- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
Her hakkımı talep ettim. Ama dediğiniz gibi mahkemeye geldi mi erkekler cebinden para çıksın istemiyor. Üstüne her türlü masrafı bize yüklemeye çalışıyorlar.Çocuklu boşanmalar dışında ben bu nafaka olayını pek anlamıyorum. Neden bir erkek, eski eş bana nafaka ödesin? Galiba erkeklerde artık nafaka talep edebiliyor.
Sizin durumunuzda ise tazminat isteyebilirsiniz elbette ama nafaka istemeyin. Sonuçta aldatmış, manevi olarak sarsılmışsınız.
Bilmiyorum. Boşanıyorsun ama boşanamıyorsun gibi bir şey.
1 senelik mi evliydiniz? Bence nafaka tazminat ne alabiliyorsanız alin.. erkekler saha kalkti nifiki virmik istimiyiriz diye. Bu toplumda bosanan erkek burda da goruldugu gibi hemen baska es bulur ya da aldatir ama damga yemez. Bi kadin yapsa hemen damgalanir. O yüzden bu toplumda yasiyorsak bunun da bi dezavantaji olarak malesef bu varsa tazminat da nafaka da Umarim ne alabilirsen alirsin Rabbim seni onlardan kat be kat daha iyi durumlara getirsin. Daha iyi ve hayirli bir evlilik versin.Her hakkımı talep ettim. Ama dediğiniz gibi mahkemeye geldi mi erkekler cebinden para çıksın istemiyor. Üstüne her türlü masrafı bize yüklemeye çalışıyorlar.
Kesinlikle haklarınızı talep edin, maddi manevi tazminatınızı alın ama böyle bir adamdan -çocuğunuz yoksa- nafaka talep etmeyin.Her hakkımı talep ettim. Ama dediğiniz gibi mahkemeye geldi mi erkekler cebinden para çıksın istemiyor. Üstüne her türlü masrafı bize yüklemeye çalışıyorlar.
Bir seneden fazla sürdü. İnşallah nafaka ve tazminat alabilirim. Sürüyor dava bakalım. İyi dileklerin için sağol teşekkür ederim.1 senelik mi evliydiniz? Bence nafaka tazminat ne alabiliyorsanız alin.. erkekler saha kalkti nifiki virmik istimiyiriz diye. Bu toplumda bosanan erkek burda da goruldugu gibi hemen baska es bulur ya da aldatir ama damga yemez. Bi kadin yapsa hemen damgalanir. O yüzden bu toplumda yasiyorsak bunun da bi dezavantaji olarak malesef bu varsa tazminat da nafaka da Umarim ne alabilirsen alirsin Rabbim seni onlardan kat be kat daha iyi durumlara getirsin. Daha iyi ve hayirli bir evlilik versin.
Teşekkür ederim inşallah hepimiz düzgün insanlarla karşılaşanım hep. Nafaka da talep ettim. Gözünü korkutmak için. Avukata bıraktım. Nasıl olursa nafakanın çok da peşinde değilim.Kesinlikle haklarınızı talep edin, maddi manevi tazminatınızı alın ama böyle bir adamdan -çocuğunuz yoksa- nafaka talep etmeyin.
Bırakın geçmişte kalsın. Sanırım nafaka toplu da ödeniyor ama ben yaşamış olsaydım bu durumu her ay öyle bir adamdan para gelmesi bana tekrar tekrar aynı şeyleri hatırlatırdı. Tabii sadist bir yanım varsa -ki bence her insanda biraz var- her ay bana acı çektiren bir adamın para göndermesi -erkekler için para kıymetli oluyor- o parayı çatır çatır harcamak zevkte verebilirdi. Galiba ruh halime bağlı olurdu.
Hakkınızda en güzeli olsun. Umarım bundan sonra tüm güzellikler sizi bulur.
okudum çalışıyorum aldatıldım boşandım..sevgilisi ile birlikte çicekler havada ucuşuyor..
Konu bu değil yorum yapan kişiye de anlatmaya çalıştım ben evlenmeden önce de evliyken de ayrıldıktan sonra da çalıştım. Konumda bahsettiğim düzenimin bozulması aslında. Kocasına bağlı yaşayan onların eline bakan kadınlardan olmadım. Öyle kadınlar da bir gün kocalarını kaybedebileceklerini unutmasınlar. Bu yorum onlara gelmeli.
