Neden kimse çocuğunun eğitiminden bahsetmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dert sayfasında devamli neden kayinvalidenizle eltinizle ozellikle kocalarınızla yaşanan dertler anlatılıyor....ya hickimse çocuğunun eğitimini takmıyor mu...benzer yaş grubundan çocukları olan anneler çocuklarının nasil ders çalıştığını, nelerde zorlandıklarını zorluklari nasil aştıklarını neden tartışmıyor...tüm hayatiniz eltiniz görümceniz kaynananiz kocaniz mi bunlardan bence gözünüzü açıp çocukların egitim hayatını dert edemiyorsunuz...burda egitim bölümüne birkaç soru sordum hic yazan olmadi...kocamla olan sorunları yazsam 1000 kişi yazar...anneler devamli bunlari dert ederse tabi okuma oranimiz %10da kalır..lise sinavinda matematik çözme orani 5 adet olur....hadi kafanızda tüm savunmalarinizi ve karşı ataklarınızı hazırlayın ben hazırım açtım kollarimi...benim derdim de bu...burda cocugumla ilgili egitimi hakkinda fikir alışverişi yapacak bir insan bulamadım...konu actim sonuç alamadım
Çocuğumun eğitimin hayatını burda niye paylaşayım bilincli bir bireyde yapmaz zaten burda binlerce insan var her kafadan ayrı bi ses çıkar öğretmenleriyle görüşüp gerekli bilgiyi onlardan sağlarım burda hiç fikri olmayıp yorum yazan da çıkabilir sonucta
Sizde bu konudaki bilgiye ulaşmayı burdan değil de işin ehlinden deneyin

Teşekkür ederim ilginiz için....
Evet bi kopukluk oldu maalesef..elimden geldigince bildiklerini unutmasin diye geriye dogru soru çözümü yaptırmaya çalışıyorum...yazıcı olayina biz de girdik maalesef...keske ogretmenlerden biraz daha tesvik edici zorlayıcı destek alabilsek aslinda tam da cocuklarin bildiklerini tekrar yapma süreci fırsata cevrilebilir...
Uzaktan eğitimde bu kadar oluyor,çocuklar evde oldukları için derslere test çözmeye ilgisizler,bende pasif kaldım dinlemiyorlar,internet üzerinden ders anlatan Tonguç akedemi var onları takip etsin izlesin artı olarak onların kitapları var aldık bitirmedi daha günde bir iki sayfa yapsın onlardan,yeni dönemde hastalık geçerde okullar açılır inşallah

Işte ben o ilgilenen anneleri de konuma beklerim ki biraz bu konuyu da konuşalım
Eğitim uzmanlık gerektiriyor sizin kv konuları diye bahsettikleriniz ise gerektirmiyor.Burda konu açılsa çocuğum okumayı geç öğrendi,kitap okumayı sevmiyor, ders disiplini kazandıramadım vs diye ben yorum yazmam mesela.Çünkü her çocuk özel.Benim vereceğim bana iyi gelen bir fikir o kişinin çocuğunda ters bir etki yaratabilir çekinirim.

Hayattaki ilk düşüncem çocuğumun egitimi için elimden ne gelir düşüncesi...ve bunu başka bunun için didinen annelerle konusmak isterim...ne sempatik olurdu dimi başka bir konu açsaydım...neden bu kadar zormus anlamadim
İlk düşünceniz çocuğun eğitimi olmasın. Mutluluğu ve sağlığı olsun.
Anne profilini öğretmen profiline çevirmeyin çocuğun gözünde.
İleride olumsuz sonuç alırsınız
Yeterli kitap okuma ders çalışma saatini ayarladıktan sonra çocuk üzerinde baskı kurmayın
Kaç yaşında çocuklar

Ben gülerek okuya okuya geliyordum öğretmenlere de gömdüğünüz yere gelince bir "noluyoruz" dedim.

Öğretmenim. İlk günden beri EBA TV, Zoom online, sonra EBA online, hadi Telegram grubu, olmadı WhatsApp grubu içimiz dışımıza çıktı.

Evlat sizin, bir zahmet verilen ödevini de yaptırıverin artık.

