- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi Sevdalumsun
-
Tam yerine degindin.....varya döner reklamını görünce gözlerim doldu. ...yemin ederim alkışladımGünaydın Sevdalumsun...söylediklerinden sonuna haklısın.birde fastfood gerçeği maalesef,ben hayatım boyunca bir kez bile o fastfood mekanlarına gitmedim.hem dini hem milli olarak gidilmemesi gerekiyor bence
Yerli üretim olunca daha az kaliteli olur lafı,insanların belleklerine kazılmış gibi.Çoğu kızacak belki bana ama biz Türküz.dilimiz Türkçe neden yabancı dil özentisi var ,bırakın gıdayı,ürünleri,Türk markalarının ismi yabancı isim hatta burada bazılarının avatarı bile yabancı isim,
Yerli üretim olunca daha az kaliteli olur lafı,insanların belleklerine kazılmış gibi.Çoğu kızacak belki bana ama biz Türküz.dilimiz Türkçe neden yabancı dil özentisi var ,bırakın gıdayı,ürünleri,Türk markalarının ismi yabancı isim hatta burada bazılarının avatarı bile yabancı isim,
Hayır. ...Hayır. ...Hayır işte öyle değil bence...para kimin cebinden çıkıyo. ...senin...benim...ötekinin ...herkesin. ....sen almazsak ben almazsam.....öteki almazsa.....herkes almazsa. ....o neden öyle bir mali piyasa ya sürsün ki işte ben onu demek istiyorum......bir ülke de vatandaş iyi yi güzeli bilir .....Düşünün evladını kötü bir şey yapıyo ne yaparsınız ona ceza verirsiniz. Bir şeylerden mahrum bırakırsınız. ....o da oturur düşünür. ..ve der ki hmmmmmbu böyle olacak düzeltmek lazım kendimi. ....Çünkü bunun bir kazanç olmadığını anlayacak......biz de böyle yapıp piyasa da adi olan malları almayız kendi ürünümüz olan kaliteli mala yöneliriz.....Böylece sahtekar malını satamadigi için ya üretmez ya da iyi mal üretir. ....
İşte bu mükemmel bir haber bakın ne kadar çok okuyucu bunu okudu .....Yabancı sermaye şunu der bazenbenim benim al çocuğun pislik olsun sonra git benim pudrami al..sonra yağımı al ...senin çocuğun benim çocuğum kimsenin umurumda değil. ...önemli olan onların malı satılsin da nasıl satılırsa satılsın. ....en çok buna kızıyorum zatenMesela küçük çocuğum var .Bebekken çocuk bezi olarak yabancı ürün kullandım.Aman 3 kuruş fazla olsun,iyisi olsun dedim.Çocuk pişikten kurtulamadı.Tatile memlekete gittik,kullandığım bez orada bitti,mecbur bimin bezinden aldım.Gayet güzel,hiç pişik olmadı onu kullanmaya devam ettim.
Canım işte bütün bunların sebebi esir olmuş olmamız. ....biz hayvancılığı desteklesek.....teknolojiyi ona monte edebilsek....tekrar kalkiniriz....biz neden benzini bu kadar pahali aliyoruz cunku devlet olarak o paraya ihtiyacimiz var sebep? URETMIYORUZ.....Üretmekten kaciyoruz....kendi uretilen mali tü....kaka.....diyoruz......biz bizi kalkindirmiyoruz.......toprağı işlemek zor geliyo neden?çünkü çiftçinin elinden tutan yok....fakir....ne uğraşcam diyo kazanamiyorum diyo şehre geliyo.....yani bana ekmek üreten köylü buğday üretmekten vazgeciyo.....Eğer böyle olursa bende dışarıdan misli misli almaya mecburum.......önce kendi insanimi desteklenmeliyim ki üretmeye devam etsin.....toprağını terk etmesin ki beni yabancıya muhtaç etmesin........ortak paydaCanim cok iyi niyetlisin ya.Peki bu soyledigini benzine nasil uyarlayacagiz?En temel konudan giris yaptim bak.Benzin neden o kadar pahali?(bu durumun "yeni dunya duzeni" ile ilgisi yok ama baska seylerle ilgisi var) , Bireysel olarak ne yapilabilir bu konuda.Yag,seker,un,tuz,bulgur,pirinc e gelene kadar benzine cozum bul bakalim.Et e bul.Etin kilosu ne kadar TR de?Et cok onemli bir besin.Cogunluk yiyebiliyor mu?Kim anguslara kapilari acti?Bireysel caba ile cozemezsiniz.Digerlerini de cozemezsiniz.Adamlar her ulkeyi haraca baglamis.Dunya uzerindeki Milli gelir dagilimlari ve uretimleri incelerseniz,Kimin ne kadar kime calistigini gorursunuz.Tohum konusunu da arastirin bi bakin.Neresinden tutarsan tut elinde kaliyor yani.Gercekler cok kotu malesef.
