Neden erkekler ailesine karısından daha çok değer veriyor ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi serdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım anlayan anladı seni. Sen takma anlamayan anlamaz. Birde misafir haaaakaydirigubbakcemile
Yuhhhhh yani. Hakkaten işte burda şunu daha iyi anlıyorum sende anlıyorsundur eminim. Annen anneciğin olsa sana bunu yapmazdı işte. Yani bu yaptıkları normal bişey değil. Sen sabırlı olmaya çalış. Eşine anlatırken doğru zamanı yakala. Gerçekten sana hak vereceği konuları söyle. Kovacak hali yok. En azından anlasın seni oda senin içine su serper. Ben yaşadım biliyorum. Öpüyorum :1hug:

ben şimdilik hiç bişey söylememe kararı aldım bide böyle denim bakim ama eşime çok kırıldım ben ona toz kondurtmuyorum.... eminimki ailesi beni kötülese aynı tepkiyi göstermez kızmaz onlara bana kızar ..... anlamıyorum neden böyle oluyor beni üzdü ağlattı .... sonra sarıldı ne anlamı kaldı. ... çok sağolun arkadaşlar Allah razı olsun.

Canım seni çok ama çok iyi anlıyorum çünkü benzer şeyleri bende yaşadım. Yaşamayan bilemez boşver kim ne düşünürse düşünsün :1no2:

Bide bazı arkadaşlar hemen olayı kendi ailen olsa öyle düşünmezsin boyutuna getiriyo ne alakaysa karşısındakini eşinin ailesine karşı fesat hisler taşımakla suçluyo ama ilgisi yok bikere daha söylüyorum yaşamayan bilemez ...

o annesi sen eşisin
sen eşinimi daha çok seviyorsun anneninimi??

böyle bir durumda sana kızmasını anliyabiliyorum bende eşime ailemden rahatsiz olduğunu söyleseydi kızardım
tabiki onların sana yardım etmesi gerekiyor çünkü 1 ay uzun bir zaman 2-3 gece bişey değil ama sende tepkini farklı koy ortaya
bugün çok yoruldum hiç yemeklen uğraşamicam de yapma, eşine dışardan sipraiş vermesini söyle yemekten sonrada kusura bakmayin ben biraz uzancam de ve odana çekil bir süreliğine birak çay servisin onlar yapsın
bunu bikaç kez üst üste yap bakalım noluyor

canım sen bekar olduğun için sana çok enteresan geliyodur böyle şeyler doğal olarak,ben de 1 sene önce evlendim ama hiç bişey öyle kolay olmuyor,arkadaşımızında dediği kötü bişey değil sadece sıkılmış biraz , önce evlen ondan sonra bence bu kadar kesin konuş :CüvCüv:

sende canını sıkma,uygun ortamı yakalayabilirsen konuş tatlı dille yada sabret canım gidince onlar belki keşke konuşmasaydım da kocamında aklını karıştırmasaydım diyebilirsin CADIARZU

kazulet arkadaşımıza neden bukadar yükleniyor anlamadım
bende evliyiyim ama yazdıkları hiçde saçma gelmedi bana
zaten arkadaşın eşinin ailesi çok uzakta oturuyorlarmış gelip bir ay kalıp gidicekler sonuçta temelli gitmemişler oraya
arkadaş bukadar yoruluyorsa tek suç eşinin ailesinde değil eşindede suç var
oda eşine yardımcı olabilir elbet
kayinvaldesi ve görümceside aynı şekilde yardm etmek zorunda bence

bence şöyle düşün orası senin evin senin düzenin bazen eşin ailesi buna karışmak istemeyebilir. eşin seni sevmyor yada düşünmüyor gibi düşüncen yanlış bence. herkesin yeri ayrıdır. sen böyle konuşarak eşinin gözünde kendi konumuna başka bir bakış getirme. ben kendi adıma ne kadar yorgun olsamda kimsenin mutfagıma girmesine izin vermezdim. belki bir ay kalmaları hoşuna gitmeyebilir ama misafir herzaman evin bereketidir. her kim olursa olsun evime hoş gelmiştir diyip sorumluluğun neyse yapman gerekir. erkekler bu konuda bizim kadar ince düşünmüyorlar. sende eşine söyle sana yardım etsin. eğer kimse yapmıyorsa o yapsın okadar nazın geçmezmi eşine.

