Neden iç huzurum yok?

Sevgili halkımın öğretmene ne kadar kini varmış ki bu konuda kustunuz bütün zehrinizi.

Kadın hamileyim duygularım karışık diyor. Belli ki bilerek yapmamış. Zaten pişman da olmuş yaptığına.

Ben burada bu davranışı savunmuyorum ama sıkıntı sonucu istemeden olduğu muhakkak. Ayrıca arkadaşlar evde bir tane çocuğunuzla baş edemezken siz bizler sınıfta 30'u 40'ıyla birden baş ediyoruz. Ki ben bu meslektaşımı gene de sabırlı buldum. Bunca strese rağmen gene iyi toparlamış kendisini.

Hem bu ülkede öğrencisi tarafından bıçaklanan, veli tarafından yumruklanan öğretmenler var. Onlar neden görülmüyor? Neden veliler de biraz medenileşemiyor? sorunları konuşarak çözmek yerine hemen asma kesme yoluna gidiliyor?

Sevgili halkım böyle yapmaya devam ettikçe eğitimin de gideceği yer bellidir.

Saygılarımla.

Ailelerde hata yok denilmedi okuduğum kadarıyla... Ağaç yaşken eğilirmiş çocuk 1.sınıfta alt tarafı ödevini yapmadı diye idol gördüğü öğretmenden tokat yerse liseye geldiğinde o da öğretmene tokat atar. Ailede böyle yetiştiyse durum yine aynıdır.

Ama sizler öğretmen olarak tokata pişman olmuş, hem hamile, sizler bir çocuğa bakamazken vs diye açıklama getirebiliyorsanız biz ne desek haksızız zaten.

Doktorlarda da aynı durum var gidiyorsun onlara göre "onlara muhtaçsın ya" bir dövmedikleri kalıyor yönetime şikayet ediyorsun "tüm gün hastalarla uğraştı mazur görün" deniliyor. Görmüyorum, görmiycem de.

Burda niye biz bunları yazıyoruz diye darılmaca oluyor ozaman, bizler de sinirlendik, zaten de bunalmıştık, çocuğumuzda var. Ee normal ozaman...
saygılarımla...

Hamilelikten dolayi hormonlarin degismis sanirim,bir sure dinlenmeni tavsiye ederim ..Hamilelik ve lohusalikta bu gibi olum,endise,kaygi dusunceleri cogalir ..
Egitimci olarak bu gibi degisimlerini isine yani ogrencilerine yansitiyorsun ki cok yanlis lutfen dinlen,kucuk bir cocuga bunlari odetemezsin,ayrica bir egitimci olarak sorumluluklarin var ve isini yapamiyorsan,sabrin yoksa uzak dur dinlen ayrica egitimci olman,o cocuga ogrenimde katkida bulunman ona vurma hakkini vermez sana ,Lutfen bunlari bir daha dusun ve gerekiyorsa izne ayril bu degisimler normal ama cevrene zarar veriyorsan en iyi bir sure evde oturman sanirim ..

sizin özel durumunuzdan dolayı çocuklar tokat yemek zorunda değil.
çocuklarımız kime emanet ey yarabbim

Biraz olsun vicdanınız varsa gidin ve size eğitim için gelen o küçücük çocukların ruhunda açtığınız derin yaraları kapatmaya çalışın. Küçükken yaşanan her şey insanlar üzerinde iz olarak kalıyor ve gelecekteki yaşantısını etkiliyor. Hoş bunu sizin benden daha iyi biliyor olmanız lazım.

Derdiniz ne olursa olsun çocuklara bunu yapmaya hakkınız yok. Ben o çocuğun velisi olsam sizi süründürürüm..

Burda konu açmak yerine ben bir psikoloğa görünmenizi öneririm. Böylece iç sıkıntınızı çözüp başkalarından çıkarmaktan vazgeçebilirsiniz..

Konu sahibesi arkadaşım bol bol la havle çek ve imkanın varsa biraz dinlen.

