• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden ev sahibi olmak ev almak bu kadar zor?

İşte 1.5 sene olunca artık biraz acele mi etsek moduna girdim açıkçası.Ya onun gözü biraz lüks evlerde açıkçası standartları yüksek ama ben de o kadar borç ödemek istemiyorum 10yıllık binalara falan bakıyorum mesela.
Sanırım o nedenle hevesli değil benim kadar.
Ki şu an ödeyemeyiz öyle bi evin borcunu zaten realist olmak lazım biraz.
Yani aylık çok yüksek miktar kredi ödemek istemiyorum açıkçası gezmek tozmak varken.

Tanıdıklar da buldu aslında bulmadı değil de hep bi aksilik çıktı.Hatta bi teyze vardı evini satıyordu çok uygun fiyata anlaşacaktık hoop darbe oldu kadın evi satmaktan vazgeçti mesela :)
Bunun gibi bi sürü abuk örnek yani lanetlendik mi ki acaba :)
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için sahibinden hiç çıkmıyorum desem bu arada daha doğru.

Rica ederim ne demek :)
Valla bisi soyleyeyim mi biz 25 senelik binada oturuyoruz :) yani yakında deprem seysinden yıkıma bile gidebilir. Ancak ben memmunum.

İçini yaptırdık. İstediğim gibi oldu. Tabi yeni sıfır binalar ve residanslar gibi olmuyor ama bütçenin yeteri için güzel bir ev.

Önemli olan evin muhiti.
Mesela site içi benim için önemli.
Sitede olunca fiyatlar 20 25 bin bile farkediyor.

Dediginiz gibi gezmek varken ne gerek var lüks binalara. 100 bin fazla verip lüks binada oturacaginiza 20 bin içini yaptırmaya verin eski binada oturun.

Ohal bitince teyzeyi tekrar yoklayin o zaman :))

Benim ev alcak param yok ama bende surekli bakiyorum :KK70:
Ezberledim o siteleri ..
Cherrynin dedigi gibi kesinlikle nasip kismet
Hayirlisi olsun insallah bi an once bulursun :KK66:
Bende oturdugum evi begenmiyorum
Her gun kafamdan yeni evimin duzenlemesini yapiyorum
Fakirim ama hayal gucum genis :KK70:
Aa o konu da ben de manyağım.Geçen oturdum villalara 5+1 evlere falan baktım.
Sanırsın ednan ziyagille evliyim :)
Teşekkür ederim bu arada.

Valla bisi soyleyeyim mi biz 25 senelik binada oturuyoruz :) yani yakında deprem seysinden yıkıma bile gidebilir. Ancak ben memmunum.

İçini yaptırdık. İstediğim gibi oldu. Tabi yeni sıfır binalar ve residanslar gibi olmuyor ama bütçenin yeteri için güzel bir ev.

Önemli olan evin muhiti.

Dediginiz gibi gezmek varken ne gerek var lüks binalara. 100 bin fazla verip lüks binada oturacaginiza 20 bin içini yaptırmaya verin eski binada oturun.

Aynı benim kafadasınız siz de.Bence de muhiti güzel olsun içi kullanışlı ferah olsun yeterli benim için.
Ki bulduğum evler o kadar eski de değil en fazla 10 hadi 15 yıllık falan mantolamalı falan.
Ben her zamanki gibi mantıklıyım koca da hayalperest tabi ki.
Evet ya belki kararını değiştirmiştir bi yoklayayım :)

İyi akşamlar arkadaşlar.

Evet derdim ev sahibi olamamak.Kısaca anlatmaya çalışacağım ev almış ya da almayı düşünen arkadaşlar belki bana fikir verirler.
2 senedir evliyiz.Güzel bi peşinatımız da var. 1.5 yıldır ev alalım diye uğraşıyoruz.
Şu anki oturduğumuz evi hiç sevmiyorum bi an önce kurtulmak istiyorum.
Şimdi derdim şu bu ev alma olayıyla sadece ben ilgileniyorum.
Sürekli ev ilanlarını takip ediyorum emlakçıları takip ediyorum sokakta gördüğüm ilanları bile not alıp arıyorum fiyat araştırması yapıyorum falan filan...
Eşim hiç ilgilenmiyor ben zorlarsam bi emlakçıyla konuşup eve bakmaya gidiyoruz o kadar.
Benim kadar araştırma yapmıyor bu konuda üzerine düşmüyor.Yoruldum ve bıktım artık bu durumdan.

