Neden gelinlerden hep bir beklenti var???

Bir yapiyorsaniz iki yapmayin, gorev haline gelmemis olur..
Musait oldukca yapiyor algisi olusur hem kocanizin gozunde de hic yapmadi diye gorunmezsiniz..

Bunun haricinde kv ile bir probleminiz yoksa fazla takmayin derim.
Anladigim kadariyla sadece haftasonlari gidiyorlar yani cumadan pazara kadar.
Musait olmayacaginiz plan yapmak istediginiz bir zamanda yine gidip gelme durumlari oldugunda,
evleriniz de yakinsa anne ben pazar gunu musait olamayabilirim isterseniz anahtarinizi verin iki kap yemek koyayim dolabiniza, gelince yemeginiz hazir olur deyin..
Boylelikle gelin bizi istemiyor algisi olusmaz.
Hem bence gayet iyi niyetli bir yaklasim olur.

Bu gerçekten sorun mu bilemedim açıkcası. Bazı konuları okuyunca insanların kendini fazla üstte gördüklerini basende gereksiz seyleri dert ettiklerini düşünüyorım. Uzun yoldan gelen birini yemeğe davet etmek bence çok hoş bi davranış. Aile içinde böyle seyler sorun olmamalı. Düğün hazırlığı bitince zaten bu gitmeler gelmeler bitecek sizde bu süreçte akşam yemeğinde ağırlayarak destek vermiş olun ne olacak ki. Bende 4 yıllık gelinim ben uzun yıldan gelen görümcemi kayınvalidemi annemleri hep yemeğe çağırırım yemek derdi olmasın diye. Hem yoldan geleni görmüş olurum hemde evim bereketlenir. Herşeyden önce anne baba kv kp büyüğüm saygıda ve hizmette kusur etmem. Bilmiyorum ki bunsayfada ki kadınalron bir kısmının oğlu büyüyünce Nasıl gelinleri olacak acaba.
Yani habersiz olduğun için dışarıda olabilirsin dersin ki telefonda "anne simdi dışarıdayım yemek hazırlamamıştım ama bi tavuk alır atarım fırına yada kıymalı domatesli ni makarna yapRım yeriz hep beraber" derim. İlla paşa sofrasına gerek yok

Maşallah ne güzel. Biz de böyleyiz çok şükür..
Bu akşam tatilden geldim mesela kayinvalidem gorumceme gitmiş bizi arayıp evde kahvaltıligim var sizin dolap boştur şimdi gidin benim evde kahvaltı yapın diyor. Çok hoşuma gitti benim. Evde olup agirlayamasa da düşünüyor ne yiyip içeceğimiz

Maşallah hepimize maşallah...
Ben seviyorum birlik beraberlik içinde olmayı.
Benim kayınvalidemin de bana çok ters gelen yönleri var.
Eminim ki o da aynısını benim için düşünüyordur.
Ama can yakıcı sıkıntılar olmadığı sürece idare edilmeli bence karşılıklı...
Benim kocam da benim ailemin her hareketine bayılmıyordur. En azından Güler yüzlü, misafirperver. Yeterli...

nasıl gelinler var şaşırıyorum.bu yüzden,gelinimin evine gitmeye çekinir oldum.yoldan gelen,insana ,bir çay koyup,ekmek peynir çıkartmak zor olmasa gerek.bilemiyorum,oğullarına kızıp,acısını yaşlı insanlardan mı çıkarıyor sunuz ?

yabancı insana bile yapılır,ki eşinin ailesine bir tas çorbayı çok görüyorlar,pes...

Yok deme öyle.
Oğluna kızıp anneden hınç çıkarmanın sebebi, annenin oğlunu yetiştirmesi.
Mesela eskisi bana hep derdi; "benim babam anneme şöyle davranırdı ben de sana bunu yapacam" ben de ailesine bileylenirdim. Yanlış öğretmişler hayatı diye.
Küçük bir sır vereceğim; sen yine de çağrılmadan gelinin evine gitme.

Seni anliyorum canim benim kv demde kp de hic benden birsey beklemezler bana emri vaki yapmiyorlar dusun birde ayni evde oturuyoruz bende n bi tabak yemek bile istemezler kaynanamdan.ben bekliyorum senin durumunu anliyorum icinden gelerek cagrmak istyosun ama kv degismez canm.benm kafana takmw bosver

yok gitmiyorum zaten de,işin ilginci çağırıldığımda da gitmeye çekiniyorum.acaba davetinde samimi mi yoksa mecbur olduğu için mi çağırıyor diye ikilemde kalıyorum?
geçen oğlumla ikisi kahvaltıya gidyorlarmış,birşey sormak için beni aradılar, o arada gelinim sen de gel istersen bizimle dedi,yok dedim,siz gidin,sonra da gitmediğim için ayıp mı oldu diye düşünüp durdum.

