar ben burda durup herşeyi anlatamam sonuçta ben eşimin ailesine hiç bir saygısızlığım yada kusurum yok elimden gelenin fazlasını yapıyorum mesela dün benden habersiz eve misafir çağırmuşlar eve bi gittim ev dolu kızdım ama misafir çağırdıkları için bana haber vermedikleri için işten yorgun gelmiş karnım acıkmış yemekten sonra çayın yanına ne verilecek falan filan eğer haberim olsa en azından alışveriş yapardım evde heran hazır bişeyler olmuyor. çalışan bayanlar beni daha iyi anlayacaktır.... herkeze teşekkürler
Bak canım evlilik çok başka bişey. Hiç tahmin ettiğin gibi olmuyor inan.Ayrıca bende çok özür dileyerek gülecek bişey olmadığını dile getirmek istiyorum...
Evet kırıcı bişeyler yapıp kayınvalidesini üzüyor olabilir büyük ihtimalle. Ama benim senin anlamanı istediğim en önemli şey şu; işten eve yorgun gelmek, yemek yapmak, eşinin ailesine hizmet yapmak bunlar aslında zor şeyler değil biliyorum. Ama arkadaşımızın sorunu şu yaşadığı başkaca sorunlar olduğu için bu insanlarla, birde onların bu işlerde 1 ay kalıp hiç yardım etmeyişi onu bunalmaya itiyor. Onun bu durumlardan bunalması çok doğal.
Eğer eşinin ailesi ile hiç sorunu olmamış olsaydı şayet, o bunları çalışsada çalışmasada dert etmezdi sorun haline getirmeden hizmetini yapar. Eşinede hiç bişey demezdi. Sorun bu işte....
Eğer ileride evlenirsen yürekten söylüyorum umarım bu tarz sorunlar yaşamazsın çok zor oluyor inan. Saygıda kusur etmiyorsun eşin için yapıyosun zaten. Ama iki yüzlülüğü sevmeyen biri isen dobralığı seven biriysen, zorlanıyorsun. Evlilikte eşinin ailesi ile sorun yaşıyorsan malesef politik olman gerekiyor. Bunuda herkes yapamaza.s
Umarım anlatabilmişimdir. Tekrar yineliyorum eşlerimizin ailesi 1 ayda olsa, 1 günde olsa, 1 saatde olsa istemiyorsak bile saygı duyup hizmet etmek zorundayız. Ama ortada haksızlık varsa bunu gelinler yani bizler çözemeyiz. Bazı arkadaşların dediği gibi bunu sadece eşlerimiz çözer. Erkeğe çok iş düşüyor. Mesela görümce hanıma o eş deseki yengene yardım et. Yorgun işten geldi, yapamam mı dicek. Diyemez sanırım çekinir ve yardım eder. Bir koca ailesini eşine, eşinide ailesini saydırmalıdır. Tek bir tarafı tutmak hiç doğru değil.Çok şükür benim eşim bunu yapabiliyor. Allah bir değil bin kere razı olsun ondan:Saruboceq:
Sana hayırlı bir evlilik yapmanı ve gerçekten bizim yaşadığımızı yaşamamanı yürekten diliyorum.Sevgili olmak, nişanlı olmak ve evili olmak arasındaki en önemli fark ailelerin işin içine girmesi. Yoksa evlilik çok daha güzel diğerlerinden benim için. Sevgiler....
a.s.ben size diyorum ki : 'konuyu başlatan yani yazıyı yazan hanımefendi onlara hizmet ettiği,çalıştığı ve eşiyle beraber kalamadığı için sitem etmiş. ayrıca eşinin ailesi çok uzakta yaşıyormuş'
siz çok başka bir örneksiniz..
sizin arkanızdan işler çevrilmiş,kıskanılmışsınız,eşinin yanınızda durmayı bilememiş
ama lütfen yazıyı bir daha okuyun
lütfen
benim eleştirdiğim,güldüğüm,ayıpladığım noktayı görmeye çalışın..
siz kendi olayınızda madursunuz evet
ama konuyu başlatan hanımefendinin anlattıkları çok başka..
anlatabilmişimdir umarım.a.s.
Misafirlik üç gündür, üç günden sonra artık misafir değiller.
