Neden Gebe Kalamadığımı Öğrendim Seneler Sonra!

mutsuz24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
264
0
0
Diğer
arkadaşlar yıllardır çocuğumuz olmuyor,sürekli doktorlara gittim hormon testi yaptılar birşeyin yok deyip gönderdiler.
klomen başlattılar 2 kez,yumurta takibinde birçok küçük yumurta ve 1 tane olgunlaşmış yumurtan var dediler.

ikinci kez klomenide aylar sonra yaptırdım ve gene aynısı oldu.. her defasında hormonlar iyi bir problem yok zamanını beklicez dediler.

bende sonunda endokrin bölümüne gittim ve tahlil yaptırdım hormonlar gene düzgün çıktı ve son olarak adetin 21. günü gel progesterona bakalım dediler, sonuç ise PROGESTERON 0,2 çıktı, yani vucudum yumurta üretmiyor ,siz daha iyi bilirsiniz, normalde kaç olması gerek?
bende şimdiye kadar anlamamıştım klomen kullandığım zaman 1 tanesi zor gelişiyordu,bunca sene boşuna bekledim zaman kaybettim,sizde bu hormona dikkat edin diye yazdım..
bu cuma kadın doğuma gidicem,beni neler beklıyor bilmiyorum,benım gibi olan mutlaka vardır,yumurta geliştirici ilaçlar mı verirler?canım cok sıkkın

yoksa direk tüp bebek mi derler? progesteron normalde kaç olmalı,sağlıklı yumurtaları olan bir bayanda?? nee olur yardım günlerdir öyle canım sıkkınki boşuna zaman kaybetmişiz

Canım konuyla ilgili bir bilgim yok yardımcı olamayacagın için üzgünüm.
İnternetten araştırma yaptın mı?

yoksa direk tüp bebek mi derler? progesteron normalde kaç olmalı,sağlıklı yumurtaları olan bir bayanda?? nee olur yardım günlerdir öyle canım sıkkınki boşuna zaman kaybetmişiz

yani kanallar hiç yumurta üretmiyormu anlamadım? ilaç tedavinle olur inşallah çünkü ilaçların baya etkisi oluyor tüp bebek tedavisinde kaliteli yumurtalar olması için iğneler ilaçlar veriliyor olur inşallah...hiç sıkma canını canım...

bilgilendirdiğin için teşekkürler.
bazen doktorların da gözünden kaçan durumlar oluyorki onca sene beklemişsiniz.
sağolun

yumurta oluyor şayet minik minik birçok yani diğer adı kist oluyor galiba, klomen verdikleri zaman 1 tanesi zor gelişiyordu yeterli büyüklüğe gelmiyordu,ama bunun için hiçbir doktor uyarmadı taki endokrine gidene kadar

evet internetten bakıyorum ama progesteron değeri kaç olur bulamadım malesef canım..

Değer olarak ben de birşey bilmiyorum canım
Bir arkadaşım 10 senelik evliliğinde bu yumurtlama tedavisi falan gördü devamlı. Aşılama yaptılar 2.aşılama da tuttu şimdi 6-7 aylık bebişi var...
Umudunu yitirme inşallah Rabbim gönlünden geçeni nasib eder sana...

bilgilendirdiğin için teşekkürler.
bazen doktorların da gözünden kaçan durumlar oluyorki onca sene beklemişsiniz.
sağolun

önemli değil canım..
benım gibi başkalarıda bunca sene beklemesin istedim. benim hiçbirşeyim yok sanıyordum zamanı var demekki diyordum arkadaşlarım kuzenlerım 2. bebeği yapıyorlar ben hala umutsuzca onları izliyordum,galiba nasip değil diye düşündüm durdum ,böylesi daha kötü şimdi problem ne öğrendim içim daha rahat,tüp filmi bile çekildi,ama malesef yumurtalar gelişmediği içinmiş

normalde progesteron değeri kaç çıkıyor hanımlar sizlerin???

bu arada test sonuçlarında normal progesteron değerinin de yazıyor olması lazım.
hormonların normal değer aralıkları da yazıyor olmalı o sonuçlarda

Son düzenleme:

yok canım şimdi dahada ümitlendim çünkü bir problem olduğu için gebe kalamıyormuşum,önceden çok umutsuzdum nasip değil diye düşünüyordum bana hep problem yok dediler.
cuma günü doktora gideceğim ve direk nedenini söylicem ona göre tedavi uygulasın.

bi sitede 10+ olması gerekiyor yazıyor.
ama ne zaman baktırdığına bağğlı. 3 devrede farklılık oluyormuş ( arkadaşa sordum da şimdi)

bi de hastanenin değer ortalaması da önemliymiş.

