• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden Hep Geçmişi Düşünüyorum

evhayalim

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
919
762
53
Merhaba Hanımlar,evet yukarıda başlıkta olduğu gibi hep geçmişi düşünüyorum.Özellikle de 2 yıl öncesini,evler buğüne nazaran düşük fiyatlıydı. Kendi kendime niye o zaman almadım,niye öyle yapmadım inanın kendimi çok üzüyorum,evet herşey nasip işi ama elimde olmadan hep kendime hayıflanıyorum.Bu saatten sonra alamıcam gibime geliyor sonra düşünüp diyorumki Rabbim belkide daha güzelini vereceği içindir diyorum.Nasıl atıcam bu düşünceleri kafamdan sizin yorumlarınız benim için çok değerli🤲

Kaderimizde olanı yaşarız bu kadar kendinizi yıpratmayın anı yaşayın dünü düşünürseniz bugüne odaklanamazsınız dua edin Allah'ım kolaylaştır zorlaştırma hayatımı deyin olan olmuş biten bitmiş bazı şeylerin telafisi yok önünüze bakın 😊

gecmis gecmiste kaldi devamli ahlar vahlarla yanmak insani derinden üzen dipsiz kuyuya düsürür gecmisle mesgul olmak bugunu yitirmektir

ev almak isteyen ve 2-3 yıl önceye kadar almamış olan hemen herkes sizinle aynı durumda
ne döviz ne başka bir yatırım aracı (emlak Türkiye'de bir yatırım aracı) bu kadar artmadı

normal şartlarda bu kadar artmış fiyatlarla emlak artık böyle gidemez, derdim, düşüncem oydu.
sonra keşke alsa mıydım ya bundan sonra hiç alamam dedim bir süre...
sonra deprem oldu ve binaların ne kadar kötü olduğu, ne kadar çok sağlam bina ihtiyacı olduğu ortaya çıktı
şimdi bilemiyorum ne olacak nereye gidecek bu emlak işi...

farklı şehirlerde almam gereken (aileme ve kendime) mülkler var, öylece bekliyorum çünkü bu fiyatlarla neden bu evleri almalıyım ki diye kendime soruyorum. alacağım ev sağlam olacak mı nereden bileceğim? 40 yaşındayım çocuğum yok derdim ne diyorum.

diyorum da diyorum bunun sonu gelmez... olanda vardır bir hayır deyip önüme bakıyorum geldiğim noktada.

Birşeyi fazla takıntı haline getirmek (çocuk, ev, belli bir vücut şekli vs.) sağlıklı bir ruh hali değil
hayatın kalan kısmını kaçırmaya neden oluyor
şükürcü olun demiyorum ama yapabileceğimiz, kontrolümüz altında olan, gücümüzün yettiği şeyler sınırlı, bazen ne yapsak olduramıyoruz, çare olmuyor...bu düşünceleri kafanızdan atamazsanız, ileride o evi alsanız da sağlığınızı yitirmiş olabilirsiniz, iç huzuruyla oturamadıktan sonra bir anlamı olacak mı mesela?

huzurla oturacağım, mutlu günler yaşayacağım bir ev nasip et diye dua etmek lazım belki

Sizi anliyorum. Daha dün üniversiteden bir arkadasimla konustum. Benden cok Türkiyede ki ekonomik degisiklikleri takip ediyor. Dedigine göre bazi arsalarin degeri 500% katlanmış. Arsası olana iyi ama bundan sonra ev almak isteyene zor. Allah herkese kolayliklar versin.
Siz kendinizi neden zamaninda almadim diye yiyip bitirseniz de faydasi olmaz ki. En fazla kendinizi hasta edersiniz

Hemen hemen hepimiz aynı şeyleri düşünüyoruz.
2 yıl önce elimizdeki parayla ev alabiliyorduk hatta üstüne az da olsa para kalıyordu, araba aldık.
Şimdi arabamız 1, o dönem baktığımız evlerin fiyatı 2 oldu. Düzenleme gelir mi, ne yapar ne ederiz bilmiyorum.

Geçen sene Aralık ayında altın 1000 TL'ydi.
Mart ayına geldik ve altın 1100 küsur.
Ev fiyatları geçen sene Aralık ayında X fiyatta ise, şuan en az 3X fiyatında.
Üstüne kiralar da uçtu.

Maalesef bizimde paramız pul oldu. Bazı sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kalmıştık. Kısacık bir ertelemede bile işler değişti. Ülkenin ekonomisi 2 ay da farklı boyuta gitti. Sonrasında her ay arttı da arttı.
Ertelememize sebep düşündüğümüz şey de bizim için olumsuz sonuçlandı bir de.
Herkesin bir hikayesi var 🥲

Tabi ki insan bazen düşünüp üzülebiliyor. İnsanız sonuçta. Ancak sürekli düşünmek bize üzüntüden başka bir şey katmaz. Var olan durumu kabullenmek, yeni planlar yapmak lazım. Hayatı biraz daha var olan duruma göre yaşamak lazım. 🌸🤗

Bizimki daha beter eşim ev almayi erteledi yıllarca, kredisiz alabilecekken sitede, artık paramız pul oldu zaten ,yarı birikimini de batırdı bende aylardır bu üzüntüyü çekiyorum, elimde olmayan sebebler yüzünden bu üzüntüyü cekmek çok zoruma gidiyor

Merhaba Hanımlar,evet yukarıda başlıkta olduğu gibi hep geçmişi düşünüyorum.Özellikle de 2 yıl öncesini,evler buğüne nazaran düşük fiyatlıydı. Kendi kendime niye o zaman almadım,niye öyle yapmadım inanın kendimi çok üzüyorum,evet herşey nasip işi ama elimde olmadan hep kendime hayıflanıyorum.Bu saatten sonra alamıcam gibime geliyor sonra düşünüp diyorumki Rabbim belkide daha güzelini vereceği içindir diyorum.Nasıl atıcam bu düşünceleri kafamdan sizin yorumlarınız benim için çok değerli🤲
2 gün önce ev alıp enkaz altında kalanlar var.Birakin su ev muhabbetini huzurunuza bakın.

Hayatımız boyunca nice fırsatlar kaçırdık. İş, eş, eğitim, kariyer, çevre, para... Giden gitmiş maalesef. Var olana sahip çıkıp yine elimizden geleni yapmaya çalışalım. Canımız sağ, elimiz ayağımız da tutuyorsa önümüze daha ne fırsatlar çıkar. Normalde fazla gerçekçi ve belki karamsar bir insandım ama deprem şu aralar bakış açımı çok değiştirdi. Hala yaşıyorsam ümit duyabilirim.

Yahu yapmayın hersey nasip 1 gece kaldıkları evler mezar oldu insanlara
Mevzu ev değil, ztn bir sürü ekonomik koşul değişti. Siz hepsini yükseltmeye bakın takılmak doğru değil

Müteahhitlerin elden aldıkları paralar faturalandirmadiklari kisimlar şimdi kocaman bir ah oldu
Yapmayın önce vergisiz kayıt disi ödemeye dur demeliyiz

Back
X