ev almak isteyen ve 2-3 yıl önceye kadar almamış olan hemen herkes sizinle aynı durumda
ne döviz ne başka bir yatırım aracı (emlak Türkiye'de bir yatırım aracı) bu kadar artmadı
normal şartlarda bu kadar artmış fiyatlarla emlak artık böyle gidemez, derdim, düşüncem oydu.
sonra keşke alsa mıydım ya bundan sonra hiç alamam dedim bir süre...
sonra deprem oldu ve binaların ne kadar kötü olduğu, ne kadar çok sağlam bina ihtiyacı olduğu ortaya çıktı
şimdi bilemiyorum ne olacak nereye gidecek bu emlak işi...
farklı şehirlerde almam gereken (aileme ve kendime) mülkler var, öylece bekliyorum çünkü bu fiyatlarla neden bu evleri almalıyım ki diye kendime soruyorum. alacağım ev sağlam olacak mı nereden bileceğim? 40 yaşındayım çocuğum yok derdim ne diyorum.
diyorum da diyorum bunun sonu gelmez... olanda vardır bir hayır deyip önüme bakıyorum geldiğim noktada.
Birşeyi fazla takıntı haline getirmek (çocuk, ev, belli bir vücut şekli vs.) sağlıklı bir ruh hali değil
hayatın kalan kısmını kaçırmaya neden oluyor
şükürcü olun demiyorum ama yapabileceğimiz, kontrolümüz altında olan, gücümüzün yettiği şeyler sınırlı, bazen ne yapsak olduramıyoruz, çare olmuyor...bu düşünceleri kafanızdan atamazsanız, ileride o evi alsanız da sağlığınızı yitirmiş olabilirsiniz, iç huzuruyla oturamadıktan sonra bir anlamı olacak mı mesela?
huzurla oturacağım, mutlu günler yaşayacağım bir ev nasip et diye dua etmek lazım belki