• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden ev sahibi olmak ev almak bu kadar zor?

İyi akşamlar arkadaşlar.

Evet derdim ev sahibi olamamak.Kısaca anlatmaya çalışacağım ev almış ya da almayı düşünen arkadaşlar belki bana fikir verirler.
2 senedir evliyiz.Güzel bi peşinatımız da var. 1.5 yıldır ev alalım diye uğraşıyoruz.
Şu anki oturduğumuz evi hiç sevmiyorum bi an önce kurtulmak istiyorum.
Şimdi derdim şu bu ev alma olayıyla sadece ben ilgileniyorum.
Sürekli ev ilanlarını takip ediyorum emlakçıları takip ediyorum sokakta gördüğüm ilanları bile not alıp arıyorum fiyat araştırması yapıyorum falan filan...
Eşim hiç ilgilenmiyor ben zorlarsam bi emlakçıyla konuşup eve bakmaya gidiyoruz o kadar.
Benim kadar araştırma yapmıyor bu konuda üzerine düşmüyor.Yoruldum ve bıktım artık bu durumdan.

Bir diğer sorunum da ne zaman bir evi beğensek mutlaka ama mutlaka bi sorun çıkıyor.
Ya iskan sorunu ya ev sahibi son anda bi kıllık yapıyor fiyatı son anda artıran bile oldu.
Mesela şu aralar bi evi çok beğendim fotoğraflarını kırk kez inceledim falan.
Emlakçıyı aradık tam 10 gündür eve bakacağız ama bakamıyoruz.
Adam size haber vericem diyo geri dönmüyo neyse diyoruz tekrar arıyoruz kiracı ben evde değilim diyor.
Velhasılıkelam eve bir türlü bakamadık.Emlakçıya diyoruz bakın ciddi alıcıyız mutlaka görmek istiyoruz falan diye adam tamam diyor güzelce konuşuyoruz haber vericem mutlaka diyor ama asla dönüş yapmıyor.

Sürekli bakıyorum takip ediyorum peşinatımız da var ama neden olmuyor neden bunca zamandır rast gitmiyor ev konusunda işimiz anlayamıyorum ve çok üzülüyorum gerçekten bu evden çıkmak istiyorum artık.
Ev alırken siz ne sorunlar yaşadınız nasıl bi yol izlemem lazım vakti olan arkadaşlar fikir verirseniz çok sevinirim .
bu konu tam da benim konum:)
Yeni evimizi almış ikinci kredisini ödemiş biri olarak ilk söylemek istediğim şey , madem peşinatınız var yeni binadan iyi bir ev alın
15-20 binlik evlere hıc yanasmayın
hem satarken ileride kar edersınız , hem evınız daha da değerlenir, hem de daha ıyı bır evde yasamıs olursunuz
peşinatınız ne kadar bu arada.

biz de 3 senelık evlıyız , 3 senedır ıstıyorduk Allaha şükür bu sene nasip oldu.
Ev arama süreci çok sıkıntılı, biz sıkıntıdan eşimle hasta olduk resmen.
Ramazan bayramının arife gunu oturdugumuz sitedekı bır evın sahıbı ile 250 bine anlastık ama tatıle cıkacaktık o gun, konustuk okeylestık,
tatilden bi döndük adam fiyatı guncelledım 285 bin yaptım dedi:)))))))))))))))))))))

bunun gbi bircok sorun oluyor
dediğinz gbi emlakcılar ev göstermekte cok nazlı bugun olmaz yarın olur haftaya gel, e haftaya satılabılır de vss vsss.
aynı ev 5-6 emlakcıda oluyor
birinde fiyat 240 bın tl
diğerinde 280 bın tl:)))))))
kım ne kadar geçirirse , çok afedersin.
emlakcılar işi resmen ticarete dökmüş ve çok iyi kazanıyorlar bu yuzden bu kadar nazlılar
ev sahıpleri de , zaten satılan ev sahibinden değilse, tok satıcı oluyorlar adamın bilmem kaç tane evi oluyor , o yuzden satmıyor
biz hala eşimle bakarız , aynı evler ara ara ilana çıkıyor geri kalkıyor tabi üzerine bi 20-30 bin eklenmiş olarak.

bizim için ev almak hayaldi , çnk sıfır peşinatımız vardı ama Allah nasip etti.
Ve biz 2 aya yakın süre, gece gunduz ramazanda bile ev baktık, ilk baktığımız evi aldık.

eşinize gelince erkekler daha rahat takılabılıyorlar bu konuda
onlara arastırmak aramak randevulasmak zor gelıyor

Allah gönlünüze göre versin inş

Ayni durum basimiza geldi gayrettepe de bi ilan gorduk aradik muteahhiti guya. Aksam 6dan sonra dedi tamam dedik. 6 sonrasi aradik acmadi.
Ertesi gun yine aradik yok sonraki gunler numara iptal ilan kalkti gitti.

Bazen bi ilana bakiyoduk sonra eve ilan cadde, ev dagda. Fiyatlar deseniz 300bine olsa iyi. Peki ev ? Kalitesiz uyduruk her sey ulkedeki bu yukselis hayra alamet degil her sey o kadar guc ki kac ay ev aradik evdeki herkes stres sinir.. sans diye bi faktor var cidden bi evi begendik 5 dk icinde satilmis oluyodu hicbir isimiz yolunda gitmedi allah kolaylik versin ne diyelm sansimiza kusmeyelim yinede..

Ayni durum basimiza geldi gayrettepe de bi ilan gorduk aradik muteahhiti guya. Aksam 6dan sonra dedi tamam dedik. 6 sonrasi aradik acmadi.
Ertesi gun yine aradik yok sonraki gunler numara iptal ilan kalkti gitti.

Bazen bi ilana bakiyoduk sonra eve ilan cadde, ev dagda. Fiyatlar deseniz 300bine olsa iyi. Peki ev ? Kalitesiz uyduruk her sey ulkedeki bu yukselis hayra alamet degil her sey o kadar guc ki kac ay ev aradik evdeki herkes stres sinir.. sans diye bi faktor var cidden bi evi begendik 5 dk icinde satilmis oluyodu hicbir isimiz yolunda gitmedi allah kolaylik versin ne diyelm sansimiza kusmeyelim yinede..
Yani sizin yine ilanı kaldırmışlar bu demek oluyor ki o ev satılmış.Bizim beğendiğimiz evin ilanı da hala duruyor.
Ama günlerdir bi 5dk gösteremediler yani bize pes diyorum artık.
Aksilikler herkesin başına gelebiliyormuş ev bakarken demek ki artık buna emin oldum.
O nedenle dediğiniz gibi hemen umudu yitirmemek lazımmış.
Size de Allah kolaylık versin ne diyeyim.

Back
X