Son düzenleme:
Progesteron testi ,genellikle,adetin 20. gününden sonra , luteal faz adı verilen dönemde( adet döneminin 21 22 23 günlerinde) yapılır.Test değerlerine göre rahimde yumurtlama olup olmadığına karar verilir.Test sonucu 10 ng/mg ve üstünde ise yumurlama olduğuna karar verilir.Ayrıca kısırlık nedenlerinden olan ve progesteron düşüklüğü ile seyreden luteal faz defekti problemlerinin saptanmasında da progesteron testi yararlıdır
Normal Değer: Kadın <12 yaş 0,10-0,31 ng/ml >12 yaş 0,10-1,00 ng/ml Folliküler faz 0,10-1,10 ng/ml Pik 0,10-1,10 ng/ml Luteal faz 3,00-20,00 ng/ml Kullanımı: Ovülasyon, corpus luteum fonksiyonları ve gebelikte plasental fonksiyonların değerlendirilmesi, indüksiyon takibi, progesteron tedavisinin takibi ve erken abortus riski olan hastaların takibinde kullanılır. Konjenital adrenal hiperplazi, lipoid ovarien tümör, teka lutein kisti, molar gebelik ve over koryoepiteliomalarında serum progesteron düzeyi artarken, abortus riski, primer veya sekonder hipogonadizm ve kısa luteal faz sendromunda ise progesteron düzeyi düşer.

her cihazın kalibrasyon değeri farklıdır bunu da belirteyim siz yine kndi testinzden bakın.
mesela bir cihaz atıyorum 2 ile 8 arasını normal değer verir bazı cihazlar da 50 ile 100 arasını. bu cihazın brmine hangi cihaz olduğuna d bğlıdr.

hastanenin değerlerine göre değişiklik gözterebilirmiş.
benim bebiş yok evli değlim henüz ama öğrenmem gereken şeyler bunlar. ilerisi için.
sizden de yeni bişey öğrendim. teşekkürler

bi sitede 10+ olması gerekiyor yazıyor.
ama ne zaman baktırdığına bağğlı. 3 devrede farklılık oluyormuş ( arkadaşa sordum da şimdi)

bi de hastanenin değer ortalaması da önemliymiş.

ilgin için sağol canım.
ben adetin 21. günü yaptırdım,sanırsam hiçbir hastanenın aralığı sıfırdan başlamıyordur benımkisi 0.2 bir problem olduğu apaçık galiba.

çok sağol teşekkür ederim. Adetin 21. günü yaptırmıştım.
kağıda baktığımda kendım birşey anlayamadım çünkü değer aralıkları
folliküler
luteal
menapoz sonrası
erkek
gebelik
diye sıralanmış hangisine göre kıyaslıcam? cuma günü hastaneye gidicem kadın doğum için bakarım aralıklara ama hangisine?

hastanenin değerlerine göre değişiklik gözterebilirmiş.
benim bebiş yok evli değlim henüz ama öğrenmem gereken şeyler bunlar. ilerisi için.
sizden de yeni bişey öğrendim. teşekkürler

ne demek bu sitede görüyorum anne olmak için yanıp tutşan birçok kişi var. Onlarda progesteron değerine baktırmayı ihmal etmesinler,hormonlarım düzgün ama oluşan yumurtalar hep minik minik işe yaramıyor,bu yüzden gebelık olmadı.

21. gün luteal fazda kalıyormuş. ona bakmalıymışsın
yalnız sorduğum kişi hematoloji uzmanı endokrin değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…