Ölüm düşünme sınırlarını zorlayan bir konu, öleceğini bilerek yaşayan tek canlı insan, zaman zaman hepimiz bu tür duygusal karmaşalar yaşıyoruz. İbadetlerini yapmaya çalışıyormuşsun ne güzel, bundan ötesi Allah'ın takdiri. Kendini bu kadar hırpalayarak onun merhametinden şüphe etmiş oluyorsun. Şu yaşadığımız devirde, senin kadar ibadet edebilmek bile bence büyük meziyet. Peygamber efendimizin ahir zaman dediği zamanlardayız. Allah hepimize iman nasip etsin.

Öğretmenliğin çok eleştirilmiş, yaptığının farkındasın ve bunun için azap çeken birinin bir daha böyle bir hata yapmayacağına inanıyorum. Öğrencinin gönlünü almaya çalış ve dedim ya imkanın varsa biraz dinlen. Hem hamilelik, hem içindeki karmaşalar yormuş seni.

Forumda bir sürü öğretmen arkadaş var, veliler var. Ne öğretmenim ne de veliyim ama görebilen biri olarak, evimin bitişindeki ilk okul beni dehşete düşürüyor. Perşembe günü izinliydim işe gitmedim, pencereden o okulun bahçesinde gördüklerim cidden kanımı dondurdu. Sınıflarını bilemiyorum ama küçücük çocuklar, öğretmenlerine küfür edebiliyorlar, zil çalmış, iki bayan öğretmen öğrencileri sınıfa sokmak için debeleniyorlar, veliler bahçede ve çocuklar öğretmenlerine sövebiliyorlar. Çocuk küfür ediyor, kenardaki veliler gülüyor. Evde çocuğa terbiyenin t sinden bahsetmeyip, okulda öğretmenden sorumluluk bekleyen binlerce veli var, zaten öğretmen olan arkadaşlar bunları biliyordur. O gülen velilerden destek alan çocuklar, biraz daha büyüdüler mi öğretmen dövüyorlar. Ben pencereden izlerken yüreğim daraldı, o iki öğretmeni düşünemiyorum, her gün, saatlerce bunların içindeler. Arada sabır taşar mı, takdir mesleği icra edenlerin. Dayak cennetten çıkmadır demiyorum asla, döverek terbiye taraftarı değilim ama bir öğretmene de bu kadar yüklenilmemeli be arkadaş. Sonuçta bu mesleği seçenler de insan. Veliler çocuklarına bir şeyler öğretmeli eğitim okulda değil evde başlar. Veli çocuğunun terbiyesinden de , ödevini yapıp yapmadığından da sorumlu. Velilerin işi öğretmen terbiye etmek değil. Arkadaş zaten üzülmüş, bunu sürekli yapan dayakçı bir öğretmen değil, biraz fazla olmamış mı bu kadar acımasız eleştirmek.

Sevgili halkımın öğretmene ne kadar kini varmış ki bu konuda kustunuz bütün zehrinizi.

Kadın hamileyim duygularım karışık diyor. Belli ki bilerek yapmamış. Zaten pişman da olmuş yaptığına.

Ben burada bu davranışı savunmuyorum ama sıkıntı sonucu istemeden olduğu muhakkak. Ayrıca arkadaşlar evde bir tane çocuğunuzla baş edemezken siz bizler sınıfta 30'u 40'ıyla birden baş ediyoruz. Ki ben bu meslektaşımı gene de sabırlı buldum. Bunca strese rağmen gene iyi toparlamış kendisini.

Hem bu ülkede öğrencisi tarafından bıçaklanan, veli tarafından yumruklanan öğretmenler var. Onlar neden görülmüyor? Neden veliler de biraz medenileşemiyor? sorunları konuşarak çözmek yerine hemen asma kesme yoluna gidiliyor?

Saygılarımla.

Sevgili halkım derken bize hangi makamdam seslendiğinizi çok merak ettim.

