Neden iç huzurum yok?

şimdi okulda matemetik dersinde nasıldır problem çözmek :
verilenler
1 arkadaş hamile
2 ölüm korkusu (vesvese)si var
3 ödev yapmadığı için öğrencisine tokat atmış

sonuç:
1 hamile psikolojisi içinde hormonlar altsüst olduğu için bazen normal tepki veremez insan
2 ölüm korkusu da bu durumun sonuçlarından biri ki şeytan inancı sağlam insanlarla daha çok uğraşır
3 öğretmenin öğrencisini asla ve asla tasvip etmiyorum ama ödev yapmayan çocuğu uyarabilirdi.bu arada ödev sadece öğretmenin kontrolünde değil.o çocuğu doğuran ana baba da bi zahmet evladım verilen ödevi yapmış mı diye bi kontrol etsin.şimdiki ana babalar aman çocuğum ötekilerden geri kalmasın aman ezilmesin diye her isteği yapılır bolca şımartılır.birde okul talebesine ödev sorumluluğu olduğu aşılanmazsa çocukta dersi çok önemsemez.özellikle yaz tatillerinde bir çok anneden duymuşumdur amman okul açılsada kafam rahat etse diye.evladına çok düşkün kıyamayan anne bi zahmet ilgilensin çocuğum ödev yapmışmı diye.öğretmenlerin heleki şimdiki öğretmenlerin işi daha zor.bir arkadaşın dediği gibi ana babaya gerek yok şimdiki öğrenciler kendileri işi hallediyor.
konu sahibi arkadaşım sıkıntıların içinde bir tavsiye bol bol inşirah suresini oku.bu süre PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V. en sıkıntılı anında nazil olmuştur.tavsiye ederim.

Konu sahibi arkadas ,sabrimizi mi ölçüyorsun :20: ulan bunlari anlatıp, bizim de ruh sağlığınızı bozuyorsun.
Cocuklarimizi kime emanet edeceğimizi şaşırdik .Nerde görev yapiyorsun sen onu de hele ?

canım durum ne olursa olsun
şiddeti hiçbir şey açıklayamaz.

sonuçta kimse zorla çalıştırılmıyor.

biz de elimizde sopalarla çıkmıyoruz ya derse, mesela hangi anne çocuğuna bi fiske vurmamıştır. he şimdi bunu dedim, bütün anneler kalkacak ayağa..
demem o ki, insanız.. hata insana mahsus.. hangimiz hatasızız.. ayrıca ben dayağı savunmak için demedim.

yani sözüm o acımasız yorum yazan bikaç kişiyeydi.. her neyse, Allah herkese iç huzur versin.
iyi geceler..

kendi çocuğuna bir öğretmen bunu yapsaydı
bin pişman ederdi , bilirim bu tarz öğretmenleri ....

nasıl olsa başka annenın evladı n'olcak ki?? at tokatı gitsin.

''ödev yapmadılar'' dediğine göre, tokat yiyen öğrenci bir tane değil.

Bugün size çok katıldım ama buna da katılıyorum:)
Gerçekten biz de bir rehber öğrt. var. Öğrencilere neler söyler bizim yanımızda."yok bu adam olmaz, bu işe yaramaz, uğraşmaya değmez...." ama bakıyorum kendi çocukları için yapmadığı yok. Ya bu öğrenciler de ana kuzusu. Bazı insanlar gerçekten vicdandan yoksunlar.

Katılıyorum, ben de hem öğretmenim hem veli. Ama nasıl kendi çocuğuma bir fiske vurulmasını istemezsem hiçbir öğrencime fiske dahi vurmam. Zaten ödev yaptırmanın ya da sınıfta disiplin sağlamanın çok farklı yolları var. Dayak veya tokat asla olmaması gerekenler. Belki öğrencileri bu şekilde susturulabilir yada istenilen yaptırılabilir ama bu sadece korkudandır. Karşımızdaki çocuk ya. Nasıl bizden güçsüz birine el kalkabilir. O dövülen çocuk asla öğretmenine saygı duymaz.Öğretmenlik bu değil.

