- 6 Aralık 2018
- 9.823
- 8.502
- 148
- Konu Sahibi sanssizkiz12
-
Herkes devlet memuru olmak zorunda değil .Merhaba arkadaşlar. Suan ağlayarak yazıyorum bunları. Çünkü artık dayanacak gücüm kalmadı. Bu sefer olacak dediğimiz an, kapılar yüzümüze kapandı. Etrafımda da baskılar var. Ölecek gibi hissediyorum.. Uzun süredir bir iliskim var. Onu gerçekten seviyorum. Ama ben çalıştığım için ailem evlenmemize hiç bir şekilde izin vermedi. Sevgilimin isi yok diye. Geçen sene sınava girdi mülakattan sonra yedeğe kaldı ama olmadı. O kadar dua ettim ki anlatamam. Bu sene yine aynı şey.. etmediğim dua kalmadı ama kpssden 70 üzeri alsa en azından düz bir memurluğu kazanır dedik o da olmadı.. Onu da alamayacak kadar düşük net yapmış. Suan çok kötüyüm , o benden beter durumda. Yaşımız 29. Ailem sürekli evlen artık diyor. Ama ben sevdiğim kişiden başkasını da istemiyorum. Bu şekilde ne kadar bekliceğimizi de bilmiyorum.
Bazen etrafıma bakıyorum, çoğu kişi sevdiğiyle evli.. Neden bizimki bu kadar zor oluyor. Belki aranızda bırak yoluna bak diyen olacak. Benim için o kadar çabaladı ki, bırakma fikri bile içimi acıtıyor. Neden her şey bu kadar zor. Ne olur dua edin bizim için.
Anlıyorum sizi. Sevgiliniz çalışmayı normalde seven biri midir? Yani, canla başla geleceğini oluşturmaya çalışırken mi engeller çıkıyor, yoksa o mu kendine engel çıkarıyor? Eski toprak iş bulamayan erkekleri "tembel" diye addediyor çoğu zaman, halbuki sıraladığım iki seçeneğin ayrımı çok iyi yapılmalı.İnanın çok yıprandık. Artık uyuyamıyorum bile.
Teşekkür ederim insallahÇalışmayan bi bayan olsa evlenilir ama çalışmayan bi erkek ise düşündürücü. Asla olmaz denilemez ama hangi maddi güç ile size düğün dernek kurup yuva kuracak. Tabi ki hayat müşterek ancak bire bir şahit olduğum şey bayan çalışıp erkek çalışmıyorsa sonu pek iç açıcı değil. Müdürüm eş seçimimizde kulağımızda küpe olacak bi sözü var bir erkeğin yaşı , başı ve maaşı sizden büyük olsun demişti. Ne demek istediğini çalışmaya başladıktan sonra daha iyi anladım. Evlenince sevgi devam ediyor ancak sevginin önüne gerçekler geçiyor.
İlla ki tavsiye istersen bioenerji uzmanı birisinden yardım alabilirsin. Sen değişirsen hayatın değişir. İnşallah herşey hayrlısı ne ise o şekilde olur
Çalışmaya başlamadan zaten bir adım atamayızBi tanıdıgım var kocası calışmıyormuş.Yıllardır ben bakıorum nefret edıorum tıkdınıyorum diyor.Yatmayı çok sevıyor ben calışıorum dio.Benı kandırdı dıo.Para kazanmak ısteyen her turlu kazanır merak etme
Hayır öyle biri değil tabi. Ailemin mantığı düzenli bir işi olsun düsüncesiAnladığım kadarıyla siz devlet memurusunuz.. İlla eşiniz de mi devlet memuru olmak zorunda?? Çalışmayan işi gücü olmayan biriyle benim kızım da olsa evlenmesini elbette istemem.. Ama illa devlet memuru olsun diye de bakmak mantıksız geldi bana.. Önemli olan çalışıyor olması.. Evde yatıp size kendini baktıracak değil ya..
Normalde çalışıyordu fakat sınavdan dolayı çıktı. Ben beklerim diyorum kendi kendime ama çevreden evde kaldın diye söylenenler o kadar çok ki buna en yakınım annem de dahil. Nerdeyse her gün konusu açılıyor. Ve ben çok yıprandım. Ailemi de ezip geçemiyorum.Anlıyorum sizi. Sevgiliniz çalışmayı normalde seven biri midir? Yani, canla başla geleceğini oluşturmaya çalışırken mi engeller çıkıyor, yoksa o mu kendine engel çıkarıyor? Eski toprak iş bulamayan erkekleri "tembel" diye addediyor çoğu zaman, halbuki sıraladığım iki seçeneğin ayrımı çok iyi yapılmalı.
Sevgiliniz iki yıl üst üste sınava girip de bir şeyler yapamadıysa neden hâlâ devlete girmeye çalışıyor ki? Gerçekten bir gelecek kurmak istiyorsa (sizinle olsun ya da olmasın) herhangi bir yerden illa ki ekmek kapısı çıkar, yeter ki denesin. Devleti bir daha deneyecek olursa ikiniz daha çok yıpranırsınız ve aranızdaki sevgi tamamen sarsılacak.