O evin temizliğini yapıcaklar, yemeğini pişirecekler, gelinleri eve gelmesine yakın masayı hazırlayacaklar.
Gelin bulaşık yıkamaya hazırlanıyorsa; dur kızım sen yorgunsun ablan (görümce) yıkar sen git yat dinlen diyecekler!
Varmı daha ötesi??????
YOK !!!!!!!!!!!!!!!
sizin sorununuzu siz dile getirdiniğiniz için yazdım ben
vahiy inmedi
ki sizden örnek vermemi garipsediniz
evlilik çok başka birşey,ben daha öncede belirttiğim gibi, sizlerin daha tecrübeli ve bilgili olduğunu yazdımben yanlızca yorum yaptım.
bir yazar der ki
sevginin karşıtı nefret değil tepkisizliktir..
herkes aksini iddia ederek, kendini bana aklamaya çalıştı.bana katılan çok az insan vardı, tepkisizlikten uzak insanlarsa bir hayli fazla idi..hanımefendi, ailemiz bizi pamuklara sarıp sarmalıyor,ne emeklerle büyüyoruz hepimiz değil mi..
allah herkesi mutlu olacağı kimselerle karşılaştırsın
ama ben verilen tepkiye yinede karşıyım
bakın,iyilik yaptığınız halde kadir kıymet bilmeyene tekrar edilmemesi gerektiğiniz peygamber efendimiz buyurmuştur
problem kişisinin yaptıklarından ona sorun yaşatılıyorsa, açık açık konuşmalı..
ama empati yapılmalı bence
sokaktan evinize aldığınız bir kediye bile bu muameleyi yapmazsınız
bugun bana yarın sana diye bir durum var
bir sonraki ay o eve hanımın ailesi geldiğinde beyeefendi aynı şeyi yapsa nasıl olur sizce..
ben kimseyi haklı bulmuyorum
yada haksızlıkları eşit görüryorum
ama hala lafımın arkasındayım
yemek hazırlıyorum bana yardım etmiyorlar diye hayıflanmam
bir tartışma sorunu haline getirmem bu durumu!
anlatabiliyormuyum diyemeyeceğim,sizin bu konuya duygusal baktığınızı düşünüyorum.
siz haklısınız diyerek konuyu kapatıyorum kendi adıma.
saygılar nisansu hanım:)
peygamber efendimiz (sav) misafirleri tarafından rahatsız olduğu halde söyleyemediğinden Allah tarafından insanları uyarmak için ayet indirildiğini de biliyor olmuş olman lazım bu durumda.
tabiki anası babası görecek gelecek misafir kalacaklar ama çalışan gelinlerine yüklenmeleri Allah katında nasıl değerlendirilir...yazık değil mi o kızcağıza...bizler peygamber de değiliz melaike de değiliz sabır sabır nereye kadar, karşımızda ki insanları günaha sokacak hareketlerden ve sözlerden de sakınmamız bizlere emrolunmuştur.
çok kabasınız
size sizin tonunuzda yanıt vermeyeceğim
yatağınızı paylaştığınız insanın ailesine misafir demeniz bile bakış açısını ortaya koyar bence ama teşekkür ederim yine de
saygılar
mutlaka misafir değillerdir o zaman kendi evlerinde nasıl yaşıyorlarsa aynı şekilde yaşayıp hizmet bekleyemecekler.
hürmet ayrı hizmet ayrı ezmek ayrı şeylerdir.
canikom sen de kavram kargaşası görüyorumsengözlerimebaksanab
bir de aşağıda ki sözlerim de kabalık nerde anlamadım ya
peygamber efendimiz (sav) misafirleri tarafından rahatsız olduğu halde söyleyemediğinden Allah tarafından insanları uyarmak için ayet indirildiğini de biliyor olmuş olman lazım bu durumda.
tabiki anası babası görecek gelecek misafir kalacaklar ama çalışan gelinlerine yüklenmeleri Allah katında nasıl değerlendirilir...yazık değil mi o kızcağıza...bizler peygamber de değiliz melaike de değiliz sabır sabır nereye kadar, karşımızda ki insanları günaha sokacak hareketlerden ve sözlerden de sakınmamız bizlere emrolunmuştur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?