• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden zayıflamalıyım? neden zayıfladınız?

herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
Kendini zayıflayınca daha özgüvenli hissetmeye başlıosun ve ne gitsen yakışıo 👍

38-40 bedenin üstü oldugundan daha yaşlı duruyor, kilo yaş katiyor insana. Bir de giydiklerin yakismiyor, gıdı çıkıyor, orami kapatayim burami kapatayim derken istedigin model kiyafet alip giyemiyorsun.
Olaya diyet gozuyle bakmayip, porsiyon kontrolü yapmayi daha uygulanabilir buluyorum ben. Yasak olan cazip geliyor cunku

Valla ben lezzetli yemeklerden vicdan yapmadan yiyebilmek için zayıfladım. 10 kilo verdim. Vermeden evvel bi burger yerken vicdan azabından tat alamıyordum. Şimdi özgürce haftada 1 gidip güzel şeyler yiyorum. Cips yiyorum. Yemek benim için bir aşk.

sabah kaçta akşam kaçta yiyorsunuz peki?
bazen sabah 7 aksam 7
bazen canım bırsey ıstemıyor oglen 12 aksam 9
gec uyuyup cok erken uyanan bırıyım bu arada
gece 2 gıbı uyur sabah 6 da kalkarım

eskıden mıdem cok acayıp kazınırdı ınanılmaz acıkırdım sımdı senelerdır karnım guruldamıyor bıle vucudum alıstı bu aralıklı beslenme seklıne ve yedıklerımde doyurucu besın ve porsıyon olunca gercekten aclık hıssı olmuyor

ramazanda da genelde tek ögün yerım sadece iftar
sahurda sadece ayran veya sadece haslanmıs yumurta yıyerek gecırırım ara ogun gıbı

Benim kv 55-60 lı yaşlarda olmasına rağmen 60 kilo verdi.
130 dan 70 e düştü şuan kendi bile inanamıyor.
Dediği şey çok hafifledim.
Hem istediğini giyiyor hem de çok rahat hareket ediyor.
Önceleri pazara bile gidemezdi ama şimdi İzmir'de benden çok geziyor :D
Bende 58'den 76 ya çıktım (gebelikten) ama şunu fark ettim zayıf olunca insan daha rahat nefes alıp veriyor.
Bu bile zayıf kalmak için yeterli bir sebep.
Onun dışında da ne istiyorsan giyebiliyorsun, kıyafet buluyorsun.

Buda çok büyük mutluluk.

170 boy, 65 kiloyum kendimi çok kilolu hissediyorum çünkü 1 yıl öncesinde 57 kg, 5 yıl önce ise 45 kiloydum. nasıl bu hale gelebildim diye her gün yemek yerken moralim bozuluyor ama diyet falan yok başlayamadım bir türlü 😂 yeniden 55 olabilmeyi isterdim. 😢 göbeğimi gören hamile misin diyor sinirlerim tepeme çıkıyor
gluten hassasıyetınız var demek kı gobek ondan olur
kızartmayı kesın saglıklı karbonhıdrat tuketın sekerı kesın 1 haftada o gobek dumduz olmazsa ben buradayım :)

Aksam belli bi saatten sonra yemeyi abartmayin. Meyve bile olsa. Cunku meyvelerde seker orani yuksek. Kilo isi beyinde bitiyor. Kendini sinirlamayi bileceksin. Yuruyus, spor hergun. Kilo almazsin biylece. Bir de su tuketimi. Bilin ki cok yiyorsaniz da mutsuzsunuz. Careyi yemekte ariyorsunuz demektir.

burda da benım oncesı sonrası halım var
kı bunda daha spora baslamamıstım suan bundan cok daha ınceyım ama guncel resmım yok cektıgımde yuklerım
Bayıldım değişimine zaten hoş bir hatunmuşsun taş gibi hatun olmuşsun :)

little bird little bird bende geçen Aralık ayından Temmuz ayına kadar 14 kg verdim.
Tatile çıkarken 56 kg idim, pareo yada elbise ile fazlalıklarımı gizleme derdim olmadan salındım plajda.
Benim dönüm noktam oğluma 9 aylık hamileyken gördüğüm 71 kg mı tartıda tek başımayken görmek oldu.
Ha birde lipödem hastasıyım, doktor yüzüme karşı "kilo veremezsin bari sporla incel bacaklarının görüntüsünü düzeltirsin hiç değilse" dedi. Bunu hırs yaptım sanırım.
Hemen burada ki diyet gruplarına katıldım o kadar çok şey öğrendim ki.
Ben if yöntemi ile günde iki ana öğün yaparak hiç zorlanmadan sürecin zevkine vararak verdim kilolarımı.
16 saat açlık 8 saat yeme aralığı aralıklı oruca başlamak için en iyi yöntem.
Mesela öğlen 12 ile akşam 8 arası yemek yerim, çalıştığım için bana en çok bu saatler uyuyor.
Öğlen çiğ kuruyemiş, sağlıklı tatlı yada meyveyle ara öğün yaparım.
Akşam yemeği saatini ne kadar öne çekebilirsen o kadar iyi sonuç alırsın.

