- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
Canım gelinin çağırması başka o tabi ki hoşlarına gider de arayıp son dk haber verilmesi hiç hoş değil yoksa ele yapışmaz bi çorba iki kap yemek yapmak. İnsan müsait olmaz, başka programı olur. Birkaç gün önce haber verilmesi gerek. Ani misafiri hiç sevmemBence bu durum mecburiyet değil de hoş bir alışkanlık.
Kayınvalidemler değil de annemler şehir dışına/yurtdışına çok çıkarlar dönüşteki akşam muhakkak bize yemeğe gelirler. Üç kızız, sadece bize gelinir. Yazısız kural gibi oldu bizim bu. Hatta "Aman birbirinizi özlemişsinizdir, hadi öpüşün, kaynaşın" diye kayınvalidemleri de alırım aynı akşam yemeğe.
İnan ki kayınvalideme de aynısını yapardım.
Büyükler böyle küçük ve nazik hareketlerden çok mutlu oluyor gördüğüm kadarıyla.
KesinlikleSizi cok iyi anliyorum. Beklenti icinde olduklarini bildiginizden rahatsiz oluyorsunuz. Sorun yemek yapip agirlamaktan ote bu psikolojik baski. Bu aslinda tamamen aile yapilarindan ve yetistirilmeden kaynakli, mahalle baskisi denilen sey belki de boyle bir sey. Tam boyle olmasa da kv ile bazi durumlarda bende istemedigim seyleri yapmaya zorlandigimi hissettigimde yapsamda huzursuz oluyordum yapmasamda esim hep der vicdanina oynuyorlar senin.
Belki bir taraftan aman gelsin ne olacak derken bir taraftan neden taviz veren taraf ben oluyorum ve alistiriyorum daha sonra hayir dediginizde hayirin hayir oldugunu anlamiyorlar.
Yüksek görmekle asla alakasi yok. Icimden geldigi zamanlarda oluyordu gercekten ama kayinvalidemin otoriter yapisi geregi bunu bana görev gibi yükleyip sorumluluk yüklemis olmasi canimi sıkıyor. Icten gelsin ben istedigim icin gelsinler istiyorum ama o firsati vermiyor. Hep bi yönlendirme ve emir yagdirma. Ayrica dert degil benim icin sadece icimi dökmek yorum yazanlardan faydalanmak icin yazdim buraya. Ister yazarsiniz ister yazmassiniz. Buraya illa dert degil icini döküpte rahatlayabilirsinde. Sadece dert formu degil yani.Bu gerçekten sorun mu bilemedim açıkcası. Bazı konuları okuyunca insanların kendini fazla üstte gördüklerini basende gereksiz seyleri dert ettiklerini düşünüyorım. Uzun yoldan gelen birini yemeğe davet etmek bence çok hoş bi davranış. Aile içinde böyle seyler sorun olmamalı. Düğün hazırlığı bitince zaten bu gitmeler gelmeler bitecek sizde bu süreçte akşam yemeğinde ağırlayarak destek vermiş olun ne olacak ki. Bende 4 yıllık gelinim ben uzun yıldan gelen görümcemi kayınvalidemi annemleri hep yemeğe çağırırım yemek derdi olmasın diye. Hem yoldan geleni görmüş olurum hemde evim bereketlenir. Herşeyden önce anne baba kv kp büyüğüm saygıda ve hizmette kusur etmem. Bilmiyorum ki bunsayfada ki kadınalron bir kısmının oğlu büyüyünce Nasıl gelinleri olacak acaba.
