Neden kimse çocuğunun eğitiminden bahsetmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hehe teşekkürler ilginiz için.

İkinci yıkanan perde de kısaldı 🙈 Kumaşından ya da dokumasından kaynaklı bir sorunmuş yani yıkamadan değil.Aldığım yerle iletişime geçtim üst kısmında 10 cme yakın pay var,gönderin ayarlamasını yapalım dediler, gönderdim.Şu an beklemedeyiz:) (tabi baştan uyarmadılar yıkanınca çekebilir die, fikrim olsa baştan boyunu daha uzun söylerdim. Bir de ilk yıkamada çekmesi normal bir şeymiş gibi konuştular ama gerekli düzenlemeyi yapsınlar die bişi demedim artık.Gelince bakıcam artık ne durumda die)
Evimde 4 farklı marka perde var hiç biri çekmedi hatta bir kere 60 da Yıkadım 😂cidden sorun onlardaymış. Halledilir inşallah 😅

Soz konusu olan en yakınınız çocuğunuz..yapmayin allah aşkına....ayni sey mi doktorlukla falan...tabi ki tıp alanında birsey diyemeyiz ama herkesin ilgileniyorlarsa çocuğuyla ilgili diger annelere önerebilecek bisileri vardır....pes demeye devam ediyorum şok oldum gercekten duyduklarim okuduklarım karşınında

basit bir sekilde ornekleyeyim, belki saskinliginiz gecer.

soru: cocugum hic kitap okumuyor:

cevap1: benimkinin kitap okuma saati var, aksatmadan okur. (evde tv yokmus)
cevap2: benimki de hic okumuyor ya, ne yapsam bilemedim. (evde surekli kavga gurultu vardir, odaklanamiyordur)
cevap3: ben kizima orijinal harry potter serisini aldim valla bir cirpida okudu. (soruyu soranin maddi gucu yok)

soru: oglumun matematik netleri yukselmiyor, matematik cozmeyi sevmiyor.

cevap1: ben ozel okula verdim cozuldu. (soruyu soranin maddi gucu yok)
cevap2: benimkine esim cozduruyor valla. (cocuk korkutularak basarili olmasi saglaniyor, ne derece dogru)

ornekleri cogaltabilirim. her cocuktan ayni olmasini bekleyemezsiniz. egitimle ilgili mesela “ogretmenle su sorunu yasiyoruz” okeydir ama “oglum su derste su sorunu yasiyor” dediginizde onu uzmana danismaniz gerekir. anlayacaginizi umuyorum.

bir de kendiniz yazmissiniz soz konusu olay en yakininiz cocugunuz diye. guzel cumle, biraz uzerinde dusunulsun.

Hemen çocuğunuzun mutluluğu ile ilgilenin diyenler olmuş....ne zaman yargılamadan, tanımadığınız kişiler hakkinda kafanizda oluşan tablonun sadece sizin kafanizdaki tablo olduğunu o insanin bambaşka hayatı olabileceğini anlayacaksınız...burda egitimle ilgili konu açtım diye mutluluğu ile alakadar olmadığım sonucu mu çıkıyor...çok yönlü düşünemez misiniz...mutlu olmakla alakali sıkıntımız demek ki yok...danışmak istedigim sey mutlu nasil ederim kızımı degil demek ki...lakin öğretmenler devamli çocuklarımızla biraz da veliler ilgilensin siz teşvik edin biraz da dersleriyle ilgilenin demez mi...iste ilgilendiğimi gösteriyor zaten bu durum...ayrica annelik yapmadigim anlamina mi gelir bu...akıl tutulması gerçekten yorumlar...pes
Bence kendinizi yormayın konu sahibi. "Eğitimle ilgili dertlerinizi gidin öğretmenlere danışın" diyen kadınlar kocalariyla ya da eltileriyle ilgili sorunlarını neden terapistlerle psikologlarla cozmuyor diye soru yöneltmek lazım idi. Bahsettiğiniz gibi konular burda seviliyor ve herkes buraya size saldirmak için klavyelere akiyorlar gördüğünüz üzere:) ofansiflik üzerine stratejinizi sevdim güzel dikkat çekme yöntemi.

