- 7 Kasım 2014
- 7.515
- 13.719
- 448
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Ev sahipleri artık sözleşme yaparken çek alıyorlar. Mesela ben yeni taşındım, 30 binlik çeki sözleşmeye ekleyip imzaladık. Evde hasar olursa çıkarken ev sahibi mağdur olmasın diye.makul, mantıklı, insani seviyede zam yapsınlar yeter zaten başka bişey yapmalarına gerek yok.
köpek bağlasak durmayacak evlere 2000 lira kira istemesinler mesela.
1500 liralık kirayı 2000 tl yapmasın zamla. 200-250 koysun en fazla.
kiracıyı da fazla kızdırmasınlar, işine gelmiyorsa çık dedikleri o kiracı çıkarken evde kırıp dökmedik yer bırakmaz, o ev sahibi de dünyanın en akıllısı gibi davranıp para kazanacağını sanarken dünya masraf yapmak zorunda kalabilir, herkes ayağını denk almalı bence.
anlar o zaman neye şükretmesi gerektiğini.
nabza göre şerbet dönemi bitti, nabza göre zehri hak ediyor bazıları.
Ahhh seninki açık sözlü yine benimki yurt dışında yaşıyor ve kesin dönüş yapacağını ve acilen 1 aya evden çıkmamız gerektiğini söylüyor 2 yoldur kiracıyız o döneme göre piyasadaki fiyat neyse o idi şimdi piyasaarttı çıkarmak istiyor bizde çıkmayacağımızı sözleşmemizi hatırlattık biraz sert çıkınca koskoca kadının ve burada yaşayan annesinin arkadaşının bize yalan söylediğini öğrendik ama burada ev bulmak zor olduğu için çıkmayacağımız için kirayı 350 yükseltip 1 yok daha kalacağız birde hazirandan sonra başına çaresine baksın demiş ev sahibi torunları yaşındayız 3 koca kadın yalan söylemeye utanmayıp birde böyle demiş geçen hafta aşırı bir sinirlenmiştim ama el mahkum kalacağız mecbur 150 yerine 350 yükseltip kirayı (sözleşmede kadının imzası yoktu yoksa asla taviz vermezdik)Bugün daha zam yapmaya bir ay varken ev sahibim arayıp kira oranlarını hatırlattı.Belki evden çıkmayı düşünürsünüz diye aradım dedi.Ben ki kirasını saat bile geçirmeden ödeyen bir insanım.Ben de evden çıkmayacağımi söyledim.Adamin derdi kiralar çok fazla arttığı için beni çıkartıp benim kiramın iki katına evi başkasına kiralamak.Ne olacak bu böyle.Kiralar neden bu kadar arttı.Bu duruma müdahale edilir mi acaba.Biz kiracılar ne yapacağız.
bizde bucadayız. 2.370 tl kira ödüyoruz. 80 tl de aidat. 2+1 ev. mutfağa anca 2 kişi sığabiliyoruz. mafolduk. birimizin maaşı direk kiraya gidiyor. ev sahibinize katlanın evinizde çıkmayın demek istiyorum :)İzmir/Buca da oturuyorum 2+1 evim 1.650 tl kira veriyorum+70 tl aidat.
Ev sahibinin bizim apartmanda iki dairesi daha var kiraları 1.600 ve 1.750 tl.
Aylık geliri sadece bizden aldığı 5.000 tl yapıyor.
Çalışan genç birisi ama her sene kira zammı gelince hep ağlar.
Geçen sene 1.450 tl ye oturuyorduk 200 tl birden zam yaptı.
Abi şöyle böyle dediği şu siz bilirsiniz çıkarsanız 2.000 tl den aşağıya kiraya vermem.
Mecbur kaldık oturmaya.
Ev alamıyorum, kiram yüksek, ödediğim borcun haddi hesabı yok.
Mutfak masrafı her geçen gün artıyor.
Bu arada bizim ev sahibine bu evler miras yoluyla kalmış oda baktı ki piyasa var yükselttikçe yükseltti.
Benim piyasa da gördüğümde o.