çocuğun anlayacağı şekilde konuşmak gerçekten çok işe yarıyor.ve çocuğa tepeden bakılmayacak şekilde iletişimde olması ciddi manada işe yarıyor.
bu şekilde olması için öğretmenin mesleğini sevmesi şart.

öğretmenin evdeki sorununu veya stresini öğrencilerine yansıtması hiç hoş değil.:19:
şiddetin hiçbir şekilde açıklaması olamaz.

şimdi okulda matemetik dersinde nasıldır problem çözmek :
verilenler
1 arkadaş hamile
2 ölüm korkusu (vesvese)si var
3 ödev yapmadığı için öğrencisine tokat atmış

sonuç:
1 hamile psikolojisi içinde hormonlar altsüst olduğu için bazen normal tepki veremez insan
2 ölüm korkusu da bu durumun sonuçlarından biri ki şeytan inancı sağlam insanlarla daha çok uğraşır
3 öğretmenin öğrencisini asla ve asla tasvip etmiyorum ama ödev yapmayan çocuğu uyarabilirdi.bu arada ödev sadece öğretmenin kontrolünde değil.o çocuğu doğuran ana baba da bi zahmet evladım verilen ödevi yapmış mı diye bi kontrol etsin.şimdiki ana babalar aman çocuğum ötekilerden geri kalmasın aman ezilmesin diye her isteği yapılır bolca şımartılır.birde okul talebesine ödev sorumluluğu olduğu aşılanmazsa çocukta dersi çok önemsemez.özellikle yaz tatillerinde bir çok anneden duymuşumdur amman okul açılsada kafam rahat etse diye.evladına çok düşkün kıyamayan anne bi zahmet ilgilensin çocuğum ödev yapmışmı diye.öğretmenlerin heleki şimdiki öğretmenlerin işi daha zor.bir arkadaşın dediği gibi ana babaya gerek yok şimdiki öğrenciler kendileri işi hallediyor.
konu sahibi arkadaşım sıkıntıların içinde bir tavsiye bol bol inşirah suresini oku.bu süre PEYGAMBER EFENDİMİZ S.A.V. en sıkıntılı anında nazil olmuştur.tavsiye ederim.

Verilenler mi?

1.Ruh sağlığı şuan itibarıyla manik depresif atak gösteren öğretmen.

2.Aynı zamanda hamilelik psikolojisi tavan yapmış bir kadın.

3.Bu öğretmenin ruh halinden nasibini alıp tokat yiyen öğrenciler!

Sonuç:

Herkes durması gereken yeri bilecek , arkadaşın sorunlu bir dönemi ise bir müddet mukaddes görevinden uzak kalacak bi zahmet!

Son düzenleme:
Verilenler mi?

Sonuç:

Herkes durması gereken yeri bilecek , arkadaşın sorunlu bir dönemi ise bir müddet mukaddes görevinden uzak kalacak bi zahmet!

kesinlikle katılıyorum.

biz de elimizde sopalarla çıkmıyoruz ya derse, mesela hangi anne çocuğuna bi fiske vurmamıştır. he şimdi bunu dedim, bütün anneler kalkacak ayağa..
demem o ki, insanız.. hata insana mahsus.. hangimiz hatasızız.. ayrıca ben dayağı savunmak için demedim.

yani sözüm o acımasız yorum yazan bikaç kişiyeydi.. her neyse, Allah herkese iç huzur versin.
iyi geceler..

Ayağa kalkmak için anne olmaya gerek yok, benim annemde öğretmen, hemde öyle ilkokul falan değil lisede. Ama bırakın bana vurmayı, o çocukların özgüvenini kıracak tek laf bile etmemiştir şu zamana kadar.

Demişsiniz ya, biz o diplomaları öldürülmek için almıyoruz diye. O zaman öldürülen her bir öğretmen için her sabah sıra dayağından geçirin çocukları. Onların acısını intikamını alın?

