• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neden zayıflamalıyım? neden zayıfladınız?

burda da benım oncesı sonrası halım var
kı bunda daha spora baslamamıstım suan bundan cok daha ınceyım ama guncel resmım yok cektıgımde yuklerım

Ay bişey sölicemmmm ne kadar güzelsinnnnnnnn maşallah :KK200:

B3BAF269-DE25-4327-985B-F167EC3340D8.webp
Bu topikte 20 kilo 30 kilo verdim diyen hatunlara karşı bakışım ektedir :KK53:

Bir zamanlar 75 lerden 50 lere indim. Bir sure korumaya devam ettim ama annemin vefatından sonra kilo aldim. 69 larda tekrar başladım. Oyle eskisi gibi cabuk kilo vereyim gibi bir derdim yok ama su an 65 lerdeyim. Neden zayifliyorum? Bunu su an ben de bilmiyorum ama herkes zayiflamak istiyorsa bir bildikleri vardir.

gluten hassasıyetınız var demek kı gobek ondan olur
kızartmayı kesın saglıklı karbonhıdrat tuketın sekerı kesın 1 haftada o gobek dumduz olmazsa ben buradayım :)
1 haftada olacak gibi değil biraz fazla 😅 sürekli evde olup ders çalıştığım için sıkıntıdan saat başı birşeyler yiyesim geliyor, ama bir iki ay sabretsem gider diye düşünüyorum

Geçenlerde öğle yemeğinin şeker hastalıklarına sebep olduğu ile ilgili bir yazı okumuştum.
Az ama sık yemek bence de sürekli yeme isteği oluşturuyor.
Bende if e başladığımdan bu yana açlık süremi kontrol edebiliyorum.
Dediğiniz gibi su açlık hissini ortadan kaldırıyor.
Su içemeyenler dukan birası yada detoks suları içebilirler açığı kapatmak için.
İçme suyumu limon, zencefil, nane, elma, kabuk tarçın vb şeylerle hazırladığım zaman meyve suyu içiyormuş hissiyatı veriyor. Daha çok su tüketebiliyorum.

Bu arada konu sahibi oğlumda da insülin direnci var. İnsülin direnci öyle bir şey ki kilo alınca ortaya çıkıyor ve kilo vermeni engelliyor. Bir kısır döngü yani.
Ama insülin direncini en çok kıran şeyde tempolu yürüyüş yapmak. Ayrıca ilaç takviyesi de gerekli olabilir.
Endokrinoloji doktoruna testlerinizi yaptırıp ilaç kullanmaya başlarsanız süreciniz hızlanır. Oğlum ilaç kullanmaya başladığından bu yana haftada 1 kg kadar vermeye başladı. Doktor ziyaretinden önce aynı diyetle 200-300 gr anca gidiyordu.
Suan oğlunuzun boyu kilosu kaç
Nasıl anladınız insülin direnci olduğunu

Yani belirtileri nelerdi

herkese merhaba,

pandeminin başında başlayan kilo alma serüvenim hızla devam ediyor, diyete başlayayım diyorum ancak garip bir şekilde içimde hiçbir şeyi umursamayan bir insan oluştu. sevgilim kiloma takmıyor, belki de onun rahatlığıdır. bir de insülin direnci malum sürekli aç hissediyorum.

yemek yerken öyle bir keyif alıyorum ki artık zayıflama nedenleri bana çok da önemli gelmiyor. sanırım yemeğe bağımlı olma yolunda ilerliyorum. kilo verenler ya d a fitliğini korumaya çalışanlar, kısacası yediklerine dikkat edenler sizin motivasyonunuz ne? belki sizden sebepler duymak fikrimi değiştirir, çünkü bir yandan yemeği severken sağlığımdan da olduğumun farkındayım. lisede ve üniversitenin başında aslında ben de diyet yapabiliyordum artık ne olduysa sanki çok zorlaştı benim için.
Ciddi hastalik riskin henuz olusmamis ondan tutunuyorsun yemege kuzum,bir donem kilolu olmak hosuma gidiyordu yedim( zerre faydasini gormedim ) simdi zayif olmak ....biraz aldim, huzursuzum, agirlik veriyor oyle hiyssettiriyor