çok özürdileyerek beni güldürdünüz demek istiyorum
kimseye hakaret etmedim
bir konuyu okurkende yazılanlar dışındaki nedenleri bilemem
vahiy inmediği için
ben yanlızca yapılan hareketi eleştirdim
evet evli değilim
çok uzun zamandır ilişkisi olan bir insanım ve hiçbir bağım olmadığı halde erkek arkadaşımın ailesi ile olan problemlerini çoğu yerde tolere edebilmişimdir.
yani size bu mu mantıklı geliyor?
hanımefendi eşinin annesi ile kendisini kıyaslıyor, ailesinin önüne eşini koyuyor..
sizce bu yazılanlar sağlıklı da benim yazdıklarım mı size ters geliyor..

elbette evli değilim ve hiçbiriniz kadar anlayamam bu durumu lakin empati yapabilecek kadarda düşünebiliyorum.
ama hanımefendinin yaptığı gibi (onun yazdıklarına bakarak söylüyorum) yemek yapıyorum,işe gidiyorum diye de sorun yaratmam..
varsayımlar üzerinden gidiyorsunuz ya..ne biliyorsunuz hanımefendinin farkında olmadan kırıcı birşey yapıp kayınvalidesini üzmediğini...

olasılığa dökecek olursak inanın bintane roman yazarız..

dolayısyla hepinize saygı duyuyorum
tecrübe sanırım ne kadar okursanız okuyun ele geçmiycek birşey
yazılarınıza,puanlarınıza saygı duyuyorum
ama yaşanmışlıkları başka kişilerde görüp bu böyledir diye damgalanmasını da doğru bulmuyorum.
allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın
ve hepimiz aynı mutluluğu tadalım.:teytey:a.s.

canmı ben sana kesinlikle hak veriyorum
20 gün eşini görme bir de üstüne üstlük 1 ay da kayınvalidenler olsun çok zor canım
insan ne kadar da olsa eşini özlüyor tabiki kimse gelmesin kalmasın diyemez dediğim bu değil işte anlayan anlar

ben de çok yoğun çalışan biri olarak hafta içi eve gelince nefes bile zor alıyorum
ne yemek yapmak ne evi toparlamak içimden gelmiyor insan sadece uzanıp dinlenmek istiyor
iki kişinin işi neyse de kalabalık olunca zor be güzelim
ama en azından ufak da olsa yardım edebiliriler
kimse tüm işi yapsınlar demiyor zaten

eşin için de şunu söyleyebilirim canım
eşler malesef objektif olamıyor o da gerçekleri görüyordur muhakkak ama
işte erkekler ortayı yolu bulmakta zorlanıyorlar

bebeğim gelmiş misafire git denmez ama çalışan birinin evine gelipte kalınmaz bunuda ilk defa görüyorum.madem gelmişler sen yokken yemekleri hazırlayıp çayıda görümcen olacak şahsın sunması gerekirdi.bende nerdeyse 2 yıl olacak evliyim.ne eltim ne görümcem var eşim tek çocuk şuan 8 aylık hamileyim ve ailesiyle aynı sokakta oturuyoruz.ama bir kere gelip ilgilenmediler benimle.sanki komşuları doğum yapacak.bugün annem geldi temizliğe onada nasıl muhtaç oluyorum bu anlayışsızlar yüzünden.beterin beteri var gülüm.

anacım hiç üzülme adamlar hep aynı benimkide olsa eminimki aynı tepkiyi verirdi ve de ben ona toz kondurmazdım aynı senin gibiyim ailesi konusunda çok hassas yani kendi dusuncesine gore tabii benıe tuttugu yerler oldu ama ailesi daha fazla agır basıyoo onlar varken onlar kıymetli onlar yokken sen kıymetlı oluosun bole maalesef ben bunule yasamayı ogrendım sende alısırsın..sanmakı senı sevmıo sevıo tabıı kı hemde cok