Mutluluğu sadece eşimde aramadım. Benim demek istediğim şuydu. Bir kadın topluma boşanmış olarak döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. En başta bunu evli kadınlar yapıyor. En başta evli kadınlar dul gördü mü kocasını saklıyor. Sanıyor ki evli erkeklerle birlikte olan sadece dullar. Bekar bir kız da evli erkeklerle görüşebiliyor. Aynı şekilde dul bir kadına erkeklerin bakış açısı aynı. Keşke böyle olmasa ama böyle. Ben bu yüzden erkeklerin neden hep kazandığını sordum. Onlar topluma eskisi gibi dönebiliyor. Ama biz alnımızda bir damgayla dönüyoruz.Ayakta durmakniçin çabalyın neden hala ona bağımlısınız . Okumuşsunuz çalışıyorsunuz ama bağımlısınız ona .
Burada önemli olan çalışmak değil .
EVLİYKEN DE BAĞIMSIZ BİR BİREY OLABİLMEK . KENDİ BAŞINA BİR ŞEYLER YAPABİLMEK BİR YERLERE GİDEBİLMEK . MUTLULUĞU SADECE KOCADA ARAMAMAK VS VS .
Normal tepkiniz için teşekkür ederimHayatta en nefret ettigim sey birinin aldatilmasidir bence caninizi sikmayin yaptiklari cok igrenc bisey bosanirken herseyini alin surundurun
Boşanma davamız açıldı duruşma günümüz belli artık. Ağlıyorum çünkü çok emek verdim çok haksızlığa uğradım. Yıllarımı verdim anılar biriktirdim çok sevdim hayallerle evlendim. Ama iyiliklerimin karşılığı aldatılmak oldu. Bir tek dayak yemediğim kaldı. Keşke dayak yeseydim de bunları yaşamasaydım diyorum hep. Peki şöyle bir baktığımda ben sağlık problemleri yaşarken düzenimi bir türlü kuramazken rüyalarım beni rahat bırakmazken eski eş neden bu kadar mutlu ya da nasıl başarıyor parası işi eşi evi var benim ise her şeyim gitti onunla beraber adalet bu mu. Ne zaman bitecek onların mutluluğu. Boşanınca neden kadınlar daha çok şey kaybeder de erkeğe bişey olmaz?
Evet ya sonunda beni anlayan bir kişi çıktı. Benim demek istediğim toplum beni yordu. Eski eşin ailesi yordu. Ben her şeyim yerinde yoksa işim de ailem de arkadaşlarım da
Sağol arkadaşım. Haklısın. Ben artık adaletin işlemesini beklemiyorum bedel ödemelerini de beklemiyorum bağlantımı da kestim kendimi düşünüyorum sadece mutlu olmaya çalışıyorum bu konuyu açtığımda tabii daha duygusaldım benim belki hesabım öbür dünyaya kalır. Allah bilir.Acıyla bunları yazman çok normal ama bil ki evrenin kanunları var Allahın koyduğu. Bunlar sekmeden işler, gününü zamanını Allah bilir ancak. Kim kötülük yapıyorsa mutlaka bedelini ödeyecektir bunu unutma. Seni aldatan adamla olma zaten, gümüş kapı kapanır altın kapı açılır önünde ki kocan gümüş bile değilmiş baksana.
Dayağı da kendine ve hiç bir canlıya layık görme. Önce kendi özgüvenini yükseltmen lazım.
Sağol arkadaşım. Haklısın. Ben artık adaletin işlemesini beklemiyorum bedel ödemelerini de beklemiyorum bağlantımı da kestim kendimi düşünüyorum sadece mutlu olmaya çalışıyorum bu konuyu açtığımda tabii daha duygusaldım benim belki hesabım öbür dünyaya kalır. Allah bilir.
