Neden kötü insanlar mutlu?

Ben seyi merak ediyorum bunlar obur dunyaya turla gidip geri gelmisler herhalde simdi bize orayi anlatiyorlar.
Dönerken de ceplerinde terazilerle dönmüşler. İyi-kötü, mümin-kafir, günahkar-günahsız vs. artık duruma hangi terazi uygunsa hemen çıkarıp tartıp cennetlik mi cehennemlik mi olduğumuza karar veriyorlar 😂

sanki hayatinda kotuluk gormemis gibi yorum yapanlar komik geliyor bana.kime gore neye goresi var mi bunun? kötü kötüdür. ornegin esimin is yerindeki muduru devletin imkanlarini kotuye kullaniyor, memurlari eziyor, devletin hakkindan caliyor. bu kotü biri degildir de nedir? kul hakki var devletten calma var. yine is yerinden ornek vericem. isinde basarili olan bir elemanin arkasindan kuyu kazan kisi kötüdür mesela. gelinini her firsatta ogluna kotuleyip ogluyla gelininin arasini acan biri kötüdür. kotuluk ornekleri uazin google a daha neler cikar.

Ben beni mutsuz edenlerin hemde kıskançlık ve fesat oldukları için bana yaşattıklarını ağır bir biçimde ödemesini ve hakkımı da helal etmek istemiyorum. Çünkü ben çok ağladım onlar yüzünden bu göz yaşları boşa olmamalı demi ama..

Hakkınızı helal etmeyebilirsiniz haklısınız (bende etmiyorum) evet bende beni üzenler üzülsün istiyorum ama ben ne mutlu olduklarını nede mutsuz olduklarını bilmek istemiyorum. Ben onları tamamen yok sayma aşamasındayım sanırım. Ne adlarını duymak nede yüzlerini görmek istemiyorum. Ne hissettikleri umrumda değil.

Mutluluk nefes almak gibi her an olan bir şey değildir ki. Bazen mutlu bazen mutsuz olursun. Emin olun kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz. Allah bizi onlara muhtaç etmesin yeter.

Yaş 36, üç çocuklu hayatımda beni üzen yada üzmeye niyeti olan hiç kimseye yer yok vakitte yok. Sizde sevdiklerinize odaklanın kim mutlu mutsuz boşverin.

Ayni benim kafa:KK70:
Ben bir ablama o kdr kırıldım o kdr üzüldüm ki üstünden 4.5 sene geçti
Tüm ortak tanıdıkların yanında anlattım. O ztn 1 yılda pişman oldu ama kapı kapanmıştı. Ama hesabını sormak için 4.5 sene gerekirmiş hakedene ince ayar vermek başka birsey niye elinde sopayla beni durten insanların sopasını kırmayayım ya :KK70:
Akrep Burcu musun?

Sorun insanların kötü olması değil..gözünüzün önünde yapması hak yemesi,haramzade hayatlar yaşamaları hani marjinal bizdik? dediğimiz pislikleri yaptıkları halde gelip bize ahlak dersi vermeleri..ve sadece seyretmemiz
Bİz üçkuruş için cebelleştiğimiz halde fakirliğin sınav olduğu dayatılması

Davranışsal kötülüklerde de onların baskın çıkması cvp verdiğin halde yada kendini geri çektiğinde ,sustuğunda yine de haksız suçlu çıkarılmak .Sizin düşünemediğiniz bahaneleri çığ gibi büyütüp sebep yaratıyorlar ...yani yanına kar kalıyor

Ama bazen belki de umarım inşallah dediğimiz başka bir olayda yine ettiğini bulsa da bize faydası olmuyor

Son düzenleme:
Akrep Burcu musun?

Hayır kindar gözüktüm dimi ama hayır alakası yok sadece olayları o anda bırakıp izlerim. Buda bana işyerinde gelen bir güncelleme. Sorumlulugumun ağır olduğu dönem kendi sağlığım için bunu geliştirmiştim gerçekten o anda kalır arkamı dönerim keyif alacak birsey bulurum sonra sakinlesince yoluma bakarim ne gerekiyor neler yapilmali. Hayat ztn ne ekersen veriyor.

Hakkınızı helal etmeyebilirsiniz haklısınız (bende etmiyorum) evet bende beni üzenler üzülsün istiyorum ama ben ne mutlu olduklarını nede mutsuz olduklarını bilmek istemiyorum. Ben onları tamamen yok sayma aşamasındayım sanırım. Ne adlarını duymak nede yüzlerini görmek istemiyorum. Ne hissettikleri umrumda değil.

Mutluluk nefes almak gibi her an olan bir şey değildir ki. Bazen mutlu bazen mutsuz olursun. Emin olun kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz. Allah bizi onlara muhtaç etmesin yeter.

