Neden Herkes Kaba?

olympiass

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2016
1.476
1.772
133
Buraya biraz içimi dökeceğim. Ben şartlar el vermediğinden kendi mesleğimi yapamadım ve sonra hem ilgim hem zevkim olduğundan eşimin de neden bos bos oturıyprsun evde ne iş yapıyorsun madwm evdesın bu yastık neden 10 cm solda türevi ayılıklarından bunalıp evliliğimim bırıncı yılı dolmadan iş kurdum kendime. Ya da bosanacaktım. Simdilik bosanmak yerıne iş sahıbı oldum.

Organizasyon duzenlıyorum.Derdim şu. İnsanların en guzel gunlerıne anlarına elım degiyor. Gorundugu gibi degil yorucu da bır ıs. Bir merhaba hosgeldiniz diyen,gunesın altında calısırken bır su ıcer mısınız diyen, bır guler yuz gosteren oyle az ınsan var kı. Ben ınanamıyorum bu kaba davranıslara. Bızım evımıze veya işimize bır usta bır işçi gelse,bız yemegıno verırız cayını verırız.işini iyi yapsın dıye baaında dururuz evet ama guleryuzumu eksil etmeyız. Insanlar ne acaip diyorum ıcımden.

Organızaayon bıtıyor toplamaya gidiyoruz.bu defa pff ne zaman bitecek gibi mimikler , sorular. Vazoları kafalarına atmak ıstıyorum. Elbette bız de toparlanıp yola cıkmak evımıze donmek istiyoruz.herkes bi sabırsız. Herkes bi suratsız. Buradan halka seslenmek istiyorum. Lütfen bıraz guleryuzlu, biraz dusuncelı olalım. Evınıze ısınıı yapmak ıcın bır calısan geldiginde o'nun hem calısan hem konuk oldugunu unutmayalım.
Kulturumuze uygun davranalım.ınsan olalım.kımseyı de cileden cıkartmayalım.tşkrler

Herkes böyle değil, ama evet genel olarak var bu yaklaşım malesef..

Siz iyilere odaklanin, diğerlerini görmezden gelin, başka yapacak birşey yok.
Herkesin insanlığı kendine, ve bunu siz duzeltemezsiniz malesef..

Burdan da söyleyelim, çocuklarımıza teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi, bir kolay gelsin demeyi ogretelim herşeyden önce.

İnsanlar çiğ, anlayışsız ve kaba olabiliyorlar.
Bunu değiştirmek çok güç. İnsanlarla çok yakından uğraşmanızı gerektiren, iletişimde olmanızı gerektiren bir işiniz var. Benim size tavsiyem kendinizi buna alıştırmanız olur. Kolaylıklar dilerim size...

Ne kadar guzel soyledınız.cocuklarımıza bunları ogretmelıyız.oyle onemlı kı. Cok izole bı genclık yetişiyor. Cok haklısınız

Tesekkur ederim. Evet türlü türlü insan var. Alıstım elbette ama yıne de bazen uzuluyorum moralım bozuk donuyorum evıme. Kesle bıraz yuzumuz gulse, daha nazık olup ınce dusunebılsek. Tesekkur ederım yorum ıcın

Ne kadar az beklenti, o kadar çok mutluluk... Rica ederim

Aslında haklı olmamanızı umarak dileyerek isteyerek sanırım haklısınız dıyorum. Yıne de ben yapamıyorum.sonra dedıgınız gibi saf zannedilip bı atakta bulınulıyor bana karsı.sonra dişimi gosterıyorım. Bıraz uzun bir yol. Insanlar her kolay seyı ne cok zorlaştırıyor.

Hic bir cocuk kaba doğmaz
Bir çocuk kaba davraniyorsa eger,bunu ayni ortamda yaşadığı yetişkinlerden öğrenmiştir

Diye bir yazı okudum daha bugün.. üstüne bu konu..
O kadar haklısınız ki.
Bende öyleyim ama çalışana,ekmeğinin kölesi insana asla. Ben cevreme öyleyim,aileme,çoğu zaman eşime falan .. Bu da biraz garip ama.

