Neden gelinlerden hep bir beklenti var???

toplumda cahilce oyle bir algi olusmus iste.gelini hizmetci gibi gormek!
onceden almislar gariban kizlari,bosanmanin kotu bilindigi,gunah sayildigi,kv kp ye hizmetin farz oldugu yanlisca naksedilmis beyinlere.onlarda ezmisler gelinleri.bir yudum sularini bile kendileri almaya usenmisler.zavalli gelinler her ise kosturmus.
simdide oyle zannediyorlar cahil kafalar daha silenemedi tam.ama insanlar simdi bilincli kendini ezdirmeye niyetleri yok.gelinler daha fazla direndikce insallah bu cahil dusunce tamamen kaybolur.gelinlerin kimseye hizmet etme gibi bir zorunlulugu yok..hicbi yerde hicbi kitapta..
sizde iyi yapmissiniz.firsat vermeyin bencede.her istedikleri zaman cikip gelemesinler.yemeklerini bi zahmet evlerinden yesinler.bir yumurta kirsinlar bisey bulamazlarsa..

Yoldan gelen insan yolda durur, yemeğini yer evine gider. Restorana gitmez demişsin. Gitmesin güzelim kebap zaten akşam agır gelir. Alsın eline 2 lahmacun arabada yesin. Lahmacun kaç para yani?

İnsanlar ilginç.

Sen de yapma yapma yapma. İnsanları alıştırıp sonra 'benden bunu bekliyolar' deme. Ararsa da açma duyma. Zorunda değilsin. Evde her zaman misafir ağırlayacak çeşit olmaz. Yemeği 2 kişilik yaparsın vs. Alıştırma.

Bu dünyada kaynana olmak var:) benimkide öyle emrivaki pesinedde getirir sağolsun dün gene baskın vardı:) 8büyük 6 küçük 5te biz sürüsüne bereket:)))

Hicbir bahane bulmak durumunda degilsin! Sinemadaydim, disardaydim.. Duymadim vs..
Net bir sekilde musait degilim demen yeter. Bence mazeret sunman gereksiz, aciklama yapmak durumunda degilsin. İcinden gelmiyorsa, agirlamazsin. Ev senin evin, keyif senin keyfin..
Benimki de bi kere ben haber vermeden gelirim nasilsa evdesin dedi
Bebegim kucuk sicaklardan cikmiyorum.
Annemde parkta olurum kapi da kalirsin de, dedi. Ne munasebet dedim. O zmn da park yakin donersin eve der.
Musait olmam kapida kalirsin dedim.
Bnm evimin hali, ruh halim heran onu gormeye uygun mu ki..
Bunlar karsilikli seyler. İyi niyet gorseydik boyle olmazdi. Taviz verme bence!!

Beni cok iyi anladiniz, gercekten tskler:) benimde sorunum yemek degil onlarin emirler yagdirmasi, zorla gelmeleri. Simdi görümcem evlenecek ve kvdeler ordaydi. Kv ne dedi onlara biliyormusunuz? Kizim sizle yan yana oturuyor ama bu demek degilki, herseyinden, ne yaptigindan, nereye gittiginden haberiniz olacak. Kizim öyle darliklara gelemez. Evlenince oglunuzla kizim farkli bireyler olacakta bilmem ne bilmem ne. Görümcem anlatinca şok oldum cünkü kendisi bana öyle davranmiyorki. Adaletsiz dünya iste, kizina gelince karismayin etmeyin. Geline gelince yapsiiiiiin tabi gelindir yapmali olur. Sogudum ya gercekten sogudum o yüzden yüzünü bile görmek istemiyorum.

