Neden ev sahibi olmak ev almak bu kadar zor?

sufisentir

İnsandan örülmüş duvarlar içindeyim.
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
5.715
12.058
448
İyi akşamlar arkadaşlar.

Evet derdim ev sahibi olamamak.Kısaca anlatmaya çalışacağım ev almış ya da almayı düşünen arkadaşlar belki bana fikir verirler.
2 senedir evliyiz.Güzel bi peşinatımız da var. 1.5 yıldır ev alalım diye uğraşıyoruz.
Şu anki oturduğumuz evi hiç sevmiyorum bi an önce kurtulmak istiyorum.
Şimdi derdim şu bu ev alma olayıyla sadece ben ilgileniyorum.
Sürekli ev ilanlarını takip ediyorum emlakçıları takip ediyorum sokakta gördüğüm ilanları bile not alıp arıyorum fiyat araştırması yapıyorum falan filan...
Eşim hiç ilgilenmiyor ben zorlarsam bi emlakçıyla konuşup eve bakmaya gidiyoruz o kadar.
Benim kadar araştırma yapmıyor bu konuda üzerine düşmüyor.Yoruldum ve bıktım artık bu durumdan.

Bir diğer sorunum da ne zaman bir evi beğensek mutlaka ama mutlaka bi sorun çıkıyor.
Ya iskan sorunu ya ev sahibi son anda bi kıllık yapıyor fiyatı son anda artıran bile oldu.
Mesela şu aralar bi evi çok beğendim fotoğraflarını kırk kez inceledim falan.
Emlakçıyı aradık tam 10 gündür eve bakacağız ama bakamıyoruz.
Adam size haber vericem diyo geri dönmüyo neyse diyoruz tekrar arıyoruz kiracı ben evde değilim diyor.
Velhasılıkelam eve bir türlü bakamadık.Emlakçıya diyoruz bakın ciddi alıcıyız mutlaka görmek istiyoruz falan diye adam tamam diyor güzelce konuşuyoruz haber vericem mutlaka diyor ama asla dönüş yapmıyor.

Sürekli bakıyorum takip ediyorum peşinatımız da var ama neden olmuyor neden bunca zamandır rast gitmiyor ev konusunda işimiz anlayamıyorum ve çok üzülüyorum gerçekten bu evden çıkmak istiyorum artık.
Ev alırken siz ne sorunlar yaşadınız nasıl bi yol izlemem lazım vakti olan arkadaşlar fikir verirseniz çok sevinirim .

Aslında ilk hedefimiz onlardı.Ama onlar da genelde bitmemiş oluyor mesela 2 yıl sonra bitecek diyor o süreçte hem kira ödeyip hem ev aidatı ödemek sıkıntı.
Bitmiş halleri de genelde çok pahalı oluyor.Birkaç tane uygun fiyatlı bulduk aslında onlarda da iskan problemi oldu malesef.
Artık uzun zamandır üst üste gelince kafayı yedim haliyle bi an evvel alalım istiyorum.
Çok teşekkür ederim inşallah .

+1
Ev bir kez alınıyor, ömürlük alınıyor. Geç olsun ama temiz olsun.

Konu sahibesi kısmetiniz vardır elbet çıkar karşınıza :) bir gün o ev gelir ve diğerleri neden olmamış anlarsınız

adam satmamak için söz vermiştir

kiracıya başka yerden ev almıştır o ev boşalınca bunu satacaktır vs vs

çok umursamayın alternatif arayın

beğeniler farklı

bir tanıdık ev arıyordu bizim blokta boş daire vardı ama eşim onu dğeil de komşu siteden bir daire önermişti zira bize göre o boş daire çok kötüydü

adam o daireye aşık olup bir sürü para verip aldı biz o binada kirada oturmamıza rağmen o daireyi almadık

+1
Ev bir kez alınıyor, ömürlük alınıyor. Geç olsun ama temiz olsun.

Konu sahibesi kısmetiniz vardır elbet çıkar karşınıza :) bir gün o ev gelir ve diğerleri neden olmamış anlarsınız
Ahahaha :) Cherry yorumu işte bu :)
Ya evet mutlaka öyledir aslında ama böyle de hayatı erteliyorum gibi hissediyorum ev alınca şöyle yaparız,hele bi evi alalım da öyle bilmem napalım vs. gibi.
Bir de bu evi sevemedim ya kullanışsız falan ruhum daralıyor artık kurtulup gideyim istiyorum ondan bu acelem.

Kiracı 10 ekim de boşaltacakmış evi.Hani kontratı filan olsa anlıcam yani pisliğine göstermiyo evi dicem de öyle de değil.
Ev sahibi de satmak istiyormuş gerçekten emlakçı öyle dedi arkadaşıymış ev sahibi güya öyle diyor.
Bu kiracıları şikayet edicem filan dedi hatta ama o da ayrı bi ş.refsiz sözünde durmuyor insan arayıp bi olmıcak beklemeyin filan der bari ıyy sinir ettiler beni vallahi.
Beğeni de şöyle bi kere bütçemize uygun ve buradaki evlere göre daha geniş.Odaları filan daha büyük mutfağı kullanışlı o yani yoksa hiç lüks derdinde değiliz.

