• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden ev sahibi olmak ev almak bu kadar zor?

İyi akşamlar arkadaşlar.

Evet derdim ev sahibi olamamak.Kısaca anlatmaya çalışacağım ev almış ya da almayı düşünen arkadaşlar belki bana fikir verirler.
2 senedir evliyiz.Güzel bi peşinatımız da var. 1.5 yıldır ev alalım diye uğraşıyoruz.
Şu anki oturduğumuz evi hiç sevmiyorum bi an önce kurtulmak istiyorum.
Şimdi derdim şu bu ev alma olayıyla sadece ben ilgileniyorum.
Sürekli ev ilanlarını takip ediyorum emlakçıları takip ediyorum sokakta gördüğüm ilanları bile not alıp arıyorum fiyat araştırması yapıyorum falan filan...
Eşim hiç ilgilenmiyor ben zorlarsam bi emlakçıyla konuşup eve bakmaya gidiyoruz o kadar.
Benim kadar araştırma yapmıyor bu konuda üzerine düşmüyor.Yoruldum ve bıktım artık bu durumdan.

Bir diğer sorunum da ne zaman bir evi beğensek mutlaka ama mutlaka bi sorun çıkıyor.
Ya iskan sorunu ya ev sahibi son anda bi kıllık yapıyor fiyatı son anda artıran bile oldu.
Mesela şu aralar bi evi çok beğendim fotoğraflarını kırk kez inceledim falan.
Emlakçıyı aradık tam 10 gündür eve bakacağız ama bakamıyoruz.
Adam size haber vericem diyo geri dönmüyo neyse diyoruz tekrar arıyoruz kiracı ben evde değilim diyor.
Velhasılıkelam eve bir türlü bakamadık.Emlakçıya diyoruz bakın ciddi alıcıyız mutlaka görmek istiyoruz falan diye adam tamam diyor güzelce konuşuyoruz haber vericem mutlaka diyor ama asla dönüş yapmıyor.

Sürekli bakıyorum takip ediyorum peşinatımız da var ama neden olmuyor neden bunca zamandır rast gitmiyor ev konusunda işimiz anlayamıyorum ve çok üzülüyorum gerçekten bu evden çıkmak istiyorum artık.
Ev alırken siz ne sorunlar yaşadınız nasıl bi yol izlemem lazım vakti olan arkadaşlar fikir verirseniz çok sevinirim .

Sufisenter diğer mesele ne oldu gelişme varmı merak ettim

Kiracı 10 ekim de boşaltacakmış evi.Hani kontratı filan olsa anlıcam yani pisliğine göstermiyo evi dicem de öyle de değil.
Ev sahibi de satmak istiyormuş gerçekten emlakçı öyle dedi arkadaşıymış ev sahibi güya öyle diyor.
Bu kiracıları şikayet edicem filan dedi hatta ama o da ayrı bi ş.refsiz sözünde durmuyor insan arayıp bi olmıcak beklemeyin filan der bari ıyy sinir ettiler beni vallahi.
Beğeni de şöyle bi kere bütçemize uygun ve buradaki evlere göre daha geniş.Odaları filan daha büyük mutfağı kullanışlı o yani yoksa hiç lüks derdinde değiliz.
Ev sahibiyle kiracı sorun yaşamıştır,kiracı evi göstermek istemiyordur. 10 ekimde boşalınca çağırır muhtemelen. Birde inanın boş eve bakmak daha iyi,eşyalı haliyle rahatsız edici olabiliyor,geçen gün bir ev baktık,kiracı vardı içinde,öyle dağınık ve pis kokan bir haldeydi ki evin kötü kokusundan,etrafın dagınıklığından hiçbirşeye odaklanamadım,zor attık kendimizi evden dışarı. Oysa ki aynı siteden boş bir ev daha bakmıştık ev gayet büyük ve kullanışlıydı o haliyle içime sinmişti boşken,sonradan buz gibi soğudum inanın.
Ev konusu önemli,insan ruhum daralıyor dediği yerden bir an önce kurtulmak ister anlıyorum ama aceleye getirmeyin,tüm alternatiflere bakın derim ben.
İmkanınızda varmış,geç olsunda içinize sinsin önemli olan bu.

