- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.246
- 198
- Konu Sahibi Sevdalumsun
-
Gururlu olan bu ülke değil firma bence.Bu şey gibi mi mesela: ucak firmasi yabanci firma, otel sahibi yabanci , deniz bizim, kum ,bizim...
Burda extra durum su: bit tatili pahaliya yapiyoruz ya da yapamiyoruz, kendi denizimizi , kumumuzu göremiyoruz, yabanci cok cüzi fiyatlara gelip görüyor. Gururluyuz. Gibi mi?
Et evet evet işte bu biz kendi maliyetin kıymetini bilelim.....bunu iyi kaliteli yapanlara destek olalım. ....üç beş kuruş fazla verelim ama yerli kaliteli ürün alalimBu şey gibi mi mesela: ucak firmasi yabanci firma, otel sahibi yabanci , deniz bizim, kum ,bizim...
Burda extra durum su: bit tatili pahaliya yapiyoruz ya da yapamiyoruz, kendi denizimizi , kumumuzu göremiyoruz, yabanci cok cüzi fiyatlara gelip görüyor. Gururluyuz. Gibi mi?
Gururlu olan bu ülke değil reklam bence.
Sana sattık Türkiye, sana sattık Türkiye, çaycısın ama sana sattık Türkiyeeee
Gözünüzü seveyim daha az sayıda nokta kullanın. Bir tane yeterli her cümle sonuna. Şimdi bu uyarıyı yapıp okumaya çalışıyorum yazınızı.
Çok doğrusun kardeşim, çiftçiye destek verilmiyor, üretim olmuyor haliyle, millet tası tarağı toplayıp şehre yerleşiyor, köyler bakımsız virane kalıyor, keşke herkes senin gibi dert edinse bunu kendine.. Ama yok, lüks içinde yaşamayı matah bir şey sanıp bununla övünen çok insan var.Pazara bile gitmeyip evinin alışverişini marketten yapan insanlar oluyor haliyle.. Pazara gidince o masaların önündeki köy kokusu... Biberin, domatesin kendine has köy kokusu.. O beni bitiriyor, ben mesela yabancı marka hiçbir ürünü almam teknolojik aletler dışında.. Onları da genelde Japon malı almaya çalışırım kaliteli olsun diye.. Onun dışında her şeyimi, kozmetik ürünlerimi, kıyafetlerimi vs. hep türk malı alıyorum. İlerde rabbim kısmet ederse bahçeli bir ev almak bahçesinde kendi sebzemi yetiştirmek istiyorum.
çirftçiye destek veriliyor yanılıyorsun.ama denetim yok.adamlar mazot parası bilmem ne parasını alıp kahvede okeye dönüyor.BİREBİR ŞAHİDİMÇok doğrusun kardeşim, çiftçiye destek verilmiyor, üretim olmuyor haliyle, millet tası tarağı toplayıp şehre yerleşiyor, köyler bakımsız virane kalıyor, keşke herkes senin gibi dert edinse bunu kendine.. Ama yok, lüks içinde yaşamayı matah bir şey sanıp bununla övünen çok insan var.Pazara bile gitmeyip evinin alışverişini marketten yapan insanlar oluyor haliyle.. Pazara gidince o masaların önündeki köy kokusu... Biberin, domatesin kendine has köy kokusu.. O beni bitiriyor, ben mesela yabancı marka hiçbir ürünü almam teknolojik aletler dışında.. Onları da genelde Japon malı almaya çalışırım kaliteli olsun diye.. Onun dışında her şeyimi, kozmetik ürünlerimi, kıyafetlerimi vs. hep türk malı alıyorum. İlerde rabbim kısmet ederse bahçeli bir ev almak bahçesinde kendi sebzemi yetiştirmek istiyorum.
Ama denetlenebilir bu öyle değil mi?çirftçiye destek veriliyor yanılıyorsun.ama denetim yok.adamlar mazot parası bilmem ne parasını alıp kahvede okeye dönüyor.BİREBİR ŞAHİDİM
Elimizden geleni bile yapsak kâr değil mi sizce?İyi de bunu buraya yazmakla mı çözülecek reklamlarda çıkınca mı farkına vardınız çoğu şeyde bu böyle yani giyimde de yiyecekte de pirinci mercimeği kanadan getirttiğimiz markalar ve alıyoruz yani hangimiz almıyoruz tabii tüketim olarak kendi mallarımıza yönelmeliyiz ama bazı ürünlerde de onların ki kaliteli yapacak bir şey yok yani.
Misal onları bir denetmen gel bakalım bu parayla ne yaptın rapor ver dese bunu yapamaz.çirftçiye destek veriliyor yanılıyorsun.ama denetim yok.adamlar mazot parası bilmem ne parasını alıp kahvede okeye dönüyor.BİREBİR ŞAHİDİM
buraya yazmaklamı çözülecek diyorsunuzya çözülür.bir kişinin kulağına su kaçırtmanız yeterli.bir kişiyi bile uyandırmak yeterli.haa evet ithal ettiğimiz çok kaliteli ürünler var.ama ben çikolata gofret tarzı şeyleri artık TORKU dan alıyorum.hem devletin hemde gerçekten kaliteli ve güzellerİyi de bunu buraya yazmakla mı çözülecek reklamlarda çıkınca mı farkına vardınız çoğu şeyde bu böyle yani giyimde de yiyecekte de pirinci mercimeği kanadan getirttiğimiz markalar ve alıyoruz yani hangimiz almıyoruz tabii tüketim olarak kendi mallarımıza yönelmeliyiz ama bazı ürünlerde de onların ki kaliteli yapacak bir şey yok yani.
sadece bu alanda değilki.geçtiğimiz yıllarda mayın dolu arsamız rusyaya temizlemesi karşılığında 40 yıllığına verildi.yanlış hatırlamıyorsam bor çıklarılacak oradan.bayaa bir tartışma olmuştu bizim temizleme gücümüz vardı niye veridi rusya ya neden bor un işletilmesi verildi diyede ben susayım mune kızar faln gerrek yok fırça yemeğe :)M
Misal onları bir denetmen gel bakalım bu parayla ne yaptın rapor ver dese bunu yapamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?