Valla panpa mal mülkte de kısmet var gerçekten.

Arkadaşımla teee yıllar önce falcıya gittiydik. Kadın buna dedi ki sen ev alacaksın. Bizimki de dedi ki nereye ben züğürtüm.

1 yıl sonra mı ne bizimki ev alnaya heveslendi. Toplu parası az vardı , o zaman da evler bu kadar pahalı değildi. Aradı aradı bulamadı derken bütçesine tammm uygun bir ev çıktı karşısına valla alıverdi hemen.

O falciyi bul bana

Biraz şans biraz nasip diyelim :)
Hayırlısı olsun.

Acele etmeyin.
Belki eşiniz de çok araştırdı ama sıkıldı artik.
İlgilenmedigine emin misiniz. Erkekler bizim gibi değiller. Bir şeyin üzerine pek gitmiyorlar. En ince detayına kadar girmiyorlar eğer konu araba değilse.

Tanıdıklara falan haber bırakın.
Emlakçılara çok güvenmiyorum.
Hem fazladan komisyon alıyorlar hem de oyalayan çok oluyor.

Sahibindene bakıyor musunuz.

Bana fal bakan falcılar da bi sıkıntı var bence.Hepsi on numara şeyler söylüyor ama foss .witch hunt un dediği gibi o falcıyı bul bize el versin :)
Bilemedim ya biraz da pimpirikliyim ya ondan kesin üstüne düşmesem çoktan ev bulurdum kesin.

İşte 1.5 sene olunca artık biraz acele mi etsek moduna girdim açıkçası.Ya onun gözü biraz lüks evlerde açıkçası standartları yüksek ama ben de o kadar borç ödemek istemiyorum 10yıllık binalara falan bakıyorum mesela.
Sanırım o nedenle hevesli değil benim kadar.
Ki şu an ödeyemeyiz öyle bi evin borcunu zaten realist olmak lazım biraz.
Yani aylık çok yüksek miktar kredi ödemek istemiyorum açıkçası gezmek tozmak varken.

Tanıdıklar da buldu aslında bulmadı değil de hep bi aksilik çıktı.Hatta bi teyze vardı evini satıyordu çok uygun fiyata anlaşacaktık hoop darbe oldu kadın evi satmaktan vazgeçti mesela :)
Bunun gibi bi sürü abuk örnek yani lanetlendik mi ki acaba :)
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için sahibinden hiç çıkmıyorum desem bu arada daha doğru.

Insanlarda anlamlandiramadigim bi rahatlik var son zamanlarda,ozellikle emlakci ve ev sahiplerinde.

Lutfediyolarmis ya da hayir isi yapiyolarmis gibi de tripliler ayni zamanda.

Kiralik ev ararken sinir sistemi cokmus bi insan olarak size bolca sabir diliyorum,satin alacak olsam katil olmamak icin ekstra cabalamam gerekecekti cunku.

Insanlarda anlamlandiramadigim bi rahatlik var son zamanlarda,ozellikle emlakci ve ev sahiplerinde.

Lutfediyolarmis ya da hayir isi yapiyolarmis gibi de tripliler ayni zamanda.

Kiralik ev ararken sinir sistemi cokmus bi insan olarak size bolca sabir diliyorum,satin alacak olsam katil olmamak icin ekstra cabalamam gerekecekti cunku.

Benim ev alcak param yok ama bende surekli bakiyorum
Ezberledim o siteleri ..
Cherrynin dedigi gibi kesinlikle nasip kismet
Hayirlisi olsun insallah bi an once bulursun
Bende oturdugum evi begenmiyorum
Her gun kafamdan yeni evimin duzenlemesini yapiyorum
Fakirim ama hayal gucum genis

Ev sahipleri de bir cins, bir nazlı....kiralamak da dert sanki lütfediyorlar. Valla kendi klübemi inşa edicem ormanda bu işin sonu bu :)

Ayyy evet evet cidden ağlayacaktım ben dün sinirimden biliyor musunuz?
Hayır evini satmayacaksın neden ilana verdin?
Bir de biz kaç kez aradık yani belli ki niyetliyiz almaya değil mi biraz üstümüze düşsene aa yok olur mu vazgeçmemiz için ellerinden geleni yaptılar yani pes diyorum artık.
Teşekkür ederim bu arada.

Höh bu ne tuhaflık.

Ev sahipleri de bir cins, bir nazlı....kiralamak da dert sanki lütfediyorlar. Valla kendi klübemi inşa edicem ormanda bu işin sonu bu :)
Zaten şu anki ev sahibimiz bizi sömürdü 2 yıldır.Bu kadar paracı bi adam görmedim gözlerinde dolar işareti oluşacak yakında.
Dedim bari ev alalım kurtulalım şunlardan yok anacım o da yok evleri birden kıymetleniyor biz almak isteyince.
Neyse buraya yazdım sizlerle konuştum da azcık geçti hıncım yarın yine delirtmezler inşallah beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…