Biz gayet medeni konuşuyorduk zaten asan kesen yoktu vesselam siz yazana kadar.

kızlar soyledıklerınızde cok haklısınız ,ben de sızın gıbı ogrencısıne

tokat attıgı ıcın hem uzuldum hem de sınırlendım .fakat farkında olmamız

gereken bı nokta var kı ,konu sahıbı bu davranıslarını zaten ısteyerek

yapmıyor .yanı bellı kı bı psıkolojık savas verıyor .öfke kontrolunu yapamıyor

sonuc olarak boyle uzucu seyler cıkıyor ortaya .

konu sahıbıde zaten yaptıgından dolayı pişman olmus ve zaten bu sebepden

dolayı yardım ıstemıs .evet katılıyorum kucucuk cocuga vurması hıc hos degıl ama

bence ustune gıtmek yerıne yardımcı olmaya calıssak daha ıyı olur dıye dusunuyorum .

Evet,konu sahibinin pişmalığı ve psikolojik savaşı ilk bakışta görülüyor ve yine evet yaptım çok pişmanım diyen birine ama bunu yapmaya hakkın yok diye defalarca yazmak manasız.

Ama;

Konun bu noktaya gelme sebebi; konu sahibinin yaptığını destekler yorumlar ve bu yorumların psikolojik sorunları olmayan;hamile de olmayan meslektaş sahipleri...

Son düzenleme:
Kac cocukla bas ediyoruz, anneleri birisiyle ugrasamazken vs.diyen ogretmenlerin cocuklari vardir yada olacaktir herhalde?
Eger o zamanda boyle konusabilirseniz pes. meslektasim derste nasil bunalmistir bir tanede benimkine vuruversin diyebilecekler mi merak konusu...

Konu sahibi; umarim bu zor zamanlarinizi bi an evvel atlatirsiniz.. hamileliginiz disinda baska seylerinde etkisi oldugunu dusunuyorum ben yani esiniz olabilir herhangi bir konu olabilir caninizi icten ice yakan birsey var diye dusundum. bol bol dua edin hatta okuma felan yaptirin isterseniz belki rahatlatir.

yada psikolojik destek almakta fayda saglar diye dusunuyorum saglikla kavusun bebeginize...

Konu sahibi arkadaşım iç huzurunu daha da alt üst ettik.
Vesvelerini ikiye katladık.
Yaptığı hoş değil ama bu laflarıda haketmiyor biri çıkmış ulan sen hangi okuldasın onu de hele yazmış çok çirkin
ulan mulan.
Konu sahibi daha fazla hakaret duymak istemiyosan konunu kapattır derim.

allah korkun olsaydı ödev yapmadı die öğrencine vurmazdın hiç teselli edemicem valla sni çok snirlendim ... anne babaları kılına zarar gelmesini istemezken ne hakla vurabilirsn çocuğa öğretmn olmak bu hakkı vermez sana karnındaki ufacık yavrundan da mı utanmadın ??

iç huzurun olmaz tabi çocuğa tokat at sonra pişamın de oldu !!!!!! yrn bi gün senin çocuğun okula başladığında umarım annesi gbi bi öğretmene denk gelmez yazık valla çok yazık kendinden utanmalısın çocuğunada üzüldüm şimdi dayak yiyerek büyüyecek!!!
mesleğini layıklıyla yerine getrmediğin içinde ayrıca utanmalısın ... inşallah o çocuğun ailesi gerekeni yapar inşallah !!!!!

yeri gelir burnunu silersin-yeri gelir gözyaşını,yeri gelir kapkara olmuş ellerini tutar hatta altını ıslatan öğrencine bile sarılırsın akşam eve gittiğinde kendi çocuğunla ilgilenmek yerine kuzularına verdiğin ödevleri kontrol eder ya da etkinlik hazırlarsın onlara annelerinden bile daha yakın olur emin olun annesinin bilmediği birçok şeyini sen bilirsin(uyanmamak için çocuğuna kahvaltı bile hazırlamayan,kocasıyla çocuğunun yanında kavga eden,birbirlerine küfür eden,bütün gün kadınlarla oturup dedikodu yapan,tvde o normal görünen dizilerde ki öpüşme sevişme sahnelerini izleten,misafirliğe gittiğinde durmuyor die daha şiddetli tokat atan annelerden ve daha fazlasından bahsediyorum ) ANNESİNİN YAPTIĞI ANNELİĞİN 10 KATINI YAPARSIN
yapmaması gereken birşey olduğunda kızarsın şeytana uyup bi tokat atarsın da huzursuzluktan ölürsün keşke kendi çocuğuma atsaydım da ona atmasaydım dersin!emanetti o bana diye düşünürsün