Yaş 36, üç çocuklu hayatımda beni üzen yada üzmeye niyeti olan hiç kimseye yer yok vakitte yok. Sizde sevdiklerinize odaklanın kim mutlu mutsuz boşverin.
Aynen öyle hayatımdan Çıkaramauacaklarına var onları da yok sayarak mutlu oluyorum örnek kayınvalide hiç bir gelini onu arayıp sormuyor oğlu bile değer vermiyor böyle yaptığı için. Herkes sırtını dönmüş durumda ben sadece mutlu olacaklarıma odaklanıyorum. Fesat kıskanç hazımsız olanlara da kendi içlerinde ne yaşarsa yaşasın. Ama yinede Allaha havale ediyorum....

Aynen öyle hayatımdan Çıkaramauacaklarına var onları da yok sayarak mutlu oluyorum örnek kayınvalide hiç bir gelini onu arayıp sormuyor oğlu bile değer vermiyor böyle yaptığı için. Herkes sırtını dönmüş durumda ben sadece mutlu olacaklarıma odaklanıyorum. Fesat kıskanç hazımsız olanlara da kendi içlerinde ne yaşarsa yaşasın. Ama yinede Allaha havale ediyorum....

Anlıyorum sizi. Siz kendinize odaklanın gerisini boşverin.

Anlıyorum sizi. Siz kendinize odaklanın gerisini boşverin.
Ben kendi ruh sağlığımı korumanın derdindeyim bunlar beni hasta etti. Ama Allah sorar hesabını elbet. O yüzden ben sadece kendime bakarım. Onlardan uzak duruyorum hepsiyle kavga edip gerçek yüzlerini ifşa etti sonuçta benim kalbim de rahat vicdanım da kendimden de eminim...

sanki hayatinda kotuluk gormemis gibi yorum yapanlar komik geliyor bana.kime gore neye goresi var mi bunun? kötü kötüdür. ornegin esimin is yerindeki muduru devletin imkanlarini kotuye kullaniyor, memurlari eziyor, devletin hakkindan caliyor. bu kotü biri degildir de nedir? kul hakki var devletten calma var. yine is yerinden ornek vericem. isinde basarili olan bir elemanin arkasindan kuyu kazan kisi kötüdür mesela. gelinini her firsatta ogluna kotuleyip ogluyla gelininin arasini acan biri kötüdür. kotuluk ornekleri uazin google a daha neler cikar.
Aynen öyle benim kayınvalidem gelinlerini eziyet etti ve bunu açık aöık da itiraf etti. Kaç kere eşimle bizim aramızı bozdu.... Şimdi fesatlık çıkaran insan kötüdür.... Bunun için ona hakkımı helal etmeme hakkım var.

Hayır kindar gözüktüm dimi ama hayır alakası yok sadece olayları o anda bırakıp izlerim. Buda bana işyerinde gelen bir güncelleme. Sorumlulugumun ağır olduğu dönem kendi sağlığım için bunu geliştirmiştim gerçekten o anda kalır arkamı dönerim keyif alacak birsey bulurum sonra sakinlesince yoluma bakarim ne gerekiyor neler yapilmali. Hayat ztn ne ekersen veriyor.
Ben kindarım ve yeri gelince fırsatını buldum mu karşı tarafın yüzüne vururum.

Başkalarına değil de bize verilen nimetlere odaklanırsak daha mutlu oluruz,
kötü insanlar hiçbir zaman mutlu olmazlar , o kötülük yer bitirir onları, özellikle kalp kıranlar,
dıştan mutlu göründüklerine aldanmayın, kim içinde neler yaşıyor bilemeyiz
Benim çevremdeki kötü insanlar mesela hiç biri mutlu değil dışarıdan da mutlu değiller içlerinde de rabbim onları kendi feaatlılları içinde boğsunda bu dünya dan defolup gitsinler inşallah... Kimseye zarar vermeden defolup gitsin... Allaha hesap versin. Ahirette onların cehennemde görmek isterim.

Başkalarına değil de bize verilen nimetlere odaklanırsak daha mutlu oluruz,
kötü insanlar hiçbir zaman mutlu olmazlar , o kötülük yer bitirir onları, özellikle kalp kıranlar,
dıştan mutlu göründüklerine aldanmayın, kim içinde neler yaşıyor bilemeyiz.
Aynen dediğiniz gibi zaten kötü insanlar kendi içinde sürekli mutsuz ve dışarıdan da kendini belli ediyorlar. Çevresindekiler zarar vermeden defolup gitseler.... Bazıları da mutlu gibi numara yapıp 5 dk sonra bakıyorsun etrafa saldırıyorlar.... İstediği maskeyi taksınlar yüzüne fesat iki yüzlü kıskanç yalancı olduğu gerçeği hiç bir zaman değişmeyecek eninde sonunda herkes de gördü zaten oh....

