Neden Kiralar Bu Kadar Artti?

Ev sahipleri artık sözleşme yaparken çek alıyorlar. Mesela ben yeni taşındım, 30 binlik çeki sözleşmeye ekleyip imzaladık. Evde hasar olursa çıkarken ev sahibi mağdur olmasın diye.
Bir önceki evimde de aynı şekilde yaptırmışlardı.
Yani kimsenin evine kafama göre zarar verip çıkamazsın, bu insanlığa da sığmaz. Karşındaki kötü diye sende kötü olacaksın diye bir kaide yok.

Bana gelince 2 yıllık evliyim, ilk evimde kiram 1.400 dü. Ev sahibi evi başkasına sattı, yeni ev sahibi 1 yıllık sözleşme dolunca kirayı 400 TL arttırarak 1.800 yaptı. Şuan ev sahibi ben gelip oturacam dediği için çıktık, aynı site içerisinde başka bir daireye taşındık. Şimdiki kiramız 2.300 TL.

2019 Ağustos - 2021 Eylül arası 1.400 den 2.300 e çıktı. İnsaf yok, acıma yok! Allah'a havale etmekten başka yol da yok.

Ahhh seninki açık sözlü yine benimki yurt dışında yaşıyor ve kesin dönüş yapacağını ve acilen 1 aya evden çıkmamız gerektiğini söylüyor 2 yoldur kiracıyız o döneme göre piyasadaki fiyat neyse o idi şimdi piyasaarttı çıkarmak istiyor bizde çıkmayacağımızı sözleşmemizi hatırlattık biraz sert çıkınca koskoca kadının ve burada yaşayan annesinin arkadaşının bize yalan söylediğini öğrendik ama burada ev bulmak zor olduğu için çıkmayacağımız için kirayı 350 yükseltip 1 yok daha kalacağız birde hazirandan sonra başına çaresine baksın demiş ev sahibi torunları yaşındayız 3 koca kadın yalan söylemeye utanmayıp birde böyle demiş geçen hafta aşırı bir sinirlenmiştim ama el mahkum kalacağız mecbur 150 yerine 350 yükseltip kirayı (sözleşmede kadının imzası yoktu yoksa asla taviz vermezdik)

bizde bucadayız. 2.370 tl kira ödüyoruz. 80 tl de aidat. 2+1 ev. mutfağa anca 2 kişi sığabiliyoruz. mafolduk. birimizin maaşı direk kiraya gidiyor. ev sahibinize katlanın evinizde çıkmayın demek istiyorum :)

Ev sahipleri de taktik bulmuşlar arkadaş hepsi ağız birliği yapar gibi.
Arkadaşlarımın hepsi aynı durumda ev sahipleri evi satacakmış yalanı.
Ben zam yapmak istiyorum diyemiyorlar çünkü istedikleri zam en az 1000 TL.
Yeni girecek kiracıya istediği kapıdan açacak fiyatı.
Allah yardımcımız olsun en kısa zamanda evi olmayanın evi,işi olmayanın işi olsun inşallah.

Arkadaş arsasını müteahhitte verdi geçen yaz ortaklı bu arada ortaklar 70 m2 eve 850 değer biçtiler dibinde cami var.
Otopark asansör falan yok.Bide sana bu kadar olur demişler.

Son düzenleme:
Bizim ev sahibi iyi bir amca eve girerken de fiyatı emlakçının söylediğinden düşük söylemişti. Her sene kira artış zamanı aradığımızda da ben sizden memnunum komşular da öyle isterseniz hiç yapmayalım diyor ama başka kiracısı var ona ne yaptıysan bize de aynısını yap diyoruz. Sağolsun hiç yüksek artırım olmadı. Şu an çevre piyasasına göre epey uygun oturuyoruz. Kiraları gördükçe inşallah çıkın demez diye dua ediyoruz bir taraftan da.

hahahhahahaha, siz ne diyorsunuz Allah aşkına

Calistigim ilcede eski donemde ilce disindan birinin mutlu yasamasi imkansizdi su anda guzelim yayla koylerinde her gun araplara arsa satiyorlarmis satin satin sizi coban olarak bile sokmasinlar hakediyorsunuz dedim.
Bende kiraciyim. Esim gunlerdir ne uyuyor ne arayabiliyor. Ustelik evden cikmamiz imkansiz o eve kurulmus bir duzen var ve degistiremem bahcede sitemizin kopegi var.
Ev sahibine anneden miras, evi yerini veya icini asla gormedi. Esi ve kendisi o aileyle gorusmuyor miras davasindan kavgalilarmis.
Ayni zamanda Bizim yakin aile dostumuzun teyzesinin kizi
Gecen yil bile benimde borclarim var villa aldim diye 5tl kusuratli zam yapti enflasyona gore yapiyor
Bu yil basima ne gelir bilmiyorum.
Ben cikarsam kalkip gelip kiraci aramaz ztn vermeyi dusunmuyorlardi biz istedik sonrasinda cok memnun kaldilar. 5 yildir cok nadir gorustuk 15inde kira yatar hsonu ise 14 13unde yatar
Allah yardimcimiz olsun son 1 haftamiz gercekle yuzlesmeye gonlumde cesaretimde yok