Biz bir olay yaşamıştık onu anlatmak istiyorum. Babamlarla bir tane sitede ev beğendik, çıktık evin yerini araştırıyoruz ama ne navigasyondan ne başka yerden bulamıyoruz. Yolda birini gördük dedik burayı tarif eder misiniz ? Adam etti tabi. Bi gittik Allah Allah baktığımız ev gibi değil. Meğer biz x sitesini ararken adam bize x evleri sitesinin yerini göstermiş. Ve biz o yanlışlıkla gitmiş olduğumuz siteden evi beğenip aldık. Böyle şeyler şans işi oluyor. Bende aynısını araba konusunda yaşadım mesela. 1,5-2 sene bekledim beğendim ama olmadı, en sonunda şans eseri sabah gördüm akşam beğendim ve 2 gün sonra aldım. Fazla sıkmayın kendinizi

Sufisenter diğer mesele ne oldu gelişme varmı merak ettim
Yani şu aralar iyi hissediyorum diyebilirim.Tam olarak istediğim şekilde düzelme yok ama eşim çabalıyor.
Bazen çok kafama takılıp üzülüp kesin boşanmam lazım diyorum bazen de ya çok mutluyuz ne boşanması diyorum.
Deliriyor olabilirim :)

Canim eminevim diye birsey varmis bende kiraciyim ev almak istiyorum bak simdi sen istedigin yerden istedigin evi istiyosun onlar sana faizsiz kredi cikariyolar he bu arada sectin ev krediye uygumn olcak bide onlara sadece organizasyon parasi veriyosun sonra onlara ne kadarlik ev istedigini kataksitle odemek istedigini diyosunuz mesela 120 ay dimi 10 yil seni 120 kisilik gruba koyuyolarmis ve her ay kucuk miktarda para koyup birimiz ev sahibi oluyoruz altin gunu gibi sitesinde arastir ben esimle bu hafta gidip bakcam basvurddm yarin esimi ararlar bakalm nasil bisey

Ev sahibiyle kiracı sorun yaşamıştır,kiracı evi göstermek istemiyordur. 10 ekimde boşalınca çağırır muhtemelen. Birde inanın boş eve bakmak daha iyi,eşyalı haliyle rahatsız edici olabiliyor,geçen gün bir ev baktık,kiracı vardı içinde,öyle dağınık ve pis kokan bir haldeydi ki evin kötü kokusundan,etrafın dagınıklığından hiçbirşeye odaklanamadım,zor attık kendimizi evden dışarı. Oysa ki aynı siteden boş bir ev daha bakmıştık ev gayet büyük ve kullanışlıydı o haliyle içime sinmişti boşken,sonradan buz gibi soğudum inanın.
Ev konusu önemli,insan ruhum daralıyor dediği yerden bir an önce kurtulmak ister anlıyorum ama aceleye getirmeyin,tüm alternatiflere bakın derim ben.
İmkanınızda varmış,geç olsunda içinize sinsin önemli olan bu.
Yani sinirimi bozan emlakçının verdiği cevaplar aslında.Net olsun bize açıklasın durumu.Ama adam evi hem çok satmak istiyor gibi davranıyor kesin haber vericem diyor ve bakın 2 gün oldu hala dönüş yok.
Yani tamam tek derdi biz değiliz elbette ama öyle konuşmamalı o zaman.
Napalım artık beklicez kısmetse bizi bulur bi şekilde artık.Çok teşekkür ederim yorum için.

