Neden herkesin hayatı yolunda?

Birileri de sizin için öyle düşünse acı çekmenizi istese hoşuna gider mi? Annene şifalar dilerim. Kalbin çok kara milletin acı çekmesi sana ne kazandıracak?

Burada acı yarıştırmıyoruz ama sizin en azından insanlara gösterebilecek acınız var. Bazı insanların için kan ağlarken sebebini söyleyemediği için rol yapmaları da var.
Bazen böyle herkesin içinde isyan edip ağlamak da lüks yani. Hayat herkese bir sınav, elinizdekilere şükredin.

Neredeyse 30 yaşındasınız mesleğiniz elinizde anneniz ne güzel sizi bugünlere getirmiş. Elbette herkese sevdiğinin ölümü erken gelir ama bir de çocukken anne babasını kaybedenler var. Ayrıca böyle bir dönemde, tedavi masraflarıyla ilgili acil bir sıkıntı değilse maddiyatı nasıl aklınıza getirip dertlenebildiniz

Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum :KK43:
Herkesin ailesi sağ, hayatlarında sevdikleri biri var, maddi kaygıları yok... Gülüyorlar eğleniyorlar. Dokunuyor bu durum bana. Bu imtihan dünyasında neden sadece imtihanı biz veriyoruz?
benım yasadıgımı kımse yasamasın dıye dua etmek varken...
gecmıs olsun allahım sabırlar versın herkesın kendıne gore derdı var bu hayatda dertsız sorunsuz ınsan var mı ya ?
kadınların cocukların hayvanların ıskenceyle tecavuzle vahsıce ölduruldugu bır dunyada hakkın rahmetıne normal sekılde kavusmak var ona bakarsak degıl mı

dusunce yapınız sızı hasta eder aman dıyeyım acınızı cok ıyı anlıyorum ama dıkkat edın

Allah şifa versin annenize ,kimsenin hayatı düzgün değil sadece herkes derdini anlatmıyor,
Ben hiç kimseyi arayım anlatıyım moduna girmem,annem diyaliz hastası evde diyaliz oluyor,ne zamana kadat böbrek bulunmazsa ne kadar böyle gider bilmiyorum ,herkesin derdi kendini yoruyor ....

Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum :KK43:
Herkesin ailesi sağ, hayatlarında sevdikleri biri var, maddi kaygıları yok... Gülüyorlar eğleniyorlar. Dokunuyor bu durum bana. Bu imtihan dünyasında neden sadece imtihanı biz veriyoruz?
Anne ve babası yada başka bi sevdiği kim okursa olsun senin durumunda olanlar hep aynı duygular içinde oluyorlar bu normal bi durum ama herkes aynı yoldan geçti yada geçecek sen annenle iyiyken bi başkasının annesi kazada yangında yada hastalıktan öldü hayat hep bi döngü bugün sana yarın bana gecen sene bu günler bebeğim öldü hastanede yeni doğum ünitesinin önünden geçerken bebek ağlamalarını duyup hastaneye benzin döküp yakmak gelmişti içimden taburcu olan anneleri görünce ne küfürler etmiştim ki hiç tarzım değil yada bebeğim ölmemiş gibi içeri girip bi bebek kucaklayıp kaçıp gitsem demiştim..aklıma geldikçe ne bencilim demiştim Allah annene yardım size sabır versin

Kimin hayati yolundaysa bir adim one ciksin. Cetvelle vuracagim. :confused:

Kimsenin hayati mukemmel degil , herkesin kendine gore dertleri var . Onlarin sadece dertleri karsilayis bicimleri farkli.

