Neden evleniyoruz?

Çok güzel anlatmışsınız.Hediye paketi gibiler aynen :)

Bu soruyu sorduran evlilikten nefret ettiren genelde kaynana,kayınpeder,görümce!
İnsan eşini seviyorsa sevgisi sebebiyle affedici,fedakar ve daha sabırlı doğal olarak
ama gel de şu üç mahlukatı sev de sabret Allah aşkına ( tabiki sözüm zararlı olanlara)
Bal kaymak gibi olanları yok mudur varmış diyorlar ama bize kısmet olmadı ne yazıkki off off!
Bence evlilik işi herkesin hakkını verebileceği bir iş değil mesela evlilik bana göre değilmiş ben anladım!
Şimdiki aklım olsa evlenmezdim ya da ailesi olmayan biriyle evlenirdim sanırım ohh çöpsüz üzüm

Doğru söze ne hacet... Aynen katılıyorum.

Şuan karşı koltukta oturan adama baktığımda;yan odada uyuyan oğlumu aklıma getirdiğimde '' iyi ki hayatımdalar '' demekten başka bişey geçmiyor aklımdan.

Neden evlendim sorusunu sormadım mı hiç geçen yıllar içinde?
Sordum muhakkak.(ama sonunda hep iyi ki evlemişime vardım)
Keşke evlenmeseydim demedim mi hiç bi kavganın ardından?
Dedim elbette.(Onu boğasım geldiği cinnetim geçince ne keşkesi be salak,iyi ki dedim yine)

Aşık olunca...hele bir de aşık olduğunuz adamı sevince;

Neden evlenmeyeceksiniz ki?

Ailesi mi kortutacak gözünüzü?Burada okuduğunuz ya da çevrenizde olan biten gelin-kaynana-erkek bermuda şeytan üçgeni mi?

Doğru adam/doğru kadınsanız birbirinizin için hele bir voltranı oluşturun bakalım o dış mihraklara karşı ''bir'' olmak ''biz'' olmak nasıl keyifli.

Aşık olduğunuz kişi ile saatlerce kitap fuarı gezip ayrı ayrı evlerinize dönmek yerine elleriniz kollarınız dolu açın bakalım aynı kapının anahtarını,gece yarısı miskinleyin kahve eşliğinde yeni kitaplarınızı okurken.Arada kalkıp öpüşün ve tekrar sayfa 26'Dan devam edin ama aklınız biraz öncede takılı kalıp aynı satırı okuyun bakalım 3-4 kez,nasıl bir keyif sonra konuşalım

Çocuğunuzu parka götürüp ondan çok eğlenin beraber hele bir...

Evinizin karar mercisi olun,annenizin değil canınızın istediğini pişirin;canınız yemek yapmak istemiyorsa eşinizin mükellef menemeni ile hayatınızın en romantik ekmek banmasını yaşayın hele bir...

Arada özleyin birbirinizi,özlemek için farklı planlar yapın;yapışık ikiz akdi değildir nikah ve sonra vuslat ne tatlı gelir insana !

Faturalar,ödemeler,ekstreler...Kafanız muhasebe yapmaktan çatlayacak gibi mi oluyor ; karşınızda duran adam işte tamda bugünler için orada

Geçen gecelerde oğlumuzu dedesine bırakıp bowling oynamaya gittik eşimle,etrafımızda genç sevgililer ve kalabalık arkadaş grupları vardı ama en müthiş ikili bizdik,çünkü biz ''bizdik''.

Hani kim bilir ne çok önemli anı yazmayı unuttum;

Ama birini seviyorsanız elinizi verilen aile cüzdanını almak değil evlilikte mesele...
O kişi ile ''biz'' olmakta.
Bir erkeğin eşine sunduğu en aşk dolu söz bence '' karım '' demek!

Evlilik güzel,siz bakmayın görüp duyduklarınıza...evlilikte değil kabahat;aşk denen duyguya gereken önemin verilmemesinde.
Onun gelip geçici olduğuna inandırmış bir şehir efsanesi insanları,ama asıl hikaye olan bu.
Aşk geçen yıllara inat;orada tüm çoşkusu ve yeni yol arkadaşları (sevgi,sadakat,alışkanlık,paylaşımlar) ile yola devam eder.
Herkesin aşkı da ,yolu da açık olsun.

insan esini ilk dis görünüsüyle begenir ask sevgi dosluk sonrasi
ben esimin vicdanli ve merhamet duygusunu sevdim o duygusuna asik oldum böylelikle 25 yil oldu
anlasamadigimiz konular oldu 3 adim ben giitim 3adim esim geldi orta yolu bulduk
insan bazen kendine tahamül edemiyor kisilikler ayni olsa hayat gecermi
ben evlilikde sunu ögrendim sabir dogru olmak merhametli ve vicdanli olmak kavgada eskiyi kapamis olmak her ögünde pisirip pisirip o kavgayi önüne getirmemek

ilginçtrki aynı sorularla kafam kurcalanırken gördüm bu konuyu.
benm evlilik yaşım gelmedi belki ama 2 3 sene içinde kendimi bu yolda ilerlerken bulucagımda bi gerçek.
eger kısmette olursa farklı bi şehre gidicem evlenp!

bir kişi için tüm ailemi arkamda bırakıp onun yaşadıgı yere gidicem.
ama neden ?
o beni bulutlar üzernde mi gezdiriyodu?hayır
ama annem elime kıymık batsa onun gözünden yaş gelmiyo mu?
neden peki el olmaya gelin kız olmaya tee oralara gidiyorum ki?

ben evleniyorum evimden ayrılıyorum yaşadıgım memleketimi bırakıp 600 km öteye gidiyorum.
buda yetmezmş gibi kayınvalideyle altlı üstlü oturuyorum?
ben cok karmaşıgım zaten son 1 haftadır.düşün düşün nereye kdr bilmiyorum ki..
hayat hiç adil degil.özellikle erkekler kadınlar arasında ..

kimn için deger ki böyle düzenini bozmaya..eninde sonunda gerçekleşicek ama işte..

