Maşallah ne güzel. Biz de böyleyiz çok şükür..Canımıniçi, eşle bir sorun yoksa ailesini idare etmek kolay geliyor bana.
Geldiklerinde iki dünür lay lay lom muhabbet ediyor, ben arada bir espiri yapıp yine kaçıyorum mutfağa. Kahve yapıyorum, çay koyuyorum bahanesiyle.
Sigaramı içiyorum, keyfime bakıyorum.
Maşallah hepimize maşallah...Maşallah ne güzel. Biz de böyleyiz çok şükür..
Bu akşam tatilden geldim mesela kayinvalidem gorumceme gitmiş bizi arayıp evde kahvaltıligim var sizin dolap boştur şimdi gidin benim evde kahvaltı yapın diyor. Çok hoşuma gitti benim. Evde olup agirlayamasa da düşünüyor ne yiyip içeceğimiz
Yok deme öyle.nasıl gelinler var şaşırıyorum.bu yüzden,gelinimin evine gitmeye çekinir oldum.yoldan gelen,insana ,bir çay koyup,ekmek peynir çıkartmak zor olmasa gerek.bilemiyorum,oğullarına kızıp,acısını yaşlı insanlardan mı çıkarıyor sunuz ?
yabancı insana bile yapılır,ki eşinin ailesine bir tas çorbayı çok görüyorlar,pes...
Seni anliyorum canim benim kv demde kp de hic benden birsey beklemezler bana emri vaki yapmiyorlar dusun birde ayni evde oturuyoruz bende n bi tabak yemek bile istemezler kaynanamdan.ben bekliyorumHayirli aksamlar cümleten,
Sorum şu; kvdeniz ailece uzun yola cikiyorsa, dönüşte hep eve varmadan, sizin onlari yemege kendi evde agirlamanizi beklerlermi?
Mesela gecen kv'deler 6 saatlik bir yoldan geldiler, havada cok güzeldi. Bende o gün ogluma söz vermistim öglenden sonra gezmeye cikacagiz diye. Parktayiz Kv ariyor; kizim,evdeyseniz yemege gelicez diyor. Cidden aynen bunu dedi. Hem emrivaki, hemde davetsiz misafir misali.
(Emrivaki konusmayi pek sever)
Bende; evde degilim cocukla disardayim anne, gelmeye niyetiniz oldugunu bilseydim bunu önceden söylemeliydiniz ,dedim. Biraz bozuldu gibi ama napayim yani. Dünürleri uzakta oturuyorlar, sürekli arabayla git gel yapiyorlar görümcemin dügün hazirliklari icin. Ve ben her haftasonu onlar gelecek diye oglumla evde hazirliklar yapip yollarini gözleyemem. Hayir yani ben yokken nasil yapiyorlardi? Neden hep bu zorla beklenti?
Simdi restoranta gitsinler diyenleriniz olacak ama malesef gitmezler. Cimrilik yaparlar bu tür mevzularda. Ben cagirmasam bile arayip kendilerini davet ettiriyorlar. Sorun gercekten yemek hazirlamak degil, sorun bu beklentiyi aliskanlik haline getirmeleri. Yarin geliyorlar ve ben yine düsünmeye basladim neyapsam diye..
Bu arada arkadas cevremdede görüyorum, bu konuda tek degilim. Nedense cogu kv'deler bunu bekliyorlar. Neden nicin bekliyorlar orasida ayri tabi..?!?
Siz bu tür durumlarda neyapiyorsunuz?
Ben istiyorumki, evde oldugum zaman icimden geldigi zaman, onlari cagirayim. Mecbur hissettigim icin degil. Ama onlar malesef durumu mecburiyete kadar getiriyorlar...
yok gitmiyorum zaten de,işin ilginci çağırıldığımda da gitmeye çekiniyorum.acaba davetinde samimi mi yoksa mecbur olduğu için mi çağırıyor diye ikilemde kalıyorum?Yok deme öyle.
Oğluna kızıp anneden hınç çıkarmanın sebebi, annenin oğlunu yetiştirmesi.
Mesela eskisi bana hep derdi; "benim babam anneme şöyle davranırdı ben de sana bunu yapacam" ben de ailesine bileylenirdim. Yanlış öğretmişler hayatı diye.
Küçük bir sır vereceğim; sen yine de çağrılmadan gelinin evine gitme.
Buralar insani paranoyak yapiyor degil miyok gitmiyorum zaten de,işin ilginci çağırıldığımda da gitmeye çekiniyorum.acaba davetinde samimi mi yoksa mecbur olduğu için mi çağırıyor diye ikilemde kalıyorum?
geçen oğlumla ikisi kahvaltıya gidyorlarmış,birşey sormak için beni aradılar, o arada gelinim sen de gel istersen bizimle dedi,yok dedim,siz gidin,sonra da gitmediğim için ayıp mı oldu diye düşünüp durdum.
yok gitmiyorum zaten de,işin ilginci çağırıldığımda da gitmeye çekiniyorum.acaba davetinde samimi mi yoksa mecbur olduğu için mi çağırıyor diye ikilemde kalıyorum?
geçen oğlumla ikisi kahvaltıya gidyorlarmış,birşey sormak için beni aradılar, o arada gelinim sen de gel istersen bizimle dedi,yok dedim,siz gidin,sonra da gitmediğim için ayıp mı oldu diye düşünüp durdum.
hahaha vallahi öyle,paranoyak oldumBuralar insani paranoyak yapiyor degil mi
Durdu yere bileniyor oldum
Abla yorumlarını hep takip ediyorum çok önce düşüncelisin,harikasın ama senin yerine ben daralıyorum burada. Böyle hayat geçmezki. Yine düşünceli ol ama kendini yıpratma bu kadar. Gelinin çok şanslı umarım değerini bilir. Bilmese de inan bana problem sende değil
Canın istiyorsa gitmelisin tabi. Kendini zorla davet ettirmemissin sonuçta. Gitmek istemiyorsan da teşekkür ederim yavrum siz basbasa gidin de çık işin içinden. Sonrasında ayıp oldu falan diye düşünme.sağol canım,ben bile kendime tahammül edemiyorum bazen,ama ne yapayım?diyorum ya paranoyak oldum,mesela o gün çağırdiklarında gitmeli miydim,onlarla kahvaltıya?
Valla ben sizin yorumlariniza denk geliyorum,hahaha vallahi öyle,paranoyak oldum
öyle davranıyorum olmuyor,böyle davranıyorum olmuyor.hep bir pişmanlık,hep bir yanlış mı yaptım,duygusu...
Canın istiyorsa gitmelisin tabi. Kendini zorla davet ettirmemissin sonuçta. Gitmek istemiyorsan da teşekkür ederim yavrum siz basbasa gidin de çık işin içinden. Sonrasında ayıp oldu falan diye düşünme.
Anlıyorum seni ben de az buçuk senin gibiyim ama büyük oranda torpuledim kendimi. Çünkü cidden beyin olarak yoruluyorum ve geriliyorum. İnsanlar bizim sandığımızdan daha düz aslında. İnce düşünmek güzel ama senden bir şeyler götürüyorsa vazgeç düşünme bu kadar.
Çok akıl vermiş gibi oldum benden büyüksün ablacım. Kusurum olduysa affola
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?