NEDEN KENDİ AYAKLARINIZI ÜZERİNDE DURMAK İSTEMİYORUZ. ..

türk malı kullanmaya gayret ederim.
aldığım ürünlerin etiketine bakarım.
elbette her şey için geçerli değil bu, bazen bilerek ithal marka almak isterim.

ama sorun şu ki, Türkiyede dağıtımda da bir sıkıntı var.
mesela bazı ürünlerin TM sini bulmak mümkün değil, hatta bazı ürünler için Çin malı olmayan bir markaya ulaşmak bile imkansızlaştı.
yüzücü gözlüğü almak istedim geçenlerde, büyük bir spor mağazasına girdim, yaklaşık 10-15 farklı model vardı, ve teki bile TM değildi, hatta tamamı Çin malıydı.

Örneğin oğluma türk markalarından kıyafet alacağım zaman da etiketlere bakıyorum, bir çok ürün Türkiyede üretilmemiş oluyor, marka Türk olsa bile.

Kişisel olarak dikkat etsem de bazen yukarıda bahsettiğim durumlar vazgeçmeme sebep olabiliyor.

Tam yeri
Günaydın Sevdalumsun...söylediklerinden sonuna haklısın.birde fastfood gerçeği maalesef,ben hayatım boyunca bir kez bile o fastfood mekanlarına gitmedim.hem dini hem milli olarak gidilmemesi gerekiyor bence
Tam yerine degindin.....varya döner reklamını görünce gözlerim doldu. ...yemin ederim alkışladım. ...işte bu dedim böyle yerli yiyeceğim böyle güzel reklam yapılmalı. ....kim sevmiyor döneri hem doyurucu hem sağlıklı. ...iyi yapan yerler için konuşuyorum tabiki.....At eti eşşek etinden yapanların konusunu bile yapmıyorum. .....dedim ya sağlıklı ürün yapan reklam yapmalı sus pus kalmamalı. .....

Yerli üretim olunca daha az kaliteli olur lafı,insanların belleklerine kazılmış gibi.Çoğu kızacak belki bana ama biz Türküz.dilimiz Türkçe neden yabancı dil özentisi var ,bırakın gıdayı,ürünleri,Türk markalarının ismi yabancı isim hatta burada bazılarının avatarı bile yabancı isim,

Evet..... işte o ön yargıyı yikalim burada kaliteli yerli ürünleri sayalım

kötüleri de sayalim.

.kimse almazsa onları ....
yabancı sermaye kadar kaliteli olan yerli ürünleri sayalim.....

madem yeterince onlar reklam yapmıyor biz söyleyelim. .

iyisini alalım. ...böyle böyle o ön yargıyı yikabiliriz...Burası kadınlar kulübü değil mi?....hepiniz kadın olarak gücünüzü farkındasiniz buna adım gibi eminim......

Mesela küçük çocuğum var .Bebekken çocuk bezi olarak yabancı ürün kullandım.Aman 3 kuruş fazla olsun,iyisi olsun dedim.Çocuk pişikten kurtulamadı.Tatile memlekete gittik,kullandığım bez orada bitti,mecbur bimin bezinden aldım.Gayet güzel,hiç pişik olmadı onu kullanmaya devam ettim.

Canim cok iyi niyetlisin ya.Peki bu soyledigini benzine nasil uyarlayacagiz?En temel konudan giris yaptim bak.Benzin neden o kadar pahali?(bu durumun "yeni dunya duzeni" ile ilgisi yok ama baska seylerle ilgisi var) , Bireysel olarak ne yapilabilir bu konuda.Yag,seker,un,tuz,bulgur,pirinc e gelene kadar benzine cozum bul bakalim.Et e bul.Etin kilosu ne kadar TR de?Et cok onemli bir besin.Cogunluk yiyebiliyor mu?Kim anguslara kapilari acti?Bireysel caba ile cozemezsiniz.Digerlerini de cozemezsiniz.Adamlar her ulkeyi haraca baglamis.Dunya uzerindeki Milli gelir dagilimlari ve uretimleri incelerseniz,Kimin ne kadar kime calistigini gorursunuz.Tohum konusunu da arastirin bi bakin.Neresinden tutarsan tut elinde kaliyor yani.Gercekler cok kotu malesef.

İşte bu mükemmel bir haber bakın ne kadar çok okuyucu bunu okudu .....Yabancı sermaye şunu der bazenbenim benim al çocuğun pislik olsun sonra git benim pudrami al..sonra yağımı al ...senin çocuğun benim çocuğum kimsenin umurumda değil. ...önemli olan onların malı satılsin da nasıl satılırsa satılsın. ....en çok buna kızıyorum zaten

Canım işte bütün bunların sebebi esir olmuş olmamız. ....biz hayvancılığı desteklesek.....teknolojiyi ona monte edebilsek....tekrar kalkiniriz....biz neden benzini bu kadar pahali aliyoruz cunku devlet olarak o paraya ihtiyacimiz var sebep? URETMIYORUZ.....Üretmekten kaciyoruz....kendi uretilen mali tü....kaka.....diyoruz......biz bizi kalkindirmiyoruz.......toprağı işlemek zor geliyo neden?çünkü çiftçinin elinden tutan yok....fakir....ne uğraşcam diyo kazanamiyorum diyo şehre geliyo.....yani bana ekmek üreten köylü buğday üretmekten vazgeciyo.....Eğer böyle olursa bende dışarıdan misli misli almaya mecburum.......önce kendi insanimi desteklenmeliyim ki üretmeye devam etsin.....toprağını terk etmesin ki beni yabancıya muhtaç etmesin........ortak payda

üreticiler... yerli üreticiler.......

ona çözüm bulursak her şeye çözüm bulunur eminim.....