Sporu da ekledim hayatıma, hiç bir şey yapamıyorsam akşam tempolu yürüyüş yapmaya çalıştım.
Çalışıyorum ve malum akşam evde de sorumluluklarımız var. Evde ki işleri bitirip dinlenme moduna geçmeden gece 22-23 te yürüyüşe çıktığım olurdu. Ama bunu isteksiz bir şekilde yapmıyordum tam tersi aklım çıkıp yürümekte olurdu.
Alıştığında sen yapmak istiyorsun çünkü.

Bir ara diyetisyen eşliğinde ketojenik diyeti denedim. Bir çok hastalığın tedavisinde de kullanılan bir yöntemmiş.
Direkt yağdan yaktırıyor incelerek zayıflatıyor üstelik.

Hiç bir tatdan mahrum değilim.
Canım tatlı isterse yulaf pişirerek, taze meyvelerle yapıyorum. Şeker yerine doğal bal, stevia yada hurma özütü gibi şeyler kullanıyorum. Canım krep çekerse siyez unuyla yapıyorum.
Misal kısır yemek istedin chia tohumu ile yapabilirsin. Ketojenik mantı tarifi var mesela. Grupta ki arkadaşlar ton tabanlı pizzalar yapıyorlar kendilerine. Akşam ki menümüz kabak spagethi olacak oğlumun talebiyle, yulaflı peynirli poğaça istedi hafta sonu içinde.
Benim bu sürecimden evdekiler de etkilendi. Eşim, oğlum kilo vermeye başladı hala daha veriyorlar. Hatta daha dün eşim yazın tatilde baklavalarımı sayacaksın dedi, benim plaj hallerimden fazla etkilendi sanırım :))
Eve spor aletleri alındı 14 yaşında ki oğlum hepimizden hevesli bir şekilde yapıyor.

Olaya diyet değil sağlıklı yaşam/beslenme olarak bakarsan hem kiloları veriyorsun hem hayat tarzı haline getirip verdiğin kiloyu koruyorsun. Ha hiç mi özlediğin tat olmuyor dersen arada canımın istediğini yiyorum ama sonra ki 2 gün çok dikkat ediyorum.

Kendinle barışık olmak süper bir şey. Kilolu ve kilosuyla barışık insanlar çok sempatik gelirler gözüme. Ama bu psikoloji iç organ yağlanmasına, sağlıksız yemek yüzünden bozulan vücut sistemine engel değil.

Son düzenleme:
2014'te başlayan diyet serüvenimle zaman içinde 62'den 48'lere indim.. sevgilim yüzünden hırs yapmıştım, kiloları verince onu şutladım..

sonra şimdiki eşimle tanıştım..

o zamandan hamile kalana kadar hep max 53 oldum ama en rahat ettiğim 51-52 kg dı.. 51 kg ile hamile kaldım, 11-12 kg ile doğum yaptım, sonrasında 54 e kadar düştüm ama süt ve emzirme muhabbetine şu an 59 kiloyum..

bugün itibariyle kan grubuna göre beslenme ve if e başladım, inşallah üstümdeki 8 kg fazlalıktan hızlıca kurtulabilirim.
çünkü kendimi böyle beğenmiyorum, kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor, vücudum orantılı kilo aldı pörtleyen bi yerim yok ama eski inceliğim zarifliğim yok, onu geri alacağım 💪

anladıgım kadarıyla hepımız if ile vermısız kıloları :D
gunde 6 ögün 3 ana 3 ara yıyorum dıyen yok henuz

az ve sık yemek neden aslında zararlı onu soyleyeyım(mide amelıyatı olduysanız ,herhangı bır amelıyat olduysanız o ayrı ...)

leptın denen hormon yemek yemedıgınız zaman calısır bu hormon bızı yenıleyen guzellestıren ve guclendıren bır hormondur yemek yedıkten ve sındırdıkten 4 saat sonra calısmaya baslar ve yıne bırseyler yıyene kadar calısır yanı sık sık yedıgınızde leptın calısamıyor bu yuzden ınsulın dırencı olusuyor

dedıgım gıbı amelıyat olanları tenzıh ederım eger bı saglık sorununuz yoksa erkeklerde tek ogun kadınlarda 2 ögün en dogrusudur ;)