peki sende bi annenin evladı değil misin?ailesinin şımarttığı saygıdan bihaber olan,arkadaşına cinsel istismarda bulunan terör propagandası yapan ve arkadaşının eline gözünün önünde kalemini çivi gibi batıran öğrencilerine de vurmamak için dişlerini sıkarsın SENİN ANNENDE SENİ BUNALIMA SOKAN O ÖĞRENCİLERDEN HESAP SORMAK İSTEMEYİ BİLE DÜŞÜNMEZ.
mesleğime dil uzatan insanlar iyi ki öğretmen olmamışlar onlar sizin yaptığınız HATA yı duyduklarında bukadar çirkinleşiyorlarsa öğretmen olduklarında sabır edemez hiçbişeye,terör estirirlerdi

nerde eski öğretmenler nerde eski veliler hepimiz ne tokatlar yedik hiçte incinmedik öğretmenlerimiz anneydi babaydı velilerimizin saygı duyduğu insanlardı şımarık yetişmedik bu yüzden velilerimiz iyiliğimizi düşündüler şimdi ise çocuğuma dokunma bağırma deyip tepesine çıkaran veliler saygıdan yoksun bi toplumu oluşturdular

yeri gelir burnunu silersin-yeri gelir gözyaşını,yeri gelir kapkara olmuş ellerini tutar hatta altını ıslatan öğrencine bile sarılırsın akşam eve gittiğinde kendi çocuğunla ilgilenmek yerine kuzularına verdiğin ödevleri kontrol eder ya da etkinlik hazırlarsın onlara annelerinden bile daha yakın olur emin olun annesinin bilmediği birçok şeyini sen bilirsin(uyanmamak için çocuğuna kahvaltı bile hazırlamayan,kocasıyla çocuğunun yanında kavga eden,birbirlerine küfür eden,bütün gün kadınlarla oturup dedikodu yapan,tvde o normal görünen dizilerde ki öpüşme sevişme sahnelerini izleten,misafirliğe gittiğinde durmuyor die daha şiddetli tokat atan annelerden ve daha fazlasından bahsediyorum ) ANNESİNİN YAPTIĞI ANNELİĞİN 10 KATINI YAPARSIN
yapmaması gereken birşey olduğunda kızarsın şeytana uyup bi tokat atarsın da huzursuzluktan ölürsün keşke kendi çocuğuma atsaydım da ona atmasaydım dersin!emanetti o bana diye düşünürsün

peki sende bi annenin evladı değil misin?ailesinin şımarttığı saygıdan bihaber olan,arkadaşına cinsel istismarda bulunan terör propagandası yapan ve arkadaşının eline gözünün önünde kalemini çivi gibi batıran öğrencilerine de vurmamak için dişlerini sıkarsın SENİN ANNENDE SENİ BUNALIMA SOKAN O ÖĞRENCİLERDEN HESAP SORMAK İSTEMEYİ BİLE DÜŞÜNMEZ.
mesleğime dil uzatan insanlar iyi ki öğretmen olmamışlar onlar sizin yaptığınız HATA yı duyduklarında bukadar çirkinleşiyorlarsa öğretmen olduklarında sabır edemez hiçbişeye,terör estirirlerdi

nerde eski öğretmenler nerde eski veliler hepimiz ne tokatlar yedik hiçte incinmedik öğretmenlerimiz anneydi babaydı velilerimizin saygı duyduğu insanlardı şımarık yetişmedik bu yüzden velilerimiz iyiliğimizi düşündüler şimdi ise çocuğuma dokunma bağırma deyip tepesine çıkaran veliler saygıdan yoksun bi toplumu oluşturdular

Ayakta alkışlıyorum :16:

Ben o son cümlelerde öğrencimi dövdüm dedikten sonra sorunuza adapte olamadım.Hani hamilesiniz üstünüze gelmek istemem ama siz nasıl başkasının evladına sırf ödev yapmadı diye tokat atarsınız?Nasıl kıyarsınız.Ki hamilesiniz bir düşünün sizin çocuğunuza öğretmeni tokat atsa ne kadar canınız yanardı.Çok hassasım bu konuda çünkü bu olaylar unutulmuyor hiçbir zaman.Dövmek yerine veliye ödev yapmadığını kağıtla yollayabilirdiniz veya çocuk kağıdı vermiyorsada elbet bu çocuğun velisi okula geliyordur ona anlatabilirdiniz.Banada ilkokulda öğretmenim vurmuştu hatta sınıftan neredeyse beni soyutlamıştı çünkü anaokuluna falan gitmemiştim okula dair hiç birşey bilmiyordum annem sadece okuma yazma biliyor okula gitmemiş babam köyün ilokulunda 5.sınıfa kadar okumuş 5 seneyi 1 defterle bitirmiş onlardan ne kadar birşey öğrenebilirdim ki.Yanlış yaptığım birşey yüzünden bana vurmuştu hiç unutmam o öğretmenden soğumama yetmişti.4.ve 5. sınıftada derslerim düzelmiş takdirler alıyordum o zaman o öğretmende pişman olmuştu yaptıklarından.Sizin iç huzurunuzun bozulmasının nedeni bence tamda bu.Başına gelen daha iyi anlar bu durumu ben hiç öğretmen anne gibidir gözüyle bakamadım bu duruma annemden yaptığım yaramazlıklar sonunda fiske dayak,tokat yememişken öğretmenden yedim.
Tamam kabul 30-40 kişilik sınıflarda öğretmenlik yapmak çok zor ama bunada dayanabilen,sabırlı kişiler öğretmen olmalı zaten.
Ağır konuştum belkide ama dayanamadım.
Eğer ki psikolojiniz bozuksa ücretsiz izine ayrılın bir süre ya da psikoloğa gidip yardım alın.Bu durumun tekrarlamaması için bunu yapın.Belli ki anlık bir sinir durumunuz oldu.Ama ne olur bir daha bu olayı tekrarlamayın.Çocuklar üzerinde sınıfın içinde o kadar rencide eden ve can yakan bir durum ki bu...

Son düzenleme:
huzursuzluğunuz ölüm korkusundan değil hanım efendi, hırsınızın öfkenizin kurbanı olan o yavruya atılan tokatın vebalii ve vicdani rahatsızlığı.

canım hiç sıkma kafanı
nerden kazanacağın hiç belli olmaz, dar ve dekolte giyinmediğin sürece birşey olmaz
açıkcası ben türbana önem vermem erkeklerin dikkatini çekmeyeceği gibi tesettürlü giyinersen dar ve dekolte vs gibi giyinme . bence için rahat olsun
ve gerçekten huzur bulmak istiyorsan kuranın kerimi tükçe mealini oku....dinimizin kolaylığını görerek dahada aşk ile bağlanıyorsun
bende türbanlıyım ve ama namaz kılmıyorum başlıyor ve ara ara bırakıyordum onun için kendimi sıkmadan namaza başladım sade farzlarını kılıyorum ve bu şekilde nefsime müdahale ediyorum
inş rabbim kabul eder...

Dar ve dekolte giyinmediğin sürece bir şey olmaz fetvasını nerden çıkarıyorsunuz acaba? Dinimizde tesettürün sınırları belirlenmiştir ve burada bir sürü kişi bu yorumu okuyor, böyle bir şey yazmanız ne derece doğru?
Başörtüsüde Allahın emirlerinden biri ve dinimizce oldukça önemli.

Kuran ı kerimin evet türkçe mealinide bilmek, anlayarak okumakta önemli ama arapça olarak yani olduğu gibi okumanında önemi ve sevabı oldukça fazla.