Biz bir olay yaşamıştık onu anlatmak istiyorum. Babamlarla bir tane sitede ev beğendik, çıktık evin yerini araştırıyoruz ama ne navigasyondan ne başka yerden bulamıyoruz. Yolda birini gördük dedik burayı tarif eder misiniz ? Adam etti tabi. Bi gittik Allah Allah baktığımız ev gibi değil. Meğer biz x sitesini ararken adam bize x evleri sitesinin yerini göstermiş. Ve biz o yanlışlıkla gitmiş olduğumuz siteden evi beğenip aldık. Böyle şeyler şans işi oluyor. Bende aynısını araba konusunda yaşadım mesela. 1,5-2 sene bekledim beğendim ama olmadı, en sonunda şans eseri sabah gördüm akşam beğendim ve 2 gün sonra aldım. Fazla sıkmayın kendinizi
Teşekkür ederim arabanız hayırlı olsun sizin de.Bakalım bekleyeceğiz artık.Aramaya devam edicem napim artık.

9 yıldır bende bekliyorum. Kısmet olmadı bugüne kadar.
Siz de en kısa zamanda evinize kavuşursunuz inşallah.

Biz de ev almak istiyoruz ama çok zor. Fiyatlar uçmuş... 5 senedir alacağız ama yok bu gidişle hep kiracı kalacakmışız gibi hissediyorum :/
Ya aslında benim bulduğum evler de uygun bütçeme parayı da sorun etmiyorum şu an.Ama işte bu tür aksilikler çok yıprattı beni.
Gerçi bugün bi yazı okudum ev alırken dikkat edilmesi gerekenler diye genelde insanlar umutsuzluğa kapılıyorlarmış çok fazla ev bakıp alamadığı zaman.
Ama bu süreç normalmiş dikkatli olmak ve bıkmadan tüm alternatiflere bakmak gerekiyormuş.
İnşallah siz de alırsınız en kısa zamanda.

Canim eminevim diye birsey varmis bende kiraciyim ev almak istiyorum bak simdi sen istedigin yerden istedigin evi istiyosun onlar sana faizsiz kredi cikariyolar he bu arada sectin ev krediye uygumn olcak bide onlara sadece organizasyon parasi veriyosun sonra onlara ne kadarlik ev istedigini kataksitle odemek istedigini diyosunuz mesela 120 ay dimi 10 yil seni 120 kisilik gruba koyuyolarmis ve her ay kucuk miktarda para koyup birimiz ev sahibi oluyoruz altin gunu gibi sitesinde arastir ben esimle bu hafta gidip bakcam basvurddm yarin esimi ararlar bakalm nasil bisey
Eminevim çok güvenilir biliyorum onu.Hatta annem girdi ona ama anneme 2 yıldır ev çıkmadı.
Allahtan kirada oturmuyorlar.Biz o nedenle girmedik çünkü hem kira hem de oranın aidatını veremeyiz.
Bir de 3 4 yıl çıkmazsa çok uzun bi süre bu bizim için.Elimizde yüklü peşinat varken pek mantıklı gelmedi.
Ama peşinatı az olan insanlar için avantajlı gerçekten.Bu arada 4 yıl boyunca kurada ev çıkmazsa eminevim direkt veriyor evi.
Sadece girişte 6.5ootl istediler o yani masrafı.Ama tabi kredi faizi ödemekten iyidir.

Benim hic pesinatim yok ki zaten yeni bi senedir kiraciyim esim cslisiyo kira yeme icme fatura gidiyo hayirlisiyla basvuralimda Allah buyuk bide sinavi kazanip bi yere girersem cok iyi olcak:eek:

Gayrimenkul danışmanı ve Mimar olarak sana tavsiyelerde bulunmak istedim :)
1. O danışman sana dönmüyorsa bu kadar ağırdan alıyorsa o ev keSinlikle sözleşmeli aldığı bi yer değildir ve muhtemel başka biri daha ilgileniyordur
2. Evi eğer gayrimenkul danışmanı aracılığı ile alacaksan ki, öyle Alman daha iyi ben bile dolandırılıyordum, mesela ben bi satılık ev var diyelim önce giderim evin ölçüsünü alırım, sonra dairenin özelliklerini vs her şeyin yazılı olduğu bi expertiz raporu hazırlarım diyelim ki dairenin değeri 300.000 TL ama daire sahibi eve 350.000 TL istiyor o daire fiyatını doğru fiyata çekerim ya da o daireyi portföyüme eklemem, bölge rayiçlerini araştıran çok önemli