Ahh ahh bi tane farklı erkek yok mu acaba karısı haklıysa karısını ailesi haklıysa ailesini savunan.... Gerçi varrr ben çok gördüm ama bizi bulmamış malesef

bende bunu hiç anlamam cnm..erkek ailesi herzaman daha önemlidir..ben evlendigimde eminim anem kalkıpta 20 gün kalmaya gelmez.gelse faydası olur o açıdan şüphem bile yok ama düzenimi bozmak istemez ...sonuçta misafirliginde bi zamanı ve süresi var...

ooo ne kadar ağır konuşmuşsun...serdi gibi ben de büyük problemler yaşamıştım.kaynanam görümcem 800 km uzaklıktan gelirlerdi.evde bir çöp kaldırmazlardı.inadına beni ezmek için eve durmadan misafir çağırırlar ve inadına otururlardı.hizmet için hep koştururdum ve üstüne laf yerdim...evime gelince analı kızlı çatlarlardı.eşimin kazandığı paraları nerelere harcadığıma kadar kuruş kuruş hesap sorarlardı.eşim de onları tutardı.hep ağızlarına bakardı.zaman gelir üçü bir olur psikolojik işkence yaparlardı....ayrıldım en sonunda dayanamadm...

damdan düşenin halini damdan düşen anlar.serdinin satırlarını okuyunca herşeyi tekrar yaşadım.esas ben sizi kınıyorum....problem cinsellik değil ki...şimdi kaynanaları gidecek ve eşi ile belki de düzelemeyecek sorunların temeli atılmış olacak.ben hepsini yaşadım yıllarca..eşinin ailesinin yanında karısını aşağılaması ve ailesinin geline yaptığı eziyetlere onay vermesi kaldırılacak bir psikoloji değil.... zaten aile anlayışlı olsa işten gelince koşturup yemek-hizmet...etmesine yardım ederlerdi. ben de işten gelince imalı imalı kanepeye ikisi de kurulur,bana emirler verirlerdi.yorgunum dersem naylon gelin diye dalga geçerlerdi.8 aylık hamile iken bile yardım etmiyordu görümcem....hatta hiç unutmam bir keresinde ıspanakları yıkamak için yan dönmüştüm belim acımıştı hamile idim karnımdan dolayı lavaboya uzanamıyordum.yan yan yıkıyordum gördüler oturdukları yerden kımıldamadılar.....

niye bu kadar anlattım serdi anladığım kadarı ile sessiz sakin eziyorlar ve zamanla problemleri de artacak....ama sizin bu yaklaşımınız gerçekten ağır çünkü olay 12 ayın 1 ayı hizmet meselesi değil,varolan problemler kaynana gidince bitmiyor,aylarca sürüyor...tam düzeldi derken onlar yine geliyor.......

"""siz yemeklerden sonra eşinize yada görümcenize rica edin, yardım edebilir misiniz diye"""

nerdeeee yardım istemek.oyle tavır takınırlar ki....tık diyemezsin.ama sizinkiler anlayışlı ise o başka...

Son düzenleme:

ilk olarak problemini yazan arkadaşın yazısını tekrar okuyun
bana baskı yapıyorlar, ya da bana karşı iyi niyetli değiller demiyor
ben çok hizmet ediyorum,onlarda düşüncesiz davranıyorlar diyor
tekrar okuyun bence,hatta ikinci yazdığım mesajıda okuyun
hepimiz yuva kuracağız
bakın siz halinizi anlatmışsınız,sizin yerinizde olmak elbette çok üzücü,yıpratıcı..
ama hanımefendinin yazdıklarıyla sizinki aynı değil

kırıcı birşey söyleyip kimsenin canını yakmak istemem,yarın hepimizin başına aynı şeyler gelecek
yazdığım ikinci mesajı okursanız
ilk mesajdaki problemede bakarsanız yazdığımda bir gariplik görmeyeceksiniz..

allah herkese herseyin en hayırlısınıu nasib etsin
sizede çok geçmiş olsuna.s.

