Benim de bütün arkadaşlarım evlendi zaman geçirebileceğim kimse de kalmadı biraz onun da etkisi olabilir. Nasip gerçekten de. Teşekkür ederim yorum için ☘Bütün arkadaşlarım evliydi 1-2 tane bekar kalmıştı onların da yaşı benden çok küçüktü. Ben evlendiysem evlenmeyecek insan yoktur. Ben evlenemeyeceğim yalnız ölcem yanıma birkaç tane sağlam dostumu alır ömür boyu onlarla görüşürüm napayım diye düşünürdüm. O kadar başarısız deneyimlerim o kadar uzatmalı ilişkilerim oldu ki.. tam evlenirim dediğim insanın sonradan evli çıkması mı dersin ya neler neler... artık nasılsa olmayacak diyip en ufak şeyden görüşmeyi kesiyordum. Vallahi bu eşime bile yapmıştım telefonumu aldığı gün bir şeylere takılıp engellemiştim ilk günden. O kadar dik duruşlu bir insan ki şu an bile diyorum ki engellediğim halde nasıl uğraştı benimle. O da hiç yapmayacağı kabul etmeyeceği şeyleri kabul etti. Nasip olunca elin kolun bağlanıyor yapmayacağın şeyleri yapıyorsun. İnsanlara şans ver görüş derim ama yorgun hissediyorsan dinlen tabiki. İnan bu hisleri yaşayan tek insan değilsin 30 larında evlenen insanlarda oluyor bu düşünceler.
Ya sosyal medyadaki evli çiftleri görünce ben soğuyorum. Bakıyorum hepsi kocişlerine kahvaltı hazılarken, ütüsünü,ev işini yaparken hikâye atıyor. Hep böyle cici cici sunumlar. Hatta biri ing. öğretmeniydi atanmasi görece rahat ama calismayi birakıp evlendi kpss de calismiyor. Sürekli eşiyle köye gidip köyde iş yaparken fotoğraf atıyor.Hayatlar sosyal medyada yaşanmaya başladığından beridir bu tarz psikolojik çöküşler daha çok çoğalmaya başladı bence. Buna kendim de dahilimCiddi manada aklı başında bir insanım, insani ilişkilerde de hep dengeci biriyimdir ama gel gör ki nezaman dikkatimi sosyal medyaya fazla veriyorum o andan itibaren ben benliğimden çıkıyorum, içsel olarak atarlı, güvensiz ve asosyal biriymişim gibi kafalara giriyorum Aynı yaştayız sevgili konu sahibi ve ben de bekarım Sıkma kendini, kafan boğulmaya başladığı an hemen kendine bir kahve teklifi yap ve asla o yalnızlık tuzağına düşme Kendine iyi bak
Sosyal medya çiftleri insanı evlilikten soğutuyor zaten size katılıyorum. Hayalim evlenip kocis ile millete nisbet yapmak değil.Eğitimim için hala çabalıyorum asla bi erkeğe sırtımı dayamak için evlenmeyi düşünmedim. Çok şükür kendi ayaklarımın üzerinde durabilecek biriyim ama insan bi hayat arkadaşı olsun istiyor.Ya sosyal medyadaki evli çiftleri görünce ben soğuyorum. Bakıyorum hepsi kocişlerine kahvaltı hazılarken, ütüsünü,ev işini yaparken hikâye atıyor. Hep böyle cici cici sunumlar. Hatta biri ing. öğretmeniydi atanmasi görece rahat ama calismayi birakıp evlendi kpss de calismiyor. Sürekli eşiyle köye gidip köyde iş yaparken fotoğraf atıyor.
Bu evlenmek istiyorum olmuyor diye kaçıncı konu
Hayatımın merkezine koymadım asla ama bi yaştan sonra istiyor insan hatta illa evleneyim diye bi arayışım çabam da yok sadece hayatıma çok büyük uğraşlarla girip sonra bi anda iş ciddiyete gidince bitiyor beni etkileyen bu neden olmuyor diyorumEski mesajlarıma denk geldim geçenlerde, şimdiki eşime nasıl giydirmişim, bir yandan da ben evlenmeyi düşünmüyorum temalı çok iğneleyici konuşmalar yapmışım.