Mesela müşterim var senin gibi alıcı daireyi benim aracılığım ile alacağına dair bana sözleşme veriyor ben gidiyorum onun kriterlerinde daireyi buluyorum, pazarlıkları yapıyorum, expertiz hazırlıyorum alıcıya almak kalıyor

Ayrıca eğer içinde kiracı olan daire alırsan tapuya gitmeden önce kesinlikle tarih kısmı boş olarak tahliye taahhütnamesi imzalat işini garantiye al sonra tapunu yap, ne kadar süre veriyorsan ver konuş vs o süre bitişine tarihi yaz tahliye ettir, bu konuda çok sıkıntı yaşayan insanlar var.

Bi örnek daha şöyle bir müşterim var bütün daireleri ile ben ilgileniyorum, bu kişinin dairesinin içinde sorunlu bi müşteri var ve 4 ayı geçmiştir çıkarmaya çalıştık, hiç bir danışmanın ilgilenmediği işti ama Ada'm sürekli tarih veriyor bende müşteri buluyorum getirin tabi görsün diyor hop telefonlar kapalı kapı duvar, art niyetli insanlar çok Cidde'n işin içine girince görüyorsunuz
Bende ev alıcaktım evin fiyatının üzerine 30 bin koymuş öyle satıyordu bize emlak danışmanı kişi ve 30 bin altına gördük ilan baktım iyiki ben şok tapuya gidecektik her şey hazır sözleşmeler imzalandı vs ne hakla böyle yapan çok var ama etik değil ve ben çok yanlış buluyorum ben o Ada'mın evine bi Tuğlamı koydum NE hakla üzerine extra para ekleyip cebime indirmeye çalışabilirim, o yüzden çok dikkatli olun

Eminevim çok güvenilir biliyorum onu.Hatta annem girdi ona ama anneme 2 yıldır ev çıkmadı.
Allahtan kirada oturmuyorlar.Biz o nedenle girmedik çünkü hem kira hem de oranın aidatını veremeyiz.
Bir de 3 4 yıl çıkmazsa çok uzun bi süre bu bizim için.Elimizde yüklü peşinat varken pek mantıklı gelmedi.
Ama peşinatı az olan insanlar için avantajlı gerçekten.Bu arada 4 yıl boyunca kurada ev çıkmazsa eminevim direkt veriyor evi.
Sadece girişte 6.5ootl istediler o yani masrafı.Ama tabi kredi faizi ödemekten iyidir.

Emin evin ev kredisi çek daha uyguna gelir ince hesabını yaptım baya yükseğe geliyor sana ödeyeceğin ücret

Ne yazık ki faizsiz değil detaylı araştırın hatta forumlara bakın memurlar nette detaylı yazan var hatta bu konuyu

Şu durumda seninle aynı şeyleri yaşıyoruz cnm , aynı sorun benim başımda var.
Nerde oturuyorsun bütçen nedir.?
Ankara dayız biz.Bütçe maksimum 200.000tl benim beğendiğim ev de 160.000 idi 130 metrekare olmasına bayılmıştım biraz daha geniş bi ev istiyorum çünkü.
Yani aslında tek istediğim yatak odasına gardrop sığsın mutfak birazcık geniş ve kullanışlı olsun bu yani.
Bi de çok çok eski bi bina olmasın 10-15 yıllık olsun kafi.
Bahsettiğim evler genelde 150.000-170.000 arası değişiyor bu semtte.
Siz neler yaşadınız peki bu süreçte ?ev almak çok zormuş gerçekten .