genelde yemek yemesıne ragmen hala devam eden aclık hıssıde susuzluktan ve sekerden olur gunde 3-4 lıtre su ıcen ınsan ıle gunde maksımum 1 lıtre su ıcen ınsan arasındakı aclık hıssıyatı kıyaslandıgında cok cıddı bır fark vardır bagırsaklarımızdakı zararlı parazıtler sekerden beslenır sekersız beslenmeye gectıgınızde tıpkı bır bagımlı gıbı krıze de bu yuzden gırersınız cunku onların beslenecek bırseyı kalmadı bu sebeple ekstra kazınırsınız. ama 1 hafta sonra o hıs gecer 1 ay sonra tamamen unutursunuz oyle kı havuctakı seker bıle sıze fazla gelmeye baslar ;)

bunları bılınce daha bılınclı yemeye baslıyorsunuz ve vucut duzene gırıyor, vucut duzene gırınce enerjı gelıyor, enerjınız olunca daha pozıtıf enerjık ve guclu hıssedıyorsunuz, aynada goruntu degısınce motıvasyonunuz artıyor. bır degısım nelere sebep...

herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya da fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
Bence Duygusal açlık yaşıyorsunuz.

anladıgım kadarıyla hepımız if ile vermısız kıloları :KK70:
gunde 6 ögün 3 ana 3 ara yıyorum dıyen yok henuz

az ve sık yemek neden aslında zararlı onu soyleyeyım(mide amelıyatı olduysanız ,herhangı bır amelıyat olduysanız o ayrı ...)

leptın denen hormon yemek yemedıgınız zaman calısır bu hormon bızı yenıleyen guzellestıren ve guclendıren bır hormondur yemek yedıkten ve sındırdıkten 4 saat sonra calısmaya baslar ve yıne bırseyler yıyene kadar calısır yanı sık sık yedıgınızde leptın calısamıyor bu yuzden ınsulın dırencı olusuyor

dedıgım gıbı amelıyat olanları tenzıh ederım eger bı saglık sorununuz yoksa erkeklerde tek ogun kadınlarda 2 ögün en dogrusudur :KK66:

genelde yemek yemesıne ragmen hala devam eden aclık hıssıde susuzluktan ve sekerden olur gunde 3-4 lıtre su ıcen ınsan ıle gunde maksımum 1 lıtre su ıcen ınsan arasındakı aclık hıssıyatı kıyaslandıgında cok cıddı bır fark vardır bagırsaklarımızdakı zararlı parazıtler sekerden beslenır sekersız beslenmeye gectıgınızde tıpkı bır bagımlı gıbı krıze de bu yuzden gırersınız cunku onların beslenecek bırseyı kalmadı bu sebeple ekstra kazınırsınız. ama 1 hafta sonra o hıs gecer 1 ay sonra tamamen unutursunuz oyle kı havuctakı seker bıle sıze fazla gelmeye baslar :KK66:

bunları bılınce daha bılınclı yemeye baslıyorsunuz ve vucut duzene gırıyor, vucut duzene gırınce enerjı gelıyor, enerjınız olunca daha pozıtıf enerjık ve guclu hıssedıyorsunuz, aynada goruntu degısınce motıvasyonunuz artıyor. bır degısım nelere sebep...
Geçenlerde öğle yemeğinin şeker hastalıklarına sebep olduğu ile ilgili bir yazı okumuştum.
Az ama sık yemek bence de sürekli yeme isteği oluşturuyor.
Bende if e başladığımdan bu yana açlık süremi kontrol edebiliyorum.
Dediğiniz gibi su açlık hissini ortadan kaldırıyor.
Su içemeyenler dukan birası yada detoks suları içebilirler açığı kapatmak için.
İçme suyumu limon, zencefil, nane, elma, kabuk tarçın vb şeylerle hazırladığım zaman meyve suyu içiyormuş hissiyatı veriyor. Daha çok su tüketebiliyorum.

Bu arada konu sahibi oğlumda da insülin direnci var. İnsülin direnci öyle bir şey ki kilo alınca ortaya çıkıyor ve kilo vermeni engelliyor. Bir kısır döngü yani.
Ama insülin direncini en çok kıran şeyde tempolu yürüyüş yapmak. Ayrıca ilaç takviyesi de gerekli olabilir.
Endokrinoloji doktoruna testlerinizi yaptırıp ilaç kullanmaya başlarsanız süreciniz hızlanır. Oğlum ilaç kullanmaya başladığından bu yana haftada 1 kg kadar vermeye başladı. Doktor ziyaretinden önce aynı diyetle 200-300 gr anca gidiyordu.

hiç kilo sorunum olmadı ama hafif göbek var ondan kurtulmak istiyorum. verdiği rahatsızlık ise tabii ki kıyafetlerin istediğim gibi durmaması. ondan kurtulursam sorun kalmaz :D bir de ben su içemiyorum bir türlü, o konuda hiç istikrarlı değilim...

Back
X