Neden herkesin hayatı yolunda?

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Güncelleme: Annem 12 haziran 2019’da vefat etti. Aşağıda yazdığım her şeyi o anki duygu yoğunluğuyla yazdım. Artık daha sağlıklı düşünebiliyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim, kalbini kırdığım kötü hissettirdiğim insanlardan da özür dilerim. Kimsenin kötülüğünü istediğim tabiki de yok... Zor bir süreçten geçtim, böyle hissettiğim zamanlar olması da normaldi. Teşekkürler :)

Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum :(
Herkesin ailesi sağ, hayatlarında sevdikleri biri var, maddi kaygıları yok... Gülüyorlar eğleniyorlar. Dokunuyor bu durum bana. Bu imtihan dünyasında neden sadece imtihanı biz veriyoruz?

Son düzenleme:
Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum :KK43:
Herkesin ailesi sağ, hayatlarında sevdikleri biri var, maddi kaygıları yok... Gülüyorlar eğleniyorlar. Dokunuyor bu durum bana. Bu imtihan dünyasında neden sadece imtihanı biz veriyoruz?
Allah şifa versin. Nerden biliyorsunuz iyi olduklarını. Ayrıca kalbinizi karartmayın. En kötü gününüzde onlar olacak yanınızda.

Herkesin bir yerlerde bilinmedik bir derdi vardır böyle düşünmeyin isyan eder gibi olur mazallah. İnanın herkes dertli sağlık veya maddiyat veya çocuk ile veyahut mal ile illaki bir sınav vardır ve imtihan derecesince mükâfat vardır . tevekkül etmek her zaman iyidir . Annenize mümkünse acil şifalar dilerim sizlerede sabır selamet.💐

Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum :KK43:
Tek imtihanda olan siz değilsiniz ki.
Aha en yakın arkadaşımın babası vefat etti geçen.
Diğer bir arkadaşım çocuk sahibi olamıyor.
Diğer bir arkadaşımın geliri çok düşük zor getiriyor ay sonunu.
Diğer bir arkadaşım kocasından dertli, evlenmekle kendini ateşe atmış gibi.

Öyle düşünmeyin gerçekten herkes kendi hayatında imtihan oluyor.
Ha sizinki çok can yakıcı evet asla kıyaslamam ama etrafımda hayatı dört dörtlük olan kimse yok benim. Herkes mücadele içinde.

Ne alaka yahu kimse kazik çakmadi herkes ölüp gidecek zaten ama herkesin bir zamani var kimi geç, kimi erken ne istiyorsunuz herkes ayni anda mi ölsün ya da hastalik gecirsin?

Ayrica her sıkıntı disardan belli olacak diye birsey yok, belki var siz bilmiyorsunuz mutlu olacaksaniz...

Sadece sizin basiniza gelmiş birsey degil, herkes sevdiklerini birgun kaybedecek zaten veya kendi hayatini...
Hastaniz var hassassiniz diye fazla ustunuze gitmek istemiyorum ama cok cirkin bunlar, kendi hayatiniza ve annenize yogunlasin.

Öncelikle Allah hayırlı ömür versin, sizlere şifa versin.
İçinde bulunduğunuz durum böyle düşünmenize sebep oluyor (doğal). Fakat tamamen gerçek dışı bir düşünce. Hayatın normali gereği , her hanede bir sürü problem var. Bazen sağlık bazen ilişkiler... sınavsız dönmez ki dünya.
Sadece kendinize odaklanın bu süreçte. Kimsenin mutlu ya da mutsuz görüntüsü sizi etkilemesin. “Şuan için ne yaptım, yarınım için ne yapıyorum” kısmına odaklanın.

Sadece sen imtihan vermiyorsun.Herkes kendi yaşadığını bilir. Ben babami kaybettim benim için büyük bir acı... dayimi kaybettim, tek çocuğu vardı annesine sığındı diğer dayımın oğlu intihar etti annesi acısına dayanamadı geçen yaz öldü dayımında 2 ay sonra kanserden öldü ve dayımın kızı tek başına kaldı.. Yanı bizde sinaniyoruz

İnsanların hayatını en ince ayrıntısına kadar bilmediğiniz için size mutlu gözüküyorlar. Ama herkesin bir derdi var bu illa annenin vefatı ya da bir yakınının vefatı olmak zorunda degil

Herkesin hayatında büyük problemler oluyor cefasinu çekiyor sefasini cekiyor vs vs annenize bol bol dua edin vaktinizi belaya harcamayin zira kötülük isteyen kötülük bulur. Döner dolaşır size patlar bu beddua. Annezine sağlık dilemistim bi oncekinde lakin sizin kalbiniz belki dualara bile engel olacak. Çok cirkin bir düşünce tarzınız var

Allah annenize şifa versin.
Bu düşüncelerinizi normal bir ruh haliyle düşünüp asla söylemezsiniz, ona inanıyorum. Yaşadıklarınız zor şeyler, insan faturasını birilerine, bir şeylere kesmek istiyor. Anlıyorum aslında. Zira zamanında ben de hissettim benzer şeyler. 16 yaşımda büyük kayıplar yaşamış biriyim. Ancak yaşadıklarımızın sorumlusu başka insanlar değil ki, onlar mutluluğu hak etmiyor olsun, acılarımızı, öfkelerimizi onlara yönlendirelim. Hem kimin ne sıkıntısı var bilemezsiniz. Lakin hayat da adil değil. Acı ve basit bir gerçek.

Allah acil sifa versin. Rabbim kimseyi acılarla sınamasin. Herkesin derdi varr. Dertsiz insan yerin 7 kat altındaymış. Herkesin sinavi farkli oluyo. Allah tasiyamayacagim yük vermesin. Suan cok zor durumdasin sana herkesin hayati güllük gulistanlik geliyo.cok üzüldüm annen için. Allah sabir versin bacım😢😖😞

Herkes farklı yerden imtihan olur.
Ama en zoru sağlıktır, evlat acısıdır mesela.
Buna kimsenin itirazı olmaz sanırım.

Yine de acı çekerken, onların da acı çekmesini istemek yerine
kimse tatmasın bu duyguyu diye düşünmek gerekir.

Lütfen kalbinizi karartmayın.
Her yanınız mutsuz, acı çeken insanlarla dolu olsa emin olun
hayata devam edemezdiniz.
Kalanlar nasıl yeniden gülüyor, yaşama devam ediyor sanıyorsunuz?
Düzen böyle.
Daha çok acı çekenler, daha iyi durumdakiler tarafından toparlanır..

Bıçağın iki yüzü vardır...
Her kapının arkasında bir bilinmeyen...
Her gülüşün arkasında da bir acı...
Sadece insanların yansıtma biçimleri farklıdır.
Herkese göre 4 4 lük bir hayat yaşadığım iddia ediliyor. Ama 1aydır gerçekten kan kusuyorum.
Başımı alıp gitmek istiyorum.
Allah büyük. Rabbim inşallah şifasını versin. Size de dayanma gücü.

Bıçağın iki yüzü vardır...
Her kapının arkasında bir bilinmeyen...
Her gülüşün arkasında da bir acı...
Sadece insanların yansıtma biçimleri farklıdır.
Herkese göre 4 4 lük bir hayat yaşadığım iddia ediliyor. Ama 1aydır gerçekten kan kusuyorum.
Başımı alıp gitmek istiyorum.
Allah büyük. Rabbim inşallah şifasını versin. Size de dayanma gücü.
Benide götür yanında kardeşim zira bende kan kusuyorum :(

Back
X