Ben kindarım ve yeri gelince fırsatını buldum mu karşı tarafın yüzüne vururum.

Ne kazanıyorsunuz hiç bir şey.
Sürekli kafanızın içinde bir gürültü. Kendi hayatınız dışında bir çok hayat yaşama surekli savas hali.. Ne gerek var sadece vakit kaybı
Başkasının iyiliği kötülüğü Ne yaşadığı mutsuz olup olmadığı zerre umrumda değil
Bir şey görmem gerekiyorsa ztn karşıma çıkıyor
Onun dışında kimsenin içini bilemeyeceğim için de zan da bulunmuyorum

Ne kazanıyorsunuz hiç bir şey.
Sürekli kafanızın içinde bir gürültü. Kendi hayatınız dışında bir çok hayat yaşama surekli savas hali.. Ne gerek var sadece vakit kaybı
Başkasının iyiliği kötülüğü Ne yaşadığı mutsuz olup olmadığı zerre umrumda değil
Bir şey görmem gerekiyorsa ztn karşıma çıkıyor
Onun dışında kimsenin içini bilemeyeceğim için de zan da bulunmuyorum
Vallahi kıskanç fesat insan benim hayatımdan ya çıkar yada ben çıkarım benim mutsuzluğumu kimse bozamam az.... İstediği kadar eşimin annesi olsun hayatımdan çıkarırım eşim bunu problem yapıyorsa onu hayatımdan dwh ederim kendi bilir.

Vallahi kıskanç fesat insan benim hayatımdan ya çıkar yada ben çıkarım benim mutsuzluğumu kimse bozamam az.... İstediği kadar eşimin annesi olsun hayatımdan çıkarırım eşim bunu problem yapıyorsa onu hayatımdan dwh ederim kendi bilir.

Konu ne bilmiyorum ama çok büyük problemler yoksa aileler ile iişkileri dengede tutmak evlilik dinamiği için gerekli. Tabi istediğinizi yapabilirsiniz ama bazı şeylerin bedeli olur benimle hic sohbetiniz yokken ne yaşadınız paylasmamisken - böyle bir talebim kesinlikle yok - eşiniz için deh ederim diye konuya girmek pek hoş değil bu öfke hayatınızdan silinmeden dinginlik gelmez

Dünya adalet yeri değil, denge yeridir. İlahi sistemin adalet işleyişi insanoğlunun adalet anlayışından çok farklı.

yaratıcı bilinçleri yüksek çünkü kötü insanlar bencil olur kendi isteklerini herşeyin önüne koyar.genelde girişken de olurlar.mevlananın dediği gibi evrende bizim için gerçekleşmeyi bekleyen olasıkları kendilerine çağırırlar,birilerini kırmaktan korkmazlar değer verdikleri insan sayısı az olduğundan korkuları da az olur.İlahi adalette bunun tecellisi de biz onların dalıp gittikleri dünya hayatında yüklendikleri yükü arttırıyoruz şeklinde olur.
Salt iyi ya da kötü yoktur ki. Herkesin ödevleri farklı farklı sadece. Kötü insanın sınandığı durumu görmeyince kesesine kalınıyor olarak sanılıyor. Halbuki ki birine kolay gelen ödev diğerine zor gelir. Kimi kurban rolüne üstlenir tüm acılar onu buluyor sanır. diğeri kurtarıcı rolü üstlenir tüm yardıma muhtaçları etrafına toplar.
Ne yaşıyorsak aslında bizimle alakalı.

Ben beni mutsuz edenlerin hemde kıskançlık ve fesat oldukları için bana yaşattıklarını ağır bir biçimde ödemesini ve hakkımı da helal etmek istemiyorum. Çünkü ben çok ağladım onlar yüzünden bu göz yaşları boşa olmamalı demi ama..
O insanlar aslında sana aynalık yapıyor. Senin onlardan öğrenmen gereken ders var. Ta ki dersini alıncaya kadar benzer olayları yaşamaya devam edersin. Ne zaman ki tamam ben şu dersi aldım dersin o zaman o konudaki ödevin tamamlanmış olur. Başka ödevlerle sınanmaya devam ederiz. Haklılık ipini bırakmazsanız o kişiye kancayı siz takmış olursunuz. ve aranızdaki bağ kopmayıp devam eder. Çünkü Ona kancayı takan ve ben haklıyım diyen taraf sizsiniz.

Back
X