Teşvik edici, zorlayıcı destekmiş, bakan çıktı herkes sınıfını geçti dedi, daha nasıl ders çalışma teşviği uzaktan uzaktan? Yakınındasınız, az da siz teşvik edin bir şey olmaz.

Bugün bile hala bize giydiriliyor yahu, bravo.

Ayrıca buradan sağlık, eğitim gibi konularda yorum beklemek bence akılcı değil. Her hasta başka teşhis, her öğrenci başka çözüm ister. Ezbere bıdı bıdı ne yazsın insanlar?

Ayrıca benim kız okula başladığında en büyük derdim eğitimi olmayacak. Tıpkı bugünkü gibi en büyük derdim onun mutluluğu olacak.

Eğitim uzmanlık gerektiriyor sizin kv konuları diye bahsettikleriniz ise gerektirmiyor.Burda konu açılsa çocuğum okumayı geç öğrendi,kitap okumayı sevmiyor, ders disiplini kazandıramadım vs diye ben yorum yazmam mesela.Çünkü her çocuk özel.Benim vereceğim bana iyi gelen bir fikir o kişinin çocuğunda ters bir etki yaratabilir çekinirim.
Kesinlikle ben bir branş öğretmeniyim. Ama ilkokul dönemine hakim değilim. Okumayı öğretme sistemi bile değişmiş. Çocuğum henüz ufak.
Kesinlikle uzman değilim.
Buradan kime ne aklı verebilirim. Eğitim uzman olmadan ahkam kesilemeyecek bir konu.
Ben kendi velilerim hariç bir çocuğa yada veliye buradan bir şey yazamam. Çocuğu bilmiyorum, durumunu bilmiyorum, seviyesini bilmiyorum. dikkat dağınıklığı varsa mesela ben buradan yardımcı olamam ki...
Ahkam kessem cahillik olur yani.
Belki çocuk ilgili ama aile gereksiz sık boğaz ediyor. Öyle hırslı veliler de var. Çocuk yeterli ama aileye yetmiyor mesela.

Hayattaki ilk düşüncem çocuğumun egitimi için elimden ne gelir düşüncesi...ve bunu başka bunun için didinen annelerle konusmak isterim...ne sempatik olurdu dimi başka bir konu açsaydım...neden bu kadar zormus anlamadim
Zorla mı konusturalım anlamadım ki
Ben başka konus açsaydınız demedim ne dert ettiniz dedim
Herkes sizin gibi olmak zorunda değil anlatamıyorum sanırım

Bu konuda size katılmıyorum ancak bir durum var sadece belirttiğiniz konuyla ilgili değil. Bir derdim var dışında başka bölüme açılan konular cevap alamıyor. Site kullanımı açısından konu konu bölünmesi güzel ama iste bu bölüm dışında cevap alamıyoruz. Alakasız konu açılınca taşınıyor ve aldığı cevap taşınana kadar burda ne yazıldıysa öyle kalıyor. Sanki bu konuda bi şeyler yapılmalı diye düşünüyorum nacizane fikrim

Kesinlikle ben bir branş öğretmeniyim. Ama ilkokul dönemine hakim değilim. Okumayı öğretme sistemi bile değişmiş. Çocuğum henüz ufak.
Kesinlikle uzman değilim.
Buradan kime ne aklı verebilirim. Eğitim uzman olmadan ahkam kesilemeyecek bir konu.
Ben kendi velilerim hariç bir çocuğa yada veliye buradan bir şey yazamam. Çocuğu bilmiyorum, durumunu bilmiyorum, seviyesini bilmiyorum. dikkat dağınıklığı varsa mesela ben buradan yardımcı olamam ki...
Ahkam kessem cahillik olur yani.
Belki çocuk ilgili ama aile gereksiz sık boğaz ediyor. Öyle hırslı veliler de var. Çocuk yeterli ama aileye yetmiyor mesela.
Dediğiniz gibi çok hassas bir konu eğitim ve çocuk.Yanlış bir adım çocuğu ömür boyu soğutabilir.Burdan bu tür konularda tavsiye istemek ne kadar sağlıklı olabilir ki.Birde sizin belirttiğiniz çocuğun seviyesi ailesinin durumu gibi çok farklı etmenler var olayın içinde.Bir bütün olarak ele alınmalı.Konu sahibi çok farklı yerlere çekmiş yani çok şaşırdım açıkçası.

