Teşekkür ederim ilginiz için....
Evet bi kopukluk oldu maalesef..elimden geldigince bildiklerini unutmasin diye geriye dogru soru çözümü yaptırmaya çalışıyorum...yazıcı olayina biz de girdik maalesef...keske ogretmenlerden biraz daha tesvik edici zorlayıcı destek alabilsek aslinda tam da cocuklarin bildiklerini tekrar yapma süreci fırsata cevrilebilir...
Normal bir süreçten geçmiyoruz.
Çocuklarımız 2 ay i geçkin, evde yari açık cezaevi yaşamı sürüyor.
Sıkılıyorlar, huy değiştiriyorlar, dışarıyı, arkadaşlarını, okullarını, aile büyüklerimizi, kuzenlerini ozluyorlar.
Dışarıda yemek yemeyi, salıncakta sallanmayı, bisiklete binmeyi, sahilde koşmayı, çiçek toplamayı, rüzgarı hissetmeyi ozluyorlar.
Renkleri boya kalemlerinde değil, dışarıda görmek istiyorlar.
Çocuğum için şu süreçte en son endiselenecegim şey 'Tesvik edici zorlayici destegi'nin olmaması olur.
Ders her türlü tamamlanir.
Ama çocuklar şu gunlerin etkilerini nasıl atlatırlar, onu bilmiyorum.
Pandemi zamanında amaç yeni bir hobi edinmek, dil ogrenmek, akademik anlamda kedini gelistirmek, bilmem kac kitap okuyup, bilmem kac belgesel izlemek falan olamaz, olmamali.
Akıl, ruh ve fiziksel sağlığınızı korumak yeterli.
Ben eğitimci değilim, fizyoterapistim.
Eger cocuğunuz 6-13 yaş aralığında ise, her gun oyun şeklinde en az 45-50 dakika egzersiz (dans vs de olur) yapmıyorsa, Omurga yapısının bozulma ihtimali %50 nin üzerinde diyebilirim.
Önce sağlık, önce mutluluk.
Tavsiyem, önceliklerinizi gözden geçirin.