Yani habersiz olduğun için dışarıda olabilirsin dersin ki telefonda "anne simdi dışarıdayım yemek hazırlamamıştım ama bi tavuk alır atarım fırına yada kıymalı domatesli ni makarna yapRım yeriz hep beraber" derim. İlla paşa sofrasına gerek yok
Kesinlikle. Kadin gelmis evine yaklasmis. 10 dkya ordayiz yemege geliyoruz diyor. Bende disardayim yani olacak is degil.Canım gelinin çağırması başka o tabi ki hoşlarına gider de arayıp son dk haber verilmesi hiç hoş değil yoksa ele yapışmaz bi çorba iki kap yemek yapmak. İnsan müsait olmaz, başka programı olur. Birkaç gün önce haber verilmesi gerek. Ani misafiri hiç sevmem
Bakin asla terslemiyorum. Ama düsünsenize 1 kere cagiramadiniz baska plan yüzünden ve israrla ariyor kv biz 10 dkya yemege geliyoruz evdemisin diye. Olacak ismi allah askina? 1 kere cagirmadim ordada kendini davet ettirdi. Ama eve gidemem disardayim dedim. Tabi sonra kendimi kötü hissettim o ayri ama benim sorunum bunu mecbur yapacakmisim gibi bana yansitmasi. Evde oldugum zaman tabi yaparim, gelsinler. Ama simdi sirf haftasonlari geldikleri icinde hep evde oturamam yani. Kv istiyorki ben onlari beklim, hazirliyim, plan yapmiyim. Onlara göre ayarliyim. Bende öyle degilim, planim varsa var yani. Her zaman gelmeye hicte gerek yok yani. Anlayisla karsilamak lazim ama kendisi bunu yapmiyor.Sizi kızları gibi gördüklerinden, nazları geçtiğinden olabilir mi? Pişireceğiniz 2 kap yemek, alışkanlık olsa nolur olmasa nolur? Bana bunu babam evde yemek yoksa yapar. Yavrum açız geliyoruz bize yemek yapar mısın der. Kp ya da kv yapsa da başım üstüne. Gelinler böyle terslediklerinde gerçekten çok garip geliyor bana. Aynısını babanız ve anneniz yapsa aynı cevabı verebilir miydiniz? Siz onlarla yapışık yaşayın demiyorum ama yemek yani ne var bunda?
Yani anlamiyorum bende. Ha buda var hem evimi temizlesin gelin hem yemege cagirsin gelin. Plan yapmasin gelin. Bizi beklesin gelin. Insan sıkılıyor.Bunu bende hiç anLayabiLmis degiLim bizimkiLerde tatiLden döndüLer ve ben hiç evLerine girip bakmadım diye bana dariLdiLar
Ya gelsin sorun o degilki. Ama ben evde oldugumda ve cagirmak istedigimde gelsin. O her gelecegi zaman bekliyorki gelin desin. Demesemde israrla arar biz geliyoruz der. Baska plan yapmissamda cok bozulur. Bende bunu hazmedemiyorum anlayisla karsila, gelinim herzaman cagirmak zorunda degilki, bazen onuda plani olabilir,de. Ama öyle yapmiyor illa mecbur cagiracagim sanki. Bu baskı beni sinir edip bu noktaya getiriyor. Yoksa ha 3 kap ha 5 kap ama sorun o degil. Sorun, cagiramadigimda onun tutundugu tavir.ya evde olsan bile dışarsayım de yada misafirim gelecek de bikaç kezden sonra gelmez merak etme
Yani bazen hizmetci konumuna giriyormu gibi hissediyorum acikcasi. Mesela izine gider, buzdolabimi bosalt, makinami bosalt, der. Dönüse yakin evini temizlememi bekler, yapmassam laf sokar milletin icinde; ev berbatti temizleye bi hal oldum diye. Tatil dönüsü; gelinim yemek yapsin ona gidelim der. Banada gelmek üzereyken söyler, israrla gelmek istedigi icin. Halbuki ben seni cagirmamissam, zaten evde degilimki. Anlasana demekki baska planim var yani. Ama yooooook nisazümra mecburrrrrr cagiracakya ben bunlari hazmedemiyorum. Neden zorluyor, neden yani? Sanki hic cagirmiyormusum gibi. Konuya cok ters acidan bakan, beni yanlis anlayanlarda olmus. Ama bu kvdemi tanimaklari icindir eminim. Yoksa sorun asla yedirmek, icirmekten kacmak degil. Asla.Şöyle bir anımı anlatayım
Ben yeni doğum yapmıştım kv yanındaydım
Kv etlimin çocuklarına baktığı için hergün geliyorlardı yemek yiyip öyle gidiyorlardı
O günde kv kp tarlaya gitmişlerdi yorgun argın geldiler kv uzanıyor koltukta kp de hadi yemek hazırla acıktım ben dedi kv hiç kıpırtı yok kp bi kaç kere daha dedikten sonrada x gelin gelir birazdan dediben çok şaşırdım saat 22.00 falandı x gelin sanırsam burada hizmetçi olmuş oluyor
Yani, gercekten alkış. Benimde bekledigim azicik ince düsünce ya gercekten birazcik ince düsünce.. öyle yapsa basim gözüm üstüne..Kv söylemez çekinir benden. Ben istediğim zaman çağırırım yemeğe. Ki öyle olmalı diye düşünüyorum
Tabiikide evet. Belkide 10 kere evet. Emrivakilerden sonra istememeye basladim acikcasi.Ama merak ettim hiç o emrivaki yapmadan bir kere yoldan geldiklerinde eve davet ettiniz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?