Neden ilk erkek tarafına gidilir ?

damlacross

Savaşacağım tek şey içimdeki diğer ben...
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2018
1.255
4.974
133
Kızlar az önce bir konu gördüm aslında bir çoğumuzun problemi benzer şeyler diye düşündüm.Kimi eşinden memlun değil kimi kendi ailesinden kimi eşinin ailesinden bazısı ise çok şanslı :) mesela şöyle bir algı var aynı şehirlerde olunca neden ilk kayınvalidelere gidilmek zorunda neden böyle şeyler bekliyorlar ? Veya bayramlarda neden ilk erkek tarafına gidilmek zorunda yoksa bazı kimseler tarafından ayıp etmiş olarak algılanıyor.Hiç böyle olaylar yaşadınız mı ? Böyle bir durumda kadın olarak ben kendimi ezilmiş hissediyorum biz kimsenin malı değiliz kimse bizi satın almadı veya kimsenin olmadık
Biz eşimle şükür hep ortak karar alırız o benim ailemde ne kadar durduysa bende onunkinde o kadar dururum hiç tek gitmedik ailelerimize,bu şekilde karar aldık hep ama kayınvalidem bir gün tavır alıp kendince ego kasmaya çalıştı neden ilk bana gelip sonra annene gitmediniz diye beş dakikada olsa ona uğramak zorundaymışız eşimde diğer geldiğimizde ilk sana gelip sonra onlara gideriz damlacross uzakta olduğu için ailesini çok özlüyor bu kadar büyütülecek bir şey yok dedi.Biz sıra sıra gidiyoruz dedi.Tabi bu muhabbetler hiç bitmedi hep bir beklenti ilk ona gitmemiz için.Neden böyle bir algı var biraz dertleşmek istedim kızlar

Pipi çok kıymetli olduğu için.
Bebeklikten yerim seni pipini diye sevmeye başlayıp, biraz büyüyünce göster pipini amcalara dendiği, ergenlik ve yetişkinlik döneminde ise erkek adamdır, istediği ile gezer de tozar da dendiği için.

Burada kızı olacağı için üzülen kadınlar var, 4 tane kızı olup illa erkek olsun diye 5.yi doğurma peşinde olanlar var.
Anneyi eğitirsen dünyayı eğitirsin, ama bizdeki anneler genelde işte pipini yerim modunda. Öyle yetiştirilen erkeklerin evlilikleri de hep sorunlu bu yüzden.

Eşim kendi ailesine tek gidebilir .

Ben de zaman zaman tek giderim ailem alt sokakta yaşıyor zaten.

Eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor.

Önce kime gidildiğine dikkat etmedim. Böyle ufak şeylere kafa yormuyorum.

Zamani gelince bireysel de takılıyoruz. Her yere birlikte gitmiyoruz. Ben annemle başbaşa oturup kalkmayı seviyorum.

Toplumda kim ne yapıyor. Ilgilenmiyorum da. Herkes kendi hayatını yaşayıp başkalarına bulaşmadığı sürece bence sorun yok.

Böyle ufak şeylere kafa yoran, çapsız adamlarla evlenmediğimiz sürece de bence sorun yok.

Gerçekten öyle

Biz en başından konuştuk iki tarafa da eşit olalım diye.
Şimdi ilk bayram kv lerde başlamıştık devamında bir benim annemlere bir oraya.
Daha şaşmadı.
Eğer hafta içi de bir tarafa gidiyorsak diğer hafta diğer tarafa gidiyoruz.
İlk baştaki tavra çok bağlı bence.

İlk evlendiğim zaman aldım karşıma iki tarafı da “ben sizden gelenek görenek, bohça ıvır zıvır beklemedim. Siz de benden geleneksel gelin/evli kız evlat modeli beklemeyin. Yemeğe çağırsın, hürmet etsin, misafir ağırlasın falan yok bende. Biz sizin kardeşleriniz evlatlarınızız. Yemeğe mi gelmek istiyorsunuz arayın biz geliyoruz deyin olsun bitsin. Evimizde zaten yemek pişiyor iki tabak daha koyar sofraya keyifle yeriz. Size gelmemimizi mi istiyorsunuz sitemle triple yapmayın, kalkın gelin özledik deyin gelelim.” çerçevesinde bir konuşma yaptım sekiz senedir kafam rahat. Tabi bizimkilerin en uzağı 15 dk mesafede. Kalma etme yok, olsa da böyle bir konuşmadan sonra sorun çıkmazdı sanıyorum.

Sözün özü, sınırlarınızı, insanların size davranışlarını siz belirlersiniz ki belirleme yolunda ilerliyorsunuz bence. Eşinizle aynı frekansta olursanız bunlar sorun olmaz.