Bizim ureticilerimizde de is yok ki.

Ben tekstil icin konusayim, ic piyasa demek cer cop demek. Ic piyasa demek testsiz mali piyasaya surmek demek.
Valla almayin. Baslarim ulke ekonomisine, o tisortteki baski bana zarar verdiginde kimsenin umrunda olmayacak. Zaten turkiyedekiler de ipligi ucuz diye cinden ya da endonezyadan çekiyor. Bizim pamugumuz yok ya...

Gecen misafirim geldi antalyadan. Seracilik yapıyor. Salatalik getirdi. Ulan ben yazin ortasinda oyle guzel salatalik yemedim. Ki kistayiz? Dedim ne bu? Ihracat mali. Sonra yok uretici degil araci kazaniyor bilmem ne. Iyi oluyor.

Toplumsal ahlakı olmayan bir ülkeden bahsediyorsunuz. Bana göre söylediklerinizin gerçekleşmesi imkansız.

Metro bekleme alanının hayal edin, ya da otobüs. Araç gelince herkes hurraaaa önce binmeye ve yer kapmaya çalışıyor. Aaa bu adam benden önce gelmişti demiyor kimse.

Hakkını savunmak ile uyanıklık yaparak başkasının hakkına tecavüz etmek karıştırılıyor.

Sosyal medyada hepimiz ağlayıp duruyoruz yok aylan bebek öldü, bebekler ölmesin, aman mülteciler vs vs.

Arkadaşlar, o batan botlara o insanları toplayanlar, onlardan fahiş fiyatlar alarak ihmalkarlık zincirinde ölmelerine neden olanlar kimler düşünsenize? Bizim insanımız. Ege'deki, Akdeniz'deki Türkler. Uyanık ve ahlaksız Türkler. Vicdansız insanlarımız. Paragöz insanlarımız.

Yani biz buyuz.

Sosyal medyada duyarlı kahramanlar ama gerçek hayatta sadece kendisini düşünenler.

Ülkemize çok ta haksızlık etmeyelim.İthal ettiği kadar ihraç ettiği ürünler de çok. Çiftçimiz yine de iyi çalışıyor. Mesela oğlum akşam domatesin tanesi Rusya da 6 liraymış diyor,diğer sebzeleri saymıyorum bile. Rusya bizden alışverişi kesti,aç kaldı.Biz çoğu şeyi kendimiz üretiyoruz.

Kisirdonguyu cok guzel aciklamissin.Iste ciftcinin icinde bulundugu perisan durumu sen ben cozemeyiz diyorum , sen ben ciftcileri nereden bulacak herkes tek tek , devletin duruma el koymasi gerekli.Yapilmasi gerekenler cok zor da degil inan ki.Ama yapamazlar.Eller kollar bagli.Iste burdan sonrasini daha fazla aciklayamiyorum sen anla.
Bir diger kanayan yara da , taseron iscilerin vaziyetidir.Bu kole duzenine neden izin veriliyor?Kimler kimlerin ustunden - emeginden geciniyor ? Bunu neye karsilik yapiyor ? Bu somuruye neden dur denmiyor ?

Haklı olduğunu biliyorum anladım çok güzel aciklamişsin...benim demek istediğim şey şu : deniz yıldızı hikayesini biliyor musunuz bak dinle....

Yazı yazmak için okyanus sahiplerine giden bir yazar sabaha karşı Kumsalda bir adamı görür. Adam sahile vuran deniz yildizlarini denine geri atmaktadir....adama yaklaşır. .. "Neden deniz yıldızlarını denize atıyorsun?"
Genç adam yanitlar:
"Birazdan güneş yükseliş sular çekilecek onları suya atmaktan ölecekler."
Yazar bu genç adamın yaptığı ise bir anlam veremez ve der ki:
"Kilometrelerce sahil binlerce deniz yıldızı var .Ne far eder ki
Genç adam eğilir ve yerden bir deniz yıldızı daha alıp okyanusa fırlatırken yazara:
"Onun için fark etti ama...."der.

Köy enstitüleri varmış eskiden çiftçi eğitim alırmış orada. Onu kapatan zihniyet var ya öbür taraftalar hala beddua ediyorum kapatanlara...

O bezin adı da Türkçe değil ki..

İster istemez siyasete gelir bu konu, hibrit tohumlardan bir girsem yeter, araştırır isteyen

Süper bir konuya deginmişsin bizzat üreticiyle karsilaşmış olman muazzam bir şey. ...onun ürünü nu yurt dışına satıyor olmasının baş sebebi nedir?

Ne güzel yazmışsın aynı benim kafamdasın ama insanımız sahtekar yabancılar daha dürüst
mesela marketten tam yağlı peynir alıyorum ama tam yağlı çıkmıyor yağı çalınmış çıkıyor
yazın çilek alıyorum üst büyük altta küçük oluyor , insanlarımız dürüst olmalı yoksa ihracat ve üretim boş o domatesler neden geri geliyor ilaç kalıntısı çok , yani zehirli , yağlardada sahtekarlık çıktı, sucuktata iş adamlarının gözü paraya doymuyor , genelde asgari ücretle çalıştırıyorlar önce dürüst olmaları şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…