• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden zayıflamalıyım? neden zayıfladınız?

herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
Motivasyon için ilk sebep kardiyolojik sağlığım, 2. Sebep ruh sağlığım, 3. Sebep aynadaki çıplak görüntüm.

herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
48 kilo verdim. Daha 10-15 verecem 💪
Cunku hayatimin A’ dan z’ye kadar kilo mahfediyorr. Simdi cok mutluyum😍

Her zaman kiloluydum. Cocukken de genc kizken de. Hani hep balik etli diye tabir edilen. Evlenirken 72 kgydum. Eşim cok rahatsiz olmuyordu ama herkesin kilolu gelin gozuyle baktigini biliyordum. Bilmeme ragmen kg vermek için cabalamadim. Evlendikten sonra hizli bir sekilde kg aldim. 93e kadar ciktim. Bebek istiyorduk olmuyordu, 6 kg verdim tedavi surecimde. 86 ile hamile kaldim. Hani kilolular hamilelikte cok kg almaz denir ya ben 28 kg aldim. 113le doğum yaptım. Dogumdan 1.5 sene sonra diyetle tekrar 86ya düştüm yine ayni kiloda 2.ye hamile kaldim. Hani bu sefer bilincliydim hani kilo almazdım, ben yine 112 ile dogurdum. Ve dogum sonrasi 103e gerilemişken pandemide psikolojim bozuldu 115e çıktım. Hayatımın en zor zamanları, en yüksek kilolu olduğum dönem.

Bir sonraki mesajda yasadigim zorluklar olucak

115 kg iken neler yaşadim. Açik şeklinde yazacağım

Banyo yapmak için duşakabine zor giriyordum

Ayak tirnaklarimi kesmekte cok zorlanıyor utancima eşimden yardim isteyemiyordum

Ben aynaya bakamazken, eşimin beni gormesini asla istemiyordum( o donem cok sorunlar yasadik, boşanma konulari gecti)

Çok açık olacak ama wcde temizliğimi de çok zor yapiyordum. Popoma erişemiyodum.

Tek bir giyecek kiyafet bulamadigimdan annemin kendine diktirdigi kıyafetleri giyiyordum(anneme bol, bana dar geliyolardi)

Kızımın peşinde kosamiyordum parklarda. O yuzden hep erkenden boşken götürüp bir yerde oturup takip ediyodum

Bebek arabasiz yolda yuruyemiyordum. Ayak bileklerim kesilmiş gibi aciyordu.

Gelelim sonuçlarına; insulin değerleri fırlamış, geçmeyen bitmeyen sirt , bel agrilari sonucu zayiflamama rağmen kiloluyken omurga ya bası olmaso yüzünden skolyoz başlangıcı. Hâla agri çekiyorum ve muhtemelen ömrümce çekeceğim.

En başa donebilseydim 72 kg ile evlenmeyip en az 65le evlenseydim, koruma donemi yapmaya calisip ilk hamilelikten sonra kg vermeye calissaydim....... Ama keskelerle dönülmüyor. Ben bunlari yaşadım, her sabah aynaya bakip bu surat benim olamaz, bu bambaşka bir kadın diye düşünürdüm. Öyleydim de.

Kg verdim çünkü sagligim elden gitmişti.
Kg verdim çünkü eşimin beni o halde asla begenmeyecegini, beni hep başarısız biri olarak görüp bastiracagini gördüm.
Kg verdim çünkü çocuklarımın benden utanmasini istemedim.
Kg verdim çünkü çocuklarımla çocuk olabilmek için yuklerimi atmam gerekti

45 kg farkla

Eklentiler

• Screenshot_20210923-113512.webp
    Screenshot_20210923-113512.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 159
  • Screenshot_20211025-005614.webp
    Screenshot_20211025-005614.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 164
herkese merhaba,

Valla popoyu sıkıp spor yapınca “1.5 saat uğraştığım şeyi neden 2.5 dakikada profiterol yiyerek bozayım salak mıyım ben canıma yazık” diyorum. Yemek yemek aşırı güzel bi şey ama ordan aldığım keyfe 1 hafta karşı koyabilirsem sonra istemiyorum zaten. 50 kilo olmak bana patates kızartmasından daha çok keyif veriyor.