Canım işte bütün bunların sebebi esir olmuş olmamız. ....biz hayvancılığı desteklesek.....teknolojiyi ona monte edebilsek....tekrar kalkiniriz....biz neden benzini bu kadar pahali aliyoruz cunku devlet olarak o paraya ihtiyacimiz var sebep? URETMIYORUZ.....Üretmekten kaciyoruz....kendi uretilen mali tü....kaka.....diyoruz......biz bizi kalkindirmiyoruz.......toprağı işlemek zor geliyo neden?çünkü çiftçinin elinden tutan yok....fakir....ne uğraşcam diyo kazanamiyorum diyo şehre geliyo.....yani bana ekmek üreten köylü buğday üretmekten vazgeciyo.....Eğer böyle olursa bende dışarıdan misli misli almaya mecburum.......önce kendi insanimi desteklenmeliyim ki üretmeye devam etsin.....toprağını terk etmesin ki beni yabancıya muhtaç etmesin........ortak payda
üreticiler... yerli üreticiler.......
ona çözüm bulursak her şeye çözüm bulunur eminim.....
Haklı olduğunu biliyorum anladım çok güzel aciklamişsin...benim demek istediğim şey şu : deniz yıldızı hikayesini biliyor musunuz bak dinle....Kisirdonguyu cok guzel aciklamissin.Iste ciftcinin icinde bulundugu perisan durumu sen ben cozemeyiz diyorum , sen ben ciftcileri nereden bulacak herkes tek tek , devletin duruma el koymasi gerekli.Yapilmasi gerekenler cok zor da degil inan ki.Ama yapamazlar.Eller kollar bagli.Iste burdan sonrasini daha fazla aciklayamiyorum sen anla.
Bir diger kanayan yara da , taseron iscilerin vaziyetidir.Bu kole duzenine neden izin veriliyor?Kimler kimlerin ustunden - emeginden geciniyor ? Bunu neye karsilik yapiyor ? Bu somuruye neden dur denmiyor ?
O bezin adı da Türkçe değil ki..Mesela küçük çocuğum var .Bebekken çocuk bezi olarak yabancı ürün kullandım.Aman 3 kuruş fazla olsun,iyisi olsun dedim.Çocuk pişikten kurtulamadı.Tatile memlekete gittik,kullandığım bez orada bitti,mecbur bimin bezinden aldım.Gayet güzel,hiç pişik olmadı onu kullanmaya devam ettim.
Bizim ureticilerimizde de is yok ki.
Ben tekstil icin konusayim, ic piyasa demek cer cop demek. Ic piyasa demek testsiz mali piyasaya surmek demek.
Valla almayin. Baslarim ulke ekonomisine, o tisortteki baski bana zarar verdiginde kimsenin umrunda olmayacak. Zaten turkiyedekiler de ipligi ucuz diye cinden ya da endonezyadan çekiyor. Bizim pamugumuz yok ya...
Gecen misafirim geldi antalyadan. Seracilik yapıyor. Salatalik getirdi. Ulan ben yazin ortasinda oyle guzel salatalik yemedim. Ki kistayiz? Dedim ne bu? Ihracat mali. Sonra yok uretici degil araci kazaniyor bilmem ne. Iyi oluyor.
Üreten firmaya baktım Türk amaO bezin adı da Türkçe değil ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?