Cok sinirliyiz,öfkeli sabirsiz ve kabayiz. Sosyal hastalığımız
Siz iyiyi görün iyiye odaklanin. Yaptığınız iş cok güzel,başarılarınızın devamini dilerim.

Cok tesekkurler. Insanların bır kolay gelsın merhaba nasılsınız vs vs demesı bıle ınsanın gununu bır parca guzelleştiriyor
Cocuklarımıza asılayabılırız ınsallah.

Maalesef şöyle bir algı oluştu " parasını veriyorum yaaa ... gibi çalışacak. Istediğimi söylerim. İstersem hakaret bile ederim. Parasıyla değil mi? "

Sanki babalarının hayrına para veriyorlar. Çok bencillestik yaaa.

Evet sanırım. Bır defa oyle bır musterım oldu.telefonda cok ukalaydı. Para verıyorsınuz dıye istedıgınız gibi konusamazsınız.hayrına vermıyorsunız hızmrt sstın alıyorsınuz.haddınızı bılın diye baagırmıstım.benım ısım kadınlarla.onlar benı zorlıyor.zaten keyfe keder yapıyorum.musyerı sectigim halde boyle olıyor.ınsanlar cok kabalastı.

İnsanlar hizmet satın alırken o kişiyi de hizmetçi olarak tuttuğunu sanıyor sanırım. Ki hizmetçiye yapılmaz..
Görgüsüz insan çok, ama görgülü insan da çok. Siz iyilere odaklanın.

Hizmet sektörü çok zor. Ben birebir müşteri ile iletişimde olan bir yerde değilim. Ve buna her zaman şükrederim. İnsanla uğraşmak çok zor..

Bende o işi yaptım. Ama hep güleryüzlü tatlı insanlara denk geldik. Gülerek konuşarak bazen onlarda yardım ederdi.
Emek veren insana değil ama bende gitgide insanlara karşı sert Bi tavır almaya başladım. Özelliklede arkadaşlarımı silmeye başladım

İşte sertleşmeye baslamısız. Insanların yasadıklarından belkı ama bence boyle olmamalı. Bır tatlı soz guleryuz ınsanın gununu bıle degistiriyor.bızım de tatlı ınsanlarla calıstıgımzı oluyor.ama geneli kaba.bır su istiyorsun zorakı getiriyor.terbıyesızlık.dagın basında ev.4 saattir oradasın.ıkram eden yok bır sey.nereye cıkıp ne yıyeyım? Ev uzak.görgusux ınsanlar.

Komşum bana temizliğe gelmesi için köyünden bir kız ayarlanıştı. Yaşça benden küçüktü ve ilk defa çalışacaktı. Başka evlere de gidiyordu. Bir süre sonra konşum bana “isteksiz gidiyor evlere ama mecbur napsın” falan dedi. “Ben de niye isteksiz gidiyor” diye sordum. “Herkes sen ben değil ki canım, onu öyle başka gözle görüyorlar” dedi. Halbuki çok seviyeli ve çalışkan bir kızdı. Tanımadan etmeden ezmeye kalktıklarını düşündüm. İnsanımız maalesef genel anlamda cahil ve kaba.

Cok tesekkurler. Insanların bır kolay gelsın merhaba nasılsınız vs vs demesı bıle ınsanın gununu bır parca guzelleştiriyor
Cocuklarımıza asılayabılırız ınsallah.
Gunaydin kolay gelsin dedigim bir cok emekci cevap bile vermiyor.cunku mutsuz para yetmiyor coluk cocugu var herkes gergin .umarim duzelir.

Sevgili olympiass

Gunaydin kolay gelsin dedigim bir cok emekci cevap bile vermiyor.cunku mutsuz para yetmiyor coluk cocugu var herkes gergin .umarim duzelir.