Ve ayrıca;

NUR SURESİ 31.AYET: “Mümin kadınlara da söyle:Gözlerini(harama çevirmekten)
kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar ;zinetlerini(süslerini)açığa vurmasınlar,
ancak kendiliğinden görünen hariç.Başörtülerini,yakalarının üstünü(kapatacak
şekilde)koysunlar.Süslerini,kendi kocalarından ya da babalarından ya da
kocalarının babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da
kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin
oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan
ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına
göstermesinler.Gizledikleri süsleri bilinsin diye(topuklu ayakkabı ile)ayaklarını
yere vurmasınlar.Hep birlikte Allah’a tövbe edin.Ey!Müminler,umulur ki felaha
bulursunuz.”

hormonlardan kaynaklanabilir.
ama bu küçük çocuklardan çıkarmayın sinirinizi.
gidip rapor alın kafanızı dinleyin biraz.
Allah günahlarımızı affetsin inşallahh.

bu konudan ayrı olarak ta;
bu arkadaşa tepki verenleri anlıyorum ve aynı tepkiyi öğretmenine saygısızlık yapan çocuklarınıza da göstermenizi diliyorum.
evlatlarımıza saygılı bir birey olmayı öğretelim. benim evladım öğretmenine hakaret etse saygısızlık yapsa ve öğretmeni ona vursa o öğretmeni şikayet etmediğim gibi hak etmişsin derim.
50 çocukla bir sınıfa doldurulmak ve çoğundan saygısızlık görmekte öğretmenin psikolojisini bozabiliyor. tabi bunlar dayağa gerekçe olamaz ve MEB in sorunları bunlar.
çok terbiyesiz aile terbiyesi almamış egosunu öğretmenle dalga geçerek tatmin etmek isteyen öğrenci var. sınıfta organıyla oynayan ortaokul öğrencileri bahçede öpüşmeye çalışan kız öğrencileri gördükten sonra Aileleri evlatlarını ahlaki yönden eğitmesi ve çok Tv izletmemesi gerekiyor bu konularda uyarıyoruz. evlatlarınızı dayaktan koruduğunuz gibi ahlaki çöküntüye karşı da aynı şiddetle korumanızı tavsiye ediyorum.

Arkadaşlar 3-4gündür içimde bir sıkıntı. Aklıma hep ölüm geliyor. Çok korkuyorum. Namazımı kılıyorum ama kendimi yeterli hissetmiyorum.Çok istiyorum rabbimin affetmesini. Ama ben açığım. Sadece başım kolumun bir kısmı çünkü çok açık giyinmem. Acaba rabbim bağışlar mı? İlerde mutlaka düşünüyorum kapanmayı ama inanın şuanhazır değilim. Acaba huzursuzluğum hamilelikten kaynaklanıyor olabilirmi? off bugünde öğrenci dövdüm vicdanm çok rahatsız hemde tokat attım ödev yapmadılar diye :(
Çok mutsuzum. Çok şükür rabbime inancım tam ama korkuyorum işte.

ödev yapmadi diye ögrenci mi dövdünüz???
inanamiyorumm
umarim o ögrencinin velisi gelip hesap sorar size

Saygılarımla.

sana katılıyorum arkadaşım..
gerçekten öğretmenlere olan nefretin sebebinin şimdi velilerden kaynaklandığını anlayabiliyorum, evlerinde 1 tane ile kafayı yiyen, ona gereken terbiyeyi vermeden, okula gönderen, okulda da suçlu kendi çocuğu bile olsa okulu ayağa kaldıran ve okuldaki yöneticisinden öğretmenine kadar herkesi asıp kesen çooookkk veli gördüm, tanık oldum.. durumu genelleyemem tabi ki..

velilerin çoğu okula gönderince gezmeye zaman bulabiliyor, kafalarını dinleyebiliyor' muş. bunu ben demiyorum, çoğu velide gözlemlediğim şey..

ben kaç kere sinirden ağladığımı bilirim ki tek ben değildim, ve bizi bu hale getiren ortaokul öğrencileridir.. ama ağladık, ama sabır ettik, ama dayandık, gerekirse kendimizi yedik ama O DERSİ İŞLEDİK.

inanın şimdiki nesli görün her derste ömrümüzden ömür gidiyor, ve bizdeki öğretme sevdası öğretme aşkı olmasa devam edemezdik. dediğim gibi şartları aynı olmayan insanlar bazı konularda çok iyi yorum yapabiliyorlar..

Back
X