Neden kimse çocuğunun eğitiminden bahsetmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir düşünelim hangimiz öğrencilik hayatımızda 6 ay tatil yaptık?

Benim öğrencilik dönemimden hatırladığım, çocuklarıma anlattığım tek şey kışın dizlerimize kadar kar yağdığı ve okulların tatil olduğu (Erzurum filan değil ha İstanbul o da) Ekstradan 2-3 gün tatil ne ballı gelmiş demek ki unutamıyorum hala :)

Benim çocuklarım da kendi çocuklarına böyle anlatacak: Yaaaa var ya 2020 senesiydi, bir salgın başladı dünyada. Hemen her ülkede okullar kapandı. Biz tammmm 6 ay tatil yaptık o sene. Bir daha da öyle bir şansımız olmadı.

Hakikaten bir düşünsenize. Sağlık sebebi olmadan hangi öğrenci 6 ay tatil yapmıştır, ders kaçırmadan, devamsızlık sorunu olmadan.

Eğitimle ilgili konunuzu okumadım ama bardağın her zaman dolu tarafını gören biri olarak size de bazı şeyleri abartmamanızı tavsiye edebilirim.
Hiç bir çocuk 3-5 ayda alim olmaz zaten.

Çocuğunuzun eğitimini neden "tek derdi kayınvalide, elti, görümce olan, çocuğunun eğitimini bunları dert ettiği kadar dert etmeyen kadınlar"la konuşmak istiyorsunuz?
Burada bir hastalık konusu olunca "doktora git" diyoruz. Detaylı bir hukuk sorusu sorulunca "avukata danış" diyoruz.
Siz de çocuğunuzun eğitimini çocuğun öğretmenine ve rehber öğretmenine danışabilirsiniz. Bu üslupla yardım alabilirseniz tabii...

Dert sayfasında devamli neden kayinvalidenizle eltinizle ozellikle kocalarınızla yaşanan dertler anlatılıyor....ya hickimse çocuğunun eğitimini takmıyor mu...benzer yaş grubundan çocukları olan anneler çocuklarının nasil ders çalıştığını, nelerde zorlandıklarını zorluklari nasil aştıklarını neden tartışmıyor...tüm hayatiniz eltiniz görümceniz kaynananiz kocaniz mi bunlardan bence gözünüzü açıp çocukların egitim hayatını dert edemiyorsunuz...burda egitim bölümüne birkaç soru sordum hic yazan olmadi...kocamla olan sorunları yazsam 1000 kişi yazar...anneler devamli bunlari dert ederse tabi okuma oranimiz %10da kalır..lise sinavinda matematik çözme orani 5 adet olur....hadi kafanızda tüm savunmalarinizi ve karşı ataklarınızı hazırlayın ben hazırım açtım kollarimi...benim derdim de bu...burda cocugumla ilgili egitimi hakkinda fikir alışverişi yapacak bir insan bulamadım...konu actim sonuç alamadım
Hmmm selam duyar kasan teyze... durun tahmin edeyim matematikte İntegral çözerken sıkılıp az kafamı dağıtıp dalga geçeyim dediniz. Tamam

Geçen gün çeken perdelerimle ilgili konu açtım banlandım 🙈 Benim için bir derdim var durumuydu halbuki. Sanırım bir derdim var bölümü her tür derdimizi paylaşabileceğimiz bi yer değil.Ama hangi tür uygun henüz ben de çözemedim 😁
Ne oldu perdeleriniz yaaa merak ettim o konuyu uzun süre

3 aydir giris yapmiyordum sirf bu konu icin giris yaptim. Baktim ki kadini tasliyorsunuz tek birakmissiniz dayanamadim. kimse destek cikmamis, ustelik gercekten hakli oldugu bir konu. Uslubuda gayet duzgun