bizde bucadayız. 2.370 tl kira ödüyoruz. 80 tl de aidat. 2+1 ev. mutfağa anca 2 kişi sığabiliyoruz. mafolduk. birimizin maaşı direk kiraya gidiyor. ev sahibinize katlanın evinizde çıkmayın demek istiyorum :)
Kızmayın sakın kötü niyetle yazmıyorum, 1.600-2.500 arası kiraların diğerlerine göre ne kadar uygun, tabii buna uygun denirse :)) olduğunu söylemek için örnek vereyim, bizim burası köy statüsünden yeni çıkmış bir Ege kasabası, buraya kasaba demek çok uygun olacak, sahili var yüzüp çimebiliyorsunuz ama İzmir İstanbul gibi büyükşehirlerde her türlü sosyal imkanlara sahip olan kişilerin oturmayı tercih etmeyeceği kadar asosyal bir yer:)
Yani öyle sinema, tiyatro, sergi, avmler bulamazsınız, ihtiyacınız olan zaruri şeyleri bile bulabilmek pek mümkün değil, resmi çizdiğime göre kiraları söyleyeyim 2,500'e burun kıvırıyor ev sahipleri
Şaka gibi ama gerçek, hele satılık evler akıllara ziyan, 75 metrekare nohut oda bakla sofa evini satışa çıkaran bir komşu 650 bin lira istiyormuş, 3+1 daireler 1 milyardan başlıyor.
Biz bu minnoş yere taşındığımızda kiralar 250 liraydı, en ala satılık ev ise 150 bin lira, 10 yılda sanki Paris'e dönmüşüz gibi her şey uçtu

İstanbulluyum, oranın kiralık/satılık fiyatlarından da haberdarım 2000 liraya zemin kat daire bile bulunmayan semtler var, satılıklar ise Mars'ta ev alsanız daha ucuza gelir cinsinden.

Ben de ev yok denilmesini anlamıyorum. Ülkece tüm varlığımızı betona döktük.kıyı egede mandalina bahçesi kalmadı hepsi kocaman çirkin binalarla doldu . Alakası olmayan insanlar müteahhitliğe geçip vurgun yaptı. Bu kadar şeye hala ev yoksa o evler zaten halka yapılmamış demektir. Yakın zamanda evsizlerin artık görünür hale geleceğine inanıyorum.herkesi ev sahibi yapacağız aşamasından, başınızın üstünde çatı bulamayacaksınız aşamasına gelinmesi çok acı

Son düzenleme:
Ev sahiplerinin fırsatçılığı yüzünden kiralar bu kadar uçmuş durumda. Bizim semtte kentsel dönüşüm nedeni ile kiralar aşırı arttı mesela, insanlar binaları yenileceği ve muhit değiştirmek istemedikleri için aynı yerde ev aradılar, kiralık evler bitti. Kim ne kadara bulursa ev tuttu kiralar uçtu. Her yerde böyle mi bilmiyorum ama Allah kiracının yardımcısı olsun gerçekten. Pandemi başlamadan önce bir kaç ev bakmıştık 3000 TL olan kiralar şu an 6.000 TL civarı

Aynı olayı burada da yaşıyoruz.Araplar parsel parsel alıp çiftlik yapıyorlar,işletme açıyorlar bizim akılsızlar da yanlarında bulaşıkçılık yapıyor.Neden sattınız deyince de çok ortaklıydı diyorlar.Kendi içlerinden biri almak isteyince satmıyorlar ne kendileri mal sahibi olabiliyorlar ne parası olan akrabalarının olmasına gönülleri razı geliyor.Elin adamı böyle geliyor bey oluyor başlarına.

Neresinde oturuyorsun bucanın ?
Sizinki de çok pahalı ya aklım almıyor artık.

neden kızayım, beterin beteri var durumuna düşmüşüz hepimiz hayır maaşlara da az zam falan gelse gene sağlık olsun diyicem ama oda yok. evin kalitesi desek oda yok. ya mune abla bana misafir gelince kadın/erkek/çocuk olarak 3 kısma ayırıp hepsini farklı odalara konuşlandırıp çaylarını yemeklerine öyle verebiliyorum ama maaşımın hepsi kiraya gidiyor 400 tl kalıyor elimde, skandal

Evet çok doğru.
Yan tarafta bahçeli ev var artık kaç aile yaşıyorlar bilmiyorum ama 8 bin gibi kiraları var.
Onlardan öncede diğer uyruktan insanlar vardı yine o civardaydı kirası.
Eve giren çıkanın haddi hesabı yok.
Yaptıkları gürültünün sonu yok .

Ev sahibi zenginleşse de bizler kafayı yeme noktasına geliyoruz.

Evlerin kalitesine hiç girmeyelim çünkü felaket Buralarda elinizi sallasanız müteahhite çarpıyor, birçok evin yapım aşamasını gördüm de Allah muhafaza diyorum, ısı ses izolasyonu da hak getire, 8. katta hapşırana en alt kattan çok yaşa diyorsun o da sen de gör diyor
Yan apartmanla balkondan balkona çay ikramı yapılabilir, elleri uzatınca tutuşup halay bile çekersin o derece

Ev işi sinir bozucu bir konu, kirası masrafı ayrı dert, komşuluğu ayrı dert, hangi birine ağıt yakalım

Herkes o kadar haklı ki diyecek söz bulamıyorum. Allah yardım etsin hepimize. Evi olmayanlara ev gözü doymayanlarin da gözünü doyursun...

Bir akrabam 2 yildir ev ariyor araplar sitelerde Turk istemiyormus ztn arabiyla unlu bir ildi
Benim calistigim ilceye birsey olmaz derdik guvenli limandi.
Bir cilegi var o koylerin kime tattirsam bu nasil birsey biz yememisiz dedi. Yetismeyen urun bir tek cay biliyorum icim aciyor ama ... lira yerine .... dolar tatli geliyor. Yapsinlar bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…