Ne güzel anlatmışsınız.. Allah mutluluğunuzu bozmasın..
Ama lafta biz olmakla olmuyor böyle mutluluk.. Ne mutlu gerçek biz olabilene.
Günümüzün çoğu erkeği evlenip aile olabilmeyi başaramıyor!
Annem de babam da kardeşim de saygı duycan da diye tüketiyor karısının sevgisini..
Ben neyinim diye soruyor insan karımsın evli kadın gibi davran diyor evli erkek gibi
davranamadıkları halde bunu diyebiliyorlar..
Evlenmeden önce herşeyim sensin sen ol başka kimse lazım değil diyen adam bu ya!
ayy yine çok sinirlendim

kk'da okuduğum en doğru ve en anlamlı yorum.
Ne de güzel anlatmışsınız öyle. Bende evleniyorum 25 gün sonra,aynı fikirdeyim.

Bana kalırsa evlilik legal yollardan sevişmek dışında bir şey değil.

Amin.

Madde 1: Evlediği zaman '' ailen nasıl? '' diye sorulduğunda anne-babası değil de evdeki karısı aklına gelecek adamla evlenmek.

Ne yazık ki koklayarak aldığımız kavun bile bazen kelek çıkarken bunun kesin bir formülü yok

Madde 2: Evliliğin sadece kadını değil erkeğide kısıtladığını;sadece kadına değil erkeğede kadının ailesine karşı sorumluluk yüklediğinin bilincinde olan adamı bulmak.

Kavun yine kavun burda da

Hani bir söz vardır;erkekler evlenmeden önce fragmanı izletirler asıl film imzadan sonra başlar diye.

ayy aynen öyle ya fragmanlara kandık

ne güzel yazmışsın eşim oğlum ve ben olduğumuzda durum aynen anlattığın gibide işin içine gelini ve oğlunun mutluluğunu kıskanan bı kayınvalide girince hayat öyle çekilmez oluyorki

bazen ne kadar ertelenirse o kadar iyi dıyorum netıcede ömür yeterse ömür boyu beraber olacagız.
sıkılınır mı bılmıyorum ama boyle dusununce 18ınde ya da 20de evlenmek pek mantıklı gelmıyor bana

ne güzel yazmışsın eşim oğlum ve ben olduğumuzda durum aynen anlattığın gibide işin içine gelini ve oğlunun mutluluğunu kıskanan bı kayınvalide girince hayat öyle çekilmez oluyorki

Emin olun bana ki bu yazıda yazdığım herşeyi hissederek yaşayan ben; kanatsız melek bir eş annesine sahip değilim.

Sadece insanların hayatımdaki yerini kesin ama keskin olmayan çizgilerle ayırabildim,o sebeble baş ağrım yok.

kk'da okuduğum en doğru ve en anlamlı yorum.
Ne de güzel anlatmışsınız öyle. Bende evleniyorum 25 gün sonra,aynı fikirdeyim.

Bundan çok daha güzel duygular yaşayacağınız bir evliliğiniz olur dilerim ki.

Ya bişey sorabilir miyim? o kesin ama keskin olmayan çizgiyi koymayı nasıl başardınız :26:

Ben de aynı durumdayım
Tüm gün evdeyim iki laf etmeye hasretim...
Ama eşim gelince o da beni özlemiş olsa bile yorgunluktan iki hoşbeşe fırsat kalmıyor....
Hayat şartları bunu getiriyor malesef...
Ailemin yanında olsam zaman nasıl geçiyor anlamazdım ama şimdi tüm gün kocamın gelmesini ve bazen de gece nöbetlerinin bitmesini bekliyorum saatlerce
Evlenince zaman mefhumu ve hayattaki tüm dengeler değişiyor
Ailesine anne baba demek ayrı sinir bozucu

Evlilik bambaşka bi evre ya yaşanmadan anlatılmıyor
Ama sarılıp da uyumanın güzelliği de bambaşka işte ne diyceksin
:26:

aynen evde hemen geçerdi zaman varlıkları yetiyodubak şimdi nöbette mesela.bugun bayramdı ama o bugunde beni üzmeyi başardı.
ama birlikte uyumayıda hiçbirşeye değişmem tabi

bızım durumumuz annesının oğluna düşkünlüğü değil geline düşmanlığı ,değil çizgi duvarda örsem kurtulamıyorum durumlar farklı olunca herkes yaşadığını bılıyor ona göre davranıyor yınede sizi tebrik edıyorum inşallah benımde baş ağrılarım en kısa zamanda son bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…