Senin kv de içli dışlı olmak istiyo sanırım.Yani, gercekten alkış. Benimde bekledigim azicik ince düsünce ya gercekten birazcik ince düsünce.. öyle yapsa basim gözüm üstüne..
Beni cok iyi anladiniz, gercekten tskler:) benimde sorunum yemek degil onlarin emirler yagdirmasi, zorla gelmeleri. Simdi görümcem evlenecek ve kvdeler ordaydi. Kv ne dedi onlara biliyormusunuz? Kizim sizle yan yana oturuyor ama bu demek degilki, herseyinden, ne yaptigindan, nereye gittiginden haberiniz olacak. Kizim öyle darliklara gelemez. Evlenince oglunuzla kizim farkli bireyler olacakta bilmem ne bilmem ne. Görümcem anlatinca şok oldum cünkü kendisi bana öyle davranmiyorki. Adaletsiz dünya iste, kizina gelince karismayin etmeyin. Geline gelince yapsiiiiiin tabi gelindir yapmali olur. Sogudum ya gercekten sogudum o yüzden yüzünü bile görmek istemiyorum.Bakın anlamıyor bazı üyeler mesele yemek filan değil burada.
Zaten yüreğinde birazcık iyilik olan biri elbette büyüklerini yemeğe çağırır ağırlar görgülü biriyse.
Ama bu kendini davet ettirmek nedir ya,evimi temizle,buzdolabımı boşalt bilmem ne gibi salak emirler.
Az yesinde kendine bi uşak tutsun.
Kendi kızı evlenince kv sine kul köle olmasını isteyecek mi acaba bu kv modeli acaba?
Hiç sanmam ikiyüzlüler net!
Ama konu sahibini bıktırmışlar biraz bekleyip bir şeyler sorsanız anlayacaksınız durumu.
Ama yok 2 dk da kötü gelin yaptınız kadını yine her zamanki gibi.
Tskler ve kv'min yaptiklarindan, emilerinden dolayi icimden gelmiyor artik. Yazsam roman olurdu o yüzden detaya girmedim ama keske girseymisim zira adim gecimsize kadar ciktiHaklısınız. Ama her haftasonu tekrarlanmaya başlamış bu mevzu, bence aşırı. Hem de küçük çocuğu olan, belki de çalışan bir kadın. Her daim evi pırıl pırıl olmayabilir, sürekli evinde her malzemesi hazır birkaç çeşit yemek yapamayabilir, işi gücü olabilir, hasta olabilir, moralsiz olabilir. İnsanlara biraz da davet etme fırsatı tanımak gerekir. Biraz da davet edilmeyi beklemek gerekir.
Onuda yapiyorlar hic merak etmeyinSize hak verdim de iyi ki de aramış, en azından haber veriyor. Ya hiç aramadan kapıya dayansalardı biz geldik diye. Yine medeniymiş biraz. Beterin beteri var
Bakin asla terslemiyorum. Ama düsünsenize 1 kere cagiramadiniz baska plan yüzünden ve israrla ariyor kv biz 10 dkya yemege geliyoruz evdemisin diye. Olacak ismi allah askina? 1 kere cagirmadim ordada kendini davet ettirdi. Ama eve gidemem disardayim dedim. Tabi sonra kendimi kötü hissettim o ayri ama benim sorunum bunu mecbur yapacakmisim gibi bana yansitmasi. Evde oldugum zaman tabi yaparim, gelsinler. Ama simdi sirf haftasonlari geldikleri icinde hep evde oturamam yani. Kv istiyorki ben onlari beklim, hazirliyim, plan yapmiyim. Onlara göre ayarliyim. Bende öyle degilim, planim varsa var yani. Her zaman gelmeye hicte gerek yok yani. Anlayisla karsilamak lazim ama kendisi bunu yapmiyor.
Hayir calismiyorum ama evde 3 yasina girecek olan hareketli bir oglum var. Onunla evdee olup ilgilenmek zaten basli basina bir is bence..Çalışıyor musunuz?
Hayirli aksamlar cümleten,
Sorum şu; kvdeniz ailece uzun yola cikiyorsa, dönüşte hep eve varmadan, sizin onlari yemege kendi evde agirlamanizi beklerlermi?
Mesela gecen kv'deler 6 saatlik bir yoldan geldiler, havada cok güzeldi. Bende o gün ogluma söz vermistim öglenden sonra gezmeye cikacagiz diye. Parktayiz Kv ariyor; kizim,evdeyseniz yemege gelicez diyor. Cidden aynen bunu dedi. Hem emrivaki, hemde davetsiz misafir misali.