Bu arada cok gecmis olsun. Umarim bir mucize olur da anneniz bu hastaliktan kurtulur.:dua::nazar:

Gel kaçalım :D
Gerçekten az kaldı kaçmama. Çok pişmanlıklar içerisindeyim. Keşke boşanır boşanmaz babamı dinlemeseydim de ayrı evim olsaydı. Allah yardımcımız olsun.
Olmuyor demi belli bir yaştan sonra aile yaninada sığılmiyor. Bende boşanmak istiyorum ama ailemin yanına nasıl sığınicak onu düşünüyorum

Suan acınız büyük ve çaresiz olduğunuzdan başkalarının iyi halleri gözünüze batıyo sanırım. Lütfen çektiğiniz acıları bşkları çekmesin diye dua edin. Dar zamanlarda edilen dualar kabul olur. Herkes anlatsa ne dertler var bunu bilin. Babam sapasağlamdı biranda vefat etti şok olduk. Başında bekleyecek sarılacak şifa bekleyecek vaktimiz bile olmadı. Suanda KV çok hasta acılar çekiyo hastalığını teşhis edemediler öyle çekiyo. Ne biliyim daha büsürü örnek vardır. Bunları duyunca eminim ki sizinde hoşunuza gitmiyo. Acınızdan öyle konuştugunuzu düşünüyorum.Allah yardımcınız olsun

sizi çok iyi anlıyorum. ben babamı kaybettiğim de bu duygular içine girmiştim. ama işte kimisine hayat altın tepsi de sunuluyor kimisi ise binbir turlu dertle boğuşuyor. ben anladım mı derseniz hala anlamadım. ama artık bunu düşünmüyorum. napalım yaşadık diyorum. elden birşey gelmiyor. keşke hayal ettiğimiz hayatları yaşasak. bizden beterleri de var yine şükür. ne bileyim bir de her acıyı herkes aynı dozda yaşamıyor. bir arkadaşım babamdan sonra amma buyuttun demişti. gerçi kendisinin bir kaybı yoktu ama ben çok düşkündüm babama. yani kimi insan çok diplerde yaşamıyor. sizi çok iyi anlıyorum anneniz umarım iyileşir. çok zor yaşamayan bilmez. :KK43:

Acın yoğun olduğu için isyan etmeni de anlayabiliyorum ve normal bir ruh halinde böyle şeyler düşünmeyeceğini varsayıyorum. Çektiğin sıkıntıya saygım var ama bu tür hisleri içinde çok fazla beslememeye çalış kendine zarar verirsin çünkü, bu tür negatif hisler gittikçe dibe çeker seni. Yas ile haset-değersizlik duygularını karıştırma lütfen. Hepimiz bir gün öleceğiz, sevdiklerimizi kaybedeceğiz, milyarlarca insan bunu yaşadı yaşıyor yaşayacak. Rabbim acısız ölüm nasip etsin ve cennette kavuştursun sizleri, bence annen için edebileceğin en güzel dua bu.

Üzüntüzü anlıyorum ama kalbinizden geçirdikleriniz hiç hoş değil.
Arkadaşlar herkesln kendine göre derdi var demişler.
Derdi olmayan da olabilir,bu suç mu?
Size hesap mı vermeli bu insanlar?

Derdi olup da derdini itidalle,
imtihandır deyip kabullenerek karşılayanlar
da olabilir.
Annenizin hastalığının sorumlusu diğer
insanlar değil.
O nedenle derdi olmayanın veya dile getirmeyenin suçluluk duyması gerektiği yönündeki tuhaf düşüncenize de katılmıyorum.
Lütfen psikolojik destek alın.
Annenize acil şifalar diliyorum.

Hayır olmuyor Cânım Rabbim bu huzursuzlukta göndermiyor iyiki de
Aslında kişinin yapısına göre değişir. Ben onların istedikleri gibi davranmıyorum diye sorun oluyor. En büyük sorun eve gelme saatim. Bu sebeple hem annemle hem babamla konuşmuyorum. Eğer çalışıyorsan ve tek başına olmak zor gelmeyecekse kesinlikle kendi evine çık.
Çünkü burada ki hayatta artık sana eski hayatın gibi gelmeyecek. Bir de ailen nasıl insanlar ? Bunu bilmek lazım.

Back
X