- 31 Ağustos 2015
- 492
- 138
- 103
- Konu Sahibi Sevdalumsun
-
Toplumsal ahlakı olmayan bir ülkeden bahsediyorsunuz. Bana göre söylediklerinizin gerçekleşmesi imkansız.
Metro bekleme alanının hayal edin, ya da otobüs. Araç gelince herkes hurraaaa önce binmeye ve yer kapmaya çalışıyor. Aaa bu adam benden önce gelmişti demiyor kimse.
Hakkını savunmak ile uyanıklık yaparak başkasının hakkına tecavüz etmek karıştırılıyor.
Sosyal medyada hepimiz ağlayıp duruyoruz yok aylan bebek öldü, bebekler ölmesin, aman mülteciler vs vs.
Arkadaşlar, o batan botlara o insanları toplayanlar, onlardan fahiş fiyatlar alarak ihmalkarlık zincirinde ölmelerine neden olanlar kimler düşünsenize? Bizim insanımız. Ege'deki, Akdeniz'deki Türkler. Uyanık ve ahlaksız Türkler. Vicdansız insanlarımız. Paragöz insanlarımız.
Yani biz buyuz.
Sosyal medyada duyarlı kahramanlar ama gerçek hayatta sadece kendisini düşünenler.
Mükemmel bir yorum.....diyecek hiç bir şey yok.....tamam iste bunu anlatıyorum ben de.....Ne güzel yazmışsın aynı benim kafamdasın ama insanımız sahtekar yabancılar daha dürüst
mesela marketten tam yağlı peynir alıyorum ama tam yağlı çıkmıyor yağı çalınmış çıkıyor
yazın çilek alıyorum üst büyük altta küçük oluyor , insanlarımız dürüst olmalı yoksa ihracat ve üretim boş o domatesler neden geri geliyor ilaç kalıntısı çok , yani zehirli , yağlardada sahtekarlık çıktı, sucuktata iş adamlarının gözü paraya doymuyor , genelde asgari ücretle çalıştırıyorlar önce dürüst olmaları şart
Bende geçenlerde tv de bir program izledim. Ağaçtan zeytin toplanıyor yurt dışında. Altına branda seriliyor traktör gibi bişey arkasında bir tutacak var. Ağacı tutup sallıyor tek tek dalları sonra zeytinler brandadan araca geçip yine aracın duzeneğinden geçip kasaya doluyor. Sonra çalışan adamlara baktım hiçte tarlaya çalışmaya gidiyorum gibi değil. Bende dedim madem böyle bir teknik var niye bizim insanlarımız bukadar yoruluyor. Ama diğer yönden bu aracın gelmesi birçok insanın işsiz kalması demek.Merhabalar....
Size uzunca bir zamandir aklimi kurcalayan bir durumdan bahsetmek istiyorum.....
Reklamları izliyordum demin yine sinirlerim bozuldu yeter artık dedim bunu paylaşmam gerek ve fikrinizi öğrenmek istiyorum.... sorun bende mi.....
X çay firması öyle güzel bir reklam yapmışki ayyyyy dedim ne güzel ya reklama bak ama gel gelelim yabancı sermayenin çay firması ama çay ham madde olarak bizden alınıyor. ...eee nasıl oluyor da kendi çayımız yabancı firma adı altında tekrar bize satılıyor. ...hadi bunu geçtim. ..ham maddesi bize ait olan bir mali neden yabancı firmadan alıyoruz. ....kendi markalarımız neden böyle güzel reklam yapmıyor.....
Rekabetci ortam var tamam anlıyorum ama üzülüyorum da. ....kendimize ait bir malı neden yabanci firmadan alayim ..yabancı malları neden üstün görüyoruz. .....
Sakın yanlış anlamayın burada her hangi bir şey demek istemiyorum.....koylerimizde neden son sistemle çalışan aletler yok...hala çapa ile toprak işleyen yerler var...Yurt dışına öyle değil.. ....nasıl güzel yapıyorlar son sistekle donarılması tarlalar. ....Onların köylüsü ne kadar eğitimli çağdaş. .üretiyorlar .daha iyi yapmak için gayret ediyorlar .....bizde öyle yapalım istiyorum....her şeyimiz yerli olsun....kimseye muhtaç olmayalım. ....biz degilmiydik. Kendi kendimize yeten bir ülke. ...şimdi niye herseyi dışarıda alıyoruz.çünkü uretmiyoruz. ...üretelim istiyorum.meyveyi sebzeyi dışarıdan amayalım istiyorum....yanlış mı düşünüyorum.
Canim çiftçiye destek veriliyor ama çiftçi ekip bicmiyor hasat yandı deyip paranın üzerine konuyor ve sonrada bununla gurur duyarak anlatıyorÇok doğrusun kardeşim, çiftçiye destek verilmiyor, üretim olmuyor haliyle, millet tası tarağı toplayıp şehre yerleşiyor, köyler bakımsız virane kalıyor, keşke herkes senin gibi dert edinse bunu kendine.. Ama yok, lüks içinde yaşamayı matah bir şey sanıp bununla övünen çok insan var.Pazara bile gitmeyip evinin alışverişini marketten yapan insanlar oluyor haliyle.. Pazara gidince o masaların önündeki köy kokusu... Biberin, domatesin kendine has köy kokusu.. O beni bitiriyor, ben mesela yabancı marka hiçbir ürünü almam teknolojik aletler dışında.. Onları da genelde Japon malı almaya çalışırım kaliteli olsun diye.. Onun dışında her şeyimi, kozmetik ürünlerimi, kıyafetlerimi vs. hep türk malı alıyorum. İlerde rabbim kısmet ederse bahçeli bir ev almak bahçesinde kendi sebzemi yetiştirmek istiyorum.