Buralar insani paranoyak yapiyor degil mi
Durduk yere bileniyor oldum

Son düzenleme:

Abla yorumlarını hep takip ediyorum çok önce düşüncelisin,harikasın ama senin yerine ben daralıyorum burada. Böyle hayat geçmezki. Yine düşünceli ol ama kendini yıpratma bu kadar. Gelinin çok şanslı umarım değerini bilir. Bilmese de inan bana problem sende değil

sağol canım,ben bile kendime tahammül edemiyorum bazen,ama ne yapayım?diyorum ya paranoyak oldum,mesela o gün çağırdiklarında gitmeli miydim,onlarla kahvaltıya?

sağol canım,ben bile kendime tahammül edemiyorum bazen,ama ne yapayım?diyorum ya paranoyak oldum,mesela o gün çağırdiklarında gitmeli miydim,onlarla kahvaltıya?
Canın istiyorsa gitmelisin tabi. Kendini zorla davet ettirmemissin sonuçta. Gitmek istemiyorsan da teşekkür ederim yavrum siz basbasa gidin de çık işin içinden. Sonrasında ayıp oldu falan diye düşünme.

Anlıyorum seni ben de az buçuk senin gibiyim ama büyük oranda torpuledim kendimi. Çünkü cidden beyin olarak yoruluyorum ve geriliyorum. İnsanlar bizim sandığımızdan daha düz aslında. İnce düşünmek güzel ama senden bir şeyler götürüyorsa vazgeç düşünme bu kadar.

Çok akıl vermiş gibi oldum benden büyüksün ablacım. Kusurum olduysa affola

hahaha vallahi öyle,paranoyak oldum
öyle davranıyorum olmuyor,böyle davranıyorum olmuyor.hep bir pişmanlık,hep bir yanlış mı yaptım,duygusu...
Valla ben sizin yorumlariniza denk geliyorum,
boylesine dikkatli dusunceli bir kayinvalide ve annesiniz ki masallah..

Buralar insanin gozunu aciyor evet dogrudur ama bir muddet sonra kendimiz kurmaya basliyoruz ya iste skinti orada basliyor :)
Bir ustteki arkadasa katiliyorum..

aşk olsun ne kusuru,sizlerden çok şey öğreniyorum ben.

aslında o gün canım biraz sıkkındı,gidebilirdim yani.ama tekliflerinde samimi olup olmadıklarına emin olamadım.kaçırdım fırsatı.neyse,bir daha davet alırsam, gideyim bari.

Kayınvalidem ile sorunlarım olmasaydı toz pembe bakabilirdim bu konuya. Çünkü onu bir anne gibi görebilirdim. Ama o bu şansı kaybetti. Ben yardımsever, paylaşımcı olsam bile sırf o hak etmiyor diye yine yapmam.
O yüzden bu konu sadece gelinin fesatlığı veya kayınvalidenin beklentisi olarak değerlendirilmemeli bence. Herkes kendinden yola çıkıyor. Ama bu tarz meselelerde değişken çok. Yani doğru da bir tane değil.
Yapmak istemiyorsanız yapmayın konu sahibi. Zorla yaptığınız da belli olur zaten.

Bence kendi kendinizi dolduruyorsunuz
Kime gitsinler ki
Bi siz varsınız kapı olarak

Görümce evlenene kadar yemeği üç kişilik değil beş kişilik yapın
Kocanla sen yemiyor musun akşam

yemek hazırlama. eşine söyle rahatsız olduğunu ve nedenlerini anlat. gelecekleri akşam lahmacun alsın gelsin. bir iki derken anlarlar elbet. ama bu geçici bişeyse yani görümcen elbet evlenecek, idare etmeni tavsiye ederim. ben olsam kv aramadan ben arayıp davet ederim.

Bence o kadar sorun yapma.sonuçta evde bir tencere kaynıyor.bende kv şehirdişindan dondugunde yemek yaparım gelir yer giderler.
Geçen saat geç oldundiye gelmediler ben hazırladiğşm şeyleri gönderdim eşimle.pekde hoşlarına gitti.bu kadar sıkmayın kendinizi sonuçta gorumceniz evlenecek hep nişanlı kalamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…