arkadaşlar ben burda durup herşeyi anlatamam sonuçta ben eşimin ailesine hiç bir saygısızlığım yada kusurum yok elimden gelenin fazlasını yapıyorum mesela dün benden habersiz eve misafir çağırmuşlar eve bi gittim ev dolu kızdım ama misafir çağırdıkları için bana haber vermedikleri için işten yorgun gelmiş karnım acıkmış yemekten sonra çayın yanına ne verilecek falan filan eğer haberim olsa en azından alışveriş yapardım evde heran hazır bişeyler olmuyor. çalışan bayanlar beni daha iyi anlayacaktır.... herkeze teşekkürler
evet canım olay aynen anladığın gibi arkadaşın biride beni kıskançlıkla suclamış asla böyle bişey yok eşime her zaman annene sarıl öp kucakla derim yani hiç öyle bişey düşünmedim. benim tek duymak istediğim eşimin bana hak vermesiydi ... ben annene söyle bana böyle yapmasın demiyorum ki yada onlara bunu asla hissettirmiyorum....
merhaba kızlar ben eşimi çok seviyorum 1.5 senedir evliyiz aramızda hiz sorum yok taki kayınvaldemler bize gelesiye kadar onlarla aramızda 1000 klometre var geldiklerinde 1 ay kalıyorlar bayramda memlekete gittim eşim gelemedi kayınvaldemlerle aynı memleketim 20 gün eşimden ayrı kaldın evime dönerken peşime kayın valdem kayın pederim ve görümcem takıldı ne yalan söylüm rahatsız oldum çünki eşimi çok özlemiştim çocuk yok çoluk yok anlarsınızya evimde pek müsayit değil. herneyse iyi geldiler sefa geldiler bide bu ara işle ilgili problemlerim vardı ama anlayış nerde .... ben çalışıyorum eve yorgun geliyorum sofra kur bulaşık çay servisi yok meyve bi bakıyorum yatma vakti gelmiş hiç bişey anlamadan doğru dürüst dinlenmeden tekrar işe gidiyorum eşime durumdan bahsettim kimse beni düşünmüyo bi köşeye çekiliyo bu da yorgun diyen yok dedim ... oda bana kızdı kızlar ben eşime budurumu bilsin diye söyledim bana haklısın canım idare et dese sorun kalmıycak ama yooo kızıyo neden böyle kendimi değersiz hissettim annesine daha çok değer veriyo galiba çok canım sıkkın sizce ne yapmalıyım:çok üzgünüm:
sizi çok kınıyorum
gerçekten
yaptığınız çok büyük bir ayıp
herkesin ailesi var
gün gelir kendi aileniz için aynı durumda kalır ve bunları hatırlarsınız
bir ay kalsınlar ne var yani
onlar 1 ay sizinle ise yılın 11 ayı sizin
hem artik cinsellik yanlızca yatak odasında yaşanan bir durum değil
bu konuda o kadar çok alternatif var ki
deseniz ki, bana şunları şunları yapıyorlar, size hak vericem
ama sofra kur, şunu yap, bunu yap diye sorununuzu tanımlamanız benim hoşuma gitmedi
empati kurdum
benim eşim ailem için bunları düşünse soru işaretleri oluşurdu kafamda
siz yemeklerden sonra eşinize yada görümcenize rica edin, yardım edebilir misiniz diye
bence siz eşinizle yanlız kalamamaktan hata yaratmaya zemin hazırlamışsınız..
birde kendinizi onu benden daha çok seviyor tarzında triplere sokmanızda çok komik geldi bana
kendinizi annesiyle kıyaslıyorsunuz..
Bence eleştirin fazlaca ağır olmuş. Bazı haklı yanların olsa da. Bu kadar ağır dille gitmen bence hoş değil. Sonuçta onun yaşadığını o bilir. Görümcesinden yada eşinden yerdım rica etmediğini nereden biliyorsunuz? Belki etti genede yapmıyorlar???
Sanırım bekarsınız. Bende bekarken aynı senin gibi düşünürdüm. Tek temennim Allah sizi iyi insanlarla karşılaştırsın....