Evimde 4 farklı marka perde var hiç biri çekmedi hatta bir kere 60 da Yıkadım 😂cidden sorun onlardaymış. Halledilir inşallah 😅
Aynen.Ama aksi gibi perdeleri de çok beğendik,modeli yumuşaklığı falan çok hoş.O da pamuklu olmasındanmış zaar🙈 Boyu kurtarırsa konuyu kapatıcam,bakalım artık. Teşekkürler:)

Bence kendinizi yormayın konu sahibi. "Eğitimle ilgili dertlerinizi gidin öğretmenlere danışın" diyen kadınlar kocalariyla ya da eltileriyle ilgili sorunlarını neden terapistlerle psikologlarla cozmuyor diye soru yöneltmek lazım idi. Bahsettiğiniz gibi konular burda seviliyor ve herkes buraya size saldirmak için klavyelere akiyorlar gördüğünüz üzere:) ofansiflik üzerine stratejinizi sevdim güzel dikkat çekme yöntemi.

ayni forumu okumuyor muyuz ya acaba? genelde “kizlar bugun esimle soyle bir olay yasadik bidibidibidi” konularinda cift terapisi tavsiye edilmezken uzun sureli atiyorum 3 yildir devam eden bir tartisma icin burada cogunluk cift terapisi tavsiye ediyor zaten.

ama egitim ayri bir sey, her cocugun kendi ogretmeni var, her okulda rehberlik servisi var. illa ozel terapistlerle degil onlarla da cozulebilir. konu sahibi cok istiyorsa konularini bdv’ye acsin, kafasi corba olur ek olarak biz de “rehberlik servisiyle gorusun” deriz. eltiyle yasanan sorun ve cocugun egitiminin kiyaslanmasi korkunc geldi bana. olay “cocugum cok uyuyor” falan degil ki, egitim.

ne zaman yargılamadan, tanımadığınız kişiler hakkinda kafanizda oluşan tablonun sadece sizin kafanizdaki tablo olduğunu o insanin bambaşka hayatı olabileceğini anlayacaksınız...burda egitimle ilgili konu açtım diye mutluluğu ile alakadar olmadığım sonucu mu çıkıyor...çok yönlü düşünemez misiniz...mutlu olmakla alakali sıkıntımız demek ki yok......ayrica annelik yapmadigim anlamina mi gelir bu...

Kendi kendinize cevabı bulmuşsunuz aslında.

Nasıl ki eğitime önem verdiğinizi belirttiniz diye çocuğunuzun mutluluğunu önemsemiyorsunuz denilemezse, kayınvalide eş sorunlarını yazanların da çocuklarının eğitimini önemsemediğini söyleyemeyiz.

Belki konu açmayanların eğitimle ilgili problemi yok.

Belki buraya danışmak istemiyorlar.

Suçlayıcı bir dille açmasaydınız konuyu, eminim bambaşka yorumlar gelecekti.

Hemen çocuğunuzun mutluluğu ile ilgilenin diyenler olmuş....ne zaman yargılamadan, tanımadığınız kişiler hakkinda kafanizda oluşan tablonun sadece sizin kafanizdaki tablo olduğunu o insanin bambaşka hayatı olabileceğini anlayacaksınız...burda egitimle ilgili konu açtım diye mutluluğu ile alakadar olmadığım sonucu mu çıkıyor...çok yönlü düşünemez misiniz...mutlu olmakla alakali sıkıntımız demek ki yok...danışmak istedigim sey mutlu nasil ederim kızımı degil demek ki...lakin öğretmenler devamli çocuklarımızla biraz da veliler ilgilensin siz teşvik edin biraz da dersleriyle ilgilenin demez mi...iste ilgilendiğimi gösteriyor zaten bu durum...ayrica annelik yapmadigim anlamina mi gelir bu...akıl tutulması gerçekten yorumlar...pes

ya hickimse çocuğunun eğitimini takmıyor mu
tüm hayatiniz eltiniz görümceniz kaynananiz kocaniz mi bunlardan bence gözünüzü açıp çocukların egitim hayatını dert edemiyorsunuz
anneler devamli bunlari dert ederse tabi okuma oranimiz %10da kalır

