NEDEN KENDİ AYAKLARINIZI ÜZERİNDE DURMAK İSTEMİYORUZ. ..

Bakın tv ye baktığımda ana haberlerde ben de en az bir kez!! Gözlerim doluyor çok üzülüyorum. ....ama işte sorunun kaynağı belli...

Bu nu biliyorum peki siz oylemisiniz? Otobüse binerken...
Bence değilsiniz. ..
Ben öyle miyim?...
Değilim. Olamayız. ....
Bence buradaki farkındalık günden güne artan üyelerle artiyo. ...

Şunu farkında miyiz.....

Eskiden eğitim bu kadar onemsenmiyor du....Şehirde bu kadar okuma oranı fazla değildi. ...insanlar bilinclenmeye bu kadar aç değildi. ...

Farkında değiliz ama yavaş yavaş değişiyoruz....iyiye güzele doğru değişim başladı. ....

Bakın ben sizi tanımam siz beni tanimazsiniz ama bizi birbirimize bağlayan ortak değerlerimiz var o da ne biliyor musunuz...aynı memleketli olmak....biz birbirimizi egitebilecek güce sahibiz......

Biz kendi ayaklarımizin üzerinde durabilirsek herkesi o kuyudan kurtarabiliriz... ...

Güzel söylüyorsun ama piyasada yerli üretim gerçekten çer çöp.
Kalite anlamında ithal ürünlerle denk olanlar ise pahalı.

Çok basit bir örnek vereyim,

Lipton 1000 gr siyah çay/ 17.95
Çay Kur 1000 gr siyah çay / 21.50

Nutella 750 gr / 13.39
Torku 700 gr çikolata / 15.95

asgari ücretin 1000 lira bile olmadıgı bir ülkede,
haydi bakalım ülkemizi kalkındırmak için pamuk eller ceplere denilebilmesi için o cepleri önce doldurmak gerek.

Mükemmel bir yorum.....diyecek hiç bir şey yok.....tamam iste bunu anlatıyorum ben de.....
Onları eğitmek zorundayız öyleyse ne yapmalıyız. ...iyi ürünleri desteklicez.....kötü ürünleri ifşa edicez. ...Böylece onlar kötü ürünlerini satın alacak tüketici bulamacak. .... ....

Bende geçenlerde tv de bir program izledim. Ağaçtan zeytin toplanıyor yurt dışında. Altına branda seriliyor traktör gibi bişey arkasında bir tutacak var. Ağacı tutup sallıyor tek tek dalları sonra zeytinler brandadan araca geçip yine aracın duzeneğinden geçip kasaya doluyor. Sonra çalışan adamlara baktım hiçte tarlaya çalışmaya gidiyorum gibi değil. Bende dedim madem böyle bir teknik var niye bizim insanlarımız bukadar yoruluyor. Ama diğer yönden bu aracın gelmesi birçok insanın işsiz kalması demek.

Reklamlara göre hiç birşey almam sadece denemek için olabilir ama beğenmez isem kullanmam. Mesela geçenlerde ambalajı cafcaflı bir labne peyniri oğlum ısrarla istedi. Aldım tadına baktım bildiğimiz krema tadı sonra üstünü okudum süt kreması ağırlıkta ve peynir tozu bidaha almam mesela.

Yerli ürünlertercihim. Mesela şu ara Torku karamin içermeyen salam çıkardı. Torkunun herseyini kullanıyorum.

Kusura bakmayın ama bazılarını tenzih ederim ve
Olay şu bizim ürünümüz yok doğudaki çiftçiler devletten çiftçilik için iadesi olmayan destek kredisi alıyorlar sonra mahsulleri yandı diyip paranın üzerine konuyor lar sonra o parada bizden çıkıyor

Canim çiftçiye destek veriliyor ama çiftçi ekip bicmiyor hasat yandı deyip paranın üzerine konuyor ve sonrada bununla gurur duyarak anlatıyor

Bence insanlara dürüstlük eğitimi verilmeli eksiğimiz bu kendi evimiz müstakil bahçeli yeni yaptırdık ki pencereyi yapan hatalı yaptı 2 pencere açılmıyor silerken sorluk çekiyoru, kapıyı yapan bir kapı açılmıyor biride kapanmıyor,
mutfak seramiğini yapan 1 seramiği eksik yapıştırmış ki ustaları çağırdık gelip düzeltmediler paraları aldıktan sonra gelip düzeltmediler Türk insanın dersi dürüstlük , bunu eğitimlemi yoksa din dersiyle mi nasıl halledeceğiz buna kafa yormalıyız bir ekip işine gelmiyor insanlarımız kavgacıyız ekip olmayan yerde verim ve kalite olmaz

O reklamı biz de çok konuştuk. Ve bana tiye alınmış bir reklam gibi geldi. En çok sen içiyorsun Türkiye.
Tembellikten içimiz dışımız çay olmuş.

En çok din eğitimi verilen müslüman bir ülkede dürüstlük arıyoruz yazık valla

Kaliteli yapsınlar onlar da! Türk malı ne aldıysam elimde kalıyor, ya çöpe atılıyor ya miadı hemen doluyor, ya da içindeki o eksik tadı fazlasıyla hissediyorum.
Mesela çikolata aldın diyelim, basıyorlar nişasta ve kakaoyu yerken boğazın yanıyor. Hani şeker-fındık-bitkisel yağ ihracatı bizdeydi? Eksik çikolatada tadı.
Türk malı elektronik mallara hiç girmiyorum, içindeki malzemeleri artırıyorlar iyi(!) ustalar.
Kaşar desen asla yemem, içinde sütten başka her şey var emin olun. Kireçle yapılıyor çoğu.
Meyve sebze desen hormonsuz hakkaten bi şey yok, alternetif ticaret türedi ona karşılık "organik" adı adında bi saçmalık. Pahalı fiyata milleti kazıklıyorlar.