Çalışıyordu. Pandemiden dolayı işten çıktı. Halk eğitimde ders veriyordu. Sporla ilgileniyor normaldeAilenizin izin vermesinin dışında evlenmek için maddi yeterliliği var mı? Anladığım leniz tamam dese evleneceksiniz ama nasıl? 29 yaşında çalışmayan biri bana çok garip geldi bunyaşa kadar memur mu olucam özelde mi çalışcam çoktan yolunu çizmesi lazımdı. Hiç mi çalışmamış yoksa işten falan çıkarıldı da mı böyle oldu acaba? Hiç çalışmadıysa ilginç.
Bi tanıdıgım var kocası calışmıyormuş.Yıllardır ben bakıorum nefret edıorum tıkdınıyorum diyor.Yatmayı çok sevıyor ben calışıorum dio.Benı kandırdı dıo.Para kazanmak ısteyen her turlu kazanır merak etme
Abim de benzer durumları yaşadı ama şuanda evli eşi onu bırakmadı. Onlar da çok zorlandılar. Zamana bırakın acele etmeyin vakti gelince hepsi olurMerhaba arkadaşlar. Suan ağlayarak yazıyorum bunları. Çünkü artık dayanacak gücüm kalmadı. Bu sefer olacak dediğimiz an, kapılar yüzümüze kapandı. Etrafımda da baskılar var. Ölecek gibi hissediyorum.. Uzun süredir bir iliskim var. Onu gerçekten seviyorum. Ama ben çalıştığım için ailem evlenmemize hiç bir şekilde izin vermedi. Sevgilimin isi yok diye. Geçen sene sınava girdi mülakattan sonra yedeğe kaldı ama olmadı. O kadar dua ettim ki anlatamam. Bu sene yine aynı şey.. etmediğim dua kalmadı ama kpssden 70 üzeri alsa en azından düz bir memurluğu kazanır dedik o da olmadı.. Onu da alamayacak kadar düşük net yapmış. Suan çok kötüyüm , o benden beter durumda. Yaşımız 29. Ailem sürekli evlen artık diyor. Ama ben sevdiğim kişiden başkasını da istemiyorum. Bu şekilde ne kadar bekliceğimizi de bilmiyorum.
Bazen etrafıma bakıyorum, çoğu kişi sevdiğiyle evli.. Neden bizimki bu kadar zor oluyor. Belki aranızda bırak yoluna bak diyen olacak. Benim için o kadar çabaladı ki, bırakma fikri bile içimi acıtıyor. Neden her şey bu kadar zor. Ne olur dua edin bizim için.
E o kadarı da olmadan zaten evlenecek değilsiniz.. Anlayamadığım şey sizi sıkıntıya sokan nedir?? Erkek arkadaşınız çalışmak istemiyor o halde?? Çünkü isteyen insan her türlü bir iş bulur.. Erkekler için daha kolay iş bulmak.. Armut piş ağızıma düş olmuyor maalesef..Hayır öyle biri değil tabi. Ailemin mantığı düzenli bir işi olsun düsüncesi
Çok haklısınızevet benim de bir tanıdığımın başında böyle bir şey vardır kocası mimarım ben evden çalışıyorum diyor evlenirken. Evlendikten sonra görüyor dünya kaç bucak. adam evde ytıyor iş miş yok. Kadın sabah işe gidiyor akşam geliyor bir de adama yemek yapıyor adam çocukları okula hazırlıyor diye bile laf ediyordu kadına. Ne temizliğe ne çocukların bakımına ne yemeğe karışmazdı. Şimdi kadın emekli oldu çocuklar büyüdü boşadı adamı. Konu sahibinin de iyi analiz etmesi lazım adamın çalışmama sebeplerini. Tembel adamla hayat geçmez. Cinsiyetçilik yapmak istemiyorum tabi ki kadın sa çalışacak ama kadın doğum yapıyor bir kere ben de şu an gebeyim ve ücretsiz izne çıkarıldım. Konu sahibi devlet memuru olduğu için böyle bir riski yok tabi. Yine de çocuğu olduğunda keyfi evde vakit geçirmek için ücretsize ayrılmak isteyebilir bu durumda erkeğin kazandığı evi geçindirmeye yetmeyecekse işler çok zorlaşır gerçekten. Her şeyi de yüklenmeye gerek yok. Hayat o kadar toz pembe değil.
Yani, ailenizle sert dille çatışmak zorunda değilsiniz. Ama üstünüze bu kadar gelinmesini de uzun vadede sindiremezsiniz diye düşünüyorum.Normalde çalışıyordu fakat sınavdan dolayı çıktı. Ben beklerim diyorum kendi kendime ama çevreden evde kaldın diye söylenenler o kadar çok ki buna en yakınım annem de dahil. Nerdeyse her gün konusu açılıyor. Ve ben çok yıprandım. Ailemi de ezip geçemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?