:olamaz::olamaz:

Vallahi şu an baktim okudum konuyu ve cehaletime cok üzüldüm :deli:
Benim hic konum yok ne üç ne gorumce ya da elinle ilgili sorunda yok uzaktayız hayli ha olsa tabi ki acarım akıl isterim çünkü burda cok akıllı çözüm üreten kadınlar var.
Amma eğitim başlı başına farkli bir durum 2 evladim var kizim 1. sinif okulda ogretmeni son derece memnun ama 1 aydır evde yazmak istemiyor mesela cok zorlaniyorum öğretmeniyle görüşüyoruz bir çözüm yolu bulmak için ugrasiyoruz ama karşılıklı
Eee simdi napiyim kizim yazmak istemiyor diye konu açsam her anne evladıyla ilgili farkli birsey anlatır haliyle çözüm olmaz bu çocuğa özel bir durum ama biz kk olarak neden cahil çapsız ve yönsüz olduk onu bilemedim:KK53:

Mesela ben kızımı kreşe yazdıracağım dönem burada konu açtım neleri sorup nelere dikkat etmeliyim diye. Burada çocuğunu kreşe yazdıran pek çok anne vardı hepsi fikir verdi. Sonra kızımı içimi sinen kreşe yazdırdım şimdi 5 yaş kolejde. Geçen sene bazı konular geçti okulla, kalkıp buraya danışmadım, öğretmenleri ve müdürle konuştuk çözdük konuyu.

Buraya çalışan annelerle ilgili bir idari izin var mı diye konu açtım. Nasıl olduğunu anlamadım ama birden öğretmenler neden çalışmadan para alıyora evrildi konu.

Merak edenler olursa yazayım, tübitak ve işbankası yayınları okulöncesi kitapları alıyorum. Bir de örüntü ve 5 yaş matematik kitapları bulup alıyorum. Her gün 2 sayfa da onlardan çalışıyoruz.

Teşekkür ederim ilginiz için....
Evet bi kopukluk oldu maalesef..elimden geldigince bildiklerini unutmasin diye geriye dogru soru çözümü yaptırmaya çalışıyorum...yazıcı olayina biz de girdik maalesef...keske ogretmenlerden biraz daha tesvik edici zorlayıcı destek alabilsek aslinda tam da cocuklarin bildiklerini tekrar yapma süreci fırsata cevrilebilir...

Normal bir süreçten geçmiyoruz.
Çocuklarımız 2 ay i geçkin, evde yari açık cezaevi yaşamı sürüyor.
Sıkılıyorlar, huy değiştiriyorlar, dışarıyı, arkadaşlarını, okullarını, aile büyüklerimizi, kuzenlerini ozluyorlar.
Dışarıda yemek yemeyi, salıncakta sallanmayı, bisiklete binmeyi, sahilde koşmayı, çiçek toplamayı, rüzgarı hissetmeyi ozluyorlar.
Renkleri boya kalemlerinde değil, dışarıda görmek istiyorlar.
Çocuğum için şu süreçte en son endiselenecegim şey 'Tesvik edici zorlayici destegi'nin olmaması olur.
Ders her türlü tamamlanir.
Ama çocuklar şu gunlerin etkilerini nasıl atlatırlar, onu bilmiyorum.

Pandemi zamanında amaç yeni bir hobi edinmek, dil ogrenmek, akademik anlamda kedini gelistirmek, bilmem kac kitap okuyup, bilmem kac belgesel izlemek falan olamaz, olmamali.
Akıl, ruh ve fiziksel sağlığınızı korumak yeterli.

Ben eğitimci değilim, fizyoterapistim.
Eger cocuğunuz 6-13 yaş aralığında ise, her gun oyun şeklinde en az 45-50 dakika egzersiz (dans vs de olur) yapmıyorsa, Omurga yapısının bozulma ihtimali %50 nin üzerinde diyebilirim.

Önce sağlık, önce mutluluk.
Tavsiyem, önceliklerinizi gözden geçirin.