Evet kesinlikle katılıyorum. İzliyorum YouTube üzerinden videolar bazen dini içerikli şeyler izleyince rahatlıyorum. Bazen çok dua ediyorum bazen de isyan edesim geliyor. Bir şekilde ayakta durmaya çalışıyorum. Önereceğiniz bir kişisel gelişimci varsa öğrenebilirim bu arada.Kusura bakmayın konu eskiymiş ben de yorum yazdıktan sonra farkettim. Hayır kim ne yaşadıysa yaşatacak, yaşamın kanunu bu merak etme. Ne zaman nasıl olur onu bilmiyoruz sadece. İçin ferah olsun. Ben bu konularda epey araştırma yapıyorum, sana da tavsiye ederim. Kişisel gelişim, maneviyat bunlarla ilgilen çok iyi gelecek. Bankacısın sanırım meslektaşız, kendini bırakma işine sarıl gün içende yoğun olursun zaten ben boş kaldıkça yazıyorum buraya dolu dolu geçiyor günler, önemli olan kendinsin kendini içindeki gücü keşfet, klişe gelebilir ama klişeler doğrudur.
Evet kesinlikle katılıyorum. İzliyorum YouTube üzerinden videolar bazen dini içerikli şeyler izleyince rahatlıyorum. Bazen çok dua ediyorum bazen de isyan edesim geliyor. Bir şekilde ayakta durmaya çalışıyorum. Önereceğiniz bir kişisel gelişimci varsa öğrenebilirim bu arada.
Benim iki celse oldu ve çok yıpratıcı gerçekten. Bir şeyleri kanıtlamaya çalışmak zor. Bana da bir buçuk yıl sürer dediler. Bazen de benim acelem yok diyorum. Kararsızım bu ara bilemiyorum ne yapacağımı mahkeme konusunda da.o herifin evi işi arabası herşeyi ve erkekliği yerinde iken mahkemede sürünen ve sürekli beyni meşgul olan tek kişi siz olacaksınız.Güçlü olan kazanıyor malesef.Bende sizinle aynı durumu yaşadım.Hemde 1 kız evladımla.Umutlar hayaller dediğiniz şey pek çok erkek müsveddesi için kesinlikle olmayan şey zaten.Biz kadınlar evlenirken herşeyi pembe hayal ediyoruz.Öyle bir dünya ne yazık ki yok.Evlilik süreciniz ne kadar sürdü bilmiyorum. ancak çekişmeli dava en az 1.5 yıl sürer normal süreç izlenirse.1.5 yılın sonunda ispat edebildiklerinize göre haklı çıkarsanız evlilik sürenize göre bir tazminat alırsınız. Ha değer mi? Alacağınız 15-20 bin. onunda yarısını avukat alır.Siz 1.5 yılınızı beyninizde bir herifle ve atmak istedğiniz bir soyadıyla geçirirsiniz. Tecbübelerimi aktardım size.Tahminlerimi değil..Cidden ruh sağlığınız hepsinden önemli.O şer..size hiçbir şey olmaz yine
Aynen artık dünyada adalet beklemiyorum. Bir yerde dinlemiştim. Herkesin hesabı bu dünyada olmazmış. Bazıları da öbür dünyaya kalırmış. Boşanma davam açılmamışken bile eşi konumundaydı. Çevresi akrabaları bağrına bastı. Çok normal karşılandı. Ben de buna inanamadım zaten. Neyse kabullendim böyle insanlar da var. Yüzüklerini taktılar birlikte imam nikahı kıydılar. Beni hiçe saydılar yani. Annesi istedi kadını. Böyle yani bildiğimiz aynı süreçleri yaşadılar. Artık üzülmüyorum zamanında çok yıpranmıştım tabii. Özellikle çevresini ve ikisinin bu ilişkisini anlayamadım.Boşanma davanız yeni açılmışken eşi nasıl oluyor? Manevi olarak yıkılmışsınız, buna yapacak birşey yok ama keşke bu konunun üzerine gidip siz de onu üzseydiniz biraz, tabi hukuken yababileceğiniz şeyler varsa.
Herkes iyi, herşey güllük gülistanlık değil hayatta, dün sizi üzenleri de yarın başkaları üzecek illaki. Birde dünyada adalet beklentisinde olmamak lazım, ilahi adalet(inançlılar için) öbür dünyada... Bu dünyayı insanlar yönetiyor sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?