Neden gelinlerden hep bir beklenti var???

Hemfikirim ❤

Senede 1-2 kere olsa bu durum hiccccc rahatsiz bile olmam ama ayda 2-3 kere ve haftasonlari olunca agirlamak istemiyorum. Sanki onlara bagliymisim gibi o güne planda yapamiyorum. Cok sıkıcı gercekten

Sizi cok iyi anliyorum. Beklenti icinde olduklarini bildiginizden rahatsiz oluyorsunuz. Sorun yemek yapip agirlamaktan ote bu psikolojik baski. Bu aslinda tamamen aile yapilarindan ve yetistirilmeden kaynakli, mahalle baskisi denilen sey belki de boyle bir sey. Tam boyle olmasa da kv ile bazi durumlarda bende istemedigim seyleri yapmaya zorlandigimi hissettigimde yapsamda huzursuz oluyordum yapmasamda esim hep der vicdanina oynuyorlar senin.

Belki bir taraftan aman gelsin ne olacak derken bir taraftan neden taviz veren taraf ben oluyorum ve alistiriyorum daha sonra hayir dediginizde hayirin hayir oldugunu anlamiyorlar.

Bi yayla çorbası
Fırına bi tavuk patates
Pilav ve salata kaç dakikanızı alır kı???
Böyle şeyler aile bağlarını geliştirir. Belki bir gğn siz de ondan yemek bekleyecek durum da olurdunuz( hastalık, kaza, iş yoğunluğu) yapın eşinizi düşünerek ....

10 yıllık evliyim

kimse böyle bir şey demedi ima dahi etmedi ki gelinen yol 16 saat bile olabiliyor

gider iki lahmacun yerler olmazsa da peynir ekmek domates olur biter

ben de kimseden yoldan geldim bana sofra hazırla diye beklemem

oğlum 2,5 yaşında iken gömrümcemin karşı bloğuna taşındım

size yemek hazırlardım ama canım hiç istemedi bugün kusura bakmayın dedi benim bu yönde bir beklentim olmamıştı aklıma bile gelmemişti, biz zaten lokantaya yemek yemeye gidiyorduk o bunu söylediğinde

Önemli bir plan varsa müsait değilim falan akşam beklerim denebilir. Yoldan gelen birisi için plan da yok ortada dolayısıyla çok çeşitli bir sofra hazırlamaya da gerek yok hazırda ne varsa hep beraber yenilir. misafir ne bulursa onu yer. kendi aileniz 6 saatlik yoldan geldiğinde size yemeğe gelse hoşunuza gitmez mi bunlar hoş ve küçük şeyler bana batmazdı ,bilmiyorum. ablamı ararım yemeğe gelelim mi derim sevinçten uçar gelin der. ablam veya yengem beni arar yemeğe geliyoruz der, bir de sipariş verirler :) beklenti erkek ailelerine özgü bir şey de değil ayrıca.

Eskiden beri gelinler el kızı hizmetçi bize de oğlumuza da hizmet edecek diye bir görüş olduğundan ve de ataerkilliğe devam eden aileler bu görüşü inadına sürdürmeye devam ettiğinden durum budur.

Lalecim sen çok olumlu düşünen ve makul bir insansın .Allah tadınızı kacirmasın.masallah.

Ben de senin gibi düşünüyorum .

Konu sahibi bende de öyle bir kayınvalide var ki bize kıyamadıgı icin yemek davetlerine bile tok gelir!!!!!üc geliniz. Hepimize ayni muamele.ilk evlendigim sene sinirlenip konu bile açmistim buraya...ortası yok galiba bu kayınvalidelerin.

Bir de canim emrivaki değil de samimi görmüş sanki.yaz sıcağindayiz zaten.her geldiklerinde masayı donatmazsın sen de.pratik şeyler cıkar önlerine.bir gün kahvaltı hazırlayın bir gün kısır.kendinize yaptığınız yemeğin yanına cigköftecilerden köfte alın bitti gitti iste.bir kac kere de işiniz olmuş olsun.tamam bir ay gecti bile :)))

Gayet güzel cevap vermişsin.Bence nispeten anlamıştır.Bir kere daha bir bahane bulup ekersen eğer bence bidaha emrivaki yapamaz.Hayır insan kendini ancak bir kahve içimi davet ettirir.Yemek hazırlamak dünyanın işi.Yola cıkarken yemeğini yapsın öyle gitsin.

Sağolasın.
Ben hemen kendi ailemi düşünüyorum.
Aileme ne yapıyorsam yarısını kayınvalideme yapsam kafi...

Onlarin gittigi zamanlarda disari cik gez ve telefonlarini hic acma..bi ekmege peynir zeytin koyup yesinler evlerinde sen mecbur degilsin yani kabul etme..

ayy aynı benim terbiyesiz kaynana kendi 10 sene olcak bana bisey hazırlamaz bayramdan bayrama giderim kendi geldimi 10 cesit yaparım utansın diye utanmaz oglundan baska bisey ister bide hacca gitmis kuran bilen insan meymenetsiz yaaa gıcık oldum gene

Ben eşinizinbu konuda ne düşündüğünü merak ettim. Paylaştınız mı? eğer paylaştıysanız Size tepkisi ne oldu

Yoldan gelene yemek hazırlanır bunda hemfikiriz de. Sizinkiler sürekli gidiyormuş o yüzden senin açından zor olabilir. Bi de arayıp emrivaki yapması çok itici. Hazırlayacaksan bile zaten isteksiz hale gelirsin bu durumdan sonra.

Eşinizle paylaşın her haftasonu ayağımı bağlıyorlar böyle olmaz deyin. O da uyarsın ailesini. Ben olsam çoktan söylemiştim.

Böyle hayat daha kolay değil mi lalecigim? Bu kadar ufak şeyleri sorun yapmasalar evlilikler daha mutlu olacak bence.

Yorumların çoğu olumsuz yönde. Aslında kızmıyorum onları da bu hale getiren yine kayinvalideler ama ben hep diyorum ki ben üzerime düşeni yapayım da gerisi beni ilgilendirmez. Çok şükür hiç pişman olmadım bu durumdan.

Sağolasın.
Ben hemen kendi ailemi düşünüyorum.
Aileme ne yapıyorsam yarısını kayınvalideme yapsam kafi...
Ben ailemden daha çok yapıyorum canım.zira kendileri de bana ailemden daha çok yapıyorlar.kendi babam 1,5 senedir görmediği torununu arayıp sormadıgı icin kızım dede ve nine kavramını onlarda öğreniyor.anılar biriktiriyor.her zor zamanımızda yanımızdalar.iki tabak daha koymuşum sofraya cok mu?

Canımıniçi, eşle bir sorun yoksa ailesini idare etmek kolay geliyor bana.
Geldiklerinde iki dünür lay lay lom muhabbet ediyor, ben arada bir espiri yapıp yine kaçıyorum mutfağa. Kahve yapıyorum, çay koyuyorum bahanesiyle.
Sigaramı içiyorum, keyfime bakıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…