Zamanında müteahhitler 3 kuruşa aldıkları arsaları alladılar pulladılar meydan zaten boş satabildikleri kadar yüksek fiyata gidiyor.
85 m2 evleri 400.000 tl ye satıyorlar.
m2 si ne kadar edebilir ki ?
Yaptırım yok, kontrol yok.
Artan enflasyon da cabası.
Diğer ülkelerden gelen insanlarında etkisi var ama en büyük etki bizim başımızdakilerin yetersizliği.
hahahhahahaha, siz ne diyorsunuz Allah aşkınamakul, mantıklı, insani seviyede zam yapsınlar yeter zaten başka bişey yapmalarına gerek yok.
köpek bağlasak durmayacak evlere 2000 lira kira istemesinler mesela.
1500 liralık kirayı 2000 tl yapmasın zamla. 200-250 koysun en fazla.
kiracıyı da fazla kızdırmasınlar, işine gelmiyorsa çık dedikleri o kiracı çıkarken evde kırıp dökmedik yer bırakmaz, o ev sahibi de dünyanın en akıllısı gibi davranıp para kazanacağını sanarken dünya masraf yapmak zorunda kalabilir, herkes ayağını denk almalı bence.
anlar o zaman neye şükretmesi gerektiğini.
nabza göre şerbet dönemi bitti, nabza göre zehri hak ediyor bazıları.
Kızmayın sakın kötü niyetle yazmıyorum, 1.600-2.500 arası kiraların diğerlerine göre ne kadar uygun, tabii buna uygun denirse :)) olduğunu söylemek için örnek vereyim, bizim burası köy statüsünden yeni çıkmış bir Ege kasabası, buraya kasaba demek çok uygun olacak, sahili var yüzüp çimebiliyorsunuz ama İzmir İstanbul gibi büyükşehirlerde her türlü sosyal imkanlara sahip olan kişilerin oturmayı tercih etmeyeceği kadar asosyal bir yer:)bizde bucadayız. 2.370 tl kira ödüyoruz. 80 tl de aidat. 2+1 ev. mutfağa anca 2 kişi sığabiliyoruz. mafolduk. birimizin maaşı direk kiraya gidiyor. ev sahibinize katlanın evinizde çıkmayın demek istiyorum :)
Aynı olayı burada da yaşıyoruz.Araplar parsel parsel alıp çiftlik yapıyorlar,işletme açıyorlar bizim akılsızlar da yanlarında bulaşıkçılık yapıyor.Neden sattınız deyince de çok ortaklıydı diyorlar.Kendi içlerinden biri almak isteyince satmıyorlar ne kendileri mal sahibi olabiliyorlar ne parası olan akrabalarının olmasına gönülleri razı geliyor.Elin adamı böyle geliyor bey oluyor başlarına.Calistigim ilcede eski donemde ilce disindan birinin mutlu yasamasi imkansizdi su anda guzelim yayla koylerinde her gun araplara arsa satiyorlarmis satin satin sizi coban olarak bile sokmasinlar hakediyorsunuz dedim.
Bende kiraciyim. Esim gunlerdir ne uyuyor ne arayabiliyor. Ustelik evden cikmamiz imkansiz o eve kurulmus bir duzen var ve degistiremem bahcede sitemizin kopegi var.
Ev sahibine anneden miras, evi yerini veya icini asla gormedi. Esi ve kendisi o aileyle gorusmuyor miras davasindan kavgalilarmis.
Ayni zamanda Bizim yakin aile dostumuzun teyzesinin kizi
Gecen yil bile benimde borclarim var villa aldim diye 5tl kusuratli zam yapti enflasyona gore yapiyor
Bu yil basima ne gelir bilmiyorum.