Inanın göğüsleyebilecek gücü toparladım ve bilerek konuyu açıp icimdekileri döktüm...tek kalacağımı bile bile...kimsede özeleştiri yapacak cesaret göremiyorum, azıcık aleyhlerine bir konu açılsın taş yağmuruna tutuluyorsunuz, ben ümitle bekliyorum belki bir anlayan çıkar diye😔 guzel desteğiniz için sagolun

Açtım yazan olmadi
Aslında sizin isyanınız forumun işleyişine.
Popiler bölüm bdv, eğitim kokuları ayrı bir yerde ama kimse bakmıyor.
Insanların görmeleri için etiketleyebilirsiniz,
Konunuzun linkini profil mesajı yapabilirsiniz.
Yada derdinizi buraya yazabilirsiniz, belki banlanırsınız ve konunuz tasinir ama en azindan görünür.

Öte yandan, çocuklarla ilgili konuları hassas buluyorum.. özellikle okul çocukları çok kıyaslanıyor.

Buraya yazıyorsunuz, biri gelip benim çocuğum soyle harika böyle mükemmel diyor :)
Birinin kendi kendine ders çalışırken, diğeri 4. 5. Sınıf çocuğunun hala basında bekliyor, başarılı olması için.🤷🏻‍♀️

Kendi adıma çocuklarım küçük, en büyük anaokulunda, ileride fikrim değişir mi bilmiyorum, ama akademik başarıyı umursamıyorum.
Bu demek değil ki kendi haline bıraktım, kitap okuma, ingilizce çalışma, zeka oyunlari, günlük rutinimiz var, 3 ve 5 yaşındakiler için.
Eğlendikleri sürece yapıyoruz.

Çocuklarla ilgili eğitim sorunlarimizi okuldaki uzmanlara hatta gerekirse özelden bir uzmana danisiyor olabiliriz. Size de tavsiye ederim☺

5 yaşında kızım var. Çizgi çizip yuvarlak yapıyoruz. İngilizce öğrendiklerimizi tekrar ediyoruz. Kalan zamanda da evde sıkılıp dans etmek yemek yapmak gibi faaliyetlerle uğraşıyoruz. Eğitim konusunda bir sıkıntı yaşarsam öğretmenine danışıyorum.

Çocuk eğitimi ile ilgili, birsürü farklı yöreden, farklı hayat tarzından, farklı görüşlerden insanın yorumunu bekliyor olmanız bana göre çok anlamsız. Kaynana konusunda bile birisi, sus otur, diğeri, boşan git, diyebilirken ne kadar sağlıklı cevap almayı umuyorsunuz ki? Benim de bebeğim var ve eğitimi için genelde birebir onu gözlemler, ihtiyacına göre Bir kitap alırım veya bir uzmana danışırım. Eşimde bende iyi üniversitelerin iyi bölümlerinden mezunuz. Dil eğitimlerimiz, yurtdışı diplomalarımız var, ama bunlar bize diplomanın değil, insanın kendini geliştirmesinin daha önemli olduğunu öğretti. Yani çocuğum yarın ödevini yapmazsa, sınıfın en başarılı çocuğunun annesi değilsem kıskançlıktan çatlamam. Önceliğim onun mutluluğu. Eğer çocuğum isterse sokak sanatçısı olabilir, tıp fakültesini yarıda bırakıp köfteci açabilir, yeterki mutlu olduğu şeyleri yapsın.

Hemen çocuğunuzun mutluluğu ile ilgilenin diyenler olmuş....ne zaman yargılamadan, tanımadığınız kişiler hakkinda kafanizda oluşan tablonun sadece sizin kafanizdaki tablo olduğunu o insanin bambaşka hayatı olabileceğini anlayacaksınız...burda egitimle ilgili konu açtım diye mutluluğu ile alakadar olmadığım sonucu mu çıkıyor...çok yönlü düşünemez misiniz...mutlu olmakla alakali sıkıntımız demek ki yok...danışmak istedigim sey mutlu nasil ederim kızımı degil demek ki...lakin öğretmenler devamli çocuklarımızla biraz da veliler ilgilensin siz teşvik edin biraz da dersleriyle ilgilenin demez mi...iste ilgilendiğimi gösteriyor zaten bu durum...ayrica annelik yapmadigim anlamina mi gelir bu...akıl tutulması gerçekten yorumlar...pes

