Neden herkesin hayatı yolunda?

Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum :KK43:
Herkesin ailesi sağ, hayatlarında sevdikleri biri var, maddi kaygıları yok... Gülüyorlar eğleniyorlar. Dokunuyor bu durum bana. Bu imtihan dünyasında neden sadece imtihanı biz veriyoruz?
Intihar sadece sizin değil annenize üzüldüm ağır bir imtihan elbet. Fakat insanların gülüyor olması dertsiz oldukları anlamına gelmiyor . Annemle 12 senedir görüşmüyorum babamlada1 aydır ve sanırım uzun bir süre görüşmeyeceğim 7 sene bekledik sevdiğim insanla evlendik sonunda fakat vajinismus olduğumu öğrendim vs vs yani aslında kimse imtihansız değil isyan etmemek Allahtan gelene sabır etmek gerek dua edin derdi de dermanida rabbim verir

merhaba...Hamileyim her şey çok güzel ailem çok sevindi çok şükür halende hiç ağrı,sızı,bulantı yok.Günler böyle geçerken bir akşam eşim sakin sakin anlatmaya çalıştı.Yeğenimde kanserden şüphelenmişler.Şimdi istanbula gelecekler dedi.Karnımdakini düşün yeğenimi düşün,ablamı kardeşlerini düşün.Zor bir süreç;rabbim yardım etsin.İkinci küre başladık.Comon b all tanı ile.Hastanede iyi kötü örnekleri görüyor ablam psikolojiyi sağlam tutmak,korkmamak çok zor.Rabbim herkese tüm hastalara şifa versin.

B all bizimkisi de. İlk yedi ay ağır geçiyor. İkinci bize en ağır gelen protokol oldu. Siz kendinizi üzmeyin.cok şükür tedavisi var. Hangi hastanede tedavi görüyor. Birde siz kordon kanı aldırın mutlaka.

kim bilir belki bir başkasida ayni boyle acilarin icinde kavrulurken herkes aci ceksin istiyorum demistir o aciyi yasiyoruzdur degilmi?
anne vefati eminim cok aci bir seydir ama başkalarinin aci cekmesini istemek bana biraz sadistce geldi.

Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum :KK43:
Herkesin ailesi sağ, hayatlarında sevdikleri biri var, maddi kaygıları yok... Gülüyorlar eğleniyorlar. Dokunuyor bu durum bana. Bu imtihan dünyasında neden sadece imtihanı biz veriyoruz?
Aciniza veriyorum bu kotu dusunceleri kimsenin hayati yolunda gitmiyor herkesin bir derdi var guluslere aldanmayin Allah sifa versin annenize iyi dusunun iyi olsun

Allah herkesi bir sınavdan geçiriyor. Mal, evlat, eş , aile , hastalık,ölüm, fakirlik, zenginlik hepsi birer imtihan. Kimisi birçok musibeti arka arkaya yaşarken kimiside bir kere ölüm gibi bir imtihan başından geçiyor . Kalbimiz ile rıza göstermek en üst seviyedir imtihanlara karşı . Sabır: demek isyan etmeyip her kötü durumda dahada kötü duruma düşmediği için sukretmektir. En azından imtihanlara karşı isyan etmemeli gerek dil gerek kalb ile. İnanın kimse toz pembe hayat yaşamıyor . Benim hayatım misal " öyle bir geçer zamanki " dizi vardi kopyasını yaşadık parampara olduk ailecek. Yani herkes birşey yaşıyor önemli olan bu fitnelerden zor durumlardan sağ salim çıkabilmek olgunlasarak ....

Kendin icin iyisini dilemek yerine neden gunahsiz insanlara kotuluk diliyosun bu cok tehlikeli bi dusunce yalniz Allah’a cok sukur insanlarin hayati sizin elinizde degil yoksa kendi acilarinizi baskalarindan gozunuzu kirpmadan cikarabilecek bi potansiyel gordum

Bu aslinda neden benim annem de baskasi degil haykirisi ama bu sekilde yaklasmak dogru degil hayatta hersey herkesin kontrolunde olmuyor, e kontrol edemediklerini de kabullenmekten baska care yok..

Bu hayatta herkes sınanıyor , sadece kendimize bakarak insanların acı çekmesini isteyemeyiz. Bu haksızlık olur . İnsanların anlatmadığı ne çok derdi var bi bilsen , bu kadar karamsar konuşmazdın.

Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum :(
Herkes bir imtihan veriyor
Allah annenize şifa versin
Gelinimizin babası da kanser hastası onlar da zor zamanlar geçiriyor
Bu ülkede yaşayıp maddi sıkıntı çekmeyen çok az insan kaldı .
Benim de annem hep hasta bildim bileli
Dolu değişik sıkıntılar bizler de yaşıyoruz tabiki

Eski işyerimde çalışırken hayatına görüntüsüne çok özendiğini bir bey vardı
İçimden hep hayat ona güzel diye geçirirdim
Ta ki koca adam birgün önümde küt diye yere yıgılana kadar
Meğer epilepsi hastası imiş

Demek istediğim şu ki ;
Hiçbirsey göründüğü gibi değil ...

Bir önceki konumda bahsetmiştim annem kanser hastası, yoğun bakımda ve vefatını bekliyoruz. Gencecikken bu dünyadan göçüp gidecek. Bu duygunun yoğunluğuyla çevremi gözlemledim ve düşündüm. Neden hepsinin hayatı yolunda? Neden onlar da büyük sınavlar vermiyorlar? Kötü bir düşünce biliyorum ama onların da acı çekmesini istiyorum :(
Sana hayatımı anlatmamı ister misin ağlarsın buyuk ihtimal. Bende oyle sanardım biliyor musun bir benim boyle diye ama cogunun hayatı berbat aslında.

Annenize acil sifalar dilerim. Dertsiz insan yok inanin. Herkesin derdi kendince. Kimi evladiyla sinaniyor, kimi parayla. Kimi sevgisizlikle, yalnizlikla, kimi de evliligiyle. Kimi isiyle, kimi arkadasiyla, kimi de sagligiyla...

Merhaba, teşekkürler. Benim annem vefat etti. İnşallah sizinki iyileşir. Çok geçmiş olsun.
Allah rahmet eylesin nurlar içinde uyusun mekanı cennet olsun inşallah. Umarım bundan sonraki hayatınızda gözlerinizden sadece mutluluk göz yaşları aksin

çok teşekkür ederim🙏Şişli etfal sarıyer de tedavisi sürüyor.Bir arkadaşımın da yeğeni 2,5 yaşında bundan 10 yıl önce All tanısı ile şuanki doktorumuzda tedavi görmüş şifayı bulmuş.Hekimin alanında iyi olduğunu duyunca güvenle gidip geliyoruz.Şuan çok şükür kemoya cevap veriyo.Ev hastane arası gidip geliyor.İlk teşhis koyulduğunda kötü huylu demişlerdi.Görüşmelere giremediğim için detayları bilmiyorum.Bir kaç test de neticelenmedi cerrahpaşa ya ,çapa ya gönderiliyor....Kordon kanını düşünüyorum.Onu ayrıca biraz zaman ilerlesin konuşacağım....Rabbim hepimizin hastalarına şifa versin

O kadar zor ki insan istemeden de olsa böyle düşünebiliyor. Bir etrafa bakıyorum bir de kendime ne bileyim neyi yanlış yaptım diye soruyorum. Herkesin annesi doğuma gelirken ben cenazesine gittim. Yaşıtlarım eşiyle çocuğuyla tatile giderken biz tatil niyetine yoğun bakım ziyaretine gideceğiz. Millet bi bebeğe bakarken ben üstüne bir de hasta baba aldım iki bebeğim oldu
Herkes kardeşinin düğün haberini alırken ben şizofreni olduğunu öğrendim daha çok şey var da yazmak zor geliyor artık bütün bu süreç insanı tüketiyor istemedende olsa sorguluyorsun yanlış olan ne yaptım?

çok teşekkür ederim🙏Şişli etfal sarıyer de tedavisi sürüyor.Bir arkadaşımın da yeğeni 2,5 yaşında bundan 10 yıl önce All tanısı ile şuanki doktorumuzda tedavi görmüş şifayı bulmuş.Hekimin alanında iyi olduğunu duyunca güvenle gidip geliyoruz.Şuan çok şükür kemoya cevap veriyo.Ev hastane arası gidip geliyor.İlk teşhis koyulduğunda kötü huylu demişlerdi.Görüşmelere giremediğim için detayları bilmiyorum.Bir kaç test de neticelenmedi cerrahpaşa ya ,çapa ya gönderiliyor....Kordon kanını düşünüyorum.Onu ayrıca biraz zaman ilerlesin konuşacağım....Rabbim hepimizin hastalarına şifa versin

Lösemi de iyi huy kötü huy yoktur demişti doktor. Kemoterapi ye cevap veriyorsa gerisi gelir insalah. Allah şifa versin tez zamanda. Zor ama çabucak atlatıyor çocuklar.

Back
X