170 boy, 65 kiloyum kendimi çok kilolu hissediyorum çünkü 1 yıl öncesinde 57 kg, 5 yıl önce ise 45 kiloydum. nasıl bu hale gelebildim diye her gün yemek yerken moralim bozuluyor ama diyet falan yok başlayamadım bir türlü 😂 yeniden 55 olabilmeyi isterdim. 😢 göbeğimi gören hamile misin diyor sinirlerim tepeme çıkıyor

herkese merhaba,

Sağlık için. Şuan genç olduğun için guveniyorsun kendine. Malesef öyle sağlıklı kalinmiyor. Karaciğer yaglancak. Şeker hastalığı cikcak. Belki tansiyon. Hatta kolesterol şuan yüksektir bile. Bı zaman sonra kiloya bağli tembellik baslicak. Eğilip ayakkabı giymek bile zor olucak. Şuan ki sevgilin ömürlük mü nerden biliyosun. Farzedelim sevgilin bu halini seviyorum. Ve ayrılmadiniz evlendin. Çocuk yapmak için kilo ver dicekler. Hele çocuk dogurunca o fizik hepten gitcek. Fit hamile kalcaksin ki sonra o fiziği toparlama şansın olsun. Hiç kimse için değil kendin için yap. Bana da ders olsun😂😂 tekrar diyete baslamam lazım. Emzrimeyi bırakınca üç kilo almışım🤪🤪

gunde 3-4 lıtre su

aksam 1 tabak dolusu salata 1 buyuk bardak ayran 1 bazen 2 kase corba yanında mutlaka ya ızgara et ya fırında sebze yemegı

gluten ıceren ve tuketılınce vucuda gluten etkısı yapan hıcbırsey vucudumdan gırmıyor
sabah kaçta akşam kaçta yiyorsunuz peki?

170 boy, 65 kiloyum kendimi çok kilolu hissediyorum çünkü 1 yıl öncesinde 57 kg, 5 yıl önce ise 45 kiloydum. nasıl bu hale gelebildim diye her gün yemek yerken moralim bozuluyor ama diyet falan yok başlayamadım bir türlü 😂 yeniden 55 olabilmeyi isterdim. 😢 göbeğimi gören hamile misin diyor sinirlerim tepeme çıkıyor
Sizin boy ve kilodaki birinin hamile sanılacak göbeği olur mu ki?Onu diyenler moralinizi bozmak istiyor olabilir.

Sizin boy ve kilodaki birinin hamile sanılacak göbeği olur mu ki?Onu diyenler moralinizi bozmak istiyor olabilir.
fast food tarzı beslendiğim için bölgesel kilo aldım basen ve göbek çıkıyor abartacak kadar değil de yeni 1 yıllık evli olduğum için soruyorlar işte

Okurken öyle ben yazmışım gibi hissettim ki:KK43: üçüncü çocuğumu dogurdugumda zaten çok kilo almıştım üstüne pandemi çıktı ve evde oturma süreci başladı. Aldı başını gitti. Şimdi 17 gündür diyet yapıyorum. Ama benim bu serüvenim doktora dahiliyeye gitmekle başladı. Çünkü hiç iç açıcı şeyler duymadım. Şimdi şeker ilacı kullanıyorum. Ve 32 yaşında bu hastalıklara mahkum olmak istemiyorum. Dış görünüş de cabası. Diyetisyene yönlendirildim. Listemi uyguluyorum. Henüz sadece 8 kilo verdim yolum çok uzun ama başladım bir şekilde. Darısı sana ❤️

Son düzenleme:
Okurken öyle ben yazmışım gibi hissettim ki:KK43: üçüncü çocuğumu dogurdugumda zaten çok kilo almıştım üstüne pandemi çıktı ve evde oturma süreci başladı. Aldı başını gitti. Şimdi 17 gündür diyet yapıyorum. Ama benim bu serüvenim doktora dahiliyeye gitmekle başladı. Çünkü hiç iç açıcı şeyler duymadım. Şimdi şeker ilacı kullanıyorum. Ve 32 yaşında bu hastalıklara mahkum olmak istemiyorum. Dış görünüş de cabası. Diyetisyene yönlendirildim. Listemi uyguluyorum. Henüz sadece 8 kilo verdim yolum çok uzun ama başladım bir şekilde. Sarısı sana ❤️
17 günde 8 kilo mu verdiniz? Büyük başarı

Neden zayıfladım,
-Artık hareket ederken zorlanmaya başlamıştım.
-Obezite ve fazla kilonun koronada büyük sorun olması gözümü korkuttu.
-Kıyafetlerim ya olmuyor ya sıkıyordu.
-Aynaya bakamaz hale gelmiştim.
-Başkalarının sürekli bakışlarına ve telkinlerine maruz kalmaya başlamıştım.
-Her yediğimden sonra yerken keyif almadığımı ve vicdan azabı çektiğimi fark ettim.
-Dışarı çıkıp topluma girmek istemediğimi fark ettim.

Baktım bunların sonu yoktu en önemlisi "zayıflamalıyım" sürekli beynimi kemiriyordu ve bu yüzden zayıfladım...

Back
X