Yeri BDV değil de ondan.
Ha eğer ödev yaparken sinirlerinize hakim olamayıp çocukla kavga etseniz, araya parazit olarak eşiniz karissa, evde tüm tadıniz kaçsa falan evet,bu BDV konusu olur. Ama onda da sayfa sayfa süper anneler kendini över, canınız sıkılır.
Anne değilim ama eminim böyle sayfalar gruplar da vardır. Biraz arasanız bulursunuz kesin. Yoksa da siz açın bir face sayfası, bu ihtiyaca binaen

Eğitim çok önemli ve hassas bir konu. Buradan gelen yorumlarla değil, profesyonel insanlardan gelen önerilerle şekillenmeli.
Ama kayınvalide görümce vs şeyler önem arz etmiyor. İnsanlar sinirini çıkarıyor, kafa dağıtıp bir iki farklı şey duyuyor. Ve konular hayati değil anlık durumlardan oluşuyor.
Burada hmm çocuklarınızın eğitimi kayınvalideden kıymetli değil mantığını çıkarıyorsanız ohooo size ne diyebiliriz ki..

Dikkat ederseniz yoğun ilgi görülen konularla ilgili müzdaribim ...kimse çocuğuyla ilgilenmiyor demedim...neyse laf yetistirmicem beni anlayip da bahsettigim konuyla ilgili konuşmak isteyene yazacağım...
...tüm hayatiniz eltiniz görümceniz kaynananiz kocaniz mi bunlardan bence gözünüzü açıp çocukların egitim hayatını dert edemiyorsunuz..
Bu ne demek oluyor?Gayette iyi anladık ne demek istediğinizi.Egitimle ilgili en iyi fikir alışverişi yapacağınız yer okul,öğretmenler,rehberlik servisi ve velilerdir.Cunku okullar da egitim konusunda büyük farklar olabiliyor.Eger bir sorunu varsa da pedagog desteği almalısınız.
Çocuklarımız yaşıt olsa benim vereceğim tavsiyelere ne kadar güvenebilirsiniz?Bu konular kv görümce elti olaylarından daha hashas.

Forumu incelediyseniz Eğitim ve Kadın başlığı altında okul öncesi, ilköğretim, lise gibi alt bölümler var. Oralarda konuşuluyor bu konular ama anonim kişilerle çocuğunun eğitimi hakkında konuşacak kadar çok sayıda boş, vakti bol insan bulabilir misiniz bilmiyorum.

Ben öğretmenim, bebeğim 9 aylık. Şimdiden ona yaşı düzeyinde kitaplar okuyorum, eğitici oyuncaklarla oynuyoruz. Evdeki malzemelerle el-göz koordinasyonu ve ince motor kaslarının gelişimi için etkinlikler yaptırıyorum. Bunları burada bebeği olan diğer annelerle konuşmak hiç aklıma bile gelmedi. Kültürsüz müyüm neyim. İşim gücüm kaynanalara gömmek.

cocuklarimla ilgili bir suru konu acmisimdir, faydali cevaplar da almisimdir.

Nedir bu sinir bu celal sizdeki anlamadim.

Tam olarak derdiniz nedir?

Bir derdiniz varsa bu bolume yazin, sohbet etmek istiyorsaniz sohbet bolumune yazin. Yine su dogumlu cocucu olan anneler topikleri de dolu, ayni yas grubundaki cocuklariyla ilgili konusuyorlar.

Konu sahibine katılıyorum. Halkımız entrika seviyor napalim. Her "kocam beni dovuyor, kocam beni defalarca aldattı" başlığı açan kadının 3-4 çocuk yaptığını okuyoruz forumda. kaçı cocugununun eğitimini önemsiyor olabilir. Bu forumda evliliği kötü giderken cocugunun psikolojisini nasıl koruycagiyla ilgili dert edinmiş pek kadın gormedim. Genelleme yaptım duyarlı annelerimiz üzerine alınmasın tabii

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X