Bütün yorumları okudum ve en çok haklı buldugum bu üstteki yorumdu. Şimdi şöyle söyleyeyim, ben insanlara oldukça kibar davranan, bir Allahın selamını esirgemeyen, insanları yolda görünce uyaran, gülümseyen biriyim. Ben İzmir'de yaşıyorum ve gerçekten burada çoğu ile nazaran daha çok sıcak ve samimi insan vardı geçmiş yıllarda, şöyle ki; Gerçekten sabah ben günaydın demesem demeyen insanlar bir hayli çok, ben deyince çok mutlu oluyorlar ve inanılmaz bir geri dönüş alıyorum tabii. Ya da geçen gün başıma geleni söyleyeyim sana, bir dolmuşa bindim ve elim neredeyse kapıya sıkışıyordu, yine kapının önünde duran birine "Dikkat edin, elinizi alır" dediğimde bana kös kös bakmıştı, "Yardım da edilmiyor bu ülkede yeeaa" moduna girdim. Eskiden gördüğüm her bebişi uzaktan severdim, belki ayağına dokunurdum, şimdi insanlar çocuklarına bile yaklaştırmıyor, çünkü çok haklılar, ortalık hınca hınç tecavüzcü ve pedofili dolu. Dolayısıyla millet artık kimseye güvenmiyor, herkes birbirinden çekiniyor. Benim oturduğum apartmanda komşuluk yok mesela, komşuluk nedir hiç tatmadım 25 yaşındayım, eskiden asansörde "Günaydın" derdim cevap vermezlerdi, şimdi artık ben de bıraktım. Bunun sebeplerini çokça düşündüm, evet çocuklarımıza güleryüzü, samimiyeti öğretmeliyiz tabii ama dozuna göre. Öncelikle insanlar geçim derdine çok düştü, stres, gerilim, millet bunalımda. Bunu geçtim, azıcık samimi güleryüzlü olsan kadınlara sarkan erkek çok, yanlış anlayan hatsafada, "Eeee tabii bunlar yaşanacak diye bende mi kaba olayım yani?" diyebilirsin, haklısın. Dozunu bildiğin müddetçe bu güzel davranışı sürdürelim derim ben. Ayrıca işini yaparken sana böyle bakan tipleri de değiştiremezsin, bırak kendi b.klarında boğulsunlar, afedersin. Onlar insanlık görmemiş, bilmeyen tipler. Önemli olan okumak değildir bazen, hayatı bilmek, iletişimi bilmektir. Ben kütüphane'de çalışıyorum harçlık biriktirmek için, Türkiye'nin en iyi 5 Üniversitesinden birinin biriminde, gelen öğrenciler çok okuyan ama iki kelam edemeyen tipler, sorunlarını anlatamayan, özgüvensiz. Bazen okumakta yetmez. Yazım uzun oldu kusura bakma, şu söz ile bitirmek istedim: "Okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır"

Ben hiç kaba olamıyorum fazla yumuşak yüzlüyüm bu huyumdan muzdaribim.Eve temizlik için kadın geldiğinde kendim kahvaltı ettiğim halde ona tekrar bir şeyler hazırladım,sende çok yoruldun dedim bana hemen tül takmayı kitledi vs yüz verincede bu davranıslar oluyor.organizasyon için gelen birine bende hayatta kaba davranamam benim istediğim ürünü yanlış getirmişlerdi ve kına geceme dakıkalar vardı yınede bısey demedim telafi edicekler diye

Kesinlikle katiliyorum.iki kizim var ornegin 7 ve 3 yasinda .onlara komsulara selam vermenin onemini anlattigim gunlerin akabinde merdiven altindan resmen kizlarimin eteginin altina bakmaya calisan annemin binasindaki sapik yaratigi farkettikten sonra komsularada guvenmemesini sadece ailemize guvenmesi gerektigini anlatmak zorunda kaldim.ve bunu 7 yasindaki bir cocuga anlatmak o kadar zorki.
3 yasindaki kizim erkeklere adam kadinlara su kadin diyor mecburum eskiden teyze amca derdim.artik kadin adam dedirtiyorum.kimseye guvenmeyin kimse size dokunmasin.hergun temvih ediyorum.okulda emniyette binamizda heryerdeler.millet olarak cok gerildik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…