Neden olmuyor ?

sanssizkiz12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2020
37
-6
1
32
Merhaba arkadaşlar. Suan ağlayarak yazıyorum bunları. Çünkü artık dayanacak gücüm kalmadı. Bu sefer olacak dediğimiz an, kapılar yüzümüze kapandı. Etrafımda da baskılar var. Ölecek gibi hissediyorum.. Uzun süredir bir iliskim var. Onu gerçekten seviyorum. Ama ben çalıştığım için ailem evlenmemize hiç bir şekilde izin vermedi. Sevgilimin isi yok diye. Geçen sene sınava girdi mülakattan sonra yedeğe kaldı ama olmadı. O kadar dua ettim ki anlatamam. Bu sene yine aynı şey.. etmediğim dua kalmadı ama kpssden 70 üzeri alsa en azından düz bir memurluğu kazanır dedik o da olmadı.. Onu da alamayacak kadar düşük net yapmış. Suan çok kötüyüm , o benden beter durumda. Yaşımız 29. Ailem sürekli evlen artık diyor. Ama ben sevdiğim kişiden başkasını da istemiyorum. Bu şekilde ne kadar bekliceğimizi de bilmiyorum.
Bazen etrafıma bakıyorum, çoğu kişi sevdiğiyle evli.. Neden bizimki bu kadar zor oluyor. Belki aranızda bırak yoluna bak diyen olacak. Benim için o kadar çabaladı ki, bırakma fikri bile içimi acıtıyor. Neden her şey bu kadar zor. Ne olur dua edin bizim için.

İlla bölümü doğrultusunda bir iş yapmak zorunda mi ?
Şu an başka işle başlasın bu güvenlik olur garsonluk olur taksicilik olur bunlar örnek tabi başka ne yapabilirse .ordan parasını kazanır hem bir yandan yine hazırlansın sınavına.
Önünüzdeki tek engel buysa:

siz engele , engel olun...

Ailem beni silmekle tehdit ediyor çok istiyorum ben de ama ailemi ezip geçemiyorum

Sevgiliniz ya bir yıl daha çalışmayı, ya da şimdiden özel sektörde iş kovalamayı göze alacak. Sizin de desteğinize kalır bu durum tabii.
Aileler böyle kaba taslak fikirler sunar, sanki kendileri evlenecek. Ama bu geçici bir süreç ve düzeltilebilir bir durum söz konusu. Pes etmeyin.

İlla devlette mi çalışmak zorunda sevgiliniz?

70 puanı alamamissa da doğru düzgün çalışmamis demektir.

Sevgiliniz sizin kadar dert etmiyor herhalde bu durumu.
Çalıştı ben şahidim. Ama temeli çok yoktu. Ara da vermişti bazı sebeplerden dolayı. Bilmiyorum sadece çok üzgünüm suan

Çalıştı ben şahidim. Ama temeli çok yoktu. Ara da vermişti bazı sebeplerden dolayı. Bilmiyorum sadece çok üzgünüm suan
Özel sektör düşünmüyor mu peki? Temeli bile yoksa neden Kpss'yi zorluyor iki yıldır.

O da sızı istiyor mu bu kadar?

Sevgilinizin issiz olmasindan dolayi ailenizin istememesi bence cok hakli bi durum. Iki kisi calisirken bile gecinmek cok zorken neden goz gore gore evlatlarini hayat mucadelesinin icine tek basina atsin ? Bence ailenize kizmayin erkek arkadasinizla konusun gercekten evlenmek istiyorsa atanana kadar ozel sektorde bir ise girsin.

İnanın çok yıprandık. Artık uyuyamıyorum bile.

Çalışmayan biriyle evlenmeyi mi düşünüyorsunuz?

Temeli yoksa niye kpss ile uğraşıyor? Kargolar deli gibi eleman alıyor bu sıra. O olmadı mı gitsin ehliyet alsın tır sürücüsü olsun, o olmadı iş makinesi operatörü olsun, o olmadı güvenlik sertifikası alıp özel güvenlik olsun. Hiç biri mi olmadı, gitsin kasiyer olsun tezgahtar olsun. 29 yaşında bir adam iş bulamıyorum diye işsiz gezip baba parası yiyorsa ben de herhangi bir yakınımın böyle bir adamla evlenmesini istemem. Aşk karın doyurmuyor.

Yani 70 puanda alamadiysa bence ozel sektöre yönelsin hemen vakit kaybetmenin mantığı yok.Sizde madem seviosunuz karşı çıkın bekleyin.Sevgilinizin eli iş tutsun yumusarlar herhalde

Evlilik öyle dışardan görüldüğü gibi çok basit bir şey değil
Sorumluk sahibi olmayan kimseler evlenmesin bir zahmet
Gördüğüm kadarıyla sevgiliniz de sorumluluk alacak biri olmadığı apaçık ortada

Aileniz haklı, düzenli bir işi olmadan evlenmeyin
Sonra çok pişman olursunuz

Anladığım kadarıyla siz devlet memurusunuz.. İlla eşiniz de mi devlet memuru olmak zorunda?? Çalışmayan işi gücü olmayan biriyle benim kızım da olsa evlenmesini elbette istemem.. Ama illa devlet memuru olsun diye de bakmak mantıksız geldi bana.. Önemli olan çalışıyor olması.. Evde yatıp size kendini baktıracak değil ya..

Devletten başka çalışacak seçenek yok mu? İnsan çalışmayan biri ile evlenebilir siz bakmayın burada yazılanlara. Ama insan tembel biri ile evlenmemeli. O istek o ışık var mı? Siz buna bakın. Görüyoruz işe güce tamah edip evlenenlerin de sonunu. Erkek arkadaşınız bir iş bulup çalışmaya başlasın ne iş olursa artık çalışsın kpss için de hazırlansın tekrar. Bu sebep yüzünden sevdiğiniz insandan vazgeçmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…