Dert sayfasında devamli neden kayinvalidenizle eltinizle ozellikle kocalarınızla yaşanan dertler anlatılıyor....ya hickimse çocuğunun eğitimini takmıyor mu...benzer yaş grubundan çocukları olan anneler çocuklarının nasil ders çalıştığını, nelerde zorlandıklarını zorluklari nasil aştıklarını neden tartışmıyor...tüm hayatiniz eltiniz görümceniz kaynananiz kocaniz mi bunlardan bence gözünüzü açıp çocukların egitim hayatını dert edemiyorsunuz...burda egitim bölümüne birkaç soru sordum hic yazan olmadi...kocamla olan sorunları yazsam 1000 kişi yazar...anneler devamli bunlari dert ederse tabi okuma oranimiz %10da kalır..lise sinavinda matematik çözme orani 5 adet olur....hadi kafanızda tüm savunmalarinizi ve karşı ataklarınızı hazırlayın ben hazırım açtım kollarimi...benim derdim de bu...burda cocugumla ilgili egitimi hakkinda fikir alışverişi yapacak bir insan bulamadım...konu actim sonuç alamadım
Benim daha küçük bir bebeğim var . Uyanır uyanmaz onun için etkinliklere başlıyorum doğduğundan beri konuşuyorum ilgileniyorum toplasan 10 dk TV yüzü görmemiştir. Bu süreçte çok yıprandım alsa susmadigi zamanlar oldu. Önüne tableti koyup hipnoz etmesini de bilirdim . Ve gücüm olduğu sürece onun eğitimi için elimden ne geliyorsa yapacağım . Ama gelin görün ki burda açtığım tüm konular eşim , kvalidem kpederim yuzunden ? Neden çünkü benim hayatımı olumsuz etkiliyorlar moralim bozuluyor. Düzeltmeye çalışıyorum birnseyleri yardım istiyorum ki gözüm açılsın farklı bakış açıları göreyim . Onlar benim moralimi bozdugunda günümün kalitesi düşüyor çünkü . Neden bu olsun . Şimdi çocuğunun eğitimini düşünmeyen evde tüm gün hamurisi yapan tek derdi kayanna elti olan bir kadın miyim ? Tuzunuz kuru olabilir, size karışan olmayabilir ya da gamsız olabilirsiniz ama herkese önyargılı davranamazsiniz.

O kadar etkilendim ki olmayan çocuğumun eğitimiyle ilgili konu açmak istedim şu an

Ayrıca ben "egitim ile ilgili fikir alışverişi "dedim...sikintim var hadi beni kurtarin demedim ki...okudugunuz bir kitap olur yaptığınız bir faaliyet olur aştıginiz bir sorun olur siz nasil aştınız falan onu konuşurduk...ama tum bunlardan hariç müthiş bir önyargı var yazık ...

Kv elti görümce konularını insan herkese açamıyor ki, burada tanımadığın ama engin tecrübesi olan kişiler iyi geliyor. Ama çocuğun eğitimi ya da yaş olarak gelişimi için misal ben buraya ihtiyaç duymuyorum çünkü çevremde akıl alabileceğim bir ton insan var, bebeğimi şimdilerde sütten kesmeye çalışıyorum mesela faaliyete geçmeden önce lise üniversite çalıştığım yerden bir sürü arkadaşıma sorup akıl istedim yardımcı da oldular. Benim gibi düşünen insan daha fazla demek ki.
Neden durduk yere bir saldırıya geçtiniz, saçma sapan triplendiniz ben onu anlamadım

yukarida da yazilmis buradan cocugun egitimiyle ilgili konulari konusmak ne derece dogru ki?

biri hastalansa forumdaki butun doktorlar isi gucu birakip ona tedavi yontemlerini anlatmiyorlarsa, birinin avukatlik isi oldugunda butun avukatlar seferber olmuyorsa konu egitim oldugunda aynisi da ogretmenlerden beklenemez. ek olarak bu ornegi sizin isyaniniza da uyarlayabiliriz.