Ben de forumdaki başka konularda doğru düzgün bişey bulamamıştım. İlkokula giden 2 çocuğum var. Şermin çakracı nın kardeşini takip ediyorum,sınıf seviyelerine göre çok güzel kitaplar tavsiye ediyorlar. Okuma kitap listesini ona göre yapıyorum. Bu uzaktan eğitim sürecinde açıkçası öğretmenler ne kadar ödev gönderse de asıl görev ebeveynlere düşüyor. Ödev takibi ve destek anne babalara. Eba yı pek sevmediler,anlamadıkları konuları ordan tekrar ettiriyorum sadece ama bi sürü kaynak kitap aldım. Günlük çek kopart şeklinde ödev veriyorum. Okullara ara verildiğinden veri 5-6kaynak kitap bitirdiler. Zaten ilkokulun konuları neredeyse aynı. Ders çalışma programımız da; okuldaki gibi 40 dk ders 15dk teneffüs olacak şekilde birkaç ders. Eğer oyalanır dersleri yetiştiremezseniz akşama kalır ödeviniz diyorum. Ödevler bittikten sonra serbest zaman. Ablasıyla rekabete giriyorlar. Tek çocuk olsaydı daha zor olurdu sanırım. Akşam yatmadan da kitap okuyorlar. Bunlar haricinde code.org diye yabancı bi site var Türkçe çevriliyor ara sıra oradan kodlama yapıyoruz,çok eğlenceli. Akşamları UNO,reversi,koridor gibi aile oyunları oynuyoruz. Bizim yaptıklarımız bunlar. Siz neler yapıyorsunuz?

Soz konusu olan en yakınınız çocuğunuz..yapmayin allah aşkına....ayni sey mi doktorlukla falan...tabi ki tıp alanında birsey diyemeyiz ama herkesin ilgileniyorlarsa çocuğuyla ilgili diger annelere önerebilecek bisileri vardır....pes demeye devam ediyorum şok oldum gercekten duyduklarim okuduklarım karşınında
Sizin sıkıntınız üslubunuz.
Buraya gelip çocuğum şu yaşta evde eğitimde sıkıntı yaşayan anneler neler yaptı deseniz cevap alırdınız. On sayfa olmazdı bei sayfa olurdu ama işe yarayan cevap olurdu.
Şu an insanları tahrik ettiniz suçlayıcı cevaplar geldi on sayfa yazıldı ama işinize yarayacak cevap yok.
Çünkü suçlayıcı bir cümleyle, üstten akıl verir gibi yazarsanız kibar yol göstersen cevap alamazsınız.
Arkadaşınızla kahve içmeye gitseniz eltisini anlatsa ya bırak eltiyi kaynanayı boş muhabbetler eğitimden bahset deseniz onla da kavga edersiniz. Suçlayan bir üslupla iletişim kuramazsınız.
Yani direkt gelip siz çocuklarınızın eğitimiyle ilgilenmiyorsunuz, boş beleş muhabbetler hep derseniz karşınızdaki de size güzel cümleler yazmaz.

Ayrıca benim çocuğum 3,5 yaşında. Size nasıl bir fikir verebilirim ki? Yeğenim ortaokul öğrencisi o da şu an pek çalışmıyor. Eşim matematiğine yardımcı olmak için aradığında da olumlu bir dönüş alamıyor. Çocuklar da bizim gibi sıkıldılar. Zor bir süreç. Çocukları da bu dönemde çok darlamamak gerekiyor bana göre.
Ablam da bu fikirdeki normalde oturur beraber çalışırlardı şu an pek çalışamıyorlarmış. Sık boğaz etmek yerine günü programlamışlar. Kahvaltıdan sonra kitap okuyorlar bir saat sonra öğlen yemeğine kadar serbest takılıyor telefon tablet televizyon. Öğlen yemeğinden sonra zorla çalışıyormuş. Sonrasında da sabaha kadar uyumuyor diyor. Düzeni bozuldu çocukların.
Ama hangimizin bozulmadı. Ben bile açıp iki satır kitap okuyamıyorum bu ara içim sıkılıyor çünkü.
Çocuğum bu yaşa ekransız gelmişti ama tabletle tv ile tanıştı. Parka gidemiyor bari yarım saat eğlenceli bir şey yapsın diyorum. Etkinlikten de bıktı zira.
Bilmiyorum bana biraz hırslı, çocukları çok sık boğaz edem velilerden geldiniz.
Özel okulda çalışırken bir velimiz vardı öyle, sabahın köründe kızı koşuya götürür sonra da kamp gibi saatli çalıştırırdı. Çocuk derece yaptı yapmasına ama sosyal anlamda sorunlu bir çocuk oldu. Görmeden bilemem tabii burdaki yazım dilinizden bunu hissettim