Bir diğer sorunum da ne zaman bir evi beğensek mutlaka ama mutlaka bi sorun çıkıyor.
Ya iskan sorunu ya ev sahibi son anda bi kıllık yapıyor fiyatı son anda artıran bile oldu.
Mesela şu aralar bi evi çok beğendim fotoğraflarını kırk kez inceledim falan.
Emlakçıyı aradık tam 10 gündür eve bakacağız ama bakamıyoruz.
Adam size haber vericem diyo geri dönmüyo neyse diyoruz tekrar arıyoruz kiracı ben evde değilim diyor.
Velhasılıkelam eve bir türlü bakamadık.Emlakçıya diyoruz bakın ciddi alıcıyız mutlaka görmek istiyoruz falan diye adam tamam diyor güzelce konuşuyoruz haber vericem mutlaka diyor ama asla dönüş yapmıyor.

Sürekli bakıyorum takip ediyorum peşinatımız da var ama neden olmuyor neden bunca zamandır rast gitmiyor ev konusunda işimiz anlayamıyorum ve çok üzülüyorum gerçekten bu evden çıkmak istiyorum artık.
Ev alırken siz ne sorunlar yaşadınız nasıl bi yol izlemem lazım vakti olan arkadaşlar fikir verirseniz çok sevinirim .
Ben baska açidan bi yorumda bulunucam

Belki isin icine faiz girecegi icin , bir turlu olmuyordur bu iş, hic bu taraftan baktiniz mi

Ben baska açidan bi yorumda bulunucam

Belki isin icine faiz girecegi icin , bir turlu olmuyordur bu iş, hic bu taraftan baktiniz mi
Ya inanın kimse faiz ödemek istemez.Ama başka bi yol sunmuyorlar ki insanlara malesef.
İnsanlar bu kadar kira ödeyeceğime kredi öderim diye düşünür hale geldi artık.
Eskisi gibi para da biriktiremiyor insanlar.Ben birikim yapsam eşim harcıyor bi yandan gerçi.
Saygı duyuyorum bu bakış açınıza.

Ev sahipleri de bir cins, bir nazlı....kiralamak da dert sanki lütfediyorlar. Valla kendi klübemi inşa edicem ormanda bu işin sonu bu :)

Sormayin sormayin,telefonlari acmamalar,bi nazli nazli tavirlar ,bi gorgusuz haller...

Bi de ben gelemem oyle sacma tavirlara,alttan alamam kimseyi begendigim kac evi sirf ev sahibinin ukalaligi yuzunden tutmadim.

O klube benim de hayallerimi susluyo bu aralar :)

Aynı benim kafadasınız siz de.Bence de muhiti güzel olsun içi kullanışlı ferah olsun yeterli benim için.
Ki bulduğum evler o kadar eski de değil en fazla 10 hadi 15 yıllık falan mantolamalı falan.
Ben her zamanki gibi mantıklıyım koca da hayalperest tabi ki.
Evet ya belki kararını değiştirmiştir bi yoklayayım :)

Aklın yolu bir:süslü:
Erkekler bu işten pek anlamıyor bence siz evi bulun anlaşmayı yapın eşinize de;
Caniim yeni evimiz hayırlı olsun bak güzel mi diye gösterin :KK48:

Ya inanın kimse faiz ödemek istemez.Ama başka bi yol sunmuyorlar ki insanlara malesef.
İnsanlar bu kadar kira ödeyeceğime kredi öderim diye düşünür hale geldi artık.
Eskisi gibi para da biriktiremiyor insanlar.Ben birikim yapsam eşim harcıyor bi yandan gerçi.
Saygı duyuyorum bu bakış açınıza.

Malesef...

Birde zorunlu pesinatta indirim yapildi, insan bir dusunuyor acaba alsak mi diye ama
Hayirlisi olsun hakkinizda

Keske bankalar faizsiz kredi verseler :halay::halay::halay::halay:

Malesef...

Birde zorunlu pesinatta indirim yapildi, insan bir dusunuyor acaba alsak mi diye ama
Hayirlisi olsun hakkinizda

Keske bankalar faizsiz kredi verseler :halay::halay::halay::halay:
Teşekkür ederim.
Ayy nerde o günler keşke :) Ki bizim peşinat iyi bir de Allah peşinatı az olanlara yardım etsin daha çok kredi daha çok faiz.

Acele etmeyin
Şartlamayın kendinizi
Bende bi ara kafayı takmıştım ev almaya
O aralar evimde büyük bi problem çıktı
Sonra dedim ki şumluluk yapmaya gerek yok
Kısmetin yeri zamanı bellidir
Önemli olan dört duvar arasındaki huzur
Zamanını beklemek lazım dedim ve bıraktım bakmayı zamana..
Kısmetindeki evi bulursun elbet
Fazla kafa yorma

Ayyy evet evet cidden ağlayacaktım ben dün sinirimden biliyor musunuz?
Hayır evini satmayacaksın neden ilana verdin?
Bir de biz kaç kez aradık yani belli ki niyetliyiz almaya değil mi biraz üstümüze düşsene aa yok olur mu vazgeçmemiz için ellerinden geleni yaptılar yani pes diyorum artık.
Teşekkür ederim bu arada.