eger profosyonel sporcu degılsenız ınsaatda calısmıyorsanız evlere temızlıge gıtmıyorsanız gunde 2 ögün yemenız yeterlı
arada sekersız fıltre kahve veya turk kahvesı yanına 10 badem yersınız ılk etapda vuut alısana kadar
hergun en az yarım saat yuruyus mutlaka

neler yemıyoruz
abur cubur
hamur işi
kızartılmıs urun
asıtlı gıda
konserve ve paketlı hazır gıdalar
seker ve sekerlı gıdalar

meyve bıle ılk etapda yenmesın kılo koruma donemınde kontrollu sekılde beslenmeye eklenebılır(sebzede daha fazla vıtamın var)

ekmegımızı kendımız yapıyoruz mercımekten veya nohutdan elde ettıgımız unla ekmek ve pogaca
bademden elde ettıgımız undan kek -brownı yapıyoruz

4 aydır duzenlı spor yapıyorum oda haftada 2 gun fıtnes hergun 1 saat yuruyus seklınde saglık sorunu olmayanlar yapabılır ,yaptıgım fıtness şu:

ve bu

belım 63 cm
bugun tartıldım kılom 63
boy 172
104 kılodan dustum bu kıloya
6 ayda verdım bu kıloyu 3 senedır stabilim

neler yıyorum ornegın ;
sabah 1 cay bardagı dolusu tuzsuz zeytın
2 haslanmıs yumurta
1 buyuk tabak salata
1 kase lor peynırı

gunde 3-4 lıtre su

aksam 1 tabak dolusu salata 1 buyuk bardak ayran 1 bazen 2 kase corba yanında mutlaka ya ızgara et ya fırında sebze yemegı

gluten ıceren ve tuketılınce vucuda gluten etkısı yapan hıcbırsey vucudumdan gırmıyor

eger seker tuketırsenız canınız seker ıster ekmek yersenız ekmek ıster yedıkce yıyesınız gelır bunu bagımlılık gıbı dusunun bır kerede komple kesmek gerek ve o kestıgınız alıskanlıgınızın yerıne saglıklı alternatıf koymak gerek

bu benım konum burada saglıklı tarıfler var

umarım faydam olur

Helal olsun. Adina Cok cok Sevindim 💫
🤗

Yani belirtileri nelerdi
bana sormamışsınız ama bendekiler: 2-3 saat hiçbir şey yemezsem hemen elim ayağım titremeye başım ağrımaya başlıyor. yemeklerden sonra aşırı ağırlık çöküyor uyku bastırıyor. canım sürekli tatlı şeyler istiyor. tüylenme artışı, adet düzensizliği, vücutta katlanma yerlerinde ve koltuk altında kararma da yapabiliyormuş ama bana yapmadı bunları.

kı bunda daha spora baslamamıstım suan bundan cok daha ınceyım ama guncel resmım yok cektıgımde yuklerım
😊😊😍 cok Güzel cikmişsiniz, Rabbim Hep kizinizla Güldürsün.
Cok Büyük bir Başari.

Mobilyanizi Beğendim BU arada.

nescafe falan asla ıcmeyın cok fazla kahve cay ıcmeyın odem yapar azı odem atar cogu odem yapar :KK66:
gunde 1 maden suyu ıcın ama sodyum oranına dıkkat edın
bol su ıcen ve duzenlı yuruyen ınsanda odem olmaz ama bazı gıdalar ve eger ona karsı duyarlılıgınız varsa o odem yapar ben ne zaman domates ve karnabahar yesem şişerim :KK70: gıda ıntoleransı meselesı... kendınızı bu surecte dınleyın sızde bulursunuz yıyınce sıze odem yapanları