Çünkü kadın erkek ilişkileri gözleme dayanan, burdaki kadınların da tecrübeleri olan bir konu. Başka bir kadına ilişkini anlatabilirsin yorum alabilirsin.

Bizim CEO (55 yaşında, erkek) bir gün işyemeğinde sohbet ederken demişti ki, bak erkekler basit ve aptaldır çözmek için çok düşünmeye gerek yok. Bunu konuşurken başka erkek bir arkadaşıma söylediğimde o da katılıyorum demişti. Yani erkekler aşağı yukarı birbirine benziyor işte başka birinden formül alabilirsin :olamaz:

Lakin insanın evladı hassas bir konu. Diyelim ki dediniz benim çocuk hiç ders çalışmıyor. Beriki de dedi ki benimki süper çalışıyor. Şimdi bunun soran kişiye ne faydası var? Çocuk dediğin insan her insan farklı farklı genelgeçer bir formül yok.

Ebeveynlik öğrenilen bir şey. Elinizdeki çocuğa göre kafayı çalıştırmanız gerekiyor. Diyelim ki sizin çocuk çok inatçı formülü sizin bulmanız gerekiyor. komşunun yumuşakbailı çocuğuna yaptığı formül sizde işe yaramaz. Herkes kendi stilini, kendi formülünü bulmalı.

Kısacası bu iş ciddi bir iş. Öyle benim çocuk bunu yaptı, onu dedim komşunun kızı böyle yaptıyla olmaz. Oturup kafa patlatıcaksınız. Burası tavsiye platformu sadece, bu kadar önemli bir iş için tavsiye almaya uygun değil.

Kapiş?

Konu sahibi haklı olduğunuz yerler olmakla birlikte üslubunuz itici geldi. Bende kitap okuma bölümüne bı konu açtım iki üç kişi anca yazdı.evet bdv dışı konular çok okunmaya biliyor.
Kendinizi daha kibar bir şekilde anlatabilirdiniz. Sorununuzu yazabilirdiniz? Çocuğuma kitap okutamıyorum, ödev yaptırmıyorum. Yada bunyas grubu çocuklarla neler yapıyorsunuz gibi. Anneler yazardi.

Konu sahibi haklı olduğunuz yerler olmakla birlikte üslubunuz itici geldi. Bende kitap okuma bölümüne bı konu açtım iki üç kişi anca yazdı.evet bdv dışı konular çok okunmaya biliyor.
Kendinizi daha kibar bir şekilde anlatabilirdiniz. Sorununuzu yazabilirdiniz? Çocuğuma kitap okutamıyorum, ödev yaptırmıyorum. Yada bunyas grubu çocuklarla neler yapıyorsunuz gibi. Anneler yazardi.

Ben katılıyorum

Buraya insanlar cocuklarıyla ilgili konu açınca gayet de cevaplar geliyor

Benim çocuğum yok, valla çocuğuma nasıl İngilizce sevdiririm konusu vardı geçen gün ona yazdım bakın :KK48:

zira amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek😎

İnsan bir an durup "ben ne yazdım, bu cümleyi kurmaya hakkım var mı" falan demez mi hiç?
Sanki biz konu sahibini yoldan çevirip yakasına yapışmışız, gözlerimizi ayırıp "neden çocuğunu mutsuz ediyorsun? Hep ders hep ders olmaz aaaa" diyerek kınamışız gibi savunma yapmış bir de asdfghj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X