Selam kızlar
Erkek arkadaşımla 10 aydır beraberiz. Arkadaşlarımız bizi tanıştırdı ve ciddi niyetle tanıştık. Bugüne kadar büyük bir kavgamız olmadı,arasıra ufak tefek tartışsakta küslük 1 günü geçmedi konuşarak herşeyi hallediyoruz anlaşıyoruz. Arada evlilikle ilgili bişeyler ima ediyor. Mesela bigün mağazadan bardak takımı almıştı güle güle kullan dedim 'kullanırız' dedi. aracıyla beni bırakırken evimin önünde durduğumuzda hiç eve gidesim yok dediğimde belki gitmek zorunda kalmazsın dedi 2-3 kez.. Bi gün çocuklardan bahsederken bizimki şöle şöle olur falan diye yorum yaptı vb gibi imalar.. Annesiyle kardeşiyle yengesiyle kuzenleriyle arkadaşlarıyla tanıştım beni bilmeyen yok..Henüz babama bahsedemedim. Annem biliyo ama tanışmadılar. Bundan 6 ay önce ortağı vefat etti ortağının ailesiyle uzlaşamadılar işler karıştı maddi sıkıntıya düştü çünkü hesaplara tedbir konulmuş az bi miktarınımı ne kullanabiliyormuş neyse ben en azından hesap öderken yardımcı olmaya çalıştım bu arada 2 kişiyi daha kaybetti şuandada teyzesi kanser durum ağır annesi sürekli teyzesinde kalıyor.Benimki o teyzesiyle yıllardır küsmüş güçlü bi bağı yok yani. Kadın gidici diye konuşuyor. Çok kafasına takmasada durumlar böle olunca tanışma nişan gibi şeylerden bahsedemedim. Üstüne gidemedim. Şuandada maddi durumu çok iyi değil gibi duruyor soramıyorum ortağın ailesiyle mahkemelik oldu gelecek planlarıyla ilgili hiç konuşmuyor evlilikle ilgili açıkça hiç konuşmadık 34 yaşında bu durumları saymazsak başka engeli yok. 1 ay önce annesi hadi tanışmaya gitmiyomuyuz demiş bambaşka bir konudan bahsediyorduk laf arasında dedi ona yorum yapmadı. Sorsammı acaba gelecek için ne planlıyorsun ikimiz için falan diye? Annemde beni sıkıştırıyor bence seni oyalıyo falan dedi annem ilişkimiz daha 3 aylıkkende soruyordu varmı bi şeyler diye erken diyordum.Arkadaşlarımda sorup duruyor nişan falan yokmu diye, İçim içimi kemiriyor. Aslında bana bunca zaman hep güven verdi oyaladığını sanmam öyle bişey beklemem. Ama geçen gün kuzeni nişan ne zaman dedi oda ne nişanı diye araya başka bişeylerle ilgili espri katarak şakaya vurdu birsürü insanın içinde sanki öyle bir niyeti yokmuş gibi.. bozuldum ama çaktırmadım en ufak bir soğuması da yok benden. İlişki anlamında da bir sıkıntı yok çözemedim sormalımıyım?
şimdi bi kere tam istemeye gelineceği zaman aileden birine söylenmesinin ne kadar yerinde bir davranış olduğunu gösterir bir hadise bu yaşadığınız 1.si,
siz evlenmeyi düşündüğünüz bundan bahsetmiyor diye yakındığınız adamın dertlerini sıkıntılarını paylaşmak yerine acaba sorsam mı sormasam mı neden evlilikten bahsetmiyor tarzı davranış ve kendi geminizi kurtarmaya yönelik çabalarınız bence gereksiz bu 2.si ,
ha bu davranışları anne baskısıyla sergiliyorsunuz o ayrı bişey de annenizin konuşmasına izin vermeyip kendi gönlünüzle yürürseniz ilişkiyi de adamı da kaybetmezsiniz bu 3.sü ,
birini 10 ay değil bazen 10 yılda da tanımak zor olabiliyor ama anlattığınıız kişi gördüğüm kadarıyla iyi bir insan ama 10 ay koptur koptur evlenmeyi kafaya takacak kadar uzun bi süre değil bu 4.sü ,
ne kadar iyi bir insan olursa olsun sırf bu cümleleri kullandı die ayyy benimle evlenecek diye sevinmeyi gerektirmez bu süreç olgunlaşması gereken bir süreç kimse ben 10 ay 10 gün 10 saat sonra evlenecem diyemez bu yaptığınız düşündüğünüz tamamen bencillik evlilik meraklılığı bu 5.si ,
adamcağınızın demekki 3 5 vefatı daha olsa Allah korusun ayy tühhh o kadar cenaze var evlenemiycez sanırım die oturup ağlar ve desetk olmak yerine kaçarsınız diye düşünüyorum buda son.
ha yok illa evlenecem ben maddi manevi sıkıntısı beni ilgilendirmez derseniz gidin konuşun iice soğusun adam