Şu forumda şunu da gördüm ya, çocuğum olsa da nasıl emanet ederim bu mantalitede insanlara çocuğumu ya. Allah annelere sabır versin.

Dayağı savunmak için demediyseniz bunu da bu derece normal göstererek yazmamalıydınız. acımasız yorum neye kime göre? Ne demeliydik? Elinden kaçmış öğretmenin vurduğu yerde gül biter mi diyecektik. Ha size göre eğitim böyleyse çocuğunuz sabah akşam dövün. Ama elalemin çocuklarına vurup da üstüne ne şartlarda çalışıyoruz demeyin. Bu mantıkla polislerin askerlerin önüne çıkan suçlu suçsuz herkesi öldürmesi gerekirdi!

Son düzenleme:
Verilenler mi?

Sonuç:

evet herkes durması geren yeri bilecek ama kadın zaten pişmanlığını dile getirmiş .benim anlatmak istediğim kadının sıkıntılı ruh hali üstüne bizde tuz biber ekmeyelim diyedir.bende istemem evladım bir başkasından dayak:20: yesin ama siz de bilirsinizki hiç bir görevde kafana göre izin kullanamazsın.ben bu hatayı tekralıyacağını düşünmüyorum.hiç kimse dört dörtlük değildir unutmayın.arkadaş burda sıkıntısını ve pişmanlığını dile getirmiş.hep bir elden tükaka etmeninde manası yok...

ögrencinin temelini ögretmenler hazirliyor ögretmen sevdiriyor cocuga okulu ama sen bir odev yapmadilar diye tokat atinca sadece korkutarak odev yaptirmis olacaksin onlara,
aslinda aksine odev yapmayi sevdirmen lazim...
mecbur olduklari icin degil dayak yememek icin degil istedikleri icin yapmalilar o odevi
cocugun aklina girmedikten sonra o ders o odev yapmis yapmamis ne fayda...
erkek kardesimde ilk daha birinci sinifta ogretmen arkadasini dovdu diye cocuk gitmek istemedi okula
sevemedi okulu yaziktir gunahtir yapmayin,
hamilesin canin skkin olabilir ama sorunlarini skntilarini ogrencilerin basindan cikarma kimse zorla ogretmenlik yaptirmiyor karsiligini aliyorsunuz isinize gelmiyorsa ugrasmak birakin mesleginizi...:19:

Son düzenleme:
Olayları ört bas etmeninde bir manası yok ama.Tüüüü kaka meselesi değil ki bu.

Konu sahibi gerçekten psikolojik bir savaştan geçiyor.

Sağlıklı düşenemediği aşikar.

Korkuları var.Ölümü düşünüyor sürekli...
Yaptıklarını yetersiz bulup kendini sorguluyor.
Cümleleri sürekli bir iç hesaplaşma.

Birde üzerine gebelik dönemi.

Bunları atlatmadan nasıl bir eğitim dönemi geçirecek onu sorguluyorum ben yoksa öğretmen olmasa bu kişi sadece psikolojisi ile ilgili günlerce konuşalım.

Ayağa kalkmak için anne olmaya gerek yok, benim annemde öğretmen, hemde öyle ilkokul falan değil lisede. Ama bırakın bana vurmayı, o çocukların özgüvenini kıracak tek laf bile etmemiştir şu zamana kadar.

Demişsiniz ya, biz o diplomaları öldürülmek için almıyoruz diye. O zaman öldürülen her bir öğretmen için her sabah sıra dayağından geçirin çocukları. Onların acısını intikamını alın?

Şu forumda şunu da gördüm ya, çocuğum olsa da nasıl emanet ederim bu mantalitede insanlara çocuğumu ya. Allah annelere sabır versin.