17 yasindayiz.. yolda yürürken arkadaşım birden buralarda oturmak istiyorum dedi tam bu sokak mi deli misin dedim :) şimdi 34 yaşında o sokakta bir ev aldı :)

Kısmet işi.. çok fazla şey var bakılacak..

Evin içi kadar dışı da önemli.. komşular da.. Özellikle üst katta kim oturuyor:) okul yani cami yani çocuk parkı yani mi vs ileride çocuk olunca ona uygun bi muhit mi vs...

Ve yaniniza bayan arkadaş alıp gezin.. 2 kadın olmak çok iyi.. esiniz pek niyetli değil gibi almak konusunda.. sizin kadar heyecanlı olmaması bundan olabilir mi
Almaya karar verirsek zaten apartman görevlisiyle komşularla falan bi konuşmayı düşünüyorum kesinlikle.
Önceden aman onların ne önemi var derdim ama cidden çok önemli komşu yüzünden evini değiştiren bi sürü insan var.
Ya eşim çok lüks yeni bina almak istiyor onları görünce heyecan yapıyor ama sıkıntı çekeriz yani gerek yok öyle evlere şu an daha genciz ilerde iyisini alırız.
Ben aylık ödememiz çok çok olsun istemiyorum gerek yok yani rahat rahat ödeyelim istiyorum.
Bir de yeni evler uzakta biraz ben de ulaşım sorunu yaşamak istemiyorum açıkçası.
Arkadaşınıza da hayırlı olsun bu arada :)

Almaya karar verirsek zaten apartman görevlisiyle komşularla falan bi konuşmayı düşünüyorum kesinlikle.
Önceden aman onların ne önemi var derdim ama cidden çok önemli komşu yüzünden evini değiştiren bi sürü insan var.
Ya eşim çok lüks yeni bina almak istiyor onları görünce heyecan yapıyor ama sıkıntı çekeriz yani gerek yok öyle evlere şu an daha genciz ilerde iyisini alırız.
Ben aylık ödememiz çok çok olsun istemiyorum gerek yok yani rahat rahat ödeyelim istiyorum.
Bir de yeni evler uzakta biraz ben de ulaşım sorunu yaşamak istemiyorum açıkçası.
Arkadaşınıza da hayırlı olsun bu arada :)

Ev bi kere alınır diye düşünüyor olabilir esiniz.. evin de bi ömrü var sonuçta.. çok eski almanızı tavsiye etmem.. acele etmeyin elbet alırsınız.. ablam bayilarak aldığı evi nasıl satıp kacsam diye düşünüyor 4 yıl oldu alalı.. mühit dert..

Gayrimenkul danışmanı ve Mimar olarak sana tavsiyelerde bulunmak istedim :)
1. O danışman sana dönmüyorsa bu kadar ağırdan alıyorsa o ev keSinlikle sözleşmeli aldığı bi yer değildir ve muhtemel başka biri daha ilgileniyordur
2. Evi eğer gayrimenkul danışmanı aracılığı ile alacaksan ki, öyle Alman daha iyi ben bile dolandırılıyordum, mesela ben bi satılık ev var diyelim önce giderim evin ölçüsünü alırım, sonra dairenin özelliklerini vs her şeyin yazılı olduğu bi expertiz raporu hazırlarım diyelim ki dairenin değeri 300.000 TL ama daire sahibi eve 350.000 TL istiyor o daire fiyatını doğru fiyata çekerim ya da o daireyi portföyüme eklemem, bölge rayiçlerini araştıran çok önemli

Mesela müşterim var senin gibi alıcı daireyi benim aracılığım ile alacağına dair bana sözleşme veriyor ben gidiyorum onun kriterlerinde daireyi buluyorum, pazarlıkları yapıyorum, expertiz hazırlıyorum alıcıya almak kalıyor

Ayrıca eğer içinde kiracı olan daire alırsan tapuya gitmeden önce kesinlikle tarih kısmı boş olarak tahliye taahhütnamesi imzalat işini garantiye al sonra tapunu yap, ne kadar süre veriyorsan ver konuş vs o süre bitişine tarihi yaz tahliye ettir, bu konuda çok sıkıntı yaşayan insanlar var.