Bence bu kişinin karşı tarafı alistirmasiyla alakalı bir durum başta böyle yapıyorlar sonra rahatsız ediyor. eltilerim de böyle ilk KV gittiler şimdi gitmek zor geliyor ben canım o an kime gitmek istersen giderim hiç böyle bir kurala tabi tutmadım kendimi kimsede demez bize ilk niye gelmedin diye cnm istemezse kimseye gitmem bir bayram hatırlıyorum iki aileye de gitmemiştim hastayım diyip

Bencede önce kime gidildiği önemli değil,tek başımızada gidilebilir hiç problem değil bunlar basit şeyler ama ne yazıkki bazı sözler çok kışkırtıcı olabiliyor

Tamda benim bu konuyla ilgili mesajıma beğenmediğim attıktan sonra açmışsınız konuyu haliyle biraz üzerime alındım. Kendimi açıklamıştım aslında umarım bütün mesajlarımı okumuşsunuzdur. Benim eş ailem de kendi ailem de başka şehirlerde, dolayısıyla önce ona gidelim muhabbeti yapamıyoruz. Neden önce erkek ailesine gidiliyor diye sormuşsunuz toplumda şöyle bir algı var kız almak-kız vermek şeklinde. Soyadı erkekten alındığı için sanırım artık o aileye girmişsin gibi düşünülüyor. O yüzden erkek ailesine öncelik veriliyor olabilir. Aklıma gelen bu oldu. İlk kime gidildiğinin zerre önemi yok aslında. Sadece şunu saçma buluyorum benim annemde 2 gün kaldık seninkinde 3, geçen sefer ilk senin annene gittik bu sefer benimkine gidelim, geçen senin annende yemek yedik bu sefer benimkinde yiyelim muhabbeti bana kıyas olarak geliyor. Gereksiz bir yarıştırma çabası. O an ne uygunsa ona göre hareket edilmeli bunun bir çetelesi olmamalı.

Aslında ilk önce kv ye gitmek avantaj kadınlarda bunu biliyor diretmiyor. Sabahtan gidersin öğlene kadar durursun .Sonra annene gidersin bayramın en hareketli zamanı gece yarısına kadar oturursun. Tabi ben hiç böyle yapamadım şehirler farklı .Çevremde gördüğüm böyle ...

Bizde öyle yapıyoruz eşim çok anlayışlı hep ortak karar alırız :) ama kayınvalidem ilk ona gidilecekmiş gibi davranır hep sıra sıra deriz gene anlamaz.

bir bayram kendi ailemle bir bayram da esimin ailesiyle gorusuruz genelde. aile ve kultur farki bence herkes ayni degil. tatile gittigimiz de olmustur gectigimiz bayramlarda, evde kaldigimizda. ama cografya kaderdir diyebiliyorum sadece. bunu yasayan kadinlarin ogullarina gelinlerine yada kizlarina ayni seyleri yasatmamalarini diliyorum sadece

Ikisine de gitmeyip kim önce evime gelecek muhabbeti acacaksin (anneler yarisiyor)5 dk olsa da gelsinler de kv zaten saliselerle yatisircasina isinlanacagindan olmaz dimi

Kiz evi naz evi ondan once annem derdim

Gelenek kultur boyle oldugu icin,kendileri de bu sekilde yasadigi icin bunu devam ettirmek istiyorlar.
benimkiler de ilk evlendigimizde gelinim diye hayli beklentileri vardi.gelin hizmet eder gelin evini temizler bayramlarda ilk onlara gelinir falan filan.
ben hic bir zaman istedikleri sekilde davranmadim.zaten fitratim geregi soylenilen bir seyi asla yapmama huyum vardir.esimle sorun olmadi bunlar ama onlarin bu beklentileri yuzunden baya da sikinti yasadik ilk zamanlar.
13 yil olacak evleneli hala beklentileri karsilanmadigi icin surat asarlar tavir yaparlar ara ara, ama benim umrumda bile olmaz.benim ailem esimden saygi disinda birsey beklemiyorsa onlarda benden beklemeyecek.
bence bunu biz ve bizden sonraki nesil degistirecek.artik oyle bir dunya kalmadi.

Bu arada biz bayramda iki tarafa da gitmiyoruz. Zaten ya biz tatilde oluyoruz, ya hep beraber tatilde oluyoruz. Bir iki kere annemlere gitmişizdir belki o da hepimiz evdeyizdir, abim ablam gelmiştir şehir dışından eğlenmeye gideriz. Çünkü baştan söyledik geleneksellik beklenmeyecek

Kültür meselesi. Herkes kendi yetişme tarzina, kendi görüşlerine yakin ya da uyumlu olacak biriyle evlense boyle sorunlar olmaz.
Bu bir kural değil sonuçta. Eşimle ortak karar aliyoruz diye sukur etmiyorum aksini ben ailemde gormedim zaten oyle bir durumu tanimiyorum, secenek degil.

Bizde öyle yapıyoruz eşim çok anlayışlı hep ortak karar alırız :) ama kayınvalidem ilk ona gidilecekmiş gibi davranır hep sıra sıra deriz gene anlamaz.

Kv deler hep öyle.
Eşin sana uyum sağlıyorsa ötesi boş.
Üç maymun kuralı; görme, duyma, bilme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…