Neden evlilikten bahsetmiyor çözemedim

Kartalice35

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2013
214
19
318
Selam kızlar
Erkek arkadaşımla 10 aydır beraberiz. Arkadaşlarımız bizi tanıştırdı ve ciddi niyetle tanıştık. Bugüne kadar büyük bir kavgamız olmadı,arasıra ufak tefek tartışsakta küslük 1 günü geçmedi konuşarak herşeyi hallediyoruz anlaşıyoruz. Arada evlilikle ilgili bişeyler ima ediyor. Mesela bigün mağazadan bardak takımı almıştı güle güle kullan dedim 'kullanırız' dedi. aracıyla beni bırakırken evimin önünde durduğumuzda hiç eve gidesim yok dediğimde belki gitmek zorunda kalmazsın dedi 2-3 kez.. Bi gün çocuklardan bahsederken bizimki şöle şöle olur falan diye yorum yaptı vb gibi imalar.. Annesiyle kardeşiyle yengesiyle kuzenleriyle arkadaşlarıyla tanıştım beni bilmeyen yok..Henüz babama bahsedemedim. Annem biliyo ama tanışmadılar. Bundan 6 ay önce ortağı vefat etti ortağının ailesiyle uzlaşamadılar işler karıştı maddi sıkıntıya düştü çünkü hesaplara tedbir konulmuş az bi miktarınımı ne kullanabiliyormuş neyse ben en azından hesap öderken yardımcı olmaya çalıştım bu arada 2 kişiyi daha kaybetti şuandada teyzesi kanser durum ağır annesi sürekli teyzesinde kalıyor.Benimki o teyzesiyle yıllardır küsmüş güçlü bi bağı yok yani. Kadın gidici diye konuşuyor. Çok kafasına takmasada durumlar böle olunca tanışma nişan gibi şeylerden bahsedemedim. Üstüne gidemedim. Şuandada maddi durumu çok iyi değil gibi duruyor soramıyorum ortağın ailesiyle mahkemelik oldu gelecek planlarıyla ilgili hiç konuşmuyor evlilikle ilgili açıkça hiç konuşmadık 34 yaşında bu durumları saymazsak başka engeli yok. 1 ay önce annesi hadi tanışmaya gitmiyomuyuz demiş bambaşka bir konudan bahsediyorduk laf arasında dedi ona yorum yapmadı. Sorsammı acaba gelecek için ne planlıyorsun ikimiz için falan diye? Annemde beni sıkıştırıyor bence seni oyalıyo falan dedi annem ilişkimiz daha 3 aylıkkende soruyordu varmı bi şeyler diye erken diyordum.Arkadaşlarımda sorup duruyor nişan falan yokmu diye, İçim içimi kemiriyor. Aslında bana bunca zaman hep güven verdi oyaladığını sanmam öyle bişey beklemem. Ama geçen gün kuzeni nişan ne zaman dedi oda ne nişanı diye araya başka bişeylerle ilgili espri katarak şakaya vurdu birsürü insanın içinde sanki öyle bir niyeti yokmuş gibi.. bozuldum ama çaktırmadım en ufak bir soğuması da yok benden. İlişki anlamında da bir sıkıntı yok çözemedim sormalımıyım?

Son düzenleme:
Bence sorma. Bekle biraz ortada maddi ve manevi sıkıntılar var özellikle maddi konuda sorunu olduğu için şuan nişan gibi olaylara girişmeye cesaret edemez diye düşünüyorum. Sizden soğumadığını düşünüyorsanız biraz daha gözlemleyin bence.hem 10 ayda az bir zaman değil mi?

Bence şu durumda nışandan falan bahsetmeniz hoş olmaz.Teyzesi kansermiş,bu durumda yapamazlar.Siz bir şey söylemeyin,kendisi açarsa bu konuları o zaman konuşursunuz.Daha zaten uzun bir ilişkiniz olmamış o kadar,biraz daha zaman verin ikinizede.

Bu işlerden fazla anlamam ama seni kaybedecegini hissederse belki evliliğe giden yol Kısalar.

Aslında herşeyin zamanı var. Daha bir sene olmamış. Belki sizi tam tanımak istiyordur. O yüzden bekliyordur. Hem yakını hastaymis. Ne kadarda aralari iyi olmasada insan üzülür ve saygidan dolayı kutlama yapmak istememistir.

Sizin yaşınız kaç?

İyi de daha 1 yıl bile olmamış bu ne acele? Evlilik öyle kolay mı çat diye karar alınsın? Millet 2-3 yıl sonra anca evleniyor bu kadar basit mi?
10 ay ideal bi süre geldi bana birbirimizi bi çok konuda tanıdık artık yaşı çok genç değil neyi bekleyecek ki. Ben bundan önce 8 yıl birini bekledim de direkten döndü uzadıkça tadı kalmıyor ağzım yandı

Yani bende öyle düşündüm ama yakın çevrem teyzesinin hastalığı bahane değil diyor.. 27 yaşındayım. Bende hemen nişanlanalım demiyorum zaten bu tahmini şu zaman olur bile demiyor yada ne bilim insan hayal kurar evlenince şöyle yaparız böyle yaparız diye hiç konuşmuyor

Son düzenleme:
10 ay kısa bir sure degil bence.Liseli olsa zaman lazim derim de koca adam yani 10 ayda kafasinda bir şeyler netlesmistir bence.Maddi durumunu biraz toparlamasina firsat verip niyetini konttol edin derim.Bekle bekle de belli olmayan seyin nesini bekleyeceksiniz...

10 ay az bir zaman değil kesinlikle herkes senelleeerce flort etmiyor.
Ama ben yerinde olsam asla bu muhabbeti kendim açmam nolursa olsun.

İşte bende bayan olarak konuyu açmamam gerektiği kanısındayım ama duramıyorum hala tek bi kelime etmemesi çok tuhafıma gidiyor

Ben yavaştan uzak durmaya başlardım mutlaka fark edecektir.
Etmiyorsa ettirmek için kendimi parçalamazdım.
Tabi çok seviyorum uzaklaşamam bitiremem uğraşacağım diyorsan o konuda bir fikrim yok.

Bence de yavaştan uzaklaşman lazım syrıca o nişan yokmu sorusuna olan tavrını neden yalnızken konuşmadın. Evlilik peşinde olmadığını ama bu lafa kırıldığını vs vs bahsetmeliydin.

Ne aile ne de maddi durumu evliliğe müsait görünmüyor şu an. Sormanız hoş olmaz her şey düzelene kadar. Yalnız, kuzenine verdiği cevabı daha sonra sorgulayabilirdiniz..

10 ay bana göre de evlilik kararı alınması için çok erken hem de önünde hastalık,işlerinin karışması gibi sorunlar varken.Belli ki bunların düzene girmesi de zaman alacak,nişanlanıp beklemektense bu şekilde beklemeyi yeğlerim.Bana hep nişanlılık evlilikten,sözden,flörtten daha zor gibi geliyor da.Çünkü işin içine aileler karışıyor,akrabaların kaynaşması zaman alıyor,gelin-damat adayında inanılmaz bir sorumluluk oluyor,neyin nasıl yapılacağı araştırılırken tatsızlıklar yaşanacaksa hep bu dönemde yaşanıyor. Benim düğünümle nişanımın arasında 2 ay var,iyiki de öyle olmuş.
Ama tek takıldığım konu başkalarının yanında neden evlilik düşünmüyormuş gibi cevap verip seni kırdı ki,daha farklı cevap verebilirdi seni onure edebilirdi.Evlenmek istemiyor gibi bir izlenim bıraktı bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…