Nescafe'de mi ? 😮

bana sormamışsınız ama bendekiler: 2-3 saat hiçbir şey yemezsem hemen elim ayağım titremeye başım ağrımaya başlıyor. yemeklerden sonra aşırı ağırlık çöküyor uyku bastırıyor. canım sürekli tatlı şeyler istiyor. tüylenme artışı, adet düzensizliği, vücutta katlanma yerlerinde ve koltuk altında kararma da yapabiliyormuş ama bana yapmadı bunları.
Tesekkür ederim🌸
İnsallah istediğiniz kiloya ulaşırsınız 🙏

Ayol bundan incesi cin ali (yok kıskanmadım)!:110:

giydigim kıyafetler daha cok yakısıyor, daha guzel duruyor. bir de kilo alınca bicimsizlesiyor insan bence, darlıktan kasan pantolonlar, yanlardan fırlayan etler yaglar hos durmuyor. ona göre kıyafet secerim vs derseniz de, sisman olunca giyilebilecek seyler zayıfken olanlara göre cok kısıtlı.. ben sisman diilim ama zayıf da diilim, iriyim biraz boyum da 180 kilom 72-73, pantolon giydigimde yakısmıyor mesela ne biliyim kötu hissediyorum bacaklarım da kalın. 65 kiloya dusmek istiyorum ama zayıflayınca da goguslerım kuculuyor falan. sıkıntılı isler. ama biraz daha orantılı vucutlu bir sisman olsam cok takmazdım. kim kardashian gibi memede ve popoda toplansa butun kilo, yanaklarım ve bacaklarım ince olsa oh ne ala :KK70: ama hayatın gercekleri boyle olmuyor. diyecegim o ki, ileride cocuk sahibi olmak istedigin zaman kilo vermek isteyeceksin, kilo vermen gerekecek de, kıyafet konusunda sıkıntı yasayacaksın belki, ne biliyim, kilo iyi bir sey diil, tamam cok zayıf olma ama normal olmak en guzeli. giydigin daha cok yakısıyor bu bir gercek. cildin duzelir, parlar, belin agrımaz, agrımıyordur belki ama belin icin de zararlı fazla kilo. uzar gider bu liste
Boyum 178 kilom 70-73 arasi oynuyor. Ben görüntüden memnunum genel itibariyle fakat bölgesel problemim var,mesela iç bacak🤦 bide 60a bile düşsem hemen memintolarda bı gevşeklik oluyor,onu sevmiyorum. Onun için aylardır üzüm çekirdeği ve incir cekirdegi yağıyla sabah akşam masaj yapıyorum bu tık toparladi gibi. Tekrar kilo verme sürecine girmekten korkuyorum o yüzden diyet yapmadan reformer pilatese başlayacagim

Geçenlerde öğle yemeğinin şeker hastalıklarına sebep olduğu ile ilgili bir yazı okumuştum.
Az ama sık yemek bence de sürekli yeme isteği oluşturuyor.
Bende if e başladığımdan bu yana açlık süremi kontrol edebiliyorum.
Dediğiniz gibi su açlık hissini ortadan kaldırıyor.
Su içemeyenler dukan birası yada detoks suları içebilirler açığı kapatmak için.
İçme suyumu limon, zencefil, nane, elma, kabuk tarçın vb şeylerle hazırladığım zaman meyve suyu içiyormuş hissiyatı veriyor. Daha çok su tüketebiliyorum.

Bu arada konu sahibi oğlumda da insülin direnci var. İnsülin direnci öyle bir şey ki kilo alınca ortaya çıkıyor ve kilo vermeni engelliyor. Bir kısır döngü yani.
Ama insülin direncini en çok kıran şeyde tempolu yürüyüş yapmak. Ayrıca ilaç takviyesi de gerekli olabilir.
Endokrinoloji doktoruna testlerinizi yaptırıp ilaç kullanmaya başlarsanız süreciniz hızlanır. Oğlum ilaç kullanmaya başladığından bu yana haftada 1 kg kadar vermeye başladı. Doktor ziyaretinden önce aynı diyetle 200-300 gr anca gidiyordu.
randevu aldım bakalım aile hekiminden bi görüşücem

108 lerden 75 lere (güncel) inen ve hala inmeye devam eden serüveni mi anlatayım.

10 yaşında ergenliğe giriş ile birlikte başlayan hızla artışa geçen bir kilom vardı her zaman.

