Neden sürekli yanlış anlaşılıyorum bende mi problem var

Huzurluinsan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2022
187
102
33
37
Slm arkadaşlar nasıl anlatayım bilemiyorum girdiğim ortamlarda hep haksız olan ben oluyorum. Hakkımı aramaya çalışsam yine haksız olan ben oluyorum. Herkesin menfaatlerine göre davrandigim sürece iyiyim ama en ufak karşı koymada direk insanlar benle iletişimi kesebiliyorlar. Çalıştığım ortamlarda bazıları çok çirkef olduğu halde o kadar hır gür çıkarmalarını rağmen insanlar o kişiye karşı daha iyimser oluyor. Kavga ettiklerinde bile hicbirsey olmamış gibi davranabiliyorlar . Ama benim en ufak birşeyin herkesin gözüne çok batıyor. Artık kendimde kusuru aramaya başladım girdiğim her ortamda böyle. Örnek vereyim ben yeni işe başladım daha adapte olamadım arkadaş okul tatilinde iki gün sen gel iki gün dönüşümlü ben geleyim diyor. Dedimki ben yeniyim daha ortamı bilmiyorum bazen çok yoğunluk oluyor tek başıma kaldıran diyorum. Hemen arkadaş bana hicbirseyi kabul etmiyorsun diyor. Yanındaki sekreterde biz burda arkadaşız birbirimizi idare edecez diyor sen idare etmiyorsun deyip duruyor. Derdimi anlatamadan sorunlu olan hep ben oluyorum

Sakin sessiz bi insansın demekki bunları bana yapamazlar mesela akıllarını alırım, saf sakin özgüvensiz olursan ezerler dediğim dedik kararlarında net ve biraz ters bi insan olcaksınki sözün dinlensin

Eğer her yerde başınıza bu geliyorsa, yüksek ihtimalle sorun sizdedir. Ama sizi tanımadan sorunu bilemeyiz ne yazık ki
Evet bu oluyor ama neden kaynaklanıyor bilmiyorum insanları idare ettiğim sürece problem yok ama en ufak baş kaldırısta sorun oluyor

Deve,diken ve insan ile akalali bir üçleme var..
İyi olmak,sakın kalmak,kalp kirmamak için çabalamak ve saygılı olmak itibar görmüyor bu zamanda.
İt oldugun zaman,sürekli diş gosterdigin zaman saygı duyuyor bazı insanlar.
Toplumun böyle insanları dislamasi gerekirken değer vermeleri çok acı bence.

Her ortamda herkesle bunu yaşıyorsan sorun sendedir.
Mesela verdiğin örnekte neden hayır diyorsun ki? Ne güzel dönüşümlü gelmeyi teklif etmişler, birbirimizi kollarız diyorlar.Hemen hayır demek kötü bir üslup.

Kendi hakkımı savunduğum zamanda problemli olan benmişim sürekli sorun çıkaran benmişim gibi lanse ediliyor böyle olunca da kendinden şüphe duyuyorum

Söylediğim gibi ise başlayalı daha on gün oldu işi daha bilmiyorum ve bazen çok yoğun oluyor dönüşümlü gelince ben tek basima kalmis olacam bir problem çıkarsa sonradan ceremesini ben cekecem

yeniyim bu durumu nasıl karşılayacaklar bılmıyorum idareye söyleyin kabul ederlerse ben varım de işin içinden çık.(küçük ayrıntı !beraber gitmeyi teklif et .'ben söyledim idare olur dedi' sonrasında yooo ben öyle birşey demedim olur!!) yarın bugün birşey olsa 'kabul etmeseydin ' derler. valla kurt gibi millet gözünü açık tut ezik durma. kimse ıyı nıyetlı değil herkes menfaati peşinde. onların yaptığının aynısını yap hesaba çekerler kendilerini görmezler. bunu söyleyenler senin iyiliğini değil kendi menfaatlerini gözetiyorlar. içlerinde kendileri olmasa zerre umurlarında olmazsın.

Söylediğim gibi ise başlayalı daha on gün oldu işi daha bilmiyorum ve bazen çok yoğun oluyor dönüşümlü gelince ben tek basima kalmis olacam bir problem çıkarsa sonradan ceremesini ben cekecem
İş ne işi? Tamamen tek başınıza mı kalacaksınız , takıldığınızda soracağınız bir kişi olmayacak mı etrafta?
İlk başlarda sen dönüşümlü gitme sen hep git, sonra dönüşüme katılırsın. Bence ifade ediş sorununuz da var, böyle anlatınca bile hayır dönüşüm olmaz herkes hep gelecek ben kimseyi idare etmem gibi bir despot tavır duruyor mesela.

İşin kötüsü idare siz aranızda anlaştığınız sürece problem yok derler. Ama en ufak sıkıntıda kim yapmışsa onun kafası ağrır

Bazı insanlar gücü yeteceği kişiyi iyi bilir. Sessiz, sakin, birazda çekingense tamam onu istediği gibi kırarda, terslerde.. Ben staj yaparkende benzer kişilerle rastladım o dönemde gereğinden fazla özgüven eksikliğim vardı aslında böyle böyle öğreniyorsunuz hayatı, hayır demeyi, net olmayı, neden böyle davrandıklarını ve nasıl kaşrılık vermeniz gerektiğini... Kısacası ben ağladığım günler için bile pişman değilim çünkü zamanında onlar nasıl karşılık vermem gerektiğini öğretmiş oldu. İsteyen küssün, konuşmasın sorun etmeyin. Bana bankada staj yaparken '' nazcım geçen sene ki kız omuzlarımıza masaj yapıyordu sen hiç yapmıyorsun '' demişti kalmıştım öyle Yapmadım tabi ki. Yani net olacaksın onlara önemli değil soğuk desinler ama tavırlarını sergilerken iki kez düşünürler :) Şimdi ziyaretlerine gidiyorum bazen sarılmalar öpmeler nasılsın ya harika görünüyorsun demeler

Evet tek başıma kalacam ancak telefonla sorabilirim sorduklarımi. Söyledim biraz alisayim ondan sonra ama karşıdaki illa o tarihte halecekmis işini. Nasıl bir söyleyiş tarzım var bana da söyler misiniz bende bileyim

Ama işin kötüsü bana kendimi kötü hissettiriyorlar ve sorun hep bendeymis gibi davranıyorlar onlar hep idare eden iyi taraf bende kötü tarafım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…