Mesela Fransada bi pazara gitme şansım olmuştu, adamların bir domatesi var tüm pazar mis gibi kokuyor. O meyveler, sebzeler tarif edemem! Bildiğiniz hırsımdan ağlamak istedim orda, biz ne yiyo ne içiyoruz bi fikrim yok, ama kesin samandan üretilen bi hormon bu!

Bu neden böyle biliyor musunuz

Hemen anlatayım

Çay üreticisi hasat zamanı gelince bekliyor ürünleri alınsın diye....
Üreticiler bir bir çiftçiye geliyor fiyat sunuyor. ....
Tabiki bu çiftçiyi tatmin etmiyo haklı olarak o da kazanmak istiyor bir yıl boyunca emek vermiş ürününe. ....3 kuruş yerine 5 kuruşa satmak istiyor...Çünkü seneye yine ekecek para lazim...ama üretici vermiyor o parayi aradaki kârını düşünüyo....
Zaman geçiyo ve çiftçi bakıyo ürünü elinde kalacak fiyat kırıyor işte o zaman o yabancı firmalar araya giriyo.ve fırsatcilik yaparak zorda kalan çiftçinin elinden 1 kuruşa çayı satın alıyo. ....
Tabiki bu da perakende satışına yansıyor. ..ve işte ortaya ucuz ürün çıkarken aslında nasıl da ciftcimizin emeğini ezip geçiyoruz hepimiz bunu farkında değiliz. .....

Gelelim Çaykur neden pahali durumuna çünkü :
Çaykur sabit bir fiyat belirliyor. Ve çiftçiye diyor ki daha ürün toprağa ekilmeden seneye senden şu fiyata alcam çiftçi kendini garantide hissediyor ..ona hakkı olan parayi veriyo ve o yüzden de bu fiyat farkı bize yansıyor. ...çay o kadar kolay yetismiyo arkadaşlar. ....pahalı olmasi normal ben o ucuz ürünü alırsam 10 sene sonra o ürünü de bulamacağız cunku çifti kendisine hakkı olduğu parayi vermeyen yabancı firma için. ...üretmek istemicek. ...
Pahalı olsun onemli degil....kalitesiyle bizim ürünümüz ise bilinen marka ise bilin ki bunda ciftcimizin emeği vardır. ....3-5kurus az vermek bizi kazandırmak tam tersi kaybettirir. .. ...

Doğru milli gelir artmadan olmaz ama orta gelirli insanlarla bunu yapabiliriz.....

Çay tiryakisi insanlardan da nefret ediyorum ağızlarında bebeğin emziği gibi sürekli çay içmeleri demir vitamini eksiltiyor demir eksikliğide insanları sinirli yapıyor , bence kafada iyi çalışmaz
birde kadınların sürekli çay servis yapması gına geliyor sürekli kalk çay servisine nefret ediyorum her türlü tiryakilikten
O reklamı biz de çok konuştuk. Ve bana tiye alınmış bir reklam gibi geldi. En çok sen içiyorsun Türkiye.

Hayranliginizi takdirle karşılıyorum. ..işte demek istediğim bu: bizde de pazarlarimiz kaliteli ürünlerle dolsun. ...

Aynen o konuda doğru ama konu o degildi

Bu şey gibi mi mesela: ucak firmasi yabanci firma, otel sahibi yabanci , deniz bizim, kum ,bizim...

Burda extra durum su: bit tatili pahaliya yapiyoruz ya da yapamiyoruz, kendi denizimizi , kumumuzu göremiyoruz, yabanci cok cüzi fiyatlara gelip görüyor. Gururluyuz. Gibi mi?

Mesela ben kaliteli patates bulamıyorum yurtdışında kaç çeşit patates var adam patetesln cinsini dahi yapıyor biz kaliteliyi dahi bulamıyoruz hepsi saman gibi bende alıpta yemem

Çok haklısınız bende iki bebeğimi eyvbeybi marka bezle büyüttüm bimin bezlerinide Evyap üretiyor.

Yabancı patronlar hem iyi maaş veriyor hem sosyal haklarını es geçmiyor ama Türk patronların çoğu sahtekar ya ssk yatırmıyorlar ya zamanında maaşı vermiyorlar yada yaptığın işin yanında bir 10 iş daha yüklüyorlar elemana az insanla çok iş ve az maaş buda kaliteyi düşürüyor birde eleman ne iş yaptığınıda bilmiyor her işi yapmak zorunda itiraz ettiği an işinden oluyor , yaptığı işin tanımı yok epey sömürülüyor

Gördünüz mü. ...Bakın işte bir umut doğdu bile içime bakın. ...siz fark ettiniz....

o reklam anladiniz beni....

siz ve okuyan herkes anlıyor bence yavaş yavaş .....
sizce o firma ,o reklamı niye yaptı?

Ben size diyim.....en çok biz çay içiyoruz dogru...

Turk milleti aliskanliklatindan asla vazgecmez.bundan vazgecirtemediler....yok soğuk çay yok kola vs lerle ...

evet ...baktılar ki biz vazgecmiyoruz...

.bu konuya lehelerine çevirmek için bunu yaptılar. ...madem vazgecmiyorlar cay icmekten bizde çayı ucuza verelim alsınlar dediler.... en iyi sömürülecek pazar bizde......sömüremesinler bizi Artık yeter bu kadar......

O yüzden diyorum ya büyük yerli firmalardan alalım. ..küçük ve kalitesiz ürünleri almayalım. ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…