- 25 Mart 2015
- 1.084
- 691
- 43
- Konu Sahibi herseyduzelirmi
-
ayı bereketsizlik bizde de var, bende eşimde çalışıyoruz maaşlarımız iyi ama genede tükeniyor para, millet para içinde yüzüyoruz sanıyor ama bazen ayı zor getiriyoruz, gerçi borçlarımız var bizim ama genede güzel geçinmemiz lazım
bende aşure de ki baklayı koymuştum cüzdanabenim de öyle :)
bu hıdırellezde karınca yuvasından toprak aldım bereket getiriyomuş diye cüzdana koydum
karınca toprağından bereket bekleyecek kadar fena haldeyim
ama benim evim kira kredi borçlarım var.
sizin?
bana bu kadar tepki geldigine gore galiba herkesin hayati super ve halinden memnun.
acikcasi haftada birgun cocuklarimla disari cikmayip, senede bir tatile gitmeden yasamak, arada kahvaltiya gitmeyip, arkadaslarla bir aksam mangal yapmamak, robot gibi yasamak bana cok sacma geliyor. sorguladigim hayat pahaliligi, insamlar bu kadar calisip neden arada kendilerini simartamiyorlar
dırek bakıcı olsa veya sadece kres
onun parasını zaten bı kenara atmıs oluyorsunuz
haklisiniz.
ben 3.500
esim 3000
kira gelirimiz 450
ayrica ben 3 ayda 450 tl aliyorum, esimede 2-3 ayda bir isyerinden 400 tl civari parapuan yukleniyor, ramazan paketleri, hediye çeki gibi ek gelenlerde oluyor.
giderlerimiz ise:
960 tl ev kredisi
1000 tl ev kirasi
960 tl kres
900 bakici
arabamiz var onunda gideri var.
kredi kartini sadece arabanin Sigortası vb. icin yada intetnet alisverisi icin kullaniyoruz.
Bence harcamalarınızı gözden geçirin. Çünkü bu masraflar birinizin bile maaşı ile karşılanabilir. Maaş durumumuz sizle aynı ve ek başka bir gelirimiz yok ama çocuğumuz yok. Masraflarımız da ödemelerimiz de olmasına rağmen para artıyor biriktiriyoruz. Tokiden ev almıştı eşim bekarken. Onun aylık 1000 lira borcu devam ediyor, şu an kirada biz de ayrı bir yerde 500 tl kiraya oturuyoruz. Araba var onun masrafları oluyor. Düğünden kalan ufak tefek borçlar var onlar devam ediyor.
Ben şöyle yapıyorum, maaşı alır almaz 1500 tl sini ayrı bir hesabım var ona aktarıyorum. Eşim de ev ödemesini ve borçları ödedikten sonra elimizde kalan parayla yaşıyoruz. Ay sonu para artarsa onu da birikim hesabına yolluyorum.
Bizim de aynı durum ama ben neden elimizde para kalmıyor onu biliyorum. Sürekli tatile çıkıyoruz ben yurtdışında yaşıyorum, 3 günlük tatil olsun hemen yakınlarda başka bir ülkeye gidiyoruz. Senede en az 5-6 tatil yapıyoruz, bir de 2 defa türkiyeye gidiyorum senede. İşte böyle olunca ancak geçiniyoruz
valla bende aynıyım dicektim ama bizim evde 1 maaş geliri var oda benim :) 2000 maaşım var ama 1250 krediye kesiliyor 600 kira, oğlum küçük onun masrafları var mutfak masrafları var :) yetmiyor bende ikinci işte çalışıyorum iş çıkışı akşamları kınalara gidip dj lik yapıyorum :) her gittiğim gün 150 alıyorum ayda 5 iş çıksa bana yani yine kıt kanaat geçiniyorum çok şükür..
bana bu kadar tepki geldigine gore galiba herkesin hayati super ve halinden memnun.
acikcasi haftada birgun cocuklarimla disari cikmayip, senede bir tatile gitmeden yasamak, arada kahvaltiya gitmeyip, arkadaslarla bir aksam mangal yapmamak, robot gibi yasamak bana cok sacma geliyor. sorguladigim hayat pahaliligi, insamlar bu kadar calisip neden arada kendilerini simartamiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?