Ben cikarsam kalkip gelip kiraci aramaz ztn vermeyi dusunmuyorlardi biz istedik sonrasinda cok memnun kaldilar. 5 yildir cok nadir gorustuk 15inde kira yatar hsonu ise 14 13unde yatar
Allah yardimcimiz olsun son 1 haftamiz gercekle yuzlesmeye gonlumde cesaretimde yok
bizde bucadayız. 2.370 tl kira ödüyoruz. 80 tl de aidat. 2+1 ev. mutfağa anca 2 kişi sığabiliyoruz. mafolduk. birimizin maaşı direk kiraya gidiyor. ev sahibinize katlanın evinizde çıkmayın demek istiyorum :)
neden kızayım, beterin beteri var durumuna düşmüşüz hepimizKızmayın sakın kötü niyetle yazmıyorum, 1.600-2.500 arası kiraların diğerlerine göre ne kadar uygun, tabii buna uygun denirse :)) olduğunu söylemek için örnek vereyim, bizim burası köy statüsünden yeni çıkmış bir Ege kasabası, buraya kasaba demek çok uygun olacak, sahili var yüzüp çimebiliyorsunuz ama İzmir İstanbul gibi büyükşehirlerde her türlü sosyal imkanlara sahip olan kişilerin oturmayı tercih etmeyeceği kadar asosyal bir yer:)
Yani öyle sinema, tiyatro, sergi, avmler bulamazsınız, ihtiyacınız olan zaruri şeyleri bile bulabilmek pek mümkün değil, resmi çizdiğime göre kiraları söyleyeyim 2,500'e burun kıvırıyor ev sahipleri
Şaka gibi ama gerçek, hele satılık evler akıllara ziyan, 75 metrekare nohut oda bakla sofa evini satışa çıkaran bir komşu 650 bin lira istiyormuş, 3+1 daireler 1 milyardan başlıyor.
Biz bu minnoş yere taşındığımızda kiralar 250 liraydı, en ala satılık ev ise 150 bin lira, 10 yılda sanki Paris'e dönmüşüz gibi her şey uçtu
İstanbulluyum, oranın kiralık/satılık fiyatlarından da haberdarım 2000 liraya zemin kat daire bile bulunmayan semtler var, satılıklar ise Mars'ta ev alsanız daha ucuza gelir cinsinden.
yıldız mahallesi. sizNeresinde oturuyorsun bucanın ?
Sizinki de çok pahalı ya aklım almıyor artık.
bizim kiracilarimizin hepsi turk. prensip haric turk vatandasi olmayana evimizi kiraya vermiyoruz. ama babami surekli yabancilar ariyor, vatandaslik icin eviniz uygun kiralayin/satin diye. yahu normalde icindeki kiracinin 6 bin verdigi eve 20 bin teklif edeni gordumsirf oturum alabilmek icin. biz kabul etmedik. ama ulkeye o kadar cok farkli insan dolmus ki, kabul eden ev sahibine de bir sey denmiyor. ev sahibi de fakirlesiyor cunku. bir yerden sonra kim daha cok para verirse o otursun diyecek noktaya geliyor.
cok uzgunum ulke bu hale geldigi icin. pandemiden dolayi coken insaat sektoru bir yana, bence en en en buyuk sebebi yurt disindan gelen insanlar. piyasayi cok yukselttiler. siz evden ciksaniz sizin ev sahibi degil 2 bin, 3 bine bile verir evi. cunku tutacak adami cok rahat bulur. elini sallasan yabanciya carpiyor. cok uzucu ya.
yıldız mahallesi. siz
Evlerin kalitesine hiç girmeyelim çünkü felaketneden kızayım, beterin beteri var durumuna düşmüşüz hepimizhayır maaşlara da az zam falan gelse gene sağlık olsun diyicem ama oda yok. evin kalitesi desek oda yok. ya mune abla bana misafir gelince kadın/erkek/çocuk olarak 3 kısma ayırıp hepsini farklı odalara konuşlandırıp çaylarını yemeklerine öyle varebiliyorum ama maaşımın hepsi kirayadiyor 400 tl kalıyor elimde, skandal
Aynı olayı burada da yaşıyoruz.Araplar parsel parsel alıp çiftlik yapıyorlar,işletme açıyorlar bizim akılsızlar da yanlarında bulaşıkçılık yapıyor.Neden sattınız deyince de çok ortaklıydı diyorlar.Kendi içlerinden biri almak isteyince satmıyorlar ne kendileri mal sahibi olabiliyorlar ne parası olan akrabalarının olmasına gönülleri razı geliyor.Elin adamı böyle geliyor bey oluyor başlarına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?