Tskler ve kv'min yaptiklarindan, emilerinden dolayi icimden gelmiyor artik. Yazsam roman olurdu o yüzden detaya girmedim ama keske girseymisim zira adim gecimsize kadar cikti

Ben yapmam,nedeni kv olduğu için değil,ben kendımede yapmıuorum,dışarda yıyorum,kendi ailemede yapmam,bak ne dıcem dışardan söle,oğulları ödesin,ama sizde gelenksel gelin kv sıkıntısı var bence,sorın bu,ben dediğim gibi kımseye yapmam,dışarı götürüm,zaten swnde öle yap,bak daha gelmesler,amcamın karısıda benım gibi becerıksız,asla istemıyor yapmıuor,amcamda çözüm bulmuş,Zengin,dışardan hazır sipwriş vwriyor,bızde masa kurup kaldıryoz,ama kadın bızı istemediğinden değil,benım gibi becermeıyor,hışşanmıuor,ama bızım gelin çok hoşlanır,çok becerıklı,kusuyor bize,bşz gitmeyız rahatsız olmasın zahmet olmasın dıue,kadın kusunce kalkıp gııdyoruz vee masada en sevdiğimiz yemekler,yıyp kalkıp gelcez,oda asla izin yok,darılıyor,bız ona yük olmasın dıye hep bıze davet edıuoruz,en son daha gelmıcem siz gelene kadar dıye kapıdan içeri girmwdi,tamam sö dedikde öle girdi,bulaşık yıkatmayız,masa tıplamyız,çok kızıyor,bızde gönlü olsun dıye yıkayınca ses etmıyoruz,abım bırakın yıkasın dıyor.ama geleneklse bir kv asla çekılmez asla,senınki o cıns

Çalışıyor musunuz?

Benm ki cennetlk bir kaynana .Allah yardım etsin oncelikle. Benm kv uzak sehirde ozleyince aglar kizim lutfen gel sni ozledim diye .Basta numara yapio gibi gelmisti ama gidince ne yapacagini sasirir durumda.

Ayyy anne inanırmısım şimdi bende seni arayacaktım bunaldım evde yemeğe geliyorum size de sürekli ara yap bunu bunalsınlar hahaha

N NisaZumra Biliyo musun kv'lerimiz huy olarak çok benziyo.
İnsan gerçekten bir süre sonra soğumaya başlıyo.
Benim kv'demin 3 oğlu 1 kızı var.
Kızını kaynana kayınpeder derdi olmasın diye
anası babası ölmüş biriyle görücü usulü evlendirmiş.
Kızı rahat etsin diye...
Ve bunu iki gelininin yanında çok rahat söyleyebiliyo...
İki gelini de onunla aynı aile apartmanında oturuyo.
Üçüncü henüz yok, bekar kaynım.
Ama gelin adayımız da duyacak bu sözleri adım gibi eminim...

Hayir calismiyorum ama evde 3 yasina girecek olan hareketli bir oglum var. Onunla evdee olup ilgilenmek zaten basli basina bir is bence..

O da bir yaklaşım tabi.
Eve kv dışında misafir alıyor musunuz merak ettim.
Ya siz sakin bir aileden geldiniz ve durumu ister istemez abartıyorsunuz ya da ben çok alışığım çat kapı misafire..

Cok isterdim şöyle cat kapi gelen misafire hic hesapta olmayan yemekleri hazirlayivermek. Aman evde ne varsa onu yeriz diyebilmek.
Bir turlu o pratikligi oturtamadim.
Günler onceden panikliyorum biri gelecekse. Evi kirkliyorum. Her sey tastamam olsun istiyorum.
Gittigim yerlerden boyle bir beklentim yok ama ben niye boyleysem
Gercekten isterdim keyifle misafir agirlamayi ama cok beceriksizim sanirim.

Sürekli böyle yapsam, bir zaman sonra anlarmi dersiniz? Bana anlar ama orali olmaz gibi geliyor cünkü -.-
Madem anladigi halde yine de yuzsuzluk yapip gelirse sen de hic taviz verme, istemedigini hissettigi halde gelen insan, taviz verdiginde tependen inmez, kendine planlar yap, evine uzak mekanlar olsun gittigin yerler. Aradiginda verdigin cevabi begendim, bozmadan devam et bence.

Gelinleri hizmetci olarak görüyorlar hep saygi hizmet beklerler

Yanliz degilsim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…