Erkekler bu tarz düşünmezler. Yani eşin açısından korkma. Erkeklerin sorumluluğu yok. Ben burda demiyorum ki eşlerimizin ailesi gelmesin kalamsın. Sadece biraz anlayış olsun. Aynı zaman da eğer başka sorunlar olmasa insana iş güç yemek hizmet hiç koymaz. Bunlardan rahatsız olmasının tek sebebi başka sorunlarında olması emin ol:1no2:
bebeğim gelmiş misafire git denmez ama çalışan birinin evine gelipte kalınmaz bunuda ilk defa görüyorum.madem gelmişler sen yokken yemekleri hazırlayıp çayıda görümcen olacak şahsın sunması gerekirdi.bende nerdeyse 2 yıl olacak evliyim.ne eltim ne görümcem var eşim tek çocuk şuan 8 aylık hamileyim ve ailesiyle aynı sokakta oturuyoruz.ama bir kere gelip ilgilenmediler benimle.sanki komşuları doğum yapacak.bugün annem geldi temizliğe onada nasıl muhtaç oluyorum bu anlayışsızlar yüzünden.beterin beteri var gülüm.merhaba kızlar ben eşimi çok seviyorum 1.5 senedir evliyiz aramızda hiz sorum yok taki kayınvaldemler bize gelesiye kadar onlarla aramızda 1000 klometre var geldiklerinde 1 ay kalıyorlar bayramda memlekete gittim eşim gelemedi kayınvaldemlerle aynı memleketim 20 gün eşimden ayrı kaldın evime dönerken peşime kayın valdem kayın pederim ve görümcem takıldı ne yalan söylüm rahatsız oldum çünki eşimi çok özlemiştim çocuk yok çoluk yok anlarsınızya evimde pek müsayit değil. herneyse iyi geldiler sefa geldiler bide bu ara işle ilgili problemlerim vardı ama anlayış nerde .... ben çalışıyorum eve yorgun geliyorum sofra kur bulaşık çay servisi yok meyve bi bakıyorum yatma vakti gelmiş hiç bişey anlamadan doğru dürüst dinlenmeden tekrar işe gidiyorum eşime durumdan bahsettim kimse beni düşünmüyo bi köşeye çekiliyo bu da yorgun diyen yok dedim ... oda bana kızdı kızlar ben eşime budurumu bilsin diye söyledim bana haklısın canım idare et dese sorun kalmıycak ama yooo kızıyo neden böyle kendimi değersiz hissettim annesine daha çok değer veriyo galiba çok canım sıkkın sizce ne yapmalıyım:çok üzgünüm:
sizi çok kınıyorum
gerçekten
yaptığınız çok büyük bir ayıp
herkesin ailesi var
gün gelir kendi aileniz için aynı durumda kalır ve bunları hatırlarsınız
bir ay kalsınlar ne var yani
onlar 1 ay sizinle ise yılın 11 ayı sizin
hem artik cinsellik yanlızca yatak odasında yaşanan bir durum değil
bu konuda o kadar çok alternatif var ki
deseniz ki, bana şunları şunları yapıyorlar, size hak vericem
ama sofra kur, şunu yap, bunu yap diye sorununuzu tanımlamanız benim hoşuma gitmedi
empati kurdum
benim eşim ailem için bunları düşünse soru işaretleri oluşurdu kafamda
siz yemeklerden sonra eşinize yada görümcenize rica edin, yardım edebilir misiniz diye
bence siz eşinizle yanlız kalamamaktan hata yaratmaya zemin hazırlamışsınız..
birde kendinizi onu benden daha çok seviyor tarzında triplere sokmanızda çok komik geldi bana
kendinizi annesiyle kıyaslıyorsunuz..
ooo ne kadar ağır konuşmuşsun...serdi gibi ben de büyük problemler yaşamıştım.kaynanam görümcem 800 km uzaklıktan gelirlerdi.evde bir çöp kaldırmazlardı.inadına beni ezmek için eve durmadan misafir çağırırlar ve inadına otururlardı.hizmet için hep koştururdum ve üstüne laf yerdim...evime gelince analı kızlı çatlarlardı.eşimin kazandığı paraları nerelere harcadığıma kadar kuruş kuruş hesap sorarlardı.eşim de onları tutardı.hep ağızlarına bakardı.zaman gelir üçü bir olur psikolojik işkence yaparlardı....ayrıldım en sonunda dayanamadm...
damdan düşenin halini damdan düşen anlar.serdinin satırlarını okuyunca herşeyi tekrar yaşadım.esas ben sizi kınıyorum....problem cinsellik değil ki...şimdi kaynanaları gidecek ve eşi ile belki de düzelemeyecek sorunların temeli atılmış olacak.ben hepsini yaşadım yıllarca..eşinin ailesinin yanında karısını aşağılaması ve ailesinin geline yaptığı eziyetlere onay vermesi kaldırılacak bir psikoloji değil.... zaten aile anlayışlı olsa işten gelince koşturup yemek-hizmet...etmesine yardım ederlerdi. ben de işten gelince imalı imalı kanepeye ikisi de kurulur,bana emirler verirlerdi.yorgunum dersem naylon gelin diye dalga geçerlerdi.8 aylık hamile iken bile yardım etmiyordu görümcem....hatta hiç unutmam bir keresinde ıspanakları yıkamak için yan dönmüştüm belim acımıştı hamile idim karnımdan dolayı lavaboya uzanamıyordum.yan yan yıkıyordum gördüler oturdukları yerden kımıldamadılar.....
niye bu kadar anlattım serdi anladığım kadarı ile sessiz sakin eziyorlar ve zamanla problemleri de artacak....ama sizin bu yaklaşımınız gerçekten ağır çünkü olay 12 ayın 1 ayı hizmet meselesi değil,varolan problemler kaynana gidince bitmiyor,aylarca sürüyor...tam düzeldi derken onlar yine geliyor.......