Bi örnek daha şöyle bir müşterim var bütün daireleri ile ben ilgileniyorum, bu kişinin dairesinin içinde sorunlu bi müşteri var ve 4 ayı geçmiştir çıkarmaya çalıştık, hiç bir danışmanın ilgilenmediği işti ama Ada'm sürekli tarih veriyor bende müşteri buluyorum getirin tabi görsün diyor hop telefonlar kapalı kapı duvar, art niyetli insanlar çok Cidde'n işin içine girince görüyorsunuz
Bende ev alıcaktım evin fiyatının üzerine 30 bin koymuş öyle satıyordu bize emlak danışmanı kişi ve 30 bin altına gördük ilan baktım iyiki ben şok tapuya gidecektik her şey hazır sözleşmeler imzalandı vs ne hakla böyle yapan çok var ama etik değil ve ben çok yanlış buluyorum ben o Ada'mın evine bi Tuğlamı koydum NE hakla üzerine extra para ekleyip cebime indirmeye çalışabilirim, o yüzden çok dikkatli olun
Yaa inan verdiğin bilgiler öylesine kıymetli ki anlatamam.Evet olabilir çünkü ev güzel diğer baktıklarımıza göre muhtemelen ilgilenen çok olabilir.
İşte biz o evi aşamasına gelsek kılı kırk yararak dikkat edeceğim inan ki ama henüz o aşamaya gelemedik.
Bulunduğumuz semtteki bikaç emlakçıya söyledik aslında kriterlerimizi nasıl ev aradığımızı falan bi geri dönüş olmadı.
Tanıdık falan bulmak gerekiyor diye düşündüm ve emlakçıları bırakmıştım bir süre.
Senin gibi insanları nerede bulabiliriz bana fikir verebilir misin lütfen çok dua ederim sana :)

Yaa inan verdiğin bilgiler öylesine kıymetli ki anlatamam.Evet olabilir çünkü ev güzel diğer baktıklarımıza göre muhtemelen ilgilenen çok olabilir.
İşte biz o evi aşamasına gelsek kılı kırk yararak dikkat edeceğim inan ki ama henüz o aşamaya gelemedik.
Bulunduğumuz semtteki bikaç emlakçıya söyledik aslında kriterlerimizi nasıl ev aradığımızı falan bi geri dönüş olmadı.
Tanıdık falan bulmak gerekiyor diye düşündüm ve emlakçıları bırakmıştım bir süre.
Senin gibi insanları nerede bulabiliriz bana fikir verebilir misin lütfen çok dua ederim sana :)

Tabi ki seve seve yardımcı olurum zaten bizde o emlakçıların insanlarda yarattığı algıyı kırmaya çalışan kişileriz

Ankara dayız biz.Bütçe maksimum 200.000tl benim beğendiğim ev de 160.000 idi 130 metrekare olmasına bayılmıştım biraz daha geniş bi ev istiyorum çünkü.
Yani aslında tek istediğim yatak odasına gardrop sığsın mutfak birazcık geniş ve kullanışlı olsun bu yani.
Bi de çok çok eski bi bina olmasın 10-15 yıllık olsun kafi.
Bahsettiğim evler genelde 150.000-170.000 arası değişiyor bu semtte.
Siz neler yaşadınız peki bu süreçte ?ev almak çok zormuş gerçekten .
Ankaradasın ve ev alamıyorsun . Ben ankarada olmuş olsaydım 2tane alırdım evi evler o kadar ucuz fiyattaki canım benim.
Burda 1+1 50 mt2 evi 200 milyardan aşağıya alamıyorsun. İstanbul burası bu arada

emin evimden kımse memnun değil iyi arastırın dedım
5 sene snr size 120 bınlık evı nasıl verecekler o zaman ev belkı 300 bın olmus olacak

Back
X