“boynum cok agriyor” diyene cikip da biri “benim kaynimin da cok agriyordu soyle yaptik gecti” dediginde nasil rahatsizlik duyup “doktora gidin burayi dinlemeyin” diyorsak siz de cocugunuzun egitimiyle ilgili bir sorunda konunun uzmanina danisin. burada binlerce farkli kulturden insan var, hangisi size uygun bilemezsiniz.

igdirin koyunde yasayip okumaktan baska caresi olmayan cocugun calisma azmiyle anne baba doktor zaten gelecek kaygisi olmayan cocugun calisma azmi bir olmaz, dogal olarak koydeki anne babayla digerlerinin cocuklarina yaklasimlari da ayni olmaz yani bu konuda bir sey paylasamazlar.

diger turlusu de sizin forum algoritmasina isyaniniz oluyor onu nasil cozersiniz bilemem.

Ne oldu perdeleriniz yaaa merak ettim o konuyu uzun süre
Hehe teşekkürler ilginiz için.

İkinci yıkanan perde de kısaldı 🙈 Kumaşından ya da dokumasından kaynaklı bir sorunmuş yani yıkamadan değil.Aldığım yerle iletişime geçtim üst kısmında 10 cme yakın pay var,gönderin ayarlamasını yapalım dediler, gönderdim.Şu an beklemedeyiz:) (tabi baştan uyarmadılar yıkanınca çekebilir die, fikrim olsa baştan boyunu daha uzun söylerdim. Bir de ilk yıkamada çekmesi normal bir şeymiş gibi konuştular ama gerekli düzenlemeyi yapsınlar die bişi demedim artık.Gelince bakıcam artık ne durumda die)

yukarida da yazilmis buradan cocugun egitimiyle ilgili konulari konusmak ne derece dogru ki?

biri hastalansa forumdaki butun doktorlar isi gucu birakip ona tedavi yontemlerini anlatmiyorlarsa, birinin avukatlik isi oldugunda butun avukatlar seferber olmuyorsa konu egitim oldugunda aynisi da ogretmenlerden beklenemez. ek olarak bu ornegi sizin isyaniniza da uyarlayabiliriz.

“boynum cok agriyor” diyene cikip da biri “benim kaynimin da cok agriyordu soyle yaptik gecti” dediginde nasil rahatsizlik duyup “doktora gidin burayi dinlemeyin” diyorsak siz de cocugunuzun egitimiyle ilgili bir sorunda konunun uzmanina danisin. burada binlerce farkli kulturden insan var, hangisi size uygun bilemezsiniz.

igdirin koyunde yasayip okumaktan baska caresi olmayan cocugun calisma azmiyle anne baba doktor zaten gelecek kaygisi olmayan cocugun calisma azmi bir olmaz, dogal olarak koydeki anne babayla digerlerinin cocuklarina yaklasimlari da ayni olmaz yani bu konuda bir sey paylasamazlar.

diger turlusu de sizin forum algoritmasina isyaniniz oluyor onu nasil cozersiniz bilemem.
Soz konusu olan en yakınınız çocuğunuz..yapmayin allah aşkına....ayni sey mi doktorlukla falan...tabi ki tıp alanında birsey diyemeyiz ama herkesin ilgileniyorlarsa çocuğuyla ilgili diger annelere önerebilecek bisileri vardır....pes demeye devam ediyorum şok oldum gercekten duyduklarim okuduklarım karşınında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X