• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden zayıflamalıyım? neden zayıfladınız?

randevu aldım bakalım aile hekiminden bi görüşücem
En iyisini yapmışsın :KK9:
Kan testlerinde çıksa da aile hekimleri endokrinoloji doktoru gibi tedavi uygulayamaz bence aklında olsun
Açlık krizleriniz varsa mutlaka o bölüme de görünün derim
İçiniz rahat eder en azından

Oğlum şu anda 14 yaşında
Küçükken alerjik bronşit hastalığı yüzünden kortizonlu ilaçlar kullandı
Tam tersi çok zayıf olan çocuk 7 yaşından sonra kilo almaya başladı
O zamanlar doktora götürdüm testler yapıldı orada çıktı zaten insülin direnci
Ama küçük olduğu için ilaç kullanamadık diyet listesi yazmıştı doktor
Yaşından dolayı uygulayamadı bende çok üstüne gitmedim kilosu travma sebebi olmasın diye
Arada sağlıklı olmak için ideal kilolarda olmalıyız gibi konuşmalar yapardım ortamda
Sonra ben kilo verme sürecine girince etkilendi sanırım
Benim gittiğim diyetisyene gitmek istedi
Kilolar dikkatine rağmen çok zor gidiyordu, tekrar endekrinolojinin yolunu tuttuk
Troid ve nodül problemleride çıktı, insülin direncinin yanında
Tedaviye başladık takipte olacak artık
İlk diyet sürecine girdiğinde
1.75 boya 98 kg civarındaydı
Şimdi 88 kg civarında
Ama incelmesi verdiği kiloya göre çok daha fazla
Spor yaptığı için yağdan verip kas yaptığını bu yüzden tartıya rakam olarak daha az yansıdığını söylüyor diyetisyeni
Teşekkür ederim cevabınız için

Kilo verdıkçe çok hoşuna gidecektir
Boyu çok iyi daha da uzayacağını düşünüyorum
Böylelikle daha zayıf görünecektir

Oğlunuzun 12 yaşında boy kilosunu hatırlıyor musunuz🙈çok soru soruyorum ama
Benım de oğlum 12 yaşına girecek Şubatta
Kiloya dikkat edelim derken sanki boy uzaması durdu gıbı geliyor
Şuan doktor kontrolünde
Şubatta ölçüm yapılıp ona göre tedavi edilecek

Kendimi bildim bileli iri yapılı, dönem donem de kilolu bir kadin oldum. Avantajim belimin ince olusu ve kilonun vucudumda her Daim esit dagilisi ve boyum. Aslında bu durum avantaj gibi gozukse de benim içi dezavantajdi hep çünkü buna guvenerek nasılsa kilo yakisiyor yeaa diye uzunca bir sure yediklerime dikkat etmedim. Gerçek kilolu soyledigimde asla inanmiyorlardi. Dogumdan sonra en yüksek kilóma ulastim, 3lu hanelerdeydim , bir dizim ödem yapmisti artık. 80e düştüm. Su anda 82 filanim gene iyiyim ben yaaaa yanilgisindayim . Ozguven bana yaramiyor :D

Teşekkür ederim cevabınız için

Kilo verdıkçe çok hoşuna gidecektir
Boyu çok iyi daha da uzayacağını düşünüyorum
Böylelikle daha zayıf görünecektir

Oğlunuzun 12 yaşında boy kilosunu hatırlıyor musunuz🙈çok soru soruyorum ama
Benım de oğlum 12 yaşına girecek Şubatta
Kiloya dikkat edelim derken sanki boy uzaması durdu gıbı geliyor
Şuan doktor kontrolünde
Şubatta ölçüm yapılıp ona göre tedavi edilecek
Hiç hatırlamıyorum o yaşlar pandemiyle geçti zaten :))
Ama yaşıtlarına göre hep uzundu
Çocuk doktoru da büyümesinin 75 persentilde ilerlediğini söylerdi
37. haftada 57 cm doğdu zaten, biraz daha kalsa 1 mt ye yakın çıkacakmış :KK70:

En iyisini yapmışsın :KK9:
Kan testlerinde çıksa da aile hekimleri endokrinoloji doktoru gibi tedavi uygulayamaz bence aklında olsun
Açlık krizleriniz varsa mutlaka o bölüme de görünün derim
İçiniz rahat eder en azından
benim de içim rahat etmedi pazartesiye kadar da bekleyemicem hemen yarın için özel hastane dahiliyeden aldım randevu bakalım :)

herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
Çocukluğumdan beri kiloluydum.hic zayıf normal bile olmadım . Eleştirenler oldu umrum bile olmadı 30 yaşına kadar .. sonrasında tamamen sagliksal sorunlarım için başladım zayıflamaya .. hayatımda giyemedigim kıyafetler olmaya başladı .. rahatça giydim çıktım .. özgüvenim geldi .. benim için böyle.. kimse için böyle bir karar almadım ama