Dayağı savunmak için demediyseniz bunu da bu derece normal göstererek yazmamalıydınız. acımasız yorum neye kime göre? Ne demeliydik? Elinden kaçmış öğretmenin vurduğu yerde gül biter mi diyecektik. Ha size göre eğitim böyleyse çocuğunuz sabah akşam dövün. Ama elalemin çocuklarına vurup da üstüne ne şartlarda çalışıyoruz demeyin. Bu mantıkla polislerin askerlerin önüne çıkan suçlu suçsuz herkesi öldürmesi gerekirdi!

ben öğrenci dövdüğümü söyledim mi, ya da dövmenin doğru olduğunu?
ben bir derste ne kadar sabır çekiyorum onu bir ben anlarım bi de meslektaşım..
yani demek istediğim, bu arkadaşımızın bu raddeye gelebilmesini anlayabilecek şartlardayım da, siz benim anlattıklarımı anlayabilecek şartlarda değilsiniz sanırım..
anlatış ve hitap tarzınız bile ne kadar saldırgan..
anlayışınız bi değişik mi desem ne desem bilemedim.. olayı da teröre bağladınız ya, bence siz çocuğunuzu okula göndermeyin evet..

Arkadaşım bu şekilde devam etmemelisin bence.
Bende bir dönem ders verdim ücretli ama böyle olduğum zamanlarda devayı onlarda bulmaya, unutmaya çalıştım
Şuan çok kötü durumdasın
Ölümü düşünmek, hamilelik vs.
Durum daha kötü olabilir sorumluluk taşıyamayacak haldesin

Arkadaşlar sizde çanak tutmayın. Telafi edersin filan değil durum bir kez oldumu devamı gelir ben bir dönem sırf öğretmenim bana cetvelle vurdu diye okula gitmek istemedim. Arkadaşlarımdan utandım. Bir çok öğrenci bu yüzden okuldan soğuyor. Şuan o çocuk ne haldedir kim bilir.
Öyle annenin evladına vurması gibi bir şey değil bu
Ne şartlarda çalışıyoruz ne demek. Kimse zorla çalıştırmıyor ki. İstemiyorsanız kpss girmezdiniz, kazanmak için çabalamazdınız

ben öğrenci dövdüğümü söyledim mi, ya da dövmenin doğru olduğunu?
ben bir derste ne kadar sabır çekiyorum onu bir ben anlarım bi de meslektaşım..
yani demek istediğim, bu arkadaşımızın bu raddeye gelebilmesini anlayabilecek şartlardayım da, siz benim anlattıklarımı anlayabilecek şartlarda değilsiniz sanırım..
anlatış ve hitap tarzınız bile ne kadar saldırgan..
anlayışınız bi değişik mi desem ne desem bilemedim.. olayı da teröre bağladınız ya, bence siz çocuğunuzu okula göndermeyin evet..

Öğrencileri döven bir öğretmene verdiğim tepki mi saldırgan? Ne kadar büyük bir ironi.

Evet emin olabilirsiniz. Bu mantıkta düşünen öğretmenlerin eline bırakmayacağım çocuğumu. Daha sorumluluklarını kaldıramayan, yaptığı ayıbı ama ama ama şartlarımız kötü amalara bağlayan öğretmenlere kimse çocuğunu bırakmamalı.

3 gün sonra kalkıp eşiniz sizi dövse ama demezsiniz değil mi? Onun içinde bulunduğu şartları düşünmezsiniz. Ama durum küçük çocuk olunca şarlarımız bilmemnelerimiz pehhh.

Sabır çekmeyin, yapamıyorsanız zor geliyorsa bırakın. Sizin yerinizde olmak isteyen, atanamayan, doğuda görev yapmaya bile hevesli gencecik yaşıtlarım var. Kimse sizi zorla tutmuyor. Okurken size çocuklarla muatap olacağınızı söylemediler herhalde? Karşınızda sorumluluk sahibi büyük bireyler mi bekliyordunuz?

Son düzenleme:
Öğrencileri döven bir öğretmene verdiğim tepki mi saldırgan? Ne kadar büyük bir ironi.