Bak canım evlilik çok başka bişey. Hiç tahmin ettiğin gibi olmuyor inan.Ayrıca bende çok özür dileyerek gülecek bişey olmadığını dile getirmek istiyorum...
Evet kırıcı bişeyler yapıp kayınvalidesini üzüyor olabilir büyük ihtimalle. Ama benim senin anlamanı istediğim en önemli şey şu; işten eve yorgun gelmek, yemek yapmak, eşinin ailesine hizmet yapmak bunlar aslında zor şeyler değil biliyorum. Ama arkadaşımızın sorunu şu yaşadığı başkaca sorunlar olduğu için bu insanlarla, birde onların bu işlerde 1 ay kalıp hiç yardım etmeyişi onu bunalmaya itiyor. Onun bu durumlardan bunalması çok doğal.
Eğer eşinin ailesi ile hiç sorunu olmamış olsaydı şayet, o bunları çalışsada çalışmasada dert etmezdi sorun haline getirmeden hizmetini yapar. Eşinede hiç bişey demezdi. Sorun bu işte....
Eğer ileride evlenirsen yürekten söylüyorum umarım bu tarz sorunlar yaşamazsın çok zor oluyor inan. Saygıda kusur etmiyorsun eşin için yapıyosun zaten. Ama iki yüzlülüğü sevmeyen biri isen dobralığı seven biriysen, zorlanıyorsun. Evlilikte eşinin ailesi ile sorun yaşıyorsan malesef politik olman gerekiyor. Bunuda herkes yapamaza.s
Umarım anlatabilmişimdir. Tekrar yineliyorum eşlerimizin ailesi 1 ayda olsa, 1 günde olsa, 1 saatde olsa istemiyorsak bile saygı duyup hizmet etmek zorundayız. Ama ortada haksızlık varsa bunu gelinler yani bizler çözemeyiz. Bazı arkadaşların dediği gibi bunu sadece eşlerimiz çözer. Erkeğe çok iş düşüyor. Mesela görümce hanıma o eş deseki yengene yardım et. Yorgun işten geldi, yapamam mı dicek. Diyemez sanırım çekinir ve yardım eder. Bir koca ailesini eşine, eşinide ailesini saydırmalıdır. Tek bir tarafı tutmak hiç doğru değil. Çok şükür benim eşim bunu yapabiliyor. Allah bir değil bin kere razı olsun ondan:Saruboceq:
Sana hayırlı bir evlilik yapmanı ve gerçekten bizim yaşadığımızı yaşamamanı yürekten diliyorum.Sevgili olmak, nişanlı olmak ve evili olmak arasındaki en önemli fark ailelerin işin içine girmesi. Yoksa evlilik çok daha güzel diğerlerinden benim için. Sevgiler....

arkadasım min arkadaşa katılmıyorum. kendisi ya kaynanadır yada kaynana derdi çekmemiş, kendisi kocacını ailesı yüzünden sebepsiz yere hiç kırılmışmı veya kocasını deli gibi severken ailesi yüzünden ondan nefret etmişmi .o yüzden yaşayan bilir degil hizmet etmek gormeye bile tahalmul edemıyosun .mutlulugumuzu elimizden alan insanlara bide odülmü vercez.anlayaşsız insanlar yuva üstüne yuvamı kurullur neymiş biz dogurduk anneyiz anne olması lomı yapmasını gerektırır bizde aile var iye karıstırmıyoruz
benimde abim var annemn böle şeylar yapmasına izin vermem.

hemen kıyaslama yapma bence..
sadece senden birass sabır bekliyo okadar..kendine eşinin yerine koy..
farzet senin ailen geldi..
o tabi yemek falan yapmayacak ama evde gider artacak..bol bol alış-veriş yapması gerekecek
ve sana deseki eşin..ya çok para gidiyo..ailen geldiğinden beri gider arttı....
evet haklısın gitseler keşke mi dersin yoksa
cnm ne var gelmişler misafir olarak bi süre idare etmi dersin????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…