Mükemmel bir yorum.....diyecek hiç bir şey yok.....tamam iste bunu anlatıyorum ben de.....
Onları eğitmek zorundayız öyleyse ne yapmalıyız. ...iyi ürünleri desteklicez.....kötü ürünleri ifşa edicez. ...Böylece onlar kötü ürünlerini satın alacak tüketici bulamacak. .... ....
Mükemmel bir yorum.....diyecek hiç bir şey yok.....tamam iste bunu anlatıyorum ben de.....
Onları eğitmek zorundayız öyleyse ne yapmalıyız. ...iyi ürünleri desteklicez.....kötü ürünleri ifşa edicez. ...Böylece onlar kötü ürünlerini satın alacak tüketici bulamacak. .... ....
Güzel söylüyorsun ama piyasada yerli üretim gerçekten çer çöp.
Kalite anlamında ithal ürünlerle denk olanlar ise pahalı.
Çok basit bir örnek vereyim,
Lipton 1000 gr siyah çay/ 17.95
Çay Kur 1000 gr siyah çay / 21.50
Nutella 750 gr / 13.39
Torku 700 gr çikolata / 15.95
asgari ücretin 1000 lira bile olmadıgı bir ülkede,
haydi bakalım ülkemizi kalkındırmak için pamuk eller ceplere denilebilmesi için o cepleri önce doldurmak gerek.
O reklamı biz de çok konuştuk. Ve bana tiye alınmış bir reklam gibi geldi. En çok sen içiyorsun Türkiye.
Tembellikten içimiz dışımız çay olmuş.
Hayranliginizi takdirle karşılıyorum. ..işte demek istediğim bu: bizde de pazarlarimiz kaliteli ürünlerle dolsun. ...Kaliteli yapsınlar onlar da! Türk malı ne aldıysam elimde kalıyor, ya çöpe atılıyor ya miadı hemen doluyor, ya da içindeki o eksik tadı fazlasıyla hissediyorum.
Mesela çikolata aldın diyelim, basıyorlar nişasta ve kakaoyu yerken boğazın yanıyor. Hani şeker-fındık-bitkisel yağ ihracatı bizdeydi? Eksik çikolatada tadı.
Türk malı elektronik mallara hiç girmiyorum, içindeki malzemeleri artırıyorlar iyi(!) ustalar.
Kaşar desen asla yemem, içinde sütten başka her şey var emin olun. Kireçle yapılıyor çoğu.
Meyve sebze desen hormonsuz hakkaten bi şey yok, alternetif ticaret türedi ona karşılık "organik" adı adında bi saçmalık. Pahalı fiyata milleti kazıklıyorlar.
Mesela Fransada bi pazara gitme şansım olmuştu, adamların bir domatesi var tüm pazar mis gibi kokuyor. O meyveler, sebzeler tarif edemem! Bildiğiniz hırsımdan ağlamak istedim orda, biz ne yiyo ne içiyoruz bi fikrim yok, ama kesin samandan üretilen bi hormon bu!
Aynen o konuda doğru ama konu o degildiÇay tiryakisi insanlardan da nefret ediyorum ağızlarında bebeğin emziği gibi sürekli çay içmeleri demir vitamini eksiltiyor demir eksikliğide insanları sinirli yapıyor , bence kafada iyi çalışmaz
birde kadınların sürekli çay servis yapması gına geliyor sürekli kalk çay servisine nefret ediyorum her türlü tiryakilikten
Çok haklısınız bende iki bebeğimi eyvbeybi marka bezle büyüttüm bimin bezlerinide Evyap üretiyor.Mesela küçük çocuğum var .Bebekken çocuk bezi olarak yabancı ürün kullandım.Aman 3 kuruş fazla olsun,iyisi olsun dedim.Çocuk pişikten kurtulamadı.Tatile memlekete gittik,kullandığım bez orada bitti,mecbur bimin bezinden aldım.Gayet güzel,hiç pişik olmadı onu kullanmaya devam ettim.
O reklamı biz de çok konuştuk. Ve bana tiye alınmış bir reklam gibi geldi. En çok sen içiyorsun Türkiye.
Tembellikten içimiz dışımız çay olmuş.
O yüzden diyorum ya büyük yerli firmalardan alalım. ..küçük ve kalitesiz ürünleri almayalım. ...Yabancı patronlar hem iyi maaş veriyor hem sosyal haklarını es geçmiyor ama Türk patronların çoğu sahtekar ya ssk yatırmıyorlar ya zamanında maaşı vermiyorlar yada yaptığın işin yanında bir 10 iş daha yüklüyorlar elemana az insanla çok iş ve az maaş buda kaliteyi düşürüyor birde eleman ne iş yaptığınıda bilmiyor her işi yapmak zorunda itiraz ettiği an işinden oluyor , yaptığı işin tanımı yok epey sömürülüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?