- 20 Mayıs 2023
- 2.512
- 3.676
- 53
- 29
- Konu Sahibi Prenses Annesii
-
Dünya kafirlerin cennetidir, müminlerin değil. 2 dünyada da cefa ya da sefa yoktur. Ya bu dünyada sefa, ya diğer dünyada. Bu dünyada sefa çekene de öbür dünyada cefa. Mutsuzluk da ümitsizlikten gelir. Bir şeylere dair ümidiniz kalmadığında ya da azaldığında mutsuz olursunuz. Sanki bir şeyin veya bir durumun içinden çıkamayacakmışsınız gibi bir hisse ya da düşünceye kapılabilirsiniz. En basitinden bakın geçmişinizde yaşadığınız sıkıntılara, geçmedi mi? Geçmediyse neden geçmedi? Elinizden gelen gayreti gösterdiniz mi? Ve de bir sorunu biz sorun olarak görür isek o şey bizim için sorundur. Mesela bana göre 10 saat çalışmak sorun değil iken sizin için çok sorun olabilir. Bunun sorun olup olmadığına karar veren biziz. Demek istediğim bazen olumsuzluklara kapılıyoruz, çoğunluk olarak kötü olanı düşünebiliyoruz ve elimizde olan güzel şeyleri hiçe sayabiliyoruz. Halbuki her şeyin bir çaresi var ölümden başka. Her derdin bir sonu var. Her sıkıntının ardından bir kolaylık var, bir güzellik var. Önemli olan biz nasıl baktık, ne yaptık, nasıl değerlendirdik. Eskiden ben de pek çok kez karamsarlık ve ümitsizlik çukurlarına düşmüş biri olarak diyorum ki Allah var gam yok, yola devam.Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
Ne alakası var ya.Kendini seveni hayatta Allahta seviyor. Önce ben diyen kazanır. Ha belki hesabı ahirette mutlaka sorulur ama bu dünyada kazanır gözlemim bu yönde. Kendi hakkına gireni iyilik dahi yapsa Allahta sevmiyor ve desteklemiyor malesef.
Alakası bana kadar geliyor ve ilgilendiriyor, aksini düşünebilirsiniz bana göre de aksi bir fikir alakasız. Alıp kabul etmezsiniz olur biter?Ne alakası var ya.
Bu dünya sınav dünyası.
Allahin sevip sevmediğini sen mi karar verıcen tövbe yarabbim gerçekten çok tuhaf bir yorum
Hayır bu nasıl bir yorum.Alakası bana kadar geliyor ve ilgilendiriyor, aksini düşünebilirsiniz bana göre de aksi bir fikir alakasız. Alıp kabul etmezsiniz olur biter?
Hadsiz kelimesini aynen iade ediyorum bu bir. Ölüm katliam taciz tecavüz gibi travmatik konuları kenara bırakarak şahsi hayatlarımızdan bahsediyorum. Bu benim kendi deneyim ve gözlemlerime dayanan, kişinin kendini sevmemesi ile alakalı ve bundan dolayı yaşadıgı sıkıntılarala alakalı yaptıgım bir yorum cocuk ölümü ne alaka ya?? okudugunuzu anlamıyor veya alt metini yanlış okuyasanız sizin sorununuz benim değil, hadsiz diyerek haddinizi aşmayın bence sabah sabah. Ben burda kimsenin kafasına yaa bak ben böyle düşünüyorum sizde böyle düşünün demedim irkilmeye gerek yok yanlışsın diyip geçin yani. Sorun nedir?? Girmek istemiyosanızda girmezsiniz buraya bunun içinde kimse aman nolur gir diye ittirmiyorHayır bu nasıl bir yorum.
Dünyada çocuklar ölüyor Allah onları sevmiyor mu başına kötülük geleni sevmiyor mu.
Bu nasıl hadsiz bir yorum sabah sabah irkildim.