Hiç hatırlamıyorum o yaşlar pandemiyle geçti zaten :))
Ama yaşıtlarına göre hep uzundu
Çocuk doktoru da büyümesinin 75 persentilde ilerlediğini söylerdi
37. haftada 57 cm doğdu zaten, biraz daha kalsa 1 mt ye yakın çıkacakmış :KK70:
😂😂masallah az daha dursaymış direk okula başlama boyunda olacakmış
Benım oğlumda şuan 75 persentilde ama öncesınde 97 ydi
Baya büyüme hızı düşmüş maalesef
Bakalım şubatta neler olacak
Sağlıklı olsun yavrularımız insallah 🙏

nescafe falan asla ıcmeyın cok fazla kahve cay ıcmeyın odem yapar azı odem atar cogu odem yapar :KK66:
gunde 1 maden suyu ıcın ama sodyum oranına dıkkat edın
bol su ıcen ve duzenlı yuruyen ınsanda odem olmaz ama bazı gıdalar ve eger ona karsı duyarlılıgınız varsa o odem yapar ben ne zaman domates ve karnabahar yesem şişerim :KK70: gıda ıntoleransı meselesı... kendınızı bu surecte dınleyın sızde bulursunuz yıyınce sıze odem yapanları
Nescafe yerine Türk Kahvesi mi içelim?

Ben hiç kilolu olmadim. En çok 48 kiloyu gördüm sanirim, 46 kilolardayim suan.
Günde 2 öğün besleniyorum ve spor yapiyorum.
Onun disinda diyet vs uygulamiyorum kiloda kalmak için hatta saglikli beslenmiyorum her zaman, yapabilen saglikli beslensin ama ben arada gayet fastfood, cikolata dondurma vs canımın istediği şeyleri yiyorum. Vucut çalıştığı surece 2 tatlı, pizza vs yendi diye kilo alinmiyor. 🙄

Ben hiç kilolu olmadim. En çok 48 kiloyu gördüm sanirim, 46 kilolardayim suan.
Günde 2 öğün besleniyorum ve spor yapiyorum.
Onun disinda diyet vs uygulamiyorum kiloda kalmak için hatta saglikli beslenmiyorum her zaman, yapabilen saglikli beslensin ama ben arada gayet fastfood, cikolata dondurma vs canımın istediği şeyleri yiyorum. Vucut çalıştığı surece 2 tatlı, pizza vs yendi diye kilo alinmiyor. 🙄
Alınıyor alınıyor.😬

Günde 10-12 km koşu yapan ve yüksek ağırlıklarla antrenman yapan biriydim gebelikten önce. Ah ah at gibiydim. Lakin o boğaz tutulmadan sabahtan akşama kadar koş nafile. % 70 beslenme % 30 spor.

Yuksek agirlikta antrenman kilo vermek icin yapilmiyor zaten. İncelmek, kilo vermek icin az agirlik cok tekrar yapiliyor, yani hocam öyle soylemişti. Ben 40 kiloyken sporla 48 kiloya cikmistim, kendi vucuduma gore yuksek agirlik kullaniyordum + 6 öğün besleniyordum veee 8 kilo almistim bu sekilde.

Yuksek agirlik altina girip bir de çok yemek zaten kilo aldirir. 😬 Şuan yuksek agirlik kullanmiyorum daha hafif agirliklar ve yoga, yuruyus vs yapiyorum 2 öğün yiyerek sabit kilodayim.

Son düzenleme:
Boyum 178 kilom 70-73 arasi oynuyor. Ben görüntüden memnunum genel itibariyle fakat bölgesel problemim var,mesela iç bacak🤦 bide 60a bile düşsem hemen memintolarda bı gevşeklik oluyor,onu sevmiyorum. Onun için aylardır üzüm çekirdeği ve incir cekirdegi yağıyla sabah akşam masaj yapıyorum bu tık toparladi gibi. Tekrar kilo verme sürecine girmekten korkuyorum o yüzden diyet yapmadan reformer pilatese başlayacagim
Ben de bir sey okumuştum bu konuyla ilgili greyfurt suyu ve icine zerdeçal ve bunu içip yuruyus. Ben de onu denemek istiyorum bacak icin..

Back
X