- 6 Ağustos 2016
- 6.007
- 9.730
- 198
Bence bu durum mecburiyet değil de hoş bir alışkanlık.
Kayınvalidemler değil de annemler şehir dışına/yurtdışına çok çıkarlar dönüşteki akşam muhakkak bize yemeğe gelirler. Üç kızız, sadece bize gelinir. Yazısız kural gibi oldu bizim bu. Hatta "Aman birbirinizi özlemişsinizdir, hadi öpüşün, kaynaşın" diye kayınvalidemleri de alırım aynı akşam yemeğe.
İnan ki kayınvalideme de aynısını yapardım.
Büyükler böyle küçük ve nazik hareketlerden çok mutlu oluyor gördüğüm kadarıyla.
Senede 1-2 kere olsa bu durum hiccccc rahatsiz bile olmam ama ayda 2-3 kere ve haftasonlari olunca agirlamak istemiyorum. Sanki onlara bagliymisim gibi o güne planda yapamiyorum. Cok sıkıcı gercekten
Bence bu durum mecburiyet değil de hoş bir alışkanlık.
Kayınvalidemler değil de annemler şehir dışına/yurtdışına çok çıkarlar dönüşteki akşam muhakkak bize yemeğe gelirler. Üç kızız, sadece bize gelinir. Yazısız kural gibi oldu bizim bu. Hatta "Aman birbirinizi özlemişsinizdir, hadi öpüşün, kaynaşın" diye kayınvalidemleri de alırım aynı akşam yemeğe.
Büyükler böyle küçük ve nazik hareketlerden çok mutlu oluyor gördüğüm kadarıyla.
insaf valla bile bilede böyle yapmak insana yakismazlezetsiz yemekler yap :) tuzu fazla kacir yagi fazla kacir :)
Sağolasın.Lalecim sen çok olumlu düşünen ve makul bir insansın .Allah tadınızı kacirmasın.masallah.
Ben de senin gibi düşünüyorum .
Konu sahibi bende de öyle bir kayınvalide var ki bize kıyamadıgı icin yemek davetlerine bile tok gelir!!!!!üc geliniz. Hepimize ayni muamele.ilk evlendigim sene sinirlenip konu bile açmistim buraya...ortası yok galiba bu kayınvalidelerin.
Bir de canim emrivaki değil de samimi görmüş sanki.yaz sıcağindayiz zaten.her geldiklerinde masayı donatmazsın sen de.pratik şeyler cıkar önlerine.bir gün kahvaltı hazırlayın bir gün kısır.kendinize yaptığınız yemeğin yanına cigköftecilerden köfte alın bitti gitti iste.bir kac kere de işiniz olmuş olsun.tamam bir ay gecti bile :)))
Onlarin gittigi zamanlarda disari cik gez ve telefonlarini hic acma..bi ekmege peynir zeytin koyup yesinler evlerinde sen mecbur degilsin yani kabul etme..Hayirli aksamlar cümleten,
Sorum şu; kvdeniz ailece uzun yola cikiyorsa, dönüşte hep eve varmadan, sizin onlari yemege kendi evde agirlamanizi beklerlermi?
Mesela gecen kv'deler 6 saatlik bir yoldan geldiler, havada cok güzeldi. Bende o gün ogluma söz vermistim öglenden sonra gezmeye cikacagiz diye. Parktayiz Kv ariyor; kizim,evdeyseniz yemege gelicez diyor. Cidden aynen bunu dedi. Hem emrivaki, hemde davetsiz misafir misali.
(Emrivaki konusmayi pek sever)
Bende; evde degilim cocukla disardayim anne, gelmeye niyetiniz oldugunu bilseydim bunu önceden söylemeliydiniz ,dedim. Biraz bozuldu gibi ama napayim yani. Dünürleri uzakta oturuyorlar, sürekli arabayla git gel yapiyorlar görümcemin dügün hazirliklari icin. Ve ben her haftasonu onlar gelecek diye oglumla evde hazirliklar yapip yollarini gözleyemem. Hayir yani ben yokken nasil yapiyorlardi? Neden hep bu zorla beklenti?
Simdi restoranta gitsinler diyenleriniz olacak ama malesef gitmezler. Cimrilik yaparlar bu tür mevzularda. Ben cagirmasam bile arayip kendilerini davet ettiriyorlar. Sorun gercekten yemek hazirlamak degil, sorun bu beklentiyi aliskanlik haline getirmeleri. Yarin geliyorlar ve ben yine düsünmeye basladim neyapsam diye..
Bu arada arkadas cevremdede görüyorum, bu konuda tek degilim. Nedense cogu kv'deler bunu bekliyorlar. Neden nicin bekliyorlar orasida ayri tabi..?!?
Siz bu tür durumlarda neyapiyorsunuz?
Ben istiyorumki, evde oldugum zaman icimden geldigi zaman, onlari cagirayim. Mecbur hissettigim icin degil. Ama onlar malesef durumu mecburiyete kadar getiriyorlar...
Böyle hayat daha kolay değil mi lalecigim? Bu kadar ufak şeyleri sorun yapmasalar evlilikler daha mutlu olacak bence.Bence bu durum mecburiyet değil de hoş bir alışkanlık.
Ben ailemden daha çok yapıyorum canım.zira kendileri de bana ailemden daha çok yapıyorlar.kendi babam 1,5 senedir görmediği torununu arayıp sormadıgı icin kızım dede ve nine kavramını onlarda öğreniyor.anılar biriktiriyor.her zor zamanımızda yanımızdalar.iki tabak daha koymuşum sofraya cok mu?Sağolasın.
Ben hemen kendi ailemi düşünüyorum.
Aileme ne yapıyorsam yarısını kayınvalideme yapsam kafi...
Canımıniçi, eşle bir sorun yoksa ailesini idare etmek kolay geliyor bana.Böyle hayat daha kolay değil mi lalecigim? Bu kadar ufak şeyleri sorun yapmasalar evlilikler daha mutlu olacak bence.
Yorumların çoğu olumsuz yönde. Aslında kızmıyorum onları da bu hale getiren yine kayinvalideler ama ben hep diyorum ki ben üzerime düşeni yapayım da gerisi beni ilgilendirmez. Çok şükür hiç pişman olmadım bu durumdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?