Rica ederim.

Muhatap oldugunuz insanlar enerjinizi dusuruyosa hic ugrasmayin, cunku eve de geciyo o negatif enerji , eve dusman olmuslugum var yani ,halbuki evin ne sucu var :)

Allah iyi insanlarla karsilastirsin,en kisa zamanda insallah.

İyi akşamlar arkadaşlar.

Evet derdim ev sahibi olamamak.Kısaca anlatmaya çalışacağım ev almış ya da almayı düşünen arkadaşlar belki bana fikir verirler.
2 senedir evliyiz.Güzel bi peşinatımız da var. 1.5 yıldır ev alalım diye uğraşıyoruz.
Sürekli ev ilanlarını takip ediyorum emlakçıları takip ediyorum sokakta gördüğüm ilanları bile not alıp arıyorum fiyat araştırması yapıyorum falan filan...
Eşim hiç ilgilenmiyor ben zorlarsam bi emlakçıyla konuşup eve bakmaya gidiyoruz o kadar.
Benim kadar araştırma yapmıyor bu konuda üzerine düşmüyor.Yoruldum ve bıktım artık bu durumdan.

Bir diğer sorunum da ne zaman bir evi beğensek mutlaka ama mutlaka bi sorun çıkıyor.
Ya iskan sorunu ya ev sahibi son anda bi kıllık yapıyor fiyatı son anda artıran bile oldu.
Adam size haber vericem diyo geri dönmüyo neyse diyoruz tekrar arıyoruz kiracı ben evde değilim diyor.
Velhasılıkelam eve bir türlü bakamadık.Emlakçıya diyoruz bakın ciddi alıcıyız mutlaka görmek istiyoruz falan diye adam tamam diyor güzelce konuşuyoruz haber vericem mutlaka diyor ama asla dönüş yapmıyor.

Sürekli bakıyorum takip ediyorum peşinatımız da var ama neden olmuyor neden bunca zamandır rast gitmiyor ev konusunda işimiz anlayamıyorum ve çok üzülüyorum gerçekten bu evden çıkmak istiyorum artık.
Ev alırken siz ne sorunlar yaşadınız nasıl bi yol izlemem lazım vakti olan arkadaşlar fikir verirseniz çok sevinirim .
hayırlısını istemek lazım herşeyin tutturmak iyi değil nasip olursa olur zaten çok zorlamamak lazım

Basiretiniz bağlanmış bence ev meselesini biraz erteleyin hayırlısı deyip geçmek bazen gerçekten hayırlı oluyor bizde evi 3 gün içinde bulup aldık bazen tesadüfler yardım ediyor

17 yasindayiz.. yolda yürürken arkadaşım birden buralarda oturmak istiyorum dedi tam bu sokak mi deli misin dedim :) şimdi 34 yaşında o sokakta bir ev aldı :)

Kısmet işi.. çok fazla şey var bakılacak..

Evin içi kadar dışı da önemli.. komşular da.. Özellikle üst katta kim oturuyor:) okul yani cami yani çocuk parkı yani mi vs ileride çocuk olunca ona uygun bi muhit mi vs...

Ve yaniniza bayan arkadaş alıp gezin.. 2 kadın olmak çok iyi.. esiniz pek niyetli değil gibi almak konusunda.. sizin kadar heyecanlı olmaması bundan olabilir mi

Ev işi kısmet işi biraz. Biraz daha zorlamanız biyandan baika evlerede bakmanız gerekiyor demekki

İyi akşamlar arkadaşlar.

Şu durumda seninle aynı şeyleri yaşıyoruz cnm , aynı sorun benim başımda var.
Nerde oturuyorsun bütçen nedir.?

İyi akşamlar arkadaşlar.

Neden diye sormuşsunuz ya bence hakkınızda hayırlı bir ev değilmiş bu yüzden olmuyordur.
Siz bu süreçte o dediğiniz eve takılı kalmayın olabilir bu gibi durumlar saat,şu bu musait olmuyorlardır.
Bende bu süreçle kendim ilgilenmiştim eşimde son işlemleri yürütürdü.

Önemli olan evin muhiti.

Sizinki en azından 20-25 yıllık benim oturduğum bina rahat 40 yıllık var. Yatın kalkın şükredin :)

Back
X