Evet emin olabilirsiniz. Bu mantıkta düşünen öğretmenlerin eline bırakmayacağım çocuğumu. Daha sorumluluklarını kaldıramayan, yaptığı ayıbı ama ama ama şartlarımız kötü amalara bağlayan öğretmenlere kimse çocuğunu bırakmamalı.

3 gün sonra kalkıp eşiniz sizi dövse ama demezsiniz değil mi? Onun içinde bulunduğu şartları düşünmezsiniz. Ama durum küçük çocuk olunca şarlarımız bilmemnelerimiz pehhh.

Sabır çekmeyin, yapamıyorsanız zor geliyorsa bırakın. Sizin yerinizde olmak isteyen, atanamayan, doğuda görev yapmaya bile hevesli gencecik yaşıtlarım var. Kimse sizi zorla tutmuyor. Okurken size çocuklarla muatap olacağınızı söylemediler herhalde? Karşınızda sorumluluk sahibi büyük bireyler mi bekliyordunuz?

gerçekten olayları birbirine bağlayış tarzınız çok farklı ve bana göre de mantıksız..
birincisi ben atanamadım zaten, ikincisi bu sene yazdığım yerler şırnak hakkari vs.. ben kendimdeki meslek aşkını bilmesem, öğretmen olmayı sevmesem, doğunun en ücra köşelerini yazmam, sabır çekmem, mesleğe de devam etmem.. üstelik size de soracak değilim ne yapıp yapmayacağımı.

şu anki öğrenci profilini bilmediğiniz ne kadar da belli ! şartlar derken ekonomik ya da rahatlık şartları değil, öğrenci profiliydi kastım..
dersi devam ettirebilmek için ne taklalar atıyoruzz ama nerden bileceksiniz, ahkam kesmek çok kolay..
nedense beni dayakçı bir öğretmene dönüştürdünüz bu saldırgan tavrınızla.. şiddeti savunan bir insan değilim, sadece AHKAM KESMEYEN BİR İNSANIM ONU DEMEK İSTEDİM !

daha alıntı yapmayın konuşmalarımdan, çünkü ya sanal ortamdan ötürü, ya anlayışınızdan ötürü anlaşamıyoruz.

Sizin dayağı savunan, dayakçı bir öğretmen olduğunuzu söylemedim, söyleyememde çünkü sizi tanımıyorum. Sadece o bahsettiğiniz öğrenci profili ne olursa olsun dayağın gerekçesinin olmayacağını düşündüğümü belirttim. Daha fazla uzatmaya gerek yok, iyi geceler.

Son düzenleme:
Sevgili halkımın öğretmene ne kadar kini varmış ki bu konuda kustunuz bütün zehrinizi.

Kadın hamileyim duygularım karışık diyor. Belli ki bilerek yapmamış. Zaten pişman da olmuş yaptığına.

Ben burada bu davranışı savunmuyorum ama sıkıntı sonucu istemeden olduğu muhakkak. Ayrıca arkadaşlar evde bir tane çocuğunuzla baş edemezken siz bizler sınıfta 30'u 40'ıyla birden baş ediyoruz. Ki ben bu meslektaşımı gene de sabırlı buldum. Bunca strese rağmen gene iyi toparlamış kendisini.

Hem bu ülkede öğrencisi tarafından bıçaklanan, veli tarafından yumruklanan öğretmenler var. Onlar neden görülmüyor? Neden veliler de biraz medenileşemiyor? sorunları konuşarak çözmek yerine hemen asma kesme yoluna gidiliyor?

Sevgili halkım böyle yapmaya devam ettikçe eğitimin de gideceği yer bellidir.

Saygılarımla.

Sevgili halkımın öğretmene ne kadar kini varmış ki bu konuda kustunuz bütün zehrinizi.

Kadın hamileyim duygularım karışık diyor. Belli ki bilerek yapmamış. Zaten pişman da olmuş yaptığına.