"""siz yemeklerden sonra eşinize yada görümcenize rica edin, yardım edebilir misiniz diye"""
nerdeeee yardım istemek.oyle tavır takınırlar ki....tık diyemezsin.ama sizinkiler anlayışlı ise o başka...
çok özürdileyerek beni güldürdünüz demek istiyorum
kimseye hakaret etmedim
bir konuyu okurkende yazılanlar dışındaki nedenleri bilemem
vahiy inmediği için
ben yanlızca yapılan hareketi eleştirdim
evet evli değilim
çok uzun zamandır ilişkisi olan bir insanım ve hiçbir bağım olmadığı halde erkek arkadaşımın ailesi ile olan problemlerini çoğu yerde tolere edebilmişimdir.
yani size bu mu mantıklı geliyor?
hanımefendi eşinin annesi ile kendisini kıyaslıyor, ailesinin önüne eşini koyuyor..
sizce bu yazılanlar sağlıklı da benim yazdıklarım mı size ters geliyor..
elbette evli değilim ve hiçbiriniz kadar anlayamam bu durumu lakin empati yapabilecek kadarda düşünebiliyorum.
ama hanımefendinin yaptığı gibi (onun yazdıklarına bakarak söylüyorum) yemek yapıyorum,işe gidiyorum diye de sorun yaratmam..
varsayımlar üzerinden gidiyorsunuz ya..ne biliyorsunuz hanımefendinin farkında olmadan kırıcı birşey yapıp kayınvalidesini üzmediğini...
olasılığa dökecek olursak inanın bintane roman yazarız..
dolayısyla hepinize saygı duyuyorum
tecrübe sanırım ne kadar okursanız okuyun ele geçmiycek birşey
yazılarınıza,puanlarınıza saygı duyuyorum
ama yaşanmışlıkları başka kişilerde görüp bu böyledir diye damgalanmasını da doğru bulmuyorum.
allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın
ve hepimiz aynı mutluluğu tadalım.:teytey:a.s.
ooo ne kadar ağır konuşmuşsun...serdi gibi ben de büyük problemler yaşamıştım.kaynanam görümcem 800 km uzaklıktan gelirlerdi.evde bir çöp kaldırmazlardı.inadına beni ezmek için eve durmadan misafir çağırırlar ve inadına otururlardı.hizmet için hep koştururdum ve üstüne laf yerdim...evime gelince analı kızlı çatlarlardı.eşimin kazandığı paraları nerelere harcadığıma kadar kuruş kuruş hesap sorarlardı.eşim de onları tutardı.hep ağızlarına bakardı.zaman gelir üçü bir olur psikolojik işkence yaparlardı....ayrıldım en sonunda dayanamadm...
damdan düşenin halini damdan düşen anlar.serdinin satırlarını okuyunca herşeyi tekrar yaşadım.esas ben sizi kınıyorum....problem cinsellik değil ki...şimdi kaynanaları gidecek ve eşi ile belki de düzelemeyecek sorunların temeli atılmış olacak.ben hepsini yaşadım yıllarca..eşinin ailesinin yanında karısını aşağılaması ve ailesinin geline yaptığı eziyetlere onay vermesi kaldırılacak bir psikoloji değil.... zaten aile anlayışlı olsa işten gelince koşturup yemek-hizmet...etmesine yardım ederlerdi. ben de işten gelince imalı imalı kanepeye ikisi de kurulur,bana emirler verirlerdi.yorgunum dersem naylon gelin diye dalga geçerlerdi.8 aylık hamile iken bile yardım etmiyordu görümcem....hatta hiç unutmam bir keresinde ıspanakları yıkamak için yan dönmüştüm belim acımıştı hamile idim karnımdan dolayı lavaboya uzanamıyordum.yan yan yıkıyordum gördüler oturdukları yerden kımıldamadılar.....
niye bu kadar anlattım serdi anladığım kadarı ile sessiz sakin eziyorlar ve zamanla problemleri de artacak....ama sizin bu yaklaşımınız gerçekten ağır çünkü olay 12 ayın 1 ayı hizmet meselesi değil,varolan problemler kaynana gidince bitmiyor,aylarca sürüyor...tam düzeldi derken onlar yine geliyor.......
"""siz yemeklerden sonra eşinize yada görümcenize rica edin, yardım edebilir misiniz diye"""
nerdeeee yardım istemek.oyle tavır takınırlar ki....tık diyemezsin.ama sizinkiler anlayışlı ise o başka...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?