37 yaşında artık dur demem gerektiğini bazı acı gerçeklerle yüzleşince daha da iyi anladım.

Babamın şeker hastalığına bağlı tansiyonunun 22 lere çıktıktan sonra beynine atan 2 pıhtı sonucu kaldığı felç akabinde 19 haftalık hamileliğimde bebeğimi kaybetmem ve doktorların öncesinde neden bu kadar kilolu hamile kaldığım konusunda yaptığı ağız birliği. Tabi bu ciddi kayıpların ardından ben daha da fazla kilo aldım , salmıştım yani , artık hiçbir şey umurunda değildi. Ama benim sağlığım da hiç iyi bir durumda değildi , babam gibi şeker hastası olmak istemiyordum ama bunun için içimden bir şey yapmakta gelmiyordu. Bu süreçleri yaşamadan yaklaşık 2 sene kadar önce sigarayı bırakmıştım. Sanılanın aksine bırakmak bana kilo aldırmadı . Bir gün ameliyat olmaya karar verdim mide operasyonu yani. Bunun için 5 ayrı arkadaşımdan fikir aldım , onların gittiği doktora gittim. O doktor beni endokrin bölümüne gönderdi , tüm testlerim yapıldı ve sürpriz insülin direncim çıktı. Doktor şeker ilacı başlatalım dedi ki hayatımda en korktuğum hastalık şekerdir, nedenini tahmin edersiniz ki (babamdan dolayı) ve bana zayıflama ilacı verdi ve diyetisyene yönlendirdi , öncelik olarak bu şekilde bir bakalım dedi. Endokrin doktorundan çıktıktan sonra kendi kendime dedim ki "kızım sen şeker ilacına mı başlayacaksın yaşın 37 iken. " Cevabım "HAYIR" dı. Dedim ki "sen sigarayı bırakmış kızsın , konfor alanından çıkmalısın , kiloyu verenler var demek ki zor değil" . Doktor arayışına girdim , dedim ki " hayır ameliyat olmayacaksın , sen hayatının her alanında başarılı olmuş birisin , disiplinlisin , kararlısın , yeter artık bunca sene kilo ile başetmeye çalıştığın"
Sonuç mu . Harika bir diyetisyen ile 15 ayda giden 35 kilo :) Diyet yapmıyoruz , sağlıklı besleniyoruz. Ve o kadar kolaymış ki , keşke yıllarca bu kiloyu üzerimde taşımasaydım diyorum. Bu arada gerçekten her şeyi yiyerek kilo verdim ve günde tam 7 öğün yiyorum . Disiplinli olmadan bu iş olmaz. Net. Karar verin ve harekete geçin.

Yani belirtileri nelerdi
Oğlum şu anda 14 yaşında
Küçükken alerjik bronşit hastalığı yüzünden kortizonlu ilaçlar kullandı
Tam tersi çok zayıf olan çocuk 7 yaşından sonra kilo almaya başladı
O zamanlar doktora götürdüm testler yapıldı orada çıktı zaten insülin direnci
Ama küçük olduğu için ilaç kullanamadık diyet listesi yazmıştı doktor
Yaşından dolayı uygulayamadı bende çok üstüne gitmedim kilosu travma sebebi olmasın diye
Arada sağlıklı olmak için ideal kilolarda olmalıyız gibi konuşmalar yapardım ortamda
Sonra ben kilo verme sürecine girince etkilendi sanırım
Benim gittiğim diyetisyene gitmek istedi
Kilolar dikkatine rağmen çok zor gidiyordu, tekrar endokrinolojinin yolunu tuttuk
Troid ve nodül problemleride çıktı, insülin direncinin yanında
Tedaviye başladık takipte olacak artık
İlk diyet sürecine girdiğinde
1.75 boya 98 kg civarındaydı
Şimdi 88 kg civarında
Ama incelmesi verdiği kiloya göre çok daha fazla
Spor yaptığı için yağdan verip kas yaptığını bu yüzden tartıya rakam olarak daha az yansıdığını söylüyor diyetisyeni

Son düzenleme:
Back
X