Adam belki evlenirsin, belki ileride evlendiğin kişi ben olurum derken araya girip, asla olmaz, umutlanma naraları atmışım.
Hakikaten evlenmeyi de düşünmüyordum hani, evlilikten en çok kaçtığım dönemde verdim evlilik kararını. Velhasıl neyi çok ister ve hayatının merkezine koyarsan imtihanın o olur, koşarsın koşarsın ama bir türlü yetişemezsin, ta ki vazgeçene kadar..
Evlenmek istemek neden tuhaf geliyor bu kişilere anlamış değilimBu tur konularda okudugum kacinci abuk yorum
Söyle oluyor biriyle tanışıyorum her şey güzel gidiyor falan bi anda iş cidddiyete gidince ya ailesinden sorun çıkıyor, ya kendisinin tavırları değişiyor bana karşı ben bitiriyorum. Birde ilgisizlik falan olunca ben o şekilde devam edemiyorum bitiyor .Ve bir diğer enteresan şey de verdiğim şansı degerlendirmezler ben bitti dediğim an biter bende .Bittikten sonra kapımdan ayrılmıyorlar o saatten sonra da ben asla ikinci şans vermiyorum kimseye.Sebepsiz yere bitiyor demissiniz de onu anlamadim mesela birden bire mesajlasmayi mi bırakıyorsunuz karşı tarafla? Ve ya sürekli ondan adım mi bekliyorsunuz ya da tam tersi mi oluyor..
Evlenmek isteyene de evlenmek istemeyene de saygı duyulmalı bence ikisi de eleştirilecek yada sorgulanacak konular değildir.Neden cogu insan illa evlenmeliyim ya da herkes mutlaka evlenmeli diye dusunuyor anlamiyorum.
Cogu evli insan da bekarlık sultanlik diyor. Ortada bir celiski var.
Amin inşallah teşekkür ederim ☘Valla ben de insanları anlamıyorum. Sevilmek, değer görmek, düşünülmek bu duyguları yaşamayı istemek neden abes karşılanıyor? Konu sahibi çok haklı. Konu sahibini eleştirenler aynı şeyleri yaşasaydı, onlar da bu tepkileri verecekti. Tek başına olmuyor. Evlilik sorumluluk ister evet eğer yola çıkılan kişi güzelse yolda yormaz. Konu sahibi inşallah en güzel duyguları yaşatan bir kimseyle kısa süre içinde karşılaşırsın.
Çok saygısızsınız.Koca önemli tabii...
Böyle konularda hep evliliğin çok gerekli bir şey olmadığı falan yazılıyor da. Bunları yazanlar da kötü niyetli değildir tabi, teselli amaçlı söyleniyordur. Fakat konu sahibi evlenmek istiyor, yani yorumlar da buna göre olmalı bence. Konu evliliğin şart olup olmaması değil, konu sahibinin evlenmek isteyip de evlenememesi. Konu sahibi size gelince, koronada bu işler çok zorlaştı maalesef. Bence en iyisi ortalığın biraz daha durulmasını beklemek. Yaşınız da çok ileri değil. Birkaç sene daha bekleyebilirsiniz. Önünüze gelen fırsatları da değerlendirin bu arada. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ben de anlamadımOkudugunu anlamayinca boyle yorumlar yapiyorlar iste. Biri de koca onemli tabii demis, terbiyesizlige bak.
Anlayamadigim sey, evlenmeyi istemenin nesi yanlis.
Okumuyorlardır sırf yorum yapmak için yazmak gibime geliyor ve çok terbiyesizler gerçekten.Okudugunu anlamayinca boyle yorumlar yapiyorlar iste. Biri de koca onemli tabii demis, terbiyesizlige bak.
Anlayamadigim sey, evlenmeyi istemenin nesi yanlis.
Evlenmek isteyene de evlenmek istemeyene de saygı duyulmalı bence ikisi de eleştirilecek yada sorgulanacak konular değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?