yoksa direk tüp bebek mi derler? progesteron normalde kaç olmalı,sağlıklı yumurtaları olan bir bayanda?? nee olur yardım günlerdir öyle canım sıkkınki boşuna zaman kaybetmişiz
Canım konuyla ilgili bir bilgim yok yardımcı olamayacagın için üzgünüm.
İnternetten araştırma yaptın mı?
yani kanallar hiç yumurta üretmiyormu anlamadım? ilaç tedavinle olur inşallah çünkü ilaçların baya etkisi oluyor tüp bebek tedavisinde kaliteli yumurtalar olması için iğneler ilaçlar veriliyor olur inşallah...hiç sıkma canını canım...
evet internetten bakıyorum ama progesteron değeri kaç olur bulamadım malesef canım..
bilgilendirdiğin için teşekkürler.
bazen doktorların da gözünden kaçan durumlar oluyorki onca sene beklemişsiniz.
sağolun
Değer olarak ben de birşey bilmiyorum canım
Bir arkadaşım 10 senelik evliliğinde bu yumurtlama tedavisi falan gördü devamlı. Aşılama yaptılar 2.aşılama da tuttu şimdi 6-7 aylık bebişi var...
Umudunu yitirme inşallah Rabbim gönlünden geçeni nasib eder sana...
bu arada test sonuçlarında normal progesteron değerinin de yazıyor olması lazım.
bi sitede 10+ olması gerekiyor yazıyor.
hmm öylemi düşün artık benimkisi 0,2 çıktı ve ben şimdiye kadar birçok kez test ve tahlile gittim ama hiç kimse progesteron hormonuna bakmadı endokrin bölümü baktı yalnızca..
sağol bu arada senin bebiş var mı?
bi sitede 10+ olması gerekiyor yazıyor.
ama ne zaman baktırdığına bağğlı. 3 devrede farklılık oluyormuş ( arkadaşa sordum da şimdi)
bi de hastanenin değer ortalaması da önemliymiş.
Progesteron testi ,genellikle,adetin 20. gününden sonra , luteal faz adı verilen dönemde( adet döneminin 21 22 23 günlerinde) yapılır.Test değerlerine göre rahimde yumurtlama olup olmadığına karar verilir.Test sonucu 10 ng/mg ve üstünde ise yumurlama olduğuna karar verilir.Ayrıca kısırlık nedenlerinden olan ve progesteron düşüklüğü ile seyreden luteal faz defekti problemlerinin saptanmasında da progesteron testi yararlıdır
Normal Değer: Kadın <12 yaş 0,10-0,31 ng/ml >12 yaş 0,10-1,00 ng/ml Folliküler faz 0,10-1,10 ng/ml Pik 0,10-1,10 ng/ml Luteal faz 3,00-20,00 ng/ml Kullanımı: Ovülasyon, corpus luteum fonksiyonları ve gebelikte plasental fonksiyonların değerlendirilmesi, indüksiyon takibi, progesteron tedavisinin takibi ve erken abortus riski olan hastaların takibinde kullanılır. Konjenital adrenal hiperplazi, lipoid ovarien tümör, teka lutein kisti, molar gebelik ve over koryoepiteliomalarında serum progesteron düzeyi artarken, abortus riski, primer veya sekonder hipogonadizm ve kısa luteal faz sendromunda ise progesteron düzeyi düşer.
her cihazın kalibrasyon değeri farklıdır bunu da belirteyim siz yine kndi testinzden bakın.
mesela bir cihaz atıyorum 2 ile 8 arasını normal değer verir bazı cihazlar da 50 ile 100 arasını. bu cihazın brmine hangi cihaz olduğuna d bğlıdr.
hastanenin değerlerine göre değişiklik gözterebilirmiş.
benim bebiş yok evli değlim henüz ama öğrenmem gereken şeyler bunlar. ilerisi için.
sizden de yeni bişey öğrendim. teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?