(Emrivaki konusmayi pek sever)
Bende; evde degilim cocukla disardayim anne, gelmeye niyetiniz oldugunu bilseydim bunu önceden söylemeliydiniz ,dedim. Biraz bozuldu gibi ama napayim yani. Dünürleri uzakta oturuyorlar, sürekli arabayla git gel yapiyorlar görümcemin dügün hazirliklari icin. Ve ben her haftasonu onlar gelecek diye oglumla evde hazirliklar yapip yollarini gözleyemem. Hayir yani ben yokken nasil yapiyorlardi? Neden hep bu zorla beklenti?
Simdi restoranta gitsinler diyenleriniz olacak ama malesef gitmezler. Cimrilik yaparlar bu tür mevzularda. Ben cagirmasam bile arayip kendilerini davet ettiriyorlar. Sorun gercekten yemek hazirlamak degil, sorun bu beklentiyi aliskanlik haline getirmeleri. Yarin geliyorlar ve ben yine düsünmeye basladim neyapsam diye..
Bu arada arkadas cevremdede görüyorum, bu konuda tek degilim. Nedense cogu kv'deler bunu bekliyorlar. Neden nicin bekliyorlar orasida ayri tabi..?!?
Siz bu tür durumlarda neyapiyorsunuz?
Ben istiyorumki, evde oldugum zaman icimden geldigi zaman, onlari cagirayim. Mecbur hissettigim icin degil. Ama onlar malesef durumu mecburiyete kadar getiriyorlar...
Ayyy anne inanırmısım şimdi bende seni arayacaktım bunaldım evde yemeğe geliyorum size de sürekli ara yap bunu bunalsınlar hahahaHayirli aksamlar cümleten,
Sorum şu; kvdeniz ailece uzun yola cikiyorsa, dönüşte hep eve varmadan, sizin onlari yemege kendi evde agirlamanizi beklerlermi?
Mesela gecen kv'deler 6 saatlik bir yoldan geldiler, havada cok güzeldi. Bende o gün ogluma söz vermistim öglenden sonra gezmeye cikacagiz diye. Parktayiz Kv ariyor; kizim,evdeyseniz yemege gelicez diyor. Cidden aynen bunu dedi. Hem emrivaki, hemde davetsiz misafir misali.
Bende; evde degilim cocukla disardayim anne, gelmeye niyetiniz oldugunu bilseydim bunu önceden söylemeliydiniz ,dedim. Biraz bozuldu gibi ama napayim yani. Dünürleri uzakta oturuyorlar, sürekli arabayla git gel yapiyorlar görümcemin dügün hazirliklari icin. Ve ben her haftasonu onlar gelecek diye oglumla evde hazirliklar yapip yollarini gözleyemem. Hayir yani ben yokken nasil yapiyorlardi? Neden hep bu zorla beklenti?
Simdi restoranta gitsinler diyenleriniz olacak ama malesef gitmezler. Cimrilik yaparlar bu tür mevzularda. Ben cagirmasam bile arayip kendilerini davet ettiriyorlar. Sorun gercekten yemek hazirlamak degil, sorun bu beklentiyi aliskanlik haline getirmeleri. Yarin geliyorlar ve ben yine düsünmeye basladim neyapsam diye..
Bu arada arkadas cevremdede görüyorum, bu konuda tek degilim. Nedense cogu kv'deler bunu bekliyorlar. Neden nicin bekliyorlar orasida ayri tabi..?!?
Ben istiyorumki, evde oldugum zaman icimden geldigi zaman, onlari cagirayim. Mecbur hissettigim icin degil. Ama onlar malesef durumu mecburiyete kadar getiriyorlar...
Hayir calismiyorum ama evde 3 yasina girecek olan hareketli bir oglum var. Onunla evdee olup ilgilenmek zaten basli basina bir is bence..
Madem anladigi halde yine de yuzsuzluk yapip gelirse sen de hic taviz verme, istemedigini hissettigi halde gelen insan, taviz verdiginde tependen inmez, kendine planlar yap, evine uzak mekanlar olsun gittigin yerler. Aradiginda verdigin cevabi begendim, bozmadan devam et bence.Sürekli böyle yapsam, bir zaman sonra anlarmi dersiniz? Bana anlar ama orali olmaz gibi geliyor cünkü -.-
Gelinleri hizmetci olarak görüyorlar hep saygi hizmet beklerlerHayirli aksamlar cümleten,
Yanliz degilsim:)Cok isterdim şöyle cat kapi gelen misafire hic hesapta olmayan yemekleri hazirlayivermek. Aman evde ne varsa onu yeriz diyebilmek.
Bir turlu o pratikligi oturtamadim.
Günler onceden panikliyorum biri gelecekse. Evi kirkliyorum. Her sey tastamam olsun istiyorum.
Gittigim yerlerden boyle bir beklentim yok ama ben niye boyleysem
Gercekten isterdim keyifle misafir agirlamayi ama cok beceriksizim sanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?