Ben burada bu davranışı savunmuyorum ama sıkıntı sonucu istemeden olduğu muhakkak. Ayrıca arkadaşlar evde bir tane çocuğunuzla baş edemezken siz bizler sınıfta 30'u 40'ıyla birden baş ediyoruz. Ki ben bu meslektaşımı gene de sabırlı buldum. Bunca strese rağmen gene iyi toparlamış kendisini.

Hem bu ülkede öğrencisi tarafından bıçaklanan, veli tarafından yumruklanan öğretmenler var. Onlar neden görülmüyor? Neden veliler de biraz medenileşemiyor? sorunları konuşarak çözmek yerine hemen asma kesme yoluna gidiliyor?

Sevgili halkım böyle yapmaya devam ettikçe eğitimin de gideceği yer bellidir.

Saygılarımla.

Hamilelik hamilelik hamilelik. Hep bunu diyorsunuz arkadaşlar tamam biliyoruz hormonlar tavan, strese tahammül yok, sabır yok. Ee ozaman izin alınsın? Kimsenin çocuğu, kimsenin hamilelikten dolayı gelen sinirini çekmek zorunda değil. Burda okuyoruz, çocuğu okulda azar, tokat yiyip burada çocuğum diye üzülen anneleri. Yani kızıyoruz çünkü o da anne olacak hayırlısıyla yarın öbür gün onun çocuğu da tokat yese vereceği tepki bizimkiyle aynı olacaktır o kadar da net söylüyorum bunu.

Ayrıca ablam okul öncesi öğretmeni her yaş grubu da dahil oluyor sağolsun sistemden dolayı. Sizin ilkokul sanırım. Ablamın işini düşünün?

Yerine gidip gördüğümde çok açık söylemeliyim ki çok yaramazlar, söz dinlemiyorlar, tahammülü zorluyorlar. Ama ablamın ve sizin göreviniz çözüm yaratmak. Yüksek sesle konuşabilirsiniz bir şekilde disiplini sağlamalısınız ama öcü şekline girerek değil. Onların dünyası, bakış açıları çok farklı. Ablamın tuvalete girip sinirden ağladığını bilirim ama öbürünü yapmadı, yapmaz, yapamaz. Sonuçta kimse ona "zorla" bu mesleği seçtirmedi, zorla onu o işte tutmuyor.

Kardeşimin öğretmeni çocukları her ödevde yapamadığı soruda dikkat çekiyorum yapmadığı ödev değil bir iki soruda rezil rüsva ediyo sınıfta... Sonuç öğretmenden korkan, okula gitmek istemeyen, okulun berbat olduğunu düşünen, parmak kaldırmaktan korkan öğrenciler.

Öğretmen olmayan anlamaza getirdiğiniz için diyorum ki daha beterini yakından görmüş biri olarak paşa paşa izne çıkın, çocuklarımızı da okuldan soğutmayın. Dövdünüz diye ödevi yapmayacak nasılsa, verin sıfırı, çağırın veliyi. Ne bu stres, gerilim.

Eğer şu yaşımıza kadar 10 öğretmenimizden biri vurduysa kim de hata var?

Diğer konuya gelince hamileliktendir diye düşünüyorum. Allah huzur versin.

kızlar soyledıklerınızde cok haklısınız ,ben de sızın gıbı ogrencısıne

tokat attıgı ıcın hem uzuldum hem de sınırlendım .fakat farkında olmamız

gereken bı nokta var kı ,konu sahıbı bu davranıslarını zaten ısteyerek

yapmıyor .yanı bellı kı bı psıkolojık savas verıyor .öfke kontrolunu yapamıyor

sonuc olarak boyle uzucu seyler cıkıyor ortaya .

konu sahıbıde zaten yaptıgından dolayı pişman olmus ve zaten bu sebepden

dolayı yardım ıstemıs .evet katılıyorum kucucuk cocuga vurması hıc hos degıl ama

bence ustune gıtmek yerıne yardımcı olmaya calıssak daha ıyı olur dıye dusunuyorum .

Back
X