Şuraya girmek istemiyorum bazılari yüzünden
Hadsiz olunca bazı tipler Giresim gelmiyor evet .Hadsiz kelimesini aynen iade ediyorum bu bir. Ölüm katliam taciz tecavüz gibi travmatik konuları kenara bırakarak şahsi hayatlarımızdan bahsediyorum. Bu benim kendi deneyim ve gözlemlerime dayanan, kişinin kendini sevmemesi ile alakalı ve bundan dolayı yaşadıgı sıkıntılarala alakalı yaptıgım bir youm cocuk ölümü ne alaka ya?? okudugunuzu anlamıyor veya alt metini yanlış okuyasanız sizin sorununuz benim değil, hadsiz diyerek haddinizi aşmayın bence sabah sabah. Ben burda kimsenin kafasına yaa bak ben böyle düşünüyorum sizde böyle düşünün demedim irkilmeye gerek yok yanlışsın diyip geçin yani. Sorun nedir?? Girmek istemiyosanızda girmezsiniz buraya bunun içinde kimse aman nolur gir diye ittirmiyor
ok. teşekkürler.Hadsiz olunca bazı tipler Giresim gelmiyor evet .
Burda iyi insanlarda var ama herkes gereksiz değil işte .
Bir konuya giriyorsun saçma sapan yorumları görünce insan şok oluyor .
Neyse başına kötülük gelince Allah beni sevmiyor diye düşünürsün sığ bir şekilde
Aslında sadece konu sahibi geçerli değil bazıları nedense kötü insanlar mutludur diye düşünüyor artık ne alakası varsaİnsanları kötü olmakla suçluyor haset ediyorsunuz. İyiler hep mutsuzmuş çünkü.
Gerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
Dünya kafirlerin cennetidir, müminlerin değil.
Kendinizi bir kesimi kötülemeden, aşağılamadan, ötekileştirmeden ifade edemiyor musunuz?Dünya kafirlerin cennetidir, müminlerin değil. 2 dünyada da cefa ya da sefa yoktur. Ya bu dünyada sefa, ya diğer dünyada. Bu dünyada sefa çekene de öbür dünyada cefa. Mutsuzluk da ümitsizlikten gelir. Bir şeylere dair ümidiniz kalmadığında ya da azaldığında mutsuz olursunuz. Sanki bir şeyin veya bir durumun içinden çıkamayacakmışsınız gibi bir hisse ya da düşünceye kapılabilirsiniz. En basitinden bakın geçmişinizde yaşadığınız sıkıntılara, geçmedi mi? Geçmediyse neden geçmedi? Elinizden gelen gayreti gösterdiniz mi? Ve de bir sorunu biz sorun olarak görür isek o şey bizim için sorundur. Mesela bana göre 10 saat çalışmak sorun değil iken sizin için çok sorun olabilir. Bunun sorun olup olmadığına karar veren biziz. Demek istediğim bazen olumsuzluklara kapılıyoruz, çoğunluk olarak kötü olanı düşünebiliyoruz ve elimizde olan güzel şeyleri hiçe sayabiliyoruz. Halbuki her şeyin bir çaresi var ölümden başka. Her derdin bir sonu var. Her sıkıntının ardından bir kolaylık var, bir güzellik var. Önemli olan biz nasıl baktık, ne yaptık, nasıl değerlendirdik. Eskiden ben de pek çok kez karamsarlık ve ümitsizlik çukurlarına düşmüş biri olarak diyorum ki Allah var gam yok, yola devam.
Yürüüü dertler senden korksun ya. Allah büyük, oturur 2 elimi açar duamı ederim, hele bir de ağladı mı tamam bitti ya. Ne dert ne bir şey kalır insanda.Ben elimden geleni yapıyorsam, kafama takacak bir şeyim neden olsun?
Bu sorunun cvb ben de merak ediyorumGerçekten bu böyle. Nerde iyi insan varsa Dünyayı sırtlanmış. Nerde kalbi kötülükten çürümüş bakıyosun dünya onun etrafında dönüyor ve çok kıymetliler. Tamam Rabb'im sevdiği kulunu imtihan eder. Belkide o sıkıntıları çektirerek sabretmesiyle cennete gidecek ama neden ya neden? Dünya onların biz ahireti isteyelim diyorum ama yani biyere kadar sabredebiliyor